اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ولتاژ موثر بعد از یکسو سازی تمام موج

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ولتاژ موثر بعد از یکسو سازی تمام موج

نوشته اصلی توسط مهدیz59 نمایش پست ها
    یه سوال! من یه ترانس 14.5 ولت 15 آمپر دارم که باهاش شارژر باطری ماشین درست کردم برق دی سی اون شده تقریبا 18 و خورده ای ولت وقتی سیم مثبت و منفی را به هم اتصال کوتاه میکنم 14 آمپر جریان میکشه ولی وقتی سر مثبت و منفی را به باطری وصل میکنم 2 آمپر جریان میکشه. یه سوال دیگه هم اینه که وقتی ولتاژ خروجی رو با رگولاتور و ترانزیستور به 14و نیم ولت میرسونم در زمان اتصال کوتاه 12 آمپر جریان میکشه ولی وقتی به باطری وصل میکنم 300 میلی آمپر جریانشه. ضمنا ولتاژ هم 12.7 ولت میشه. ممنون میشوم از اساتید کسی کمکم کنه مخصوصا استاد تحریری

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

سلام استاد تحریری لطفا به سوالم جواب بدید
    با سلام:
    اگر سوال شما اینست که یک ترانس 14.5 ولت 15 آمپر دارید . وقتی که خروجی را با پل دیود متناسب با آمپر 15 به بالاتر وصل کنید، ولتاژ خروجی شما باید بشود حدود 13.5 ولت . ( پالسیتینگ دی سی
    ). چون حدود یک ولت با کم و زیاد تر روی دیود ها افت پیدا می کند. و خروجی درشارژر ها اصلا نباید وصلبه خازن فیلتر شود. !!! حتما خروجی را به خازن فیلتر متصل کرده اید که 18 ولت شد. دوست عزیزشما اصلا نباید خروجی ها را اتصال کوتاه کنید و جریان خروجی را در حالت اتصال کوتاه چه A.C و چه D.C اندازه گیری کنید. جریان فقط با اتصال یک مقاومت بین آمپر متر و شارژر باید اندازه گیری شود. پس برای شارژ باتری خازن فیلتر را بردارید و ببینید ولتاژ خروجی ان در حالت D.C چند ولت است و سپس خروجی پل دیود را بطور مستقیم به دو سر باتری وصل کنید و جریان مصرفی را در این حالت گزارش کنید تا به مراحل بعدی برویم. در ضمن ابعاد ترانس شما بر حسب سانتی متر چقدر است.؟
    علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
    نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری نمایش پست ها
      با سلام:
      اگر سوال شما اینست که یک ترانس 14.5 ولت 15 آمپر دارید . وقتی که خروجی را با پل دیود متناسب با آمپر 15 به بالاتر وصل کنید، ولتاژ خروجی شما باید بشود حدود 13.5 ولت . ( پالسیتینگ دی سی
      ). چون حدود یک ولت با کم و زیاد تر روی دیود ها افت پیدا می کند. و خروجی درشارژر ها اصلا نباید وصلبه خازن فیلتر شود. !!! حتما خروجی را به خازن فیلتر متصل کرده اید که 18 ولت شد. دوست عزیزشما اصلا نباید خروجی ها را اتصال کوتاه کنید و جریان خروجی را در حالت اتصال کوتاه چه A.C و چه D.C اندازه گیری کنید. جریان فقط با اتصال یک مقاومت بین آمپر متر و شارژر باید اندازه گیری شود. پس برای شارژ باتری خازن فیلتر را بردارید و ببینید ولتاژ خروجی ان در حالت D.C چند ولت است و سپس خروجی پل دیود را بطور مستقیم به دو سر باتری وصل کنید و جریان مصرفی را در این حالت گزارش کنید تا به مراحل بعدی برویم. در ضمن ابعاد ترانس شما بر حسب سانتی متر چقدر است.؟
      با سلام
      یک سوال
      اگه ما بیایم با پل دیود آماده بخریم یا بسازیم و برق شهر رو یکسو کنیم
      برای استفاده DC و مصرفی ما حدودا 10 آمپر جریان بکشه.
      ینی ساده بگم که بعد خروجی دیود ها خازن چقد باشه تا جواب بده
      اگه اشتباه گفتم ممکنه اصلاح کنید برای مصرف برق مستقیم برق شهر با آمپر بالا چیکار کنیم؟
      یه سوال دیگم که ولتاژ و ظرفیت خازن چه تاثیری روی برق خروجی مستقیم داره

ممنون میشم جواب بدین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeedsoltany2015 نمایش پست ها
        با سلام
        یک سوال
        اگه ما بیایم با پل دیود آماده بخریم یا بسازیم و برق شهر رو یکسو کنیم
        برای استفاده DC و مصرفی ما حدودا 10 آمپر جریان بکشه.
        ینی ساده بگم که بعد خروجی دیود ها خازن چقد باشه تا جواب بده
        اگه اشتباه گفتم ممکنه اصلاح کنید برای مصرف برق مستقیم برق شهر با آمپر بالا چیکار کنیم؟
        یه سوال دیگم که ولتاژ و ظرفیت خازن چه تاثیری روی برق خروجی مستقیم داره

