اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند سوال مبتدی در مورد مفاهیم avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چند سوال مبتدی در مورد مفاهیم avr

دوستان سلام!
    راستش چند وقتیه که میخوام میکرو کنترلر و برنامه نویسی رو یاد بگیریم! تا یه جاهایی پیشرفتم اما چند تا از مفهوم های پایه و اساسی اونو نمیفهمم چون جایی ننوشته از دوستانی که تو اینکار سر درمیارن خواهش میکنم مفاهیم زیر رو توضیح بدن....!

جمله زیر یعنی چی؟!

برای راه اندازی CPU نیاز به یک منبع کلاک می باشدتا نوسان مورد نیاز میکرو را با فرکانس دقیق و بالا تامین کند!

سوالات!
    ۱-کلاک کلا چیه و وظیفه اش چیه؟ باید برنامه نویسی بشه؟!
    ۲- “تا نوسان مورد نیاز میکرو را…” نوسان یعنی چی؟ چرا باید نوسان داشته باشه مگه میکرو نوسان نیاز داره! کلا یه توضبح کامل بده
    ۳- فرکانس یعنی چی؟ برای چی استفاده میشه؟ میکرو برای چی به فرکانس احتیاج داره ؟
    و
    ۴- پالس میکرو چیه؟

یه سوال دیگه
    5- در جمله "این وقفه ها می توانند با یک لبه بالا رونده یا پایین رونده و یا یک منطقی تحریک شوند" کلا لبه بالا رونده و پایین رونده چیه؟

6- ببخشید سوال آخره: در جمله "در مد Single بعد از هر عمل تبدیل،ADC منتظر میمونه تا دوباره تحریک بشه.که این تحریک شدن توسط برنامه ای که براش مینویسیم مشخص میشه" تحریک شدن توی AVR کلا چیه و ...

تورو خدا یه توضیح مبتدی باشه و کامل که بفهمم لازم نیست خیلی کلمات گنده توش به کار ببرید oo:
    مختصر و مفید :nice:
    ممنون از همه....!

پاسخ : چند سوال مبتدی در مورد مفاهیم avr

سئوال خوبی پرسیدی
    ببین عزیز هر چیزی که می خواهد کار کند فرکانس دارد حالا این یعنی اینکه شما یک تصویر میبینی از کجا می فهمی داره حرکت می کنه چون مغزت مثلا در ثانیه اول یک تصویر و بعذ چنذ لحظه بعد یک تصویر دیگه و از مقایسه این دو می فهمه مثلا جسم تحرک داره حالا هر چی این زمانها کوتاه تر باشه بهتره
    تو برنامه یا همون میکرو فرکانس کلاک به سرعت اجرا برنامه ربط داره یعنی با چه فرکانسی من محاسبات رو run کنم اگر به عنوان مثال فرکانس 1khz باشه یعنی در هر ثانیه 1000 تا عملیات منظقی انجام میده
    پالس همون پالسه یک موج مربعی متناوب که اونم فرکانس داره البته مثلثی و شکلهای دیگه هم داره
    تو این شکل پالس و لبه هارو کشیدم واست
    http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.cgi?key=f55b24ebf33d29970aa53b060a1585f1
    منظور از تحریک یعنی دوباره اون پایه میکرو 1یا0 بشه که البته میتونه تحریک حساس به لبه بالا رونده و پایین رونده باشه
    اَشهَدُ اَنَّ اَمیرالمُومِنینَ عَلیّاً وَلیُّ الله
    لبیک یا علی (ع)
    لبیک یا حسین (ع)
    لبیک یا آقام ابولفضل عباس (ع) علمدار کربلا
    لبیک یا امام صاحب الزمان (ع)

