با سلام خدمت سروران گرامی
میشه لطفا در مورد انواع رله های موجود در بازار و به ویژه رله SSR یه کم توضیح بدید. متشکرم
سلام دوست عزیز
حقیقتا من اطلاعات زیادی در این رابطه ندارم و خودم دنبال تفاوت انواع رله بچه میلون و مخابراتی و غیره هستم، واسه همین پیشنهاد میکنم یه سرچی بکنین، چیزای خوبی دستگیرتون میشه. مثلا: http://fa.wikipedia.org/wiki/رله
مرسی
باسلام
1-ریله های SSR یا Solid State Relay از یک ترایاک ساخته شده است ومیتواند یک موج سینوسی را بطورکامل همانندیک ریله معمولی که دارای اجزای میکانیک متحرک است ازخود عبوردهد.
2- در ریله های معمولی دوحالت وجود دارد
الف- تیغه های ریله بسته شده ON (ریله روشن است)
ب- تیغه های ریله بازاست OFF (ریله خاموش است)
3-در ریله های SSR
الف-بااعمل سیگنال به گیت همانند تیغه های بسته ریله ON شده (ریله روشن است)
ب- باقطع سیگنال به گیت همانند تیغه های باز ریله OFF شده (ریله خاموش است)
ج- با اعمال پالس های کنترلی بر روی گیت ولتاژ خروجی قابل کنترول است دراین حالت اگر یک لامپی درمدارآن باشد میتوان نور آنراکم ویا زیادکرد
توی یک پروژه به من پیشنهاد شد به جای کنتاکتور از ssr استفاده کنم منتها من تفاوتش رو زیاد نمی دونم و نمی دونم به توجیه فنی و اقتصادی داره یا نه.دوستانی که اطلاعات دارن یه مقایسه بین کنتاکتور چهل آمپر اشنایدر و یک رله SSR بکنند ممنون میشم
توی یک پروژه به من پیشنهاد شد به جای کنتاکتور از ssr استفاده کنم منتها من تفاوتش رو زیاد نمی دونم و نمی دونم به توجیه فنی و اقتصادی داره یا نه.دوستانی که اطلاعات دارن یه مقایسه بین کنتاکتور چهل آمپر اشنایدر و یک رله SSR بکنند ممنون میشم
سلام
تا جایی که من میدونم به لحاظ قیمت کنتاکتور از ssr گرونتره و برای مصارفی مثل قطع و وصل موتورهای توان بالای الکتریکی و ولتاژ بالا استفاده میشه. تو اکثر مدارات و تابلو برقهای صنعتی من کنتاکتور دیدم برای موتورها و غیره، اما ssr ها رو اکثرا برای هیترها، المنتها و سایر لوازم کم مصرفتر استفاده میکنن.
برای تحریک رله های SSR هم زمین مشترک لازمه یا مثل اپتوکوپلر میتونه مستقل عمل کنه؟
رله SSR شامل یه اپتوکوپلر و یه اپتوتریاکه که هر دوتا از هم جدا و ایزوله هستن، همچنین سطح ولتاژهاشون هم با هم متفاوته. به تصویر زیر نگاه کنین:
پایه های 3 و 4 برای روشن شدن دیود و تحریک اپتوتریاک استفاده میشن و سطح ولتاژشون معمولا بین 4 الی 40 ولته، 2 تا پایه دیگش هم مال بار هست و معمولا تک فاز (مثل این تصویر) یا سه فاز هست.
بنابراین این 2 بخش از هم کاملا ایزوله هستن.
اینو بخونین کمک بیشتر می کنه:
http://en.wikipedia.org/wiki/Solid-state_relay
اینجا نوشته مدل ماسفتیش هم هست.
پس باید حتما دیتاشیتشو بخونین ببینین ماسفتیه یا تریستوری.
اگر ماسفت باشه خوبه ولی شاید محدودیت ولتاژ داشته باشه. مثلا 400 ولت.
ولی من نفهمیدم گیت 2 ماسفت پشت به پشت وصل شده رو چطور کنترل می کنه؟!
یک مدار مجتمع لازمه.
البته می تونن ماسفتی بسازن که UNbias باشه و دیود داخلی نداشته باشه.
دیدگاه