سلام دوست عزیز: مدار را ازمایش کردم ولی متاسفانه جواب نداد!! یعنی led روشن نشد :sad:!!! فقط led ای که به پین 17 ای سی m4 -pt2272 وصل بود روشن می شد!!!
چه کار کنم!!
راستی به جای مقاومت 220 از 100 اهم استفاده کردم!!
سپاس
سلام دوست عزیز: مدار را ازمایش کردم ولی متاسفانه جواب نداد!! یعنی led روشن نشد :sad:!!! فقط led ای که به پین 17 ای سی m4 -pt2272 وصل بود روشن می شد!!!
چه کار کنم!!
راستی به جای مقاومت 220 از 100 اهم استفاده کردم!!
سپاس
برای تست صحت مداری که بستید، کاری رو که عرض میکنم انجام بدید لطفاً...
به نقطه ای که در شماتیک با PT2272-M مشخص کردم ولتاژ 5V رو چندین بار اعمال کنید و سپس جدا کنید. با هر بار جدا کردن ولتاژ 5V باید LED تغییر وضعیت بدهد.
این کار رو انجام بدید و نتیجه رو بفرمایید.
مقاومت LED رو هم کاهش ندید. یا 220 و یا اولین مقاومت بالاتر، مثلاً 270 یا 330.
*** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***
ممنون دوست عزیز
مشکل حل شد: طبق گفته های شما عمل کردم!! و مقاومت 220 اهم را هم پیدا کردم!!! و بستم!!
مشکل از این جا بود که من پایه 7 ای سی 4013 که گراند هست را به قسمت گراند مدار وصل نکرده بودم و پایه vcc ای سی که 14 هست را هم یه مثبت مدار وصل نکرده بودم :mrgreen:!!! چون توی ان شماتیکی که گذاشته بودید فقط ان 6 پایه اصلی در نظر گرفته شده بود :من که کلا بی تجربه :rolleyes: خب بریم سراغ اصل کار!!
میگم ایا میشه به جای ان led که روشن خاموش می شود رله به کار بگذارم؟؟؟ تا بتونم وسیله برقی را خاموش روشن کنم؟ شماتیک اش چطور میشه؟
ممنون دوست عزیز
مشکل حل شد: طبق گفته های شما عمل کردم!! و مقاومت 220 اهم را هم پیدا کردم!!! و بستم!!
مشکل از این جا بود که من پایه 7 ای سی 4013 که گراند هست را به قسمت گراند مدار وصل نکرده بودم و پایه vcc ای سی که 14 هست را هم یه مثبت مدار وصل نکرده بودم :mrgreen:!!! چون توی ان شماتیکی که گذاشته بودید فقط ان 6 پایه اصلی در نظر گرفته شده بود :من که کلا بی تجربه :rolleyes: خب بریم سراغ اصل کار!!
میگم ایا میشه به جای ان led که روشن خاموش می شود رله به کار بگذارم؟؟؟ تا بتونم وسیله برقی را خاموش روشن کنم؟ شماتیک اش چطور میشه؟
سپاس
اینم شماتیک درایو رله که باید به جای مقاومت و LED قرار بدید. (فکر کنم مثل این مدار رو تا حالا چندین بار براتون گذاشتم!) :agree:
ممنون دوست عزیز: بله حواسم نبود :mrgreen: شبیه این مدار را زیاد گذاشتید ولی با یکی ار مدار های مشابه (گمان کنم برای بازر بود) تست کردم و جواب نگرفتم!!! گمان کنم رله ام مشکل داره!!
و رله 5 ولت دیگه ندارم !! باید اینترنتی بگیرم تا تست کنم و مطمئن بشم!
