اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار باتری بک اپ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار باتری بک اپ

تشکر از دوستان
    مدار آقای مهدی مشرقی دقیقاً مداریه که مورد نظر من بود (البته با تغییرات جزئی)
    همونطور که عرض کردم اگر از آداپتور 12V استفاده کنید، میشه مدار تغذیه رو ساده تر طراحی کرد..
    دوست عزیز: این مدار ساده هست ولی ایا مثل همان مدار قبلی تان هست: قضیه باتری برای من خیلی مهم هست!! با توجه به اینکه ترانزیستور نداره! ایا در حالت قطع نبودن برق از باتری جریان میکشد!!
    چون توی این مدار دیگه ترانزیستور نیست نشتی داشته باشد و...
    یک باتری 9 ولت کتابی به مدار بستم برای تست تا 6 ساعت بیشتر دوام نیاورد بعداش lcd مدار نوراش کم شد و حروف ها همه محو شدند!!
    ================================================== =
    الان چرا دو تا باتری 9 ولت هست توی مدار؟
    ان 2 دیود دیگه چه مدلی هستند؟

سپاس

دیدگاه

این مدار اگر دقیقاً با همین مشخصات بسته بشه، من کارکردش رو تضمین می کنم. چون خودم قبلاً ازش در یک پروژه استفاده کردم.
      در واقع این مدار نیازی به ترانزیستور نداره و ما به کمک اختلاف ولتاژ و خواص دیود، عمل سوییچ کردن رو کنترل می کنیم. مادامی که برق قطع نشده باشه، ولتاژ کاتد در دیود D2 بیشتر از ولتاژ آند آن خواهد بود که این باعث خاموش ماندن دیود D2 و قطع جریان باتری میشه. در مورد نشتی جریان هم باید بگم تمامی المان های نیمه هادی دارای نشتی جزئی هستند. ولی مثلاً در مورد این دیود ها جریان نشتی به قدری کوچیک هست که قابل چشم پوشیه!!
      رکورد 6 ساعت برای یک باتری کتابی خیلی خوبه!! مگه قراره چند ساعت برق قطع بمونه!! تازه با اضافه کردن یک باتری دیگه به صورت موازی (مثل همین شماتیکی که کشیدم) میتونه این زمان رو 2 برابر کنه! (ینی 12 ساعت!) اگر بازم کمه میتونید باز هم باتری موازی کنید!! 3 تا، 4 تا، هر چندتا که نیازه! خوشبختانه باتری های کتابی رو بخاطر شکلشون میشه به راحتی به هم بست و بسته بندی کرد.
      این دو تا دیود هم از نوع Schottky هستند. در واقع در یک پکیج IC و به صورت جفت قرار دارند. (Dual Common Cathode Schottky) این IC دارای شماره ی MBR2045CT هست که میتواند 20A را از خود عبور دهد و 45V را در بایاس معکوس تحمل نماید. استفاده از این IC باعث میشه که شما دو عدد دیود Schottky با مشخصه ی کاملاً یکسان در اختیار داشته باشید که برای این مدار بسیار مفید هست. در زیر لینک یکی از فروشگاه های الکترونیکی که این دیود رو دارند قرار میدم :
      http://chehrehelec.com/%D8%AF%D9%8A%D9%88%D8%AF-%D8%B4%D8%A7%D8%AF%D9%83%D9%8A%20-Schottky%20Rectifier
      *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: متاسفانه این دیود را نمی توانم تهیه کنم:یک سری قطعه از فروشگاه eca میخوام بخرم ولی داخل فروشگاه این قطعه را نداره! ان فروشگاهی که هم معرفی کردید را نمی شناسم!! در کل
        برام مقدور نیست به خاطریک قطعه از ان فروشگاه خرید کنم!! میگم اگر راه داره مدل ان دیود را عوض کنید مثلا 5819 ایا جواب میده؟ یا دیود شاتکی را حذف کنید عوض اش 2 تا باتری موازی با هم باشند که مهم هست باتری. ایا با حذف ان 2 دیود های شاتکی ان: 2 تا باتری موازی سیستم اش به میخوره؟
        درکل این مدار و هم مدار قبلی که خودتان طراحی کردید را ازمایش می کنم.
        سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ircaspianhero

