اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[فیلم]رفتار جالب لامپ رشته ای ناشی از اندوکتانس آن (آرک زدن هنگام قطع 280v DC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

[فیلم]رفتار جالب لامپ رشته ای ناشی از اندوکتانس آن (آرک زدن هنگام قطع 280v DC)

سلام دوستان بنده یک لامپ رشته ای 60 وات رو متصل میکنم به برق 280 ولت DC(خروجی کانورتر 12 به 280) و هنگام قطع کردن سیم از کنتاکت سربی اون آرک ایجاد میشه و تا حد 0.8 سانتی متر میزنه. :biggrin: :eek: گرمای زیادی هم ایجاد میکنه. :rolleyes:
    دلیلش هم احتمالا خاصیت سلفی رشته های تنگستن هست که باعث این آرک زدن میشه. جالبه که با موازی کردن یک خازن 400 ولت 100 نانو با لامپ دیگه این اتفاق نمیفته :biggrin:
    فیلم زیر رو گرفتم ببینید جالبه حجمش فقط 3.77 مگ هست :mrgreen:
    http://www.aparat.com/v/4Qf1b
    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

پاسخ : [فیلم]رفتار جالب لامپ رشته ای ناشی از اندوکتانس آن (آرک زدن هنگام قطع 280v DC)

به نظر من خاصیت سلفی در این حد ها نیست که باعث چنین پدیده ای بشه.لامپ رشته ای یه بار مقاومتی محسوب میشه.البته سلف و خازن هم ممکنه داشته باشه ولی خیلی خیلی کم.اگه میتونید با LCR متر اندازه گیریش کنید.
    فرضیه من اینه که اون سلف باید در مدارات داخلی کانورتر باشه.یعنی اگه از دید بار تونن بزنید باید به یه امپدانسی بر بخورید که شامل یه سلف و مقاومت سری با منبع ولتاژه.
    البته ما پیش شما درس پس میدیم. :agree: :agree:
    آیا جهالت نیست که آدمی ساعات شیرین امروز را فدای روزهای آینده کند؟

دیدگاه

پاسخ : [فیلم]رفتار جالب لامپ رشته ای ناشی از اندوکتانس آن (آرک زدن هنگام قطع 280v DC)

نوشته اصلی توسط pooyan-shafiei
      به نظر من خاصیت سلفی در این حد ها نیست که باعث چنین پدیده ای بشه.لامپ رشته ای یه بار مقاومتی محسوب میشه.البته سلف و خازن هم ممکنه داشته باشه ولی خیلی خیلی کم.اگه میتونید با LCR متر اندازه گیریش کنید.
      فرضیه من اینه که اون سلف باید در مدارات داخلی کانورتر باشه.یعنی اگه از دید بار تونن بزنید باید به یه امپدانسی بر بخورید که شامل یه سلف و مقاومت سری با منبع ولتاژه.
      البته ما پیش شما درس پس میدیم. :agree: :agree:
      دقیقا همین مورد هست وقتی شما داخل مبدل فیلتر دارید یعنی سلف هم هست
      یه مدار سری رو هم فرق نمیکنه از کجا باز کنی و این آرک دیده میشه

دیدگاه

این مسئله ربطی به اندوکتانس نداره..............
        این قوس الکتریک هست که در ولتاژ DC بالای 40 ولت ایجاد میشه .......

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
          این مسئله ربطی به اندوکتانس نداره..............
          این قوس الکتریک هست که در ولتاژ DC بالای 40 ولت ایجاد میشه .......
          آخه چرا باید ایجاد بشه؟اگه ولتاژ شما 50 ولت دی سی باشه که آرک نمیزنه.پس باید ولتاژ القایی باعث این موضوع بشه که مثلا در حدود 1 کیلوولت(لحظه ای) باشه دیگه.
          آیا جهالت نیست که آدمی ساعات شیرین امروز را فدای روزهای آینده کند؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pooyan-shafiei
            آخه چرا باید ایجاد بشه؟اگه ولتاژ شما 50 ولت دی سی باشه که آرک نمیزنه.پس باید ولتاژ القایی باعث این موضوع بشه که مثلا در حدود 1 کیلوولت(لحظه ای) باشه دیگه.
            نیازی به آرک زدن نیست کافیه اتصال پیدا کنه و جدا بشه ........در لحظه جدا شدن اتصال گرما در نقطه اتصال ایجاد
            میشه که بر اثر خاصیت ترمویونیک هوا یونیزه میشه و جریان بین قطب مثبت و منفی از هوای یونیزه شده بسته
            میشه........این مورد در ولتاژ dc بهتر صورت میگیره چون هیچگاه جریان مانند acصفر نمیشه......
            به همین دلیل جوش اینورتر جوش dc بهتر از مدل ac هست.....

