اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یکی بیاد دلیل این جرقه بزرگ رو توجیه کنه (+ فیلم)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : یکی بیاد دلیل این جرقه بزرگ رو توجیه کنه (+ فیلم)

حالا اینا به کنار ، جچوری میشه از این هیولا محافظت کرد - سیم 2.5 رو ذوب میکنه مثل کره
    چرا اصرار دارید برق را از لاین دی سی قطع کنید؟

دیدگاه

می دونم از طرف AC میشه راحت این کار رو کرد
      برای اطلاعات عمومی میخواستم
      گفتم شاید یه روز لازم بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
        10 میکرو ژول رو از کجا آوردین؟؟؟ به فرمول دقت کردین؟؟ انرژی ذخیره شده در سلف تابعی از مقدار سلفی و جریان هست! جریان اگر به هر دلیلی زیاد بشه، انرژی ذخیره شده در سلف هم (نمایی) زیاد میشه.
        جریان 4 آمپر رو چطور محاسبه کردید؟؟ اول باید شار در حالت دائم محاسبه بشه. بعد مشخص میشه ....
        چرا میزنی دوست عزیز :biggrin: :smile:
        والا 4 آمپر رو از مقاومت لامپ و 320 ولت مستقیم حساب کردم :redface:
        میشه بگید حدودا چند ژول در این سلف ذخیره میشه ؟
        زندگی پر ز وجود است ولی ..
        ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

پاسخ : یکی بیاد دلیل این جرقه بزرگ رو توجیه ک&#1606

نوشته اصلی توسط fakheri
          بله قبول دارم بار سلفی موقع قطع شدن جرقه میزنه
          ولی با توجه به فرمول W=0.5*L*I^2
          و I=2.5 و L=1.5uh مقدار انرژی بسیار کمه و در حد میکرو ژول هست
          حالا این چند میکرو ژول که نمیتونه اینقدر آرک بزنه و سیم رو آب کنه
          -
          حالا اینا به کنار ، جچوری میشه از این هیولا محافظت کرد - سیم 2.5 رو ذوب میکنه مثل کره
          شما به افزایش لحظه ای جریان دقت نمی کنید و فقط صحبت از جریان حالت دائم می کنید.
          جریان لحظه ای بسیار بسیار بیشتر از جریان حالت دائم هست.

در مورد محافظت، به این بستگی داره که شما چجوری بخواید سوییچ کنید. یعنی سرعت سوییچ کردنتون چقدر باشه. ولی بهترین راهی که به ذهن من میرسه اینه که از یک خازن به موازات سوویچ استفاده کنید تا در لحظه ی قطع سوییچ، جریان مورد نیاز سلف رو تأمین کنه و مانع از ایجاد آرک بشه. برای افزایش زمان شارژ و تخلیه هم میتونید خازن رو با یک مقاومت سری کنید.

بار سلفی نسبت به ولتاژ پسفاز، و بار خازنی نسبت به ولتاژ پیشفاز هستند. در هنگام سوییچ کردن هر دو نوع بار باید از روش های محافظت استفاده کنید. وگرنه سوییچ، چه دستی و چه الکترونیکی، آسیب میبینه.
          *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

دوست عزیز امکان دارد این حرفتان را با زبان شیرین ریاضی برای ما بنویسید .که کمی به علممان اضافه شود؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط DesignerEng
              دوست عزیز امکان دارد این حرفتان را با زبان شیرین ریاضی برای ما بنویسید .که کمی به علممان اضافه شود؟
              فکر خوبیه، چرا که نه!!
              به تصویر زیر توجه کنید. در فرمول شار مشخصه که تمامی المان های مدار مغناطیسی به غیر از جریان غیر قابل تغییر هستند. به عبارت دیگه تغییرات شار و جریان مستقیماً به هم وابسته هستند.
              قانون لنز هم اگر اشتباه نکنم مربوط به فیزیک دبیرستان میشه و کاملاً واضح هست که سلف در مقابل تغییرات شار مقاومت می کنه.
              طبق فرمول های مدار مغناطیسی تنها راه تأمین شاری که در حال کاهش است، افزایش جریان خواهد بود.
              طبق فرمول انرژی سلف نیز افزایش جریان سلف، افزایش نمایی انرژی سلف رو باعث خواهد شد.

اطلاعات بیشتر رو میتونید در مباحث مربوط به مدار های مغناطیسی جستجو کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
                فکر خوبیه، چرا که نه!!
                به تصویر زیر توجه کنید. در فرمول شار مشخصه که تمامی المان های مدار مغناطیسی به غیر از جریان غیر قابل تغییر هستند. به عبارت دیگه تغییرات شار و جریان مستقیماً به هم وابسته هستند.
                قانون لنز هم اگر اشتباه نکنم مربوط به فیزیک دبیرستان میشه و کاملاً واضح هست که سلف در مقابل تغییرات شار مقاومت می کنه.
                طبق فرمول های مدار مغناطیسی تنها راه تأمین شاری که در حال کاهش است، افزایش جریان خواهد بود.
                طبق فرمول انرژی سلف نیز افزایش جریان سلف، افزایش نمایی انرژی سلف رو باعث خواهد شد.

