اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با تریاک و موتور AC .

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل با تریاک و موتور AC .

نوشته اصلی توسط arvinfx
    با تریاک BT139 و درایور Moc3063 دارم فن کولر آبی رو راه اندازی میکنم ولی وقتی فرمان روشن شدن میدم موتور بجای اینکه بچرخه فقط در جا میزنه جریان حدود 30A هم میکشه.
    دوست عزیز شما تریاک رو با رله اشتباه گرفتی . تریاک نیمه هادی است ( semiconductor ). موتور الکتریکی بین جریان و ولتاز اختلاف فاز بوجود میاره .یعنی مثلا وقتی که ولتاز تو لحضه پیک است جریان صفر و تریاک خاموش میشه و باز مثلا وقتی جریان تو لحضه پیک است این باز ولتاز صفر میشه و دوباره تریاک خاموش میشه . کلا چه بلای سر جریان میاد مشخص نیست و باید آنالیز بشه . حالا شما تصور کن شکل نمودار جریان عین شکل نوار قلب میشه . حالا موتور بیچاره چیکار کنه .
    دیمر بیشتر بدرد کنترل بار های اهمی میخوره .
    تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
    داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
      دوست عزیز شما تریاک رو با رله اشتباه گرفتی . تریاک نیمه هادی است ( semiconductor ). موتور الکتریکی بین جریان و ولتاز اختلاف فاز بوجود میاره .یعنی مثلا وقتی که ولتاز تو لحضه پیک است جریان صفر و تریاک خاموش میشه و باز مثلا وقتی جریان تو لحضه پیک است این باز ولتاز صفر میشه و دوباره تریاک خاموش میشه . کلا چه بلای سر جریان میاد مشخص نیست و باید آنالیز بشه . حالا شما تصور کن شکل نمودار جریان عین شکل نوار قلب میشه . حالا موتور بیچاره چیکار کنه .
      چطوری؟

میدونم تریاک روی بارهای سلفی خازنی چه برنامه ای داره. منم فقط برای استارت و استاپ موتور میخام با تریاک روشن کنم . برای کارکرد یه رله معمولی میاد تو مدار و 2 سر تریاک رو بهم وصل میکنه و مشکلی که شما کفتی پیش نمیاد...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
        من جایی ندیدم که این ای سی moc3063 بتونه 1 آمپر بده همه جا توان نوشته شده که 0.125W هم هست.

یک ولتاژ گیت - T1 رو گرفتم با اسکپ یه موج مربعی با فرکانس 50hz و ولتاژ حدود 2 ولت بود در موقع روشن بودن تریاک.

نه مقاومت پایه 6 رو دست کاری کردم. شاید بخاطر ایمنه که من مدار رو روی برد برد سوراخ دار بستم. البته فقط قسمت کم جریان رو. تریاک لحیم کاری شده و روی هیتسینکه.

فرقی نداره که بار روی کدوم ترمینال باشه که؟
        توی دیتا شیت fairchild ، صفحه دوم ، خط یکی به آخر جدول. من با moc تنها شیر برقی 220 ولت رو هم راه انداختم.
        بار رو تست نکردم. همیشه مثل نقشه بستم.
        احتمالا مشکل یه جای دیگه بوده.
        کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
          یعنی مثلا وقتی که ولتاز تو لحضه پیک است جریان صفر و تریاک خاموش میشه و باز مثلا وقتی جریان تو لحضه پیک است این باز ولتاز صفر میشه و دوباره تریاک خاموش میشه . کلا چه بلای سر جریان میاد مشخص نیست و باید آنالیز بشه . حالا شما تصور کن شکل نمودار جریان عین شکل نوار قلب میشه . حالا موتور بیچاره چیکار کنه .
          لحظه.
          تریاک با تحریک گیت توسط ولتاژ روشن و با صفر شدن جریان خاموش میشه. ولی اگه جریان وجود داشته باشه با صفر شدن ولتاژ خاموش نمیشه. یعنی تو بار سلفی، با تغییر جهت ولتاژ، جریان همچنان تو همون جهت قبلی ادامه پیدا میکنه، و توی زاویه اختلاف فاز، صفر میشه و تریاک خاموش میشه. بعد از خاموش شدن دوباره توی این نیم سیکل قابل تحریک و روشن شدنه.
          ولی اگه قبل از صفر شدن جریان پالس تحریکی بیاد نادیده گرفته میشه.
          وقتی گیت با moc روشن بشه، حتی تو بار سلفی چون سیگنال گیت دائما وجود داره، بلا فاصله بعد از صفر شدن جریان، تریاک رو روشن میکنه و جریان تقریبا بطور سینوسی کامل ادامه پیدا میکنه. البته یه cross over کوچولو به اندازه افت ولتاژ دو سر تریاک داره که مهم نیست.
          ما معمولا تو بار سلفی برای تحریک گیت از قطار پالس استفاده میکنیم تا هر وقت جریان صفر شد درباره تریاکمون روشن شه.

دیدگاه

حالا یه سوال دیگه .

روش درست موازی کردن تریاکها چیه؟ یه دیمر باز کردم دیدم 2 تا BT139 رو موازی کرده ولی معلوم بود مدار دانشجوییه. فکر نکنم جریان به صورت مساوی تغسیم بشه.

دیدگاه

تا حالا اینکارو نکردم.جایی هم ندیدم. فکر نمیکنم کار اصولیی باشه.
              معمولا باید از یه تریاک با جریان بالاتر استفاده بشه. البته برای کنترل جریانهای AC خیلی بالا در حد چند صد آمپر، از دو تریستور قدرت که بصورت معکوس موازی شدن استفاده میشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X