دیدگاه

ممنون ولی یه چیزایی فهمیدم و یه چیزایی نفهمیدم :eek:
      الان مثلا فرکانس و موج و نوسان یه چیزن!؟!
      ----
      لبه بالا رونده کلا نمیدونم چی هست و یعنی چی؟ یعنی اصلا نمیدونم لبه چیه، بالا رونده چیه؟! یعنی در این حد توضیح بده
      ---
      تحریک شدن یعنی اینکه خودش خود به خود 1 یا 0 بشه؟!
      ---
      راستش معذرت میخوام اگه خستتون کردم...! :cry2:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dalmif
        ممنون ولی یه چیزایی فهمیدم و یه چیزایی نفهمیدم :eek:
        الان مثلا فرکانس و موج و نوسان یه چیزن!؟!
        ----
        لبه بالا رونده کلا نمیدونم چی هست و یعنی چی؟ یعنی اصلا نمیدونم لبه چیه، بالا رونده چیه؟! یعنی در این حد توضیح بده
        ---
        تحریک شدن یعنی اینکه خودش خود به خود 1 یا 0 بشه؟!
        ---
        راستش معذرت میخوام اگه خستتون کردم...! :cry2:
        فرکانس یک مشخصه از موجهای متناوب است که عکس دوره تناوبه
        نوسان به روایتی همون فرکانس است
        مثلا شما هر دو ثانبه دست میزنی فرکانس دست زدنت میشه 1/2 و دوره تناوبش 2 ثانیه(حالا حساب کن هر دفعه دست میزنی یه عملیات منطقی انجام میشه)
        موج متناوب هم فرکانس داره یعنی هر چند ثانبه دوباره شکا موج تکرا میشه که این میشه ذوره تناوب فرکانس میشه یک تقسیم بر دوره تناوب
        [hr]
        خودش خود به خود تحریک میشه یا شما تحریک میکنی بستگی به کارت داره
        مثلا در برنامه اینکه من میخوام با زدن یک شاسی چراغ روشن خاموش کنم
        این شاسی رو به یک پایه میکرو و سر دیگر را به ولتاژ 5 ولت میزنم بعد هر بار که شاسی فشار میدم اون پایه میکره با 5 ولت تحریک میشه گاهی اوقات هم این اتفاق از سنسور میاد
        شما اول کار دنبال وفقه a/d نباش البته باید یاد بگیری ولی پله به پله
        این لینک برو لبه بالا رونده پایین رونده گشیذم واست
        1.rar
        اینم فرکانس نگاه کن خوبه
        http://www.google.com/imgres?imgurl=http://cdn-3.analyzemath.com/trigonometry/graph_cosine.gif&imgrefurl=http://www.analyzemath.com/trigonometry/properties.html&h=192&w=358&tbnid=i-46BAvWcwrINM:&zoom=1&docid=kDfYXk2w1jvS4M& amp;ei=wTiNVZTsEMu4sQGNkozgAw&tbm=isch&ved =0CEEQMygPMA8
        قسمت قرمز یک دوره تناوبه
        لبیک یا علی (ع)
        لبیک یا حسین (ع)

دیدگاه

خیلی ممنون از توضیحاتت !
          انشالله یه روز بتونم جبران کنم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dalmif
            خیلی ممنون از توضیحاتت !
            انشالله یه روز بتونم جبران کنم!
            خواهش میکنم بازم سدوال داشتی همین جا بگو
            لبیک یا علی (ع)
            لبیک یا حسین (ع)

دیدگاه

سلام دوست عزیز .... حقیقتش من AVR بلد نیستم اما در مورد لبه های بالا و چایین رونده و همینطور کلاک ها اگه میخای اطلاعات بیشتری بدست بیاری حتما سری به کتاب طراحی دیجیتال موریس مانو برن اونجا توصیحات کاملی داده ... :job: توی درس مدار منطقی ( سیستم های دیجیتال) باهاش بیشتر آشنا میشی :smile:
              << تــــو هــــمـــه راز جــهـان ریــــخــــتـــــه در چــشــم ســیــاهـــــــــت >>
              "{ بـــارانـــــ }"

دیدگاه

کلاک کلا چیه و وظیفه اش چیه؟ باید برنامه نویسی بشه؟!
                ۲- “تا نوسان مورد نیاز میکرو را…” نوسان یعنی چی؟ چرا باید نوسان داشته باشه مگه میکرو نوسان نیاز داره! کلا یه توضبح کامل بده
                و
                ۴- پالس میکرو چیه؟

یه سوال دیگه
                5- در جمله "این وقفه ها می توانند با یک لبه بالا رونده یا پایین رونده و یا یک منطقی تحریک شوند" کلا لبه بالا رونده و پایین رونده چیه؟