اطلاعات بیشتر رو میتونید در مباحث مربوط به مدار های مغناطیسی جستجو کنید.
                نه منظور من این نبود .
                منظور من این بود که جریان لحظه ای بسیاربسیار زیاد (به تعبیر خودتان) هنگام قطع بار از ولتاژ دی سی با توجه به مقادیری که استارتر تاپیک گفته را اثبات کنید.
                چطور میشود جریانی که لحظه قطع کردن در این مدار جاری می شود از جریان وصل آن بسیاربسیار بیشتر هست؟؟ اصلا برفرض که سلف مدار خیلی بزرگ باشه( که این طور نیست بلکه خیلی کوچک هست) مگر سلف در برابر تغییرات جریان مقاومت نمی کند؟(v=Ldi/dt) پس چطور می شود که عامل تغییر جریان اون هم به این حدی که شما اشاره می کنید،شود؟

دیدگاه

نه منظور من این نبود .
                  منظور من این بود که جریان لحظه ای بسیاربسیار زیاد (به تعبیر خودتان) هنگام قطع بار از ولتاژ دی سی با توجه به مقادیری که استارتر تاپیک گفته را اثبات کنید.
                  چطور میشود جریانی که لحظه قطع کردن در این مدار جاری می شود از جریان وصل آن بسیاربسیار بیشتر هست؟؟ اصلا برفرض که سلف مدار خیلی بزرگ باشه( که این طور نیست بلکه خیلی کوچک هست) مگر سلف در برابر تغییرات جریان مقاومت نمی کند(v=Ldi/dt) پس چطور می شود که عامل تغییر جریان اون هم به این حدی که شما اشاره می کنید،شود؟
                  دوست عزیز، مگه من چیزی غیر از این که شما فرمودید میگم؟؟
                  بنده هم عرض می کنم طبق قانون لنز، سلف با تغییرات شار مخالفت می کنه. در لحظه ای که مدار در حال OFF شدن هست، در واقع شار در حال کاهش هست. فرمول ها به خوبی نشون می دن که تنها راه تأمین شار، افزایش جریان هست. مثلاً وقتی شار به هر دلیلی در یک لحظه به 0.1 مقدار قبلیش میرسه، سلف با این تغییر ناگهانی مخالفت می کنه و سعی می کنه از تنها راه موجود (افزایش جریان) شار رو زیاد کنه. بنابر این جریان باید 10 برابر بشه تا مقدار شار برابر مقدار قبلی بشه. حالا فرض کنید شار در یک لحظه نزدیک به صفر بشه! در اینجا جریان لازم برای تأمین شار نزدیک به بینهایت خواهد بود.
                  دقت کنید که هیچ صحبتی از مقدار سلف به میون نیومد.

دیدگاه

فکر کنم وقتی
                    نوشته اصلی توسط K1.IEEE
                    وقتی سیم میخواد قطع بشه جریان لحظه ای بجود میاد (یا ولتاژ لحظه ای نمیدونم) ولی وقتی بخوایم انرژی ذخیره شده رو حساب کنیم مگه جریان دائم حساب نمیشه ؟ چون وقتی مدار میخواد قطع بشه همینانرژی ذخیره شده قبل از قطع شدنه که میتونه یه کارایی بکنه .. درسته ؟
                    زندگی پر ز وجود است ولی ..
                    ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afceaglee2013
                      فکر کنم وقتی سیم میخواد قطع بشه جریان لحظه ای بجود میاد (یا ولتاژ لحظه ای نمیدونم) ولی وقتی بخوایم انرژی ذخیره شده رو حساب کنیم مگه جریان دائم حساب نمیشه ؟ چون وقتی مدار میخواد قطع بشه همینانرژی ذخیره شده قبل از قطع شدنه که میتونه یه کارایی بکنه .. درسته ؟
                      خیر. جریان تغییر می کنه، انرژی هم تغییر می کنه. این چیزی که می فرمایید مربوط به خازن هست که در لحظه ی قطع جریان رو تأمین می کنه (مثل روشی که برای جلوگیری از ایجاد جرقه عرض کردم). در کل بحث ما تغییرات انرژی نیست دوست عزیز. موضوع اصلی افزایش ناگهانی جریان در لحظه ی خاموش شدن بار های سلفی هست که میتونه ایجاد جرقه و آرک بکنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
                        دوست عزیز، مگه من چیزی غیر از این که شما فرمودید میگم؟؟
                        بنده هم عرض می کنم طبق قانون لنز، سلف با تغییرات شار مخالفت می کنه. در لحظه ای که مدار در حال OFF شدن هست، در واقع شار در حال کاهش هست. فرمول ها به خوبی نشون می دن که تنها راه تأمین شار، افزایش جریان هست. مثلاً وقتی شار به هر دلیلی در یک لحظه به 0.1 مقدار قبلیش میرسه، سلف با این تغییر ناگهانی مخالفت می کنه و سعی می کنه از تنها راه موجود (افزایش جریان) شار رو زیاد کنه. بنابر این جریان باید 10 برابر بشه تا مقدار شار برابر مقدار قبلی بشه. حالا فرض کنید شار در یک لحظه نزدیک به صفر بشه! در اینجا جریان لازم برای تأمین شار نزدیک به بینهایت خواهد بود.
                        دقت کنید که هیچ صحبتی از مقدار سلف به میون نیومد.
                        اولا شار رابطه مستقیم با جریان دارد تو عکسی که خودتان گذاشتید رابطه اش هست . پس افزایش جریان یعنی افزایش شار . در حالی که سلف تمایل دارد که شار تغییر نکند(طبق قانون لنز) اما سلف برای حفظ شار قبلی خود ،طبق قانون القای فارادی در دو سر خود ولتاژ القا می کند.( نه اینکه جریان را کم وزیاد کند )
                        در کل بحث ما تغییرات انرژی نیست دوست عزیز. موضوع اصلی افزایش ناگهانی جریان در لحظه ی خاموش شدن بار های سلفی هست که میتونه ایجاد جرقه و آرک بکنه.
                        اگر شما هنگام قطع کردن یک سلف از مدار دیدید که جرقه زد اون فقط به دلیل ولتاژ القایی هست ولاغیر برای اطمینان می تونید اولیه یک ترانس را تو دستتون بگیرید و همزمان به دو سر باتری بزنید هنگام جدا کردن از باتری سلف سلول های عصبی شما را مورد عنایت قرار خواهد داد.
                        شدت جرقه هم بر خلاف تصور شما کاملا به انرژی ذخیره شده در اون بستگی داره .
                        والسلام

