سلام با اینکه 2n3055 جریان کلکتورش 15 امپر هست چرا در منبع تغذیه هایی که 3 امپری هستند داغ میکند ؟
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
2n3055 حداکثر چند امپر میده؟
Collapse
X
-
پاسخ : 2n3055 حداکثر چند امپر میده؟
خوب مسائل زیادی مطرح است .
مثلا اینکه ترانزیستور تو ناحیه خطی کاز میکنه یا تو ناحیه اشباع . تو ناحیه خطی باشه تو کدوم کلاس کار میکنه . تو ناحیه اشباع باشه هارد سوئیچ است یا سافت سوئیچ
یا مثلا بار شما سلفی است یا مقاومتی یا خازنی و ....
در آخر شما بهتره روی soe یکم مطالعه کنید.تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است
دیدگاه
-
باسلام نمیدونم چقدر با ترانزیستور اشنا هستید اما دوتا مشخصه برای ترانزیستور مهمه ،hfe و فرکانس برای 2n3055 مقدار hfe =5 پس برای خروجی 15 امپر باید به بیس ان 3 امپر بدهیم یا در فرکانس کاری 15 کیلو هرتز به بیس ان 1 امپر دهید چون در این فرکانس hfe=20 می شود.دنیا را چه سکوتی فرا می گرفت اگر هر کس به انداره
عملش حرف می زد.(امام علی ع)
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط aliilaخوب مسائل زیادی مطرح است .
مثلا اینکه ترانزیستور تو ناحیه خطی کاز میکنه یا تو ناحیه اشباع . تو ناحیه خطی باشه تو کدوم کلاس کار میکنه . تو ناحیه اشباع باشه هارد سوئیچ است یا سافت سوئیچ
یا مثلا بار شما سلفی است یا مقاومتی یا خازنی و ....
در آخر شما بهتره روی soe یکم مطالعه کنید.
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط محمد$باسلام نمیدونم چقدر با ترانزیستور اشنا هستید اما دوتا مشخصه برای ترانزیستور مهمه ،hfe و فرکانس برای 2n3055 مقدار hfe =5 پس برای خروجی 15 امپر باید به بیس ان 3 امپر بدهیم یا در فرکانس کاری 15 کیلو هرتز به بیس ان 1 امپر دهید چون در این فرکانس hfe=20 می شود.تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است
دیدگاه
-
اگه منظور منابع تغذیه 30 ولتی هست
3 آمپر ضربدر 30 ولت میشه 90 وات که همین به اندازه کافی نزدیک توان کل 3055 که 115 واته هست
تلفات + عدم خنک کردن مناسب + جریان عبوری + ...... = نتیجه همین 3 آمپر هم خوبه که داره میده :rolleyes:من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !
دیدگاه
-
شما تا زمانی که شرایط مندرج در دیتاشیت (به صورت عمومی) رو نقض نکنید هر مقدار جریان ولتاژ توانی که بخواید میتونید بگیرید
به عنوان مثال برای 3055 ساخت onsemi (مقادیر ماکزیموم بیان شده است که باعث خرابی قطعه میشود . احتیاج به توضیح نیست که نباید به این مقادیر حتی نزدیک شد)
1- جریان عبوری از کلکتور 15 آمپر بیشتر نشود
2-ولتاژ کاری (کلکتور امیتر) از 60 ولت بیشتر نشود
3-توان عبوری از قطعه از 115 وات بیشتر نشود
4-دمای کاری قطعه از 200 عبور نکند
شاید اشتباه بگم این قسمت رو دوستانی که وارد هستند تذکر بدهند اشتباهات رو لطفا
در جدول رابطه دما با توان قطعه میبینیم که اگر دمای کیس ترانزیستور (بدنه) به 50 برسد (مقدار نرمالی هست کم هم گفتیم تازه)شما میتوانید کمتر از 100 وات توان عبور بدهید . اگر منبع تغذیه 30 ولت 3 آمپر باشه و ما 10 ولت 3 آمپر بخوایم بگیریم :
30-10 = 20 ولت (دراپ ولتاژ)
20 * 3 = 60 وات توان تلف شده روی ترانزیستور
در دیتاشیت ذکر شده که به ازای هر وات توان ما افزایش دمایی برابر 0.657 درجه داریم پس در نتیجه :
60 * 0.657 = 39.4 ~~ 40 درجه افزایش دما (40 درجه رو با 40 درجه افزایش دما اشتباه نگیرید مثلا اگه دما 20 باشه 40 تا اضافه میشه میشه 60) و این تازه برای شرایطی هست که در دیتاشیت ذکر شده یعنی دمای بدنه 25 باشه
میبینید که این طفلکی به کور سویی از امید بنده طفلکی :redface:
حالا اگه شرایط مناسبی فراهم باشه با این اطلاعات میبینیم که میشه مثلا (صرفا مثال هست در عمل درست نیست این کار)
15 آمپر و 7.5 ولت رو روی این بدبخت انداخت
من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !
دیدگاه
دیدگاه