اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده از ترانزیستور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

استفاده از ترانزیستور

سلام من مبتدیم.
    می خوام یک مقاومت متغیر داشته باشم وقتی که مقدارش از حدی بیشتر شد یک ترانزیستور جریان رو از کلکتور به امیتر یا برعکس عبور بده و وقتی که از اون حد کمتر شد ترانزیستور دیگه هیچی عبور نده .
    اگر میشه برام یک پروژه proteus از همینی که گفتم پلود کنید یا عکسشو بفرستید.
    خیلی ممنون

پاسخ : استفاده از ترانزیستور

سلام.
    میتونید این مقاومت متغیر رو ربطش بدید به ولتاژ.
    به این صورت که توسط تغییر مقاومت ، ولتاژ بیس ترانزیستور تغییر میکنه و اگر از حدی بیشتر شد یعنی ولتاژ بیش از حدی بیشتر شده و ترانزیستور روشن میشه و اگر کمتر شد ترانزیستور خاموش میشه و ...
    حد رو هم باید توسط مدار بایاستون یا مقاومت موجود در امتیر تعیین کنید.
    --
    یا اینکه از مدارات اشمیت تریگر ترانزیستوری استفاده کنید. با UTL=LTL.
    کار های طراحی و شبیه سازی هم با خودتون
    موفق باشید.

دیدگاه

خیلی ممنون اما من که ولتاژ رو وصل میکنم به بیس یک ترانزیستور وقتی ولتاژ کم و زیاد میشه مقداری که ترانزیستور عبور میده هم کم و زیاد میشه !
      اما من می خوام وقتی ولتاژ مثلا به 5v رسید ترانزیستور جریان رو وصل کنه وقتی که شد 4.9v ترانزیستور جریان رو کامل قطع کنه.
      میتونم همچین کاری بکنم ؟ با چه ترانزیستوری ؟

دیدگاه

بله میتونید.
        توی هر ولتاژی میتونید تنظیم کنید. بستگی به طراحیتون داره و باید طوری طراحی کنید که در 4.9 ولت خاموش بشه.
        در ضمن در مورد مدار های اشمیت تریگر هم مطالعه کنید. با این مدار ها به راحتی به خواستتون می رسید.

دیدگاه

از این مدار های اشمیت تریگر که گفتید چیزی نفهمیدم .
          من می خوام بدونم چجوری طراحی کنم ؟
          از چه ترانزیستوری استفاده کنم و اونو چجوری توی مدار قرار بدم ؟

دیدگاه

مداری های اشمیت تریگر مدارهایی هستند که اگر ورودی اونها از حدی بیشتر بشه خروجی اونها تغییر وضعیت میده.
            و برعکس اگر ورودی اونها از مقداری کمتر بشه باز هم خروجی اونها تغییر وضعیت میده.
            حالا اگر شما دو مقداری که برای ورودی گفتم رو یکسان بگیری مدار اگر ورودی از اون بیشتر بشه مثلاً روشن میشه و اگر ورودی از اون کمتر بشه مدار خاموش میشه.
            به اون دو مقدار میگن سطح بالای تریگر و سطح پایین تریگر.
            در کتاب های تکنیک پالس در موردشون توضیح داده.
            در مورد طراحیشون هم توضیح داده.

در مورد اینکه چه ترانزیستوری استفاده کنید ، هم میتونید bjt استفاده کنید و هم ماسفت.

شما درس الکترونیک رو پاس کردید !؟

دیدگاه

نه من رشته الکترونیک نیستم .
              فقط اگر میشه با پروتئوس این مداری که میگید رو رسم کنید ازش یک عکس بگیرید.
              من در حقیقت یک میکرو ARM دارم و یک سنسور مادون قرمز (شاید هم چند تا).
              می خوام وقتی که این سنسور نور کمتر یا بیشتر از حدی دریافت کرد یکی از pin های میکرو تغییر وضعیت بده.

دیدگاه

خوب میتونید خروجی گیرنده مادون قرمزتون رو مستقیم وصل کنید به ADC میکرو.
                و مقدار اون رو بخونید. اگر مقدار خوانده شده از حدی بیشتر شد ( یا کمتر شد ) پایه خروجی مورد نظر ( میکرو ) رو فعال یا غیر فعال کنید.
                لینک زیر رو نگاه کنید :
                http://ece.ut.ac.ir/gws/devices/sensors/IR.htm
                در مداری که داده شده با توجه به میزان نوری که گیرنده دریافت میکنه ولتاژ خروجی تغییر میکنه. مقداری بین 0 تا 5 ولت رو به خودش میگیره.
                حالا اگر این مقدار رو توسط ADC میکرو بخونید به راحتی میتونید تصمیم گیری کنید که خروجی میکرو ( پایه مورد نظر ) در چه میزان نوری ( چه ولتاژی ) فعال بشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mamali.Monster
                  نه من رشته الکترونیک نیستم .
                  فقط اگر میشه با پروتئوس این مداری که میگید رو رسم کنید ازش یک عکس بگیرید.
                  من در حقیقت یک میکرو ARM دارم و یک سنسور مادون قرمز (شاید هم چند تا).
                  می خوام وقتی که این سنسور نور کمتر یا بیشتر از حدی دریافت کرد یکی از pin های میکرو تغییر وضعیت بده.
                  برای این کار ساده ترین پیشنهادی ک هست اینه که از یک پ امپ به عنوان مقایسه کننده استفاده کنین
                  وقتی نور کمتر از حدی شد خروجیش به فرض به نوع طراحی میتونه صفر بشه وقتی بیشتر از حدی شد یک منطقی بهتون میده تو خروجی .... و درگیر adc نمیشین فقط کافیه اون پین رو مثلا مثلی ک کلید میخونید بخونید
                  اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

دیدگاه

توی یک انجمن دیگه هم پرسیدم گفتند از op amp استفاده کنم.
                    اما نمیدونم چجوری استفاده کنم و اینکه دقیقا چه کاری انجام میده.