میگم ان مدار بیپر را میشه با رله بست!! یعنی زمانیکه دکمه ریموت را فشار دادیم!! هم صدای مدار بیپر در بیاد و هم ان دستگاه روشن بشود!!! یعنی 2 تا سیستم به رله وصل کنیم به صورت هم زمان عمل کنند!! ایا ار نظر جریان مصرفی کم میاره؟؟
ممنون دوست عزیز: بله حواسم نبود :mrgreen: شبیه این مدار را زیاد گذاشتید ولی با یکی ار مدار های مشابه (گمان کنم برای بازر بود) تست کردم و جواب نگرفتم!!! گمان کنم رله ام مشکل داره!!
و رله 5 ولت دیگه ندارم !! باید اینترنتی بگیرم تا تست کنم و مطمئن بشم!
میگم ان مدار بیپر را میشه با رله بست!! یعنی زمانیکه دکمه ریموت را فشار دادیم!! هم صدای مدار بیپر در بیاد و هم ان دستگاه روشن بشود!!! یعنی 2 تا سیستم به رله وصل کنیم به صورت هم زمان عمل کنند!! ایا ار نظر جریان مصرفی کم میاره؟؟
سپاس
شما مثل این مداری که گذاشتم ببندید! با مقاومت بیس 5.6k !!!
می تونید مدار ترانزیستوری بازر رو هم به خروجی گیرنده متصل کنید تا با هر بار فشردن کلید فرستنده، برای مدت کوتاهی بازر فعال بشه و صدای Beep را بشنوید.
می تونید مدار ترانزیستوری بازر رو هم به خروجی گیرنده متصل کنید تا با هر بار فشردن کلید فرستنده، برای مدت کوتاهی بازر فعال بشه و صدای Beep را بشنوید.
دوست عزیز:مدار را راه اندازی کردم!!! و led را به پایه NO وصل کردم و روشن شد!!!! تا اینجا اوکی هست!!!
فقط مانده اضافه کردن مدار بیپر به پایه NO و دستگاه!! میخوام با هم سری بشوند تا همزمان با هم فعال شوند!! یعنی زمانیکه صدای بیپ امد دستگاه روشن شود!!! یک چیزی مثل پنکه رو میزی!!
زمانیکه دکمه ریموت را فشار می دهیم همزمان صدای بیپ از توی پنکه در میاد و پنکه شروع به روشن شدن می کند!! یا مثل دزدگیر ماشین!!!
من ان مدار بیپر را تست کردم!! یعنی به خود مدار جداگانه 5 ولت دادم طبق گفته خودتان!!! تا اصولی تر بشه!!! 2 تا سیم هم که برای کلید فشاری بود را : یکی اش را به پایه NO رله و دیگری را به پایه com رله وصل کردم! تا اینجا اوکی بود!! یعنی زمانیکه از فرستنده ریموت دکمه را فشار می دادم صدای بیپ اش در می امد!!! ولی زمانیکه یک led را به پایه NO اضافه کردم!!! به مشکل برخوردم!!
زمانیکه ریموت را فشار می دهم ایندفعه دیگه صدای بیپ در نمی اید بلکه فقط led روشن می شود!!!! انگار جریان راه اندازی مدار بیپر را این led می گیره!!!
در اینجا باید چکار کرد؟؟؟ ایا راهی برای تقویت جریان یا ولتاژ وجود داره؟؟
سپاس
دوست عزیز:مدار را راه اندازی کردم!!! و led را به پایه NO وصل کردم و روشن شد!!!! تا اینجا اوکی هست!!!
فقط مانده اضافه کردن مدار بیپر به پایه NO و دستگاه!! میخوام با هم سری بشوند تا همزمان با هم فعال شوند!! یعنی زمانیکه صدای بیپ امد دستگاه روشن شود!!! یک چیزی مثل پنکه رو میزی!!
زمانیکه دکمه ریموت را فشار می دهیم همزمان صدای بیپ از توی پنکه در میاد و پنکه شروع به روشن شدن می کند!! یا مثل دزدگیر ماشین!!!