دیدگاه

اولا شار رابطه مستقیم با جریان دارد تو عکسی که خودتان گذاشتید رابطه اش هست . پس افزایش جریان یعنی افزایش شار . در حالی که سلف تمایل دارد که شار تغییر نکند(طبق قانون لنز) اما سلف برای حفظ شار قبلی خود ،طبق قانون القای فارادی در دو سر خود ولتاژ القا می کند.( نه اینکه جریان را کم وزیاد کند )
                          بله شاید من دارم بد توضیح میدم، شایدم...
                          سلف با کاهش شار مخالفت می کنه و شار رو افزایش میده افزایش شار هم طبق فرمول ها یعنی افزایش جریان در واقع سلف کاهش شار رو پیش بینی می کنه، مفهوم پسفاز برای بار سلفی هم از همینجا ایجاد میشه این حرف رو فرمول میگه که شار و جریان به هم وابسته هستند و افزایش یکی، دیگری رو افزایش می ده اما به فرض اینکه به جای جریان، ولتاژ رو زیاد کنه، مگه بر طبق قانون اهم (V=RI) تغییرات ولتاژ و جریان پیرو هم نیستند؟ جهت اطلاع عرض کنم که همین ولتاژی که می فرمایید القا میشه، به دلیل تغییرات جریان هست
                          در مطالعه ی بخش مدار های مغناطیسی کم کاری می کنید ها؟

اگر شما هنگام قطع کردن یک سلف از مدار دیدید که جرقه زد اون فقط به دلیل ولتاژ القایی هست ولاغیر برای اطمینان می تونید اولیه یک ترانس را تو دستتون بگیرید و همزمان به دو سر باتری بزنید هنگام جدا کردن از باتری سلف سلول های عصبی شما را مورد عنایت قرار خواهد داد.
                          شدت جرقه هم بر خلاف تصور شما کاملا به انرژی ذخیره شده در اون بستگی داره .
                          والسلام
                          قانون اهم.. تغییرات ولتاژ و جریان پیرو هم هستند. نه؟
                          هم شدت جرقه و هم انرژی، هر دو تابعی از جریان هستند. وقتی خود انرژی تابع جریان هست شما نمیتونید ادعا کنید شدت جرقه به انرژی بستگی داره، ولی به جریان بستگی نداره!

دیدگاه

میخوام یه موضوعی رو در گوشی مطرح کنم..
                            ببینید دوستان؟ وقتی یکی از دوستانمون سوالی رو مطرح می کنه، اگر کسی صحبتی داره، باید ایده و نظر خودش رو در پاسخ به اون سوال بگه، نه اینکه مدام دنبال ایراد گرفتن از دیگران باشیم! نمیگم سوال پرسیدن در مورد نظر همدیگه غلطه! اتفاقاً میتونه بسیار هم مفید باشه. ولی فکر می کنم ههمون اونقدر بزرگ شده باشیم که منظور همدیگه رو از سوال پرسیدن متوجه بشیم.
                            در هر صورت امیدوارم همه مون مراقب رفتارمون باشیم تا همدیگه رو ناراحت نکنیم. اینجا یک محیط علمی برای تبادل اطلاعاته و نباید از چارچوب کلیش خارج بشه.
                            متشکرم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X