ممنون میشم جواب بدین
        با سلام:
        اگر بخواهید 220 ولت برق شهر را با پل دیود 15 آمپری روی هیت سینک یکسو کنید و خروجی را با یک خازن صاف کنید ولتاژ خروجی شما میشود310 ولت بدون بار. فقط بفرمائید مصرف کننده دی سی شما در این ولتاژ و جریان چیست.؟ تمام سوال هایشما درست است و مشکلی نمی بینم. اما هرچه جریان عبوریزیاد تر باشد ظرفیت خازن باید بیش تر باشد و ظرفیت بیش تر یعهنی پریدن فیوز25 آمپر منزل.!!! چون خازن ها در زمان ثانیه های اول اتصال کوتاه یا شورت عمل می کنند و پس از پرشدن خازن مدار باز یا اوپن. به این خاطر بایدبین پل و خازن یک مقاومت متناسب با جریان عبوری با توان مناسب قرار گیرد تا فیوز نپرد. !!!
        علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
        نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

میتونید به اندازه مورد نظرتون رگلاتور به کار ببرید

دیدگاه

ضمن عرض سلام خدمت اساتید یک ترانس AC دارم که یک خروجی سه سر 10.5*10.5 سه آمپر و یک خروجی سه سر11*11 شش آمپر داره که سوخته خروجی 10.5 بعد از پل دیود با دو تا خازن 1000 که باهم سری شدن یکسو و فیلتر میشه
            خروجی 11 ولت بعد از یکسو سازی توسط 4 تا دیود با دوتا خازن 3300 که باهم سری شدن فیلتر میشه و در این خروجی سر وسط ترانس بخش 11 ولت مستقیما بدون هیچ دیودی به نقطه اتصال دو خازن سری شده وصل شده.
            سوال اولم اینه که خروجی ولتاژ این دو قسمت بعد از یکسو سازی و فیلتر چند ولت میشه؟
            سوال دومم فرمول محاسبه ولتاژ یکسو شده یک ترانسفورماتور چیه؟
            مثلا ترانس با خروجی 14 ولت AC و 4 آمپر
            پل دیود 8 آمپری
            خازن 1000uF
            پیک جریان مصرف کننده 4 آمپر
            ولتاژ خروجی ؟ ولت
            ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahinkookaeyan نمایش پست ها
              ضمن عرض سلام خدمت اساتید یک ترانس AC دارم که یک خروجی سه سر 10.5*10.5 سه آمپر و یک خروجی سه سر11*11 شش آمپر داره که سوخته خروجی 10.5 بعد از پل دیود با دو تا خازن 1000 که باهم سری شدن یکسو و فیلتر میشه
              خروجی 11 ولت بعد از یکسو سازی توسط 4 تا دیود با دوتا خازن 3300 که باهم سری شدن فیلتر میشه و در این خروجی سر وسط ترانس بخش 11 ولت مستقیما بدون هیچ دیودی به نقطه اتصال دو خازن سری شده وصل شده.
              سوال اولم اینه که خروجی ولتاژ این دو قسمت بعد از یکسو سازی و فیلتر چند ولت میشه؟
              مثلا ترانس با خروجی 14 ولت AC و 4 آمپر
              پل دیود 8 آمپری
              خازن 1000uF
              پیک جریان مصرف کننده 4 آمپر
              ولتاژ خروجی ؟ ولت
              ممنون
              شما توی یکسوسسازی ولتاژ AC ضربدر 1.414 بکنید ولتاژ DC درمیاد.
              حالا اگر جریان کشی هم داشته باشید اونوقت مسله ریپل رو خواهید داشت که با CV=IT بدست میاد.
              مثلا:
              14*1.414= 19.796V ولتاژ DC
              فرکان هم 50 هرتز هست که بعد پل دیود میشه 100 هرتز و هر هرتز 10ms هست
              ولتاژ ریپل برابر است با :
              0.010x4/0.001000=40mv
              شما هر 10 میلی ثانیه 40 میلی ولت از اون 19.796V افت ولتاژ دارین و دوباره میپره روی 19.796V