دیدگاه

با سلام
                      در اینترنت سرچ کنید مدار مقایسه کننده پ امپ متوجه خواهید شد چگونه کار میکنه دو پایه ی ورودی داره که یکی رو به عنوان مرجع قرار می دهید اگر ولتاژ پایه دیگر بیشتر بشود خروجی یک حالت و اگر کمتر بشود خروجی حالت دیگری می شود و در کل دو حالت دارد .
                      اما اگر خروجی رو بخواهید به پایه ی میکرو وصل کنید با پ امپ فکر کنم مشکل خواهید داشت زیرا خروجی هایش برابر با ولتاژ های مثبت ومنفی اش می شود و ورودی پایه ی میکرویتان نیز نباید بیشتر از جد ولتاژ ورودی اش باشد بیشتر ولـتاژ Vcc میکروتون تقریبا تا یه حدی بیشتر مشکل ندارد پس باید بگردید پ امپی پیدا کنید که فقط با ولتاژ مثبت و زمین کار کنه و ولتاژ Vcc پ امپ نیز زیاد تر از ولتاژ وروودی میکرویتان نباشد(البته باز می توان با پ امپ دیگر این ولتاژ خروجی از پ امپ اول را به ک مقدار دلخواه تغییر داد که بتوانید استفاده کنید در کارتان)
                      ساده ترین کار برای کار شما استفاده از ADC میکرویتان میباشد مثلا شما می خواهید یک نور مرجع باشد وقتی بیشتر یا کمتر از اون شد رو تغییر وضعیت انجام بدید در پایه میکرو
                      مقدار A TO D اون نور مرجع رو می خونید و می گویید اگر بزرگتر از اون مقدار شد این اتفاق بی افتد اگر کوچیک تر شد این اتفاق. فکر کنم این روش بهتر باشد

دیدگاه

دوستان برای این کار که دو سطح ولتاژ خیلی به هم نزدیک هستند بهترین روش استفاده از مقایسه کننیه پنجره ای یا همون Window Comprator هست یه سرچ بزنید اصول و مدارش میاد که میتونید ازش استفاده کنید

درایور شبکه و nRF24L01
                        کاتالوگ محصولات
                        کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
                        شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
                        فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بسطام بیرامی
                          دوستان برای این کار که دو سطح ولتاژ خیلی به هم نزدیک هستند بهترین روش استفاده از مقایسه کننیه پنجره ای یا همون Window Comprator هست یه سرچ بزنید اصول و مدارش میاد که میتونید ازش استفاده کنید

سلام.
                          فقط خواستم یک نکته بگم.
                          اونم اینه که خروجی های مقایسه کننده ها باید OPEN COLLECTOR باشه. اگر نه مدار کار نخواهد کرد !!! ( وقتی INPUT از VRF1 و VRF2 کمتر باشه خروجی های آی سی ها به ترتیب پایین و بالا خواهد بود که از اونجا که خروجی ها به هم وصل شدند ، مشکل ایجاد خواهد شد )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bacheLLL
                            سلام.
                            فقط خواستم یک نکته بگم.
                            اونم اینه که خروجی های مقایسه کننده ها باید OPEN COLLECTOR باشه. اگر نه مدار کار نخواهد کرد !!! ( وقتی INPUT از VRF1 و VRF2 کمتر باشه خروجی های آی سی ها به ترتیب پایین و بالا خواهد بود که از اونجا که خروجی ها به هم وصل شدند ، مشکل ایجاد خواهد شد )
                            درست میفرمایید ولی این شماتیک مداریش نیست فقط شمایی از روش کارشه مدارش فرق داره مهندس
                            ساده ترین شماتیک عملیش اینه

درایور شبکه و nRF24L01
                            کاتالوگ محصولات
                            کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
                            شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
                            فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

سلام ببخشید من در پروژه خودم نیاز دارم که یک ترانزیستور رو به کمک یک صفحه خورشیدی نیم ولتی 390 امپری راه بندازم منظورم بیسش هست.از طرف دیگر باید با وصل شدن بیس ترانزیستور یک باتری لیتیوم انیون 14.8 ولت 1امپر در ساعت وارد مدار بشه ولی الان نمیدونم اصلا اینجور ترانزیستوری وجود داره یا نه که بیسش با نیم ولت باعث وصل شدن ترانزیستور بشه از طرفی بتونه ولتاژ 14.8 با جریان 1 امپری رو از خودش عبور بده :'( :'( :'(؟ :cry2: :cry2:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X