ممنون دوست عزیز: متاسفانه این دیود را نمی توانم تهیه کنم:یک سری قطعه از فروشگاه eca میخوام بخرم ولی داخل فروشگاه این قطعه را نداره! ان فروشگاهی که هم معرفی کردید را نمی شناسم!! در کل
          برام مقدور نیست به خاطریک قطعه از ان فروشگاه خرید کنم!! میگم اگر راه داره مدل ان دیود را عوض کنید مثلا 5819 ایا جواب میده؟ یا دیود شاتکی را حذف کنید عوض اش 2 تا باتری موازی با هم باشند که مهم هست باتری. ایا با حذف ان 2 دیود های شاتکی ان: 2 تا باتری موازی سیستم اش به میخوره؟
          درکل این مدار و هم مدار قبلی که خودتان طراحی کردید را ازمایش می کنم.
          سپاس
          این مدار را بدون تغییر و حذف قطعات باید تست کنید! شاتکی اینجا سوییچ هست و اگر حذف بشه چطور می خواید جریان ها رو قطع و وصل کنید !!
          اگر دسترسی به اون شماره IC براتون مقدور نیست، می تونید از دو عدد 1N5819 با مشخصه های نزدیک به هم استفاده کنید.
          توجه تون رو به یک نکته جلب می کنم.. برای خرید از سایت فروشگاه شما باید بسته های چند تایی خرید کنید. اگر فقط برای تست می خواید و گاهی هم مثل الان قطعه ای در سایت فروشگاه وجود نداره، میتونید محل خریدتون رو این بار عوض کنید. امکان خرید قطعات به صورت تکی هم هست. در مورد عملکرد اون فروشگاه هم خیالتون جمع باشه. من همیشه از اونجا خرید می کنم (حضوری و اینترنتی)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
            این مدار را بدون تغییر و حذف قطعات باید تست کنید! شاتکی اینجا سوییچ هست و اگر حذف بشه چطور می خواید جریان ها رو قطع و وصل کنید !!
            اگر دسترسی به اون شماره IC براتون مقدور نیست، می تونید از دو عدد 1N5819 با مشخصه های نزدیک به هم استفاده کنید.
            توجه تون رو به یک نکته جلب می کنم.. برای خرید از سایت فروشگاه شما باید بسته های چند تایی خرید کنید. اگر فقط برای تست می خواید و گاهی هم مثل الان قطعه ای در سایت فروشگاه وجود نداره، میتونید محل خریدتون رو این بار عوض کنید. امکان خرید قطعات به صورت تکی هم هست. در مورد عملکرد اون فروشگاه هم خیالتون جمع باشه. من همیشه از اونجا خرید می کنم (حضوری و اینترنتی)
            ممنون دوست عزیز: پس من دیود 5819 استفاده کنم مشکلی نیست دیگه؟ درسته؟ منظورتان از مشخصه های نزدیک به هم چی هست؟
            در مورد خرید از ان فروشگاه باید بگم که من یک سری ماژول میخوام بخرم که ان فروشگاه نداره وگرنه اگر میخواستم قطعه فقط بخرم از همان فروشگاه می گرفتم برای همین گفتم امکان پذیر نیست!

سپاس

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: پس من دیود 5819 استفاده کنم مشکلی نیست دیگه؟ درسته؟ منظورتان از مشخصه های نزدیک به هم چی هست؟
              در مورد خرید از ان فروشگاه باید بگم که من یک سری ماژول میخوام بخرم که ان فروشگاه نداره وگرنه اگر میخواستم قطعه فقط بخرم از همان فروشگاه می گرفتم برای همین گفتم امکان پذیر نیست!