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahinkookaeyan نمایش پست ها

خروجی DC شما پس از فیلتر میشه:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط slh نمایش پست ها
                  این فرمول rms موج سینوسی نیستا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx نمایش پست ها
                    این فرمول rms موج سینوسی نیستا
                    نوشته اصلی توسط slh نمایش پست ها
                    نوشته اصلی توسط arvinfx نمایش پست ها
                    شما توی یکسوسسازی ولتاژ AC ضربدر 1.414 بکنید ولتاژ DC درمیاد.
                    حالا اگر جریان کشی هم داشته باشید اونوقت مسله ریپل رو خواهید داشت که با CV=IT بدست میاد.
                    مثلا:
                    14*1.414= 19.796V ولتاژ DC
                    فرکان هم 50 هرتز هست که بعد پل دیود میشه 100 هرتز و هر هرتز 10ms هست
                    ولتاژ ریپل برابر است با :
                    0.010x4/0.001000=40mv
                    شما هر 10 میلی ثانیه 40 میلی ولت از اون 19.796V افت ولتاژ دارین و دوباره میپره روی 19.796V
                    سپاس فراوان از راهنمایی جامع و مفیدتون بسیار واضح و روشن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری نمایش پست ها
                      با سلام خدمت شما کاربر گرامی:
                      وقتی شما ولتاژ 220 ولت را با 4 عدد دیود یا مدار پل یکسو می کنید، ولتاژ RMS (هر ولتاژی که ولت متر A.C نشان می دهد) ولتاژ شما کمی کم تر از 220 ولت می شود نه 310 ولت، اما وقتی به خروجی 4 عدد دیود یا پل با یک خازن الکترولیت با ظرفیت و ولتاژ بالا وصل می کنید، ولتاژ پیک شما می شود حدود 310 ولت D.C بله این یک ولتاژ واقعی 310 ولت D.C می باشد، اما نه با آمپر بالا می باشد. چون خازن ها خود را به ولتاژ پیک شارژ می کنند.
                      دوست عزیز من از دوستان راهنمایی گرفتم که اگه پل دیود را به خازن وصل کنم یه ولتاژ درحد ظرفیت میده مثلا اگه خازن 47 میکرو فاراد 400 v را به پل دیود وصل کنم ولتاژ 12 v به من میده ولی 300 v میده امکانش هست راهنمایی کنید و چطور مشکل را حل کنم ؟

دیدگاه

شما از ترانس استفاده نکردید
                        ترانس ولتاژ رو کاهش میده
                        پل دیود ولتاژ رو تبدیل به dc میکنه
                        خازن هم ولتاژ رو ثابت میکنه

دیدگاه

سلام یک مدار با مشخصات زیر دارم :
                          ولتاژ ورودی AC ترانس: 35 ولت

ولتاژ خروجی مستقیم DC: 40 تا 48 ولت
                          تحمل جریان پل دیود: 15 آمپر
                          تحمل پیک جریان حجومی پل دیود: 100 آمپر
                          جریان کاری AMPER: 10 آمپر
                          تعداد خازن های صافی: 3 عدد
                          تعداد خازن های هر خط: 2 عدد
                          ظرفیت خازن خط مثبت: 4700 میکرو فاراد
                          ولتاژ خازن خط مثبت: 63 ولت

حالا می خوام یک ترانس 220 به 12 ولت جریان متناوب 6 آمپر رو به ورودی مدار فوق وصل کنم . آیا مدار فوق می تونه خروجی 16 ولت حدود 6 آمپر DC بهم بده تا اونرو به یک یک مدار شارژ باطری وصل کنم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alorezasalam نمایش پست ها
                            سلام یک مدار با مشخصات زیر دارم :
                            ولتاژ ورودی AC ترانس: 35 ولت

ولتاژ خروجی مستقیم DC: 40 تا 48 ولت
                            تحمل جریان پل دیود: 15 آمپر
                            تحمل پیک جریان حجومی پل دیود: 100 آمپر
                            جریان کاری AMPER: 10 آمپر
                            تعداد خازن های صافی: 3 عدد
                            تعداد خازن های هر خط: 2 عدد
                            ظرفیت خازن خط مثبت: 4700 میکرو فاراد
                            ولتاژ خازن خط مثبت: 63 ولت

حالا می خوام یک ترانس 220 به 12 ولت جریان متناوب 6 آمپر رو به ورودی مدار فوق وصل کنم . آیا مدار فوق می تونه خروجی 16 ولت حدود 6 آمپر DC بهم بده تا اونرو به یک یک مدار شارژ باطری وصل کنم؟

چون مدار برای ولتاژ بالاتر ساخته شده .. میتونه در ولتاژ 6ولت
                            کار کنه ..
                            جریان هم که از مقدار تحمل مدار کمتر هست..
                            پس مشکلی نیست..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط yousef55 نمایش پست ها
                              چون مدار برای ولتاژ بالاتر ساخته شده .. میتونه در ولتاژ 6ولت
                              کار کنه ..
                              جریان هم که از مقدار تحمل مدار کمتر هست..
                              پس مشکلی نیست..

سپاس
                              با توجه به اینکه از خازن صافی استفاده شده آیا از خروجی این مدار میشه همون جریان ورودی رو کشید؟ به عبارن دیگه اگه به ورودی مدار ولتاژ 12 و 5 آمپر ac از طریق یک ترانس اعمال کنم می تونم در خروجی با ولتاژ که 16 می شدود جریان حدود 4 آمپر بکشم؟
                              جدیدترین ویرایش توسط alorezasalam