من ان مدار بیپر را تست کردم!! یعنی به خود مدار جداگانه 5 ولت دادم طبق گفته خودتان!!! تا اصولی تر بشه!!! 2 تا سیم هم که برای کلید فشاری بود را : یکی اش را به پایه NO رله و دیگری را به پایه com رله وصل کردم! تا اینجا اوکی بود!! یعنی زمانیکه از فرستنده ریموت دکمه را فشار می دادم صدای بیپ اش در می امد!!! ولی زمانیکه یک led را به پایه NO اضافه کردم!!! به مشکل برخوردم!!
زمانیکه ریموت را فشار می دهم ایندفعه دیگه صدای بیپ در نمی اید بلکه فقط led روشن می شود!!!! انگار جریان راه اندازی مدار بیپر را این led می گیره!!!
در اینجا باید چکار کرد؟؟؟ ایا راهی برای تقویت جریان یا ولتاژ وجود داره؟؟
سپاس
شما اصلاً چیزی که نوشتم رو خوندید؟؟؟؟؟؟؟؟ :eek:
عرض کردم مدار بازر رو به همون خروجی گیرنده متصل کنید!!!!! شما به رله متصل کردید؟؟؟
ینی خروجی گیرنده رو هم به 4013 متصل کنید و هم به مدار بازر!!!
عرض کردم مدار بازر رو به همون خروجی گیرنده متصل کنید!!!!! شما به رله متصل کردید؟؟؟
ینی خروجی گیرنده رو هم به 4013 متصل کنید و هم به مدار بازر!!!
ممنون دوست عزیز: همین طوری که گفتید درست کردم و جواب داد! :nice: فقط مانده led !!! برای تعیین وضعیت کانال!!!یعنی زمانیکه دکمه ریموت فشار داده شد ! بعد از اینکه صدا بوق در امد همزمان با ان دستکاه مورد نظر! یک led هم روشن بشود!!! البته یک led به پایه no بستم و جواب داد ولی نمیدانم اصولی هست یا نه!!؟
--------------
چندسئوال دیگه که یادم رفت قبلا بپرسم!!
1.لطفا یک نحلیلی را مدار فلپ فلاپ مخصوصا پایه هاش داشته باش!!! کاربرد اش چی هست؟
2.توی بعضی از مدارات گیرنده دیدم که کانال ها را تا 70 تا یا بیشتر افزابش داده اند!!!! از چه چیزی استفاده کردند!!! انکودر یا دیکودر!؟؟؟
در اخر ارزوی سلامتی و موفقیت برات دارم دوست عزیز :nice:دکتر بشی انشاله :nerd:واقعا عالی بود :job:
بله :mrgreen:ممنون دوست عزیز: همین طوری که گفتید درست کردم و جواب داد! :nice: فقط مانده led !!! برای تعیین وضعیت کانال!!!یعنی زمانیکه دکمه ریموت فشار داده شد ! بعد از اینکه صدا بوق در امد همزمان با ان دستکاه مورد نظر! یک led هم روشن بشود!!! البته یک led به پایه no بستم و جواب داد ولی نمیدانم اصولی هست یا نه!!؟
--------------
چندسئوال دیگه که یادم رفت قبلا بپرسم!!
1.لطفا یک نحلیلی را مدار فلپ فلاپ مخصوصا پایه هاش داشته باش!!! کاربرد اش چی هست؟
2.توی بعضی از مدارات گیرنده دیدم که کانال ها را تا 70 تا یا بیشتر افزابش داده اند!!!! از چه چیزی استفاده کردند!!! انکودر یا دیکودر!؟؟؟
در اخر ارزوی سلامتی و موفقیت برات دارم دوست عزیز :nice:دکتر بشی انشاله :nerd:واقعا عالی بود :job:
سپاس
از خروجی 4013 هم برای درایو مدار رله استفاده کنید و هم به LED و مقاومت متصل کنید که روشن بشه. مقاومت LED رو حتماً 330 اهم بگذارید. مدار رو کامل و تست کنید. اگر مشکلی ایجاد شد، بگید تا LED رو هم با تقویت کننده درایو کنم. انقدر هم هر چیزی رو به رله وصل نکنید!! مگه قرار نیست دستگاه 220V رو با رله راه بندازید؟ دیگه نمیشه که LED هم به رله وصل بشه!!!