سپاس
              خیر مشکلی نیست. مدار رو دقیق به همین صورت تست کنید. فقط دیود ها عوض شدند.
              منظور از مشخصه، نمودار مشخصه ی دیودها است که باید نزدیک و شبیه به هم باشه. ینی ولتاژ فوروارد، زمان های برخاست و نشست ولتاژ دیود، زمان سوییچ بین وضعیت های بایاس مستقیم و معکوس، و دیگر مشخصه های الکتریکی..
              در مورد فروشگاه.. پس از ثبت نام در فروشگاه و هنگام خرید، اگر قطعه یا ماژولی می خواید که داخل سایت فروشگاه نیست، در قسمت توضیحات یادداشت میگذارید. اونها با شما تماس می گیرند و پس از پرسش و پاسخ، هر چی رو که لازم دارید، خودشون براتون تهیه می کنن و میفرستند. در نهایت هر طور صلاح می دونید عمل کنید.

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:تایپیک جامع ای شده در مورد باتری بک اپ
                قطعات را گرفتم تست می کنم. هر دو مدار شما را.
                میگم یک سئوال دیگه : بعضی مدار های باتری بک اپ هستند که به باتری بک اپ شان مثلا 12 ولت خشک وصل هست و قابلیت این را دارد که زمانیکه برق وصل هست و از باتری استفاده نمی شود باتری خشک را شارژ کند اگر باتری ضعیف باشه!! این ها دیگه سیستم شان چطوری هست؟ نمونه مداری برای این مدل سراغ دارید؟
                سپاس

دیدگاه

سلام دوستان
                  واقعا عالی شده من که تازه وارد الکترونیک عملی شدم کمال استفاده رو بردم از دوستمون خواهش می کنم که این مدارات رو تست کنند و اگه میشه عکس ها ش رو هم بزا رن و نتیجه رو اعلام کنند
                  با تشکر لطفا ادامه بدید

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:تایپیک جامع ای شده در مورد باتری بک اپ
                    قطعات را گرفتم تست می کنم. هر دو مدار شما را.
                    میگم یک سئوال دیگه : بعضی مدار های باتری بک اپ هستند که به باتری بک اپ شان مثلا 12 ولت خشک وصل هست و قابلیت این را دارد که زمانیکه برق وصل هست و از باتری استفاده نمی شود باتری خشک را شارژ کند اگر باتری ضعیف باشه!! این ها دیگه سیستم شان چطوری هست؟ نمونه مداری برای این مدل سراغ دارید؟
                    سپاس
                    خواهش می کنم :smile:
                    ممنون میشم اگر نتایج رو همینجا اعلام کنید تا دیگران هم استفاده کنند.
                    خب میشه همین مدارات رو با مدار شارژ باتری ترکیب کنید. مدارات شارژر تو نت زیاد هست..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
                      خواهش می کنم :smile:
                      ممنون میشم اگر نتایج رو همینجا اعلام کنید تا دیگران هم استفاده کنند.
                      خب میشه همین مدارات رو با مدار شارژ باتری ترکیب کنید. مدارات شارژر تو نت زیاد هست..
                      والا میخوام قطعات را اینترنتی بخرم تا یک هفته یا بیشتر طول می کشه تا به دستم برسد ولی خودم بیشتر عجله دارم برای تست مدار چون نیاز دارم :agree:
                      دوست عزیز درسته که مدار برای شارژ باتری زیاد توی اینترنت هست ولی کار هر کسی نیست ترکیب کردن اش همه دیگه مثل شما استاد نیستند :nerd:
                      اگر در توان تان هست لطفا راهنمایی کنید. چون من توی انجمن های زیادی در مورد باتری بک اپ جستجو کردم ولی هیچی پیدا نکردم تا اینکه شما لطف کردید مدارتان را معرفی کردید و یک مدار دیگه بود که برای انجمن خارجی بود که ان را تغییر دادید خلاصه میخوام یک تایپیک جامع در بیاید تا به درد همه بخورد.
                      سپاس