6- ببخشید سوال آخره: در جمله "در مد Single بعد از هر عمل تبدیل،ADC منتظر میمونه تا دوباره تحریک بشه.که این تحریک شدن توسط برنامه ای که براش مینویسیم مشخص میشه" تحریک شدن توی AVR کلا چیه و ...
                :wow:سلام.داداش کلاک یعنی ساعت پس باید تنظیمش کنی.کلاک معلوم میکنه که چه مدت طول میکشه تا یه پیام دریافت بشه هر پیام هم از طولش پیداست که چی میگه.شاید توی یه سیستم دو صدم ثانیه معنیش یک باشه.اگه هر کلاک یه صدم ثانیه باشه.دو کلاک یعنی یک.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sinamehr
                  کلاک کلا چیه و وظیفه اش چیه؟ باید برنامه نویسی بشه؟!
                  و
                  ۴- پالس میکرو چیه؟

یه سوال دیگه

:wow:سلام.داداش کلاک یعنی ساعت پس باید تنظیمش کنی.کلاک معلوم میکنه که چه مدت طول میکشه تا یه پیام دریافت بشه هر پیام هم از طولش پیداست که چی میگه.شاید توی یه سیستم دو صدم ثانیه معنیش یک باشه.اگه هر کلاک یه صدم ثانیه باشه.دو کلاک یعنی یک.
                  یه توضیح راجع به کلاک دادم تو همین پست اونو بخون بعد که فهمیدی بعد برو دنبال باقی پیزها
                  کلاک : فرکانس کاری با په سرعتی دستورات اجرا بشه نوسان همون کلاکهپلبه بالا رونده پایین رونده هم تو شکل گداشتم کربوز به پالس است که هر پالسی بار فرکانس داره
                  تحریک یا با لبه بالا رونده است یا پایین رونده
                  لبیک یا علی (ع)
                  لبیک یا حسین (ع)

دیدگاه

کلاک چیه؟
                    خب میشه گفت که وقتی cpu میخواد یک عملی رو انجام بده هر قسمت این عمل رو در یک کلاک انجام میده
                    مثلا برای عمل جمع این کار در یک کلاک انجام میشود به این صورت که اگر دو عدد در R1 وR2 ذخیره شده باشند در یک کلاک R1 رو با R2 جمع می کنه و در R2 قرار می ده

"نوسان مورد نیاز"؟
                    میکرو با یک فرکانسی کار میکنه که خودمون فرکانس کاریش رو تنظیم می کنیم. مثلا برای ATmega32 فرکانس کاری میتونه تا 16MHz کار کنه.البته میشه اسیلاتور(نوسان ساز) رو به صورت فرکانس خارجی برای میکرو استفاده کنیم.
                    وقتی میگیم که میکرو با فرکانس 1MHz کار میکنه یعنی در یک ثانیه یک میلیون کلاک ایجاد میکنه.
                    اگه این سطح توضیح ساده و قابل فهم بود بگید که قسمت های دیگه رو هم توضیح بدم.