1- در مورد فلیپ فلاپ بهتره خودتون یه مطالعه داشته باشید. چون مطلب در موردش زیاده و با این روش نمیشه توضیح داد.
2- باید مداراتش رو ببینم! ولی فکر می کنم میشه از MUX (مالتی پلکسر) برای افزایش کانال استفاده کرد. ینی میشه 1 کانال خروجی از گیرنده رو به کمک MUX به چندین کانال تبدیل کرد. معکوس این عمل هم با DeMUX (دی مالتی پلکسر) ممکن هست.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تمامی موارد فوق، به مطالب مربوط به مدارهای منطقی (دیجیتال) مراجعه کنید.
از خروجی 4013 هم برای درایو مدار رله استفاده کنید و هم به LED و مقاومت متصل کنید که روشن بشه. مقاومت LED رو حتماً 330 اهم بگذارید. مدار رو کامل و تست کنید. اگر مشکلی ایجاد شد، بگید تا LED رو هم با تقویت کننده درایو کنم. انقدر هم هر چیزی رو به رله وصل نکنید!! مگه قرار نیست دستگاه 220V رو با رله راه بندازید؟ دیگه نمیشه که LED هم به رله وصل بشه!!!
ممنون دوست عزیز: اگر منظور تان این هست که باید به پین شماره 1 :4013 که به مدار درایو رله وصل شده: باید led را وصل کنم! من این کار را انجام دادم ولی زمانیکه ریموت را می زنم led فقط روشن می شود و رله دیگه کار نمی کند!!و صدایی دیگه در نمیاد!!!چکار باید کرد!؟؟؟
2- باید مداراتش رو ببینم! ولی فکر می کنم میشه از MUX (مالتی پلکسر) برای افزایش کانال استفاده کرد. ینی میشه 1 کانال خروجی از گیرنده رو به کمک MUX به چندین کانال تبدیل کرد. معکوس این عمل هم با DeMUX (دی مالتی پلکسر) ممکن هست.
ان مداری که گفتم دقیقا ای سی اش همین pt2272 بود!!! ان ها از همین مدار استفاده کرده بودند!! فقط دستکاری اش کرده بودند!! و تقویت!
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تمامی موارد فوق، به مطالب مربوط به مدارهای منطقی (دیجیتال) مراجعه کنید.
ممنون دوست عزیز: اگر منظور تان این هست که باید به پین شماره 1 :4013 که به مدار درایو رله وصل شده: باید led را وصل کنم! من این کار را انجام دادم ولی زمانیکه ریموت را می زنم led فقط روشن می شود و رله دیگه کار نمی کند!!و صدایی دیگه در نمیاد!!!چکار باید کرد!؟؟؟ان مداری که گفتم دقیقا ای سی اش همین pt2272 بود!!! ان ها از همین مدار استفاده کرده بودند!! فقط دستکاری اش کرده بودند!! و تقویت!
موریس مانو؟
سپاس
منظورم همین بود. اگر با این روش در کار مدار اختلال ایجاد میشه باید از درایور جدا برای LED استفاده کنید. دو کار میشه انجام داد:
1- ترکیب LED و مقاومت 220 اهمی رو با رله ی مدار قبلی موازی کنید.
2- از فلیپ فلاپ دوم موجود در 4013 (مثل مدار فلیپ فلاپ اول) برای روشن نگه داشتن LED استفاده کنید. به شرطی که منبع کلاک هر دو فلیپ فلاپ یکی باشد.
در مورد افزایش کانال عرض کردم مثلاً همین خروجی این IC رو میشه با یک عدد MUX به چندین خروجی تبدیل کرد.
کتاب موریس مانو خوبه. کتاب نلسون (ترجمه ی دیانی) هم کتاب بسیار خوب و جامعی هست.
دیدگاه