دیدگاه

والا میخوام قطعات را اینترنتی بخرم تا یک هفته یا بیشتر طول می کشه تا به دستم برسد ولی خودم بیشتر عجله دارم برای تست مدار چون نیاز دارم :agree:
                        دوست عزیز درسته که مدار برای شارژ باتری زیاد توی اینترنت هست ولی کار هر کسی نیست ترکیب کردن اش همه دیگه مثل شما استاد نیستند :nerd:
                        اگر در توان تان هست لطفا راهنمایی کنید. چون من توی انجمن های زیادی در مورد باتری بک اپ جستجو کردم ولی هیچی پیدا نکردم تا اینکه شما لطف کردید مدارتان را معرفی کردید و یک مدار دیگه بود که برای انجمن خارجی بود که ان را تغییر دادید خلاصه میخوام یک تایپیک جامع در بیاید تا به درد همه بخورد.
                        سپاس
                        خواهش می کنم، شما لطف دارید..
                        اگر کمکی از دستم بر بیاد حتماً انجام میدم. یه نگاهی میندازم..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
                          خواهش می کنم، شما لطف دارید..
                          اگر کمکی از دستم بر بیاد حتماً انجام میدم. یه نگاهی میندازم..
                          ممنون دوست عزیز:فرض بر این است که به جای باتری 9 ولت کتابی می خواهیم از باتری خشک 12 ولت 1 امپر یا 4 امپر استفاده کنیم:زمانیکه شارژ باتری کم شد: باتری اتومات شارژ بشه!چطور میشه ترکیب کرد؟ ایا با موازی کردن یک سر باتری با مدار شارژ اتومات باتری میشه درست کرد این سیستم را؟
                          توی تایپیک زیر در مورد شارژ اتومات باتری خشک 12 ولت بحث شده و یک عالمه مدار داخل اش هست.لطفا یکی را به سلیقه خودتان انتخاب کنبد و به این مدار اضافه کنید و.........
                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=80959.405
                          باتری مورد نظر:
                          http://eshop.eca.ir/%D8%A8%D8%A7%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7/2049-%D8%A8%D8%A7%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D8%AE%D8%B4%DA%A9-12-%D9%88%D9%84%D8%AA-13-%D8%A2%D9%85%D9%BE%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D8%B9%D8%AA.html

یک نمونه مدار: برای جناب مشرقی هست.

سپاس

دیدگاه

کسی نیست کمک کنه!!! چشم خوردید ها! :mrgreen: کسی راهنمایی نمی کند!!
                            ببنید این تلفیق مدار درست هست؟ به جای 2 تا باتری 9 ولتی یک باتری حذف شده که با نارنجی خط خطی اش کردم ! عوض اش یک باتری 9 ولتی مانده ! که مثبت باتری 9 ولتی را به مثبت باتری تحت شارژ وصل کردم و منفی را به منفی باتری تحت شارژ وصل کردم!! البته این عکس ترکیب 2 عکس مدار هست.
                            ایا این روش درست هست؟ موازی کردن میشه؟

سپاس

دیدگاه

به علت خاصی هست که از رله استفاده نمیخواین بکنین ؟

چون اگه براتون مهمه باتری کلا مدار باز باشه و با دیود ب خاطر جریان نشتیش مشکل دارین فکر میکنم ساده ترین راه برا برق اضطراری یا باتری بک پ استفاده از ی رله باشه که وقتی برق هست بوبین تحریک بشه . س.ییچ بین ورودی اصلی قرار بگیره و با قطع برق تحریم بوبین قطع میشه و از باتری مسیر بسته ایجاد میشه
                              اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehran901
                                به علت خاصی هست که از رله استفاده نمیخواین بکنین ؟

چون اگه براتون مهمه باتری کلا مدار باز باشه و با دیود ب خاطر جریان نشتیش مشکل دارین فکر میکنم ساده ترین راه برا برق اضطراری یا باتری بک پ استفاده از ی رله باشه که وقتی برق هست بوبین تحریک بشه . س.ییچ بین ورودی اصلی قرار بگیره و با قطع برق تحریم بوبین قطع میشه و از باتری مسیر بسته ایجاد میشه
                                سلام: بله دوست عزیز: علت خاص اش این هست که رله باعث ریست میکرو میشه !! و تنظمات مدار(تایمر) به هم می ریزد!!! رله را تست کردم ! اصلا جواب نمی دهد!!
                                این نشتی که می گویید چقدر هست مگه؟
                                اگر به ان مدار یک باتری خشک که اوتومات شارژ بشه وصل کنم مشکل حل میشود!! در مورد ان عکس پست قبلی نظری ندارید؟؟؟ ترکیب 2 مدار؟
                                سپاس

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X