سلام دوستان، من یه سوال دارم در مورد خازن. درسته که در حالت کلی با فرض دو صفحه ی هادی در یک خازن، ظرفیت اون تحت تاثیر مساحت صفحات خازنی، فاصلهآی اونا و دی الکتریک بین اونهاس، اما من میخوام بدونم جنس صفحات خازن چه نقشی خواهدداشت؟ و این نقش در کجا دیده میشه؟
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
اثر صفحات خازن
Collapse
X
-
پاسخ : اثر صفحات خازن
نوشته اصلی توسط نگین محمدیسلام دوستان، من یه سوال دارم در مورد خازن. درسته که در حالت کلی با فرض دو صفحه ی هادی در یک خازن، ظرفیت اون تحت تاثیر مساحت صفحات خازنی، فاصلهآی اونا و دی الکتریک بین اونهاس، اما من میخوام بدونم جنس صفحات خازن چه نقشی خواهدداشت؟ و این نقش در کجا دیده میشه؟
در مورد گفته شما در رابطه با سطح صفحات اصلاح میکنم که به سطح مشترک صفحات بستگی دارهاشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است
-
دوست گرامی
اگر خیلی دقیق بخواهید ...بله تاثیر دارند
به طور مثال شما اگر دو خازن با شرایط کاملا یکسان ولی با صفحات آهن و نقره دراختیار داشته باشید خازنی که که جوشنهای آن از رسانایی بیشتری برخورداره اندکی بار الکتریکی بیشتری ذخیره میکند که در این مورد خازن ساخته شده با صفحات نقره ای میباشد
تاثیر این نکته در خازنهای عادی به حدی کم است که معمولا در نظر گرفته نمیشود
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط mehran901همون طور که از رابطه ابتدایی خازن های مسطح یا کروی استوانه ای و ... مشخصه جنس صفحات تاثیری نداره
در مورد گفته شما در رابطه با سطح صفحات اصلاح میکنم که به سطح مشترک صفحات بستگی داره
اضافه شده در تاریخ :
نوشته اصلی توسط emitorدوست گرامی
اگر خیلی دقیق بخواهید ...بله تاثیر دارند
به طور مثال شما اگر دو خازن با شرایط کاملا یکسان ولی با صفحات آهن و نقره دراختیار داشته باشید خازنی که که جوشنهای آن از رسانایی بیشتری برخورداره اندکی بار الکتریکی بیشتری ذخیره میکند که در این مورد خازن ساخته شده با صفحات نقره ای میباشد
تاثیر این نکته در خازنهای عادی به حدی کم است که معمولا در نظر گرفته نمیشود
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط نگین محمدیبسیار سپاسگزار از جوابتون. من به لحاظ تئوری نیاز به دونستن این وابستگی دارم. روابط یا مرجعی برای توصیف این مساله سراغ دارید؟
http://home.eps.hw.ac.uk/~ceeyrp/WWW/Teaching/223MB1/Tutorials/EMTut5.doc
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط نگین محمدیممنون از جواب شما، بله، با توجه به روابط محاسبه ی ظرفیت حرف شما درسته، ولی شاید دیده نشدن این وابستگی به این واقعیت برمیگرده که ما صفحات رو هادی کامل لحاظ میآکنیم. والا، دلیل انتخاب هادی های مختلف در ساخت صفحات خازن چیزی جز تاثیر این جنس نباید باشه و من دنبال محل اعمال این تاثیرم.
نوع فلز صفحات جوشن های خازن هیچ تاثیری روی پارامترهای آن ندارد، جز این که می تواند وزن خازن را سبک تر یا سنگین تر کند. به همین علت تقریباً در 99.9% موارد، از آلومینیوم برای ساخت صفحات خازن استفاده می شود.
به جز اندازه ها و فاصله ها، آنچه که بسیار تاثیر بالایی روی ظرفیت خازن دارد، نوع دی الکتریک آن است، به طوری که یک خازن با دی الکتریکی از یک سرامیک خاص، ظرفیتی بیش از 22 برابر همان خازن با دی الکتریک هوا دارد.
پیروز باشید
دیدگاه
دیدگاه