اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

داغ شدن ماسفت IRF640

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

داغ شدن ماسفت IRF640

سلام دوستان. من به گیت این ماسفت یک 5 ولت با مقاومت یک کیلو میدم از سمت درین هم 2 آمپر 12 ولت بار میکشم اما بعد از 10 دقیقه به شدت ماسفت داغ میکنه! واسه رفع خواصیت خازنی هم یک مقاومت 10 کیلو گذاشتم!!!

پاسخ : داغ شدن ماسفت IRF640

سلام
    موقعی که روشنه ولتاژدرین سورس روبگیرید ببینید چقدره؟
    راستی شکل بزاری بهتره
    [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

خداروشکر! نمردیمو معنی تدبیر رو هم فهمیدیم.دی:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط giga0101
      سلام دوستان. من به گیت این ماسفت یک 5 ولت با مقاومت یک کیلو میدم از سمت درین هم 2 آمپر 12 ولت بار میکشم اما بعد از 10 دقیقه به شدت ماسفت داغ میکنه! واسه رفع خواصیت خازنی هم یک مقاومت 10 کیلو گذاشتم!!!
      صبر کن ببینم اون 10 کیلو رو شانسی گذاشتی؟ بگو ببینم چطوری حسابش کردی؟
      تکاور شدن جرات افزون کند.....هراس از دل مرد بیرون کند....

تا تکاور به تن زخمی خود جان دارد....مرز اسلام در این ملک نگهبان دارد.........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ah rad
        سلام
        موقعی که روشنه ولتاژدرین سورس روبگیرید ببینید چقدره؟
        راستی شکل بزاری بهتره
        ولتاژ صفره!
        همون درایور تابلو LED هست...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سعید دلشاد منور
          صبر کن ببینم اون 10 کیلو رو شانسی گذاشتی؟ بگو ببینم چطوری حسابش کردی؟
          یکی از بچه های انجمن گفت! چند وقت پیش....

دیدگاه

سلام.
            بهتره که نقشه رو قرار بدین.
            حدسی که میزنم، کامل روشن نشدن ماسفت هست + ولتاژ روی گیت بهتره حدود 10-12 باشه. اگر هم 5 دادین ، لااقل 5 ولت روی گیت قابلیت جریان دهی لحظه ایش زیاد باشه.(حدود 1 آمپر لااقل)
            اون 10 کیلو رو متوجه نشدم چی هست؟!!

دیدگاه

الان دیتاشیت ماسفت رو دانلود کردم.( ببین تو رو خدا...6 کلمه استفاده کردم تو این جمله که نصفش انگلیسی بود!! [-( )
              با ولتاژ گیت-سورس 5 ولت، در دمای 25 درجه محل اتصال، حدود 1.5 آمپر از کانال میتونه رد بشه و در دمای 150 درجه حدود 5 آمپر
              ( جدول به اسم Typical Transfer Characteristics)
              مقاومت درین-سورس هم مقدارش یه خرده زیاده.0.18 اهم به ازای 10 ولت روی گیت-سورس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
                الان دیتاشیت ماسفت رو دانلود کردم.( ببین تو رو خدا...6 کلمه استفاده کردم تو این جمله که نصفش انگلیسی بود!! [-( )
                با ولتاژ گیت-سورس 5 ولت، در دمای 25 درجه محل اتصال، حدود 1.5 آمپر از کانال میتونه رد بشه و در دمای 150 درجه حدود 5 آمپر
                ( جدول به اسم Typical Transfer Characteristics)
                مقاومت درین-سورس هم مقدارش یه خرده زیاده.0.18 اهم به ازای 10 ولت روی گیت-سورس
                پس باید ولتاژ گیت رو بالا ببرم؟
                اون مقاومت واسه رفع خواصیت سلفی و خازنیه ماسفت میزارم که مقدارش 10 کیلو هست. منظورتون رو از مقاومت درین سورس نفهمیدم!
                دیدگاه

نوشته اصلی توسط giga0101
                  پس باید ولتاژ گیت رو بالا ببرم؟
                  اون مقاومت واسه رفع خواصیت سلفی و خازنیه ماسفت میزارم که مقدارش 10 کیلو هست. منظورتون رو از مقاومت درین سورس نفهمیدم!

http://s5.picofile.com/file/8129171042/Switch_mosfet.png
                  درضمن مقاومت درین سورس البت با اجازه دادا شاهرخ :rolleyes:خودشون میان تکمیل تر میکنن حرف منو :nerd:
                  ببین توی ترانزیستور BJTبعد سوییچ شدن ورفتن تو اشباع ما یک ولتاژ در حدود 0.2 ولت افت روی کلکتور امیتر داریم اما توی ماسفت بعد سوییچ ما یک مقاومت کانال داریم.برای این که بفهمیم چقدر روی درین سورس افت میکنه،این مقاومت رو ضربدر جریان درین میکنیم.
                  مثلا اگه مقاومت درین سورس درحالت روشن 0.18 اهم بود.اگه مثلا10 امپر عبور بدیم.ولتاز روی درین سورس میشه1.8 ولت!
                  پس میبینی این افت ولتاز وابسته به جریان عبوری است اما توی بی جی تی نبود.
                  [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ah rad
                    این مدارو تست شدس.ببین چطوره.

