اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مقدار سلف

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مقدار سلف

سلام دوستان
    من یه نقشه دارم که در قسمت تغذیه یک سلف قرار داره که من نمیدونم چرا مقدارش رو اینطور نوشته :
    220R/100Mhz :surprised:
    نقشه برای درس سیستم تلویزون هست و قراره توی امتحان این سوال بیاد که چرا اینجوری نوشته شده
    سلف سر راه dc قرار داره
    لطفا سریع توضیح بدین فردا امتحانه
    متشکرم

پاسخ : مقدار سلف

درود بر شما

این قطعه یک «چوک فرکانس رادیویی» (RFC = Radio Frequency Choke) است.

از این چوک ها برای ممانعت از ورود سیگنال های فرکانس بالا به خطوط تغذیه ی مدارها به عنوان «مقاومت فرکانس بالا» استفاده به عمل می آید.

همان طور که می دانید، سلف (و خازن) در مقابل جریان متناوب مقاومت از خود نشان می دهند. اما این مقاومت یک «مقدار خالص اهمی» ندارد، بلکه داری یک «مقاومت موثر» یا «رآکتانس» است که مقدار آن به فرکانس ولتاژ گذرنده از سلف (یا خازن) بستگی دارد.

رآکتانس یک خودالقا (سلف) برابر است با:

XL = 2 *Pi*f*L

که در آن XL رآکتانس به اهم، f فرکانس به هرتز و L اندوکسیون خودالقا به هانری است. مثلا یک خودالقای 47 میکرو هانری در فرکانس 27 مگاهرتز این مقدار مقاومت از خود نشان می دهد:

XL=2 x 3.14 x 27 x 10^6 x 47 x 10^-6 = 7969.32 Ohm

در حالی که اگر مقاومت DC این خودالقا را با اهم متر بسنجید، چیزی نزدیک به صفر قرائت خواهید کرد.

سلفی که با مشخصه ی 220R/100MHz معرفی شده، به معنی این است که مقدار رآکتانس آن روی فرکانس 100 مگاهرتز برابر 220 اهم است. این مقدار مقاومت توسط طراح مدار انتخاب شده تا فرکانس رادیویی را در حدی که مورد نظرش بوده تضعیف کند و دامنه ی آن را پایین بیاورد تا فرکانس بالا با تمام قدرت وارد خط تغذیه ی دستگاه نشود و از طریق خط تغذیه به دیگر طبقات و بخش های دستگاه وارد نشود و اخلال ایجاد نکند.

با تبدیل فرمول بالا به راحتی درمی یابید که مقدار اندوکتانس سلف مورد نظر شما در حدود 350 نانو هانری است.

پیروز باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
    X