دیدگاه

خیلی ممنون از همه دوستان :biggrin:
              واقعیتش وقتی یه خازن کوچک رو موازی با لامپ میکنم دیگه این اتفاق نمی افته چی عرض کنم یادم میاد یه زمانی برق شهر رو دی سی کرده بودم میدادم به لامپ کم مصرف که جریان اونو بگیرم. جالبه که وقتی میخواستم لامپ رشته ای رو تست کنم همین اتفاق می افتاد ولی کم مصرف رو نه. پس شاید بشه گفت اندوکتانس هم دخیل باشه(شاید ظرفیت خازنی بین رشته ها هم اثر داشته باشه). باید یه مقدار بیشتر تست کنم.با یه بار مقاومتی(با مقاومت کربنی) هم تست میکنم ببینم چطوره.
              حقیقتش همین اتفاق رو توی روشن کردن لامپ 24 ولت ماشین هم دیدم مثل همینه ولی کوچکتر.
              با سلف سنج که یه لامپ 500 واتو میگیرم 0 هست(که نشون میده زیر میکرو هانری میشه)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
                خیلی ممنون از همه دوستان :biggrin:
                واقعیتش وقتی یه خازن کوچک رو موازی با لامپ میکنم دیگه این اتفاق نمی افته چی عرض کنم یادم میاد یه زمانی برق شهر رو دی سی کرده بودم میدادم به لامپ کم مصرف که جریان اونو بگیرم. جالبه که وقتی میخواستم لامپ رشته ای رو تست کنم همین اتفاق می افتاد ولی کم مصرف رو نه. پس شاید بشه گفت اندوکتانس هم دخیل باشه(شاید ظرفیت خازنی بین رشته ها هم اثر داشته باشه). باید یه مقدار بیشتر تست کنم.با یه بار مقاومتی هم تست میکنم ببینم چطوره.
                حقیقتش همین اتفاق رو توی روشن کردن لامپ 24 ولت ماشین هم دیدم مثل همینه ولی کوچکتر.
                با سلف سنج که یه لامپ 500 واتو میگیرم 0 هست(که نشون میده زیر میکرو هانری میشه)
                جوابش خیلی ساده هست وقتی خازن بالامپ موازی میکنی در لحظه جدا شدن اتصال اختلاف ولتاژ دو سطح اتصال کم هست چون
                خازن شارژ هست و این باعث میشه جرقه کوچک لازم برای یونیزه شدن هوا ایجاد نشه و بقول ما دمپ میشه....فقط همین :smile:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                  جوابش خیلی ساده هست وقتی خازن بالامپ موازی میکنی در لحظه جدا شدن اتصال اختلاف ولتاژ دو سطح اتصال کم هست چون
                  خازن شارژ هست و این باعث میشه جرقه کوچک لازم برای یونیزه شدن هوا ایجاد نشه و بقول ما دمپ میشه....فقط همین :smile:
                  کاملا قانع شدم :applause: خیلی ممنون :wow: :redface:
                  فکر میکنم علت نزدن قوس برای لامپ کم مصرف هم همون خازن داخل اون باشه و هم اینکه جریانی که میکشه کاملا پیوسته نیست :biggrin: و لحطه جدا شدن همینطور میشه.
                  [hr]
                  پس با این حساب یکی از خوبی های برق متناوب خونه هم اینه که از رله ها و کلید ها در برابر قوس الکتریکی و آتش گرفتن محافطت میکنه :agree:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X