دیدگاه

ممنون از همه دوستان اونو یاد گرفتم! :redface:
                      دمه همتون گرم!! oo:
                      سوال جدید: :rolleyes:
                      کلا من دو روزه که قطعات مورد نیاز میکرو و... رو خریدم!
                      کلا یه میکرو با یه برد بورد با یه سون سگمنت رو میخوام برنامه نویسی کنم تا سون سگمنت به وسیله میکرو تایم رو نشون بده!
                      سوالم اینجاست که چجوری برنامه از توی کدویژن بریزم توی میکرو! به عبارت دیگه چجوری باید میکرو رو به کامپیوتر وصل کنم تا پروگرامش کنم؟! اصلا باید به کامپیوتر وصل کنم؟!
                      خداوکیلی فهمیدید چی گفتم دیگه :cry:
                      میخوام تایم رو نشون بدم دیگه :icon_razz:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dalmif
                        ممنون از همه دوستان اونو یاد گرفتم! :redface:
                        دمه همتون گرم!! oo:
                        سوال جدید: :rolleyes:
                        کلا من دو روزه که قطعات مورد نیاز میکرو و... رو خریدم!
                        کلا یه میکرو با یه برد بورد با یه سون سگمنت رو میخوام برنامه نویسی کنم تا سون سگمنت به وسیله میکرو تایم رو نشون بده!
                        سوالم اینجاست که چجوری برنامه از توی کدویژن بریزم توی میکرو! به عبارت دیگه چجوری باید میکرو رو به کامپیوتر وصل کنم تا پروگرامش کنم؟! اصلا باید به کامپیوتر وصل کنم؟!
                        خداوکیلی فهمیدید چی گفتم دیگه :cry:
                        میخوام تایم رو نشون بدم دیگه :icon_razz:
                        باید برنامتو به زبون ماشین کامپایل کنی بعد اون فایل با استفاده از نرم افزار پروگرم کنی رو میکرو
                        میکرو از طریق پروگرمر به کامپیوتر وصل میشه
                        لبیک یا علی (ع)
                        لبیک یا حسین (ع)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط whomanxan
                          باید برنامتو به زبون ماشین کامپایل کنی بعد اون فایل با استفاده از نرم افزار پروگرم کنی رو میکرو
                          میکرو از طریق پروگرمر به کامپیوتر وصل میشه
                          خب برای اینکه برنامه ای که با کدویژن نوشتی رو روی میکرو بریزی نیاز به یک پروگرامر داری.
                          اگه پروگرمر رو تهیه کردی معمولا یه CD همراهش هست که روش پروگرم کردن و درایورهای مورد نیاز و ... رو داره و میتونی از اونجا روش پروگرم کردن رو یاد بگیری.
                          اگه هنوز پروگرمر تهیه نکردی بهتره یکی که به پورت usb بخوره رو تهیه کنی ، پروگرمر رو مطابق نیازت بگیر و بهتره که جنس خوبی باشه چون حالا حالاها باید برات کار کنه.

پ ن : معمولا قبل از اینکه برنامه رو پروگرم کنیم اول مدار رو تو پروتئوس تست میکنیم که مشکلی نداشته باشه.

امیدارم مطالب براتون مفید بوده اند. :biggrin: :icon_razz:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dalmif
                            دوستان سلام!
                            راستش چند وقتیه که میخوام میکرو کنترلر و برنامه نویسی رو یاد بگیریم! تا یه جاهایی پیشرفتم اما چند تا از مفهوم های پایه و اساسی اونو نمیفهمم چون جایی ننوشته از دوستانی که تو اینکار سر درمیارن خواهش میکنم مفاهیم زیر رو توضیح بدن....!

جمله زیر یعنی چی؟!

برای راه اندازی CPU نیاز به یک منبع کلاک می باشدتا نوسان مورد نیاز میکرو را با فرکانس دقیق و بالا تامین کند!

سوالات!
                            ۱-کلاک کلا چیه و وظیفه اش چیه؟ باید برنامه نویسی بشه؟!
                            و
                            ۴- پالس میکرو چیه؟

یه سوال دیگه

تورو خدا یه توضیح مبتدی باشه و کامل که بفهمم لازم نیست خیلی کلمات گنده توش به کار ببرید oo:
                            مختصر و مفید :nice:
                            ممنون از همه....!
                            اینکه الان این هارو نمی فهمی مشکلی نیست شما کلاس هم که برید این اصلا این مفاهیم رو به شما یاد نمیدن فقط بهت میگن به پایه ایسی میگیم پورت اگر میخوای کار کنی من دل و حوصله اش رو دارم بیا باهم کار کنیم پ.خصوصی بده

[img width=176 height=100]http://s6.picofile.com/file/8219555100/y1n8mde2ggfr.gif[/img]

http://s6.picofile.com/file/8249184400/yas_and_aligator.mp3.html
                            -----------------------------------------------------------------------

دیدگاه

سلام!
                              عکس زیر رو ببینید!
                              http://bayan******/view/6431351129649540150/clock-pulse-frequency.jpg

آیا میشه گفت اون سیکل ها همون پالس هست؟! یا کلاک هست؟!
                              توی عکس اصلا کدوم پالسه کدوم کلاکه؟! :cry:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X