درضمن مقاومت درین سورس البت با اجازه دادا شاهرخ :rolleyes:خودشون میان تکمیل تر میکنن حرف منو :nerd:
                    ببین توی ترانزیستور BJTبعد سوییچ شدن ورفتن تو اشباع ما یک ولتاژ در حدود 0.2 ولت افت روی کلکتور امیتر داریم اما توی ماسفت بعد سوییچ ما یک مقاومت کانال داریم.برای این که بفهمیم چقدر روی درین سورس افت میکنه،این مقاومت رو ضربدر جریان درین میکنیم.
                    مثلا اگه مقاومت درین سورس درحالت روشن 0.18 اهم بود.اگه مثلا10 امپر عبور بدیم.ولتاز روی درین سورس میشه1.8 ولت!
                    پس میبینی این افت ولتاز وابسته به جریان عبوری است اما توی بی جی تی نبود.
                    دقیقا همینطوره. اخوی گرامی ah rad درست میفرماین.
                    فقط یه نکته ی کلی، من اوایل حوصله نمیکردم اون نمودارها و شکل های تو دیتاشیت سوئیچهای قدرت رو بخونم.ولی بعدا متوجه شدم که چقدر این نمودارها مهم هستن. سعی کنین با دقت کردن به اون نمودارها، بتونین اطلاعات لازم رو پیدا بکنین.(مثلا به ازای چه ولتاژی رو گیت-سورس، چه جریانی رو مجاز به عبور دادن هستیم و...)
                    راستی داداش ah rad، تو اون شکلی که گذاشتین و با اجازه تون نقل قول رو تغییر دادم تا عکس دیده بشه، مقاومت های R2 و R5 میتونن با یک مقاومت که بین Vi و زمین وصل شده، جایگزین بشه.(پدر خسیس بازی بسوزه! :mrgreen: )

دیدگاه

برای کار با این ولتاژ ماسفتهای بهتری هم هستند مثل irfz44

دیدگاه

نوشته اصلی توسط giga0101
                        با سلام
                        شما بهتر بود برا 5ولت از لاجیک ماسفت استفاده می کردین و راحت با 5ولت کار می کرد
                        به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
                          دقیقا همینطوره. اخوی گرامی ah rad درست میفرماین.
                          فقط یه نکته ی کلی، من اوایل حوصله نمیکردم اون نمودارها و شکل های تو دیتاشیت سوئیچهای قدرت رو بخونم.ولی بعدا متوجه شدم که چقدر این نمودارها مهم هستن. سعی کنین با دقت کردن به اون نمودارها، بتونین اطلاعات لازم رو پیدا بکنین.(مثلا به ازای چه ولتاژی رو گیت-سورس، چه جریانی رو مجاز به عبور دادن هستیم و...)
                          راستی داداش ah rad، تو اون شکلی که گذاشتین و با اجازه تون نقل قول رو تغییر دادم تا عکس دیده بشه، مقاومت های R2 و R5 میتونن با یک مقاومت که بین Vi و زمین وصل شده، جایگزین بشه.(پدر خسیس بازی بسوزه! :mrgreen: )
                          در واقع همین مدارو من اون موقع که تست روی بردبرد گرفتم.نیاز به یدونش بود ولازم نبود به دوتا نبود.اما اون موقع من وقت تجزیه وتحلیل نداشتم.جفتشو گذاشتم.
                          پس این مدارم شد یدونه مقاومت.اما حالا این مقاومت بین VIوزمین باشه یا بین بیس وزمین.به نظرت کدوم بهتره؟ وچرا؟(5نمره) :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
                            با سلام
                            شما بهتر بود برا 5ولت از لاجیک ماسفت استفاده می کردین و راحت با 5ولت کار می کرد
                            ممنون. میشه یک نمونه معرفی کنید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ah rad
                              در واقع همین مدارو من اون موقع که تست روی بردبرد گرفتم.نیاز به یدونش بود ولازم نبود به دوتا نبود.اما اون موقع من وقت تجزیه وتحلیل نداشتم.جفتشو گذاشتم.
                              پس این مدارم شد یدونه مقاومت.اما حالا این مقاومت بین VIوزمین باشه یا بین بیس وزمین.به نظرت کدوم بهتره؟ وچرا؟(5نمره) :mrgreen:
                              آقا اجازه....پنجره بازه ( بقیه ش هم سانسور شد! :mrgreen: )
                              بین VI و زمین باشه.چون هدف اینه که اگه احیانا VI بنا به هر دلیلی ول شد رو هوا، از طریق اون مقاومت بیس ترانزیستورها زمین رو احساس کنه تا ترانزیستور بالایی خاموش بشه(قطعاً خاموش) تا گیت مسیری برای شارژ شدن نداشته باشه و ترانزیستور پایینی هر چند کم، ولی هدایت میکنه و لذا گیت اگر هم شارژی داشته باشه، شروع به دشارژ شدن میکنه و ماسفت بدون شک خاموش میشه و خاموش میمونه.
                              از 5 چند شدم؟!! :rolleyes: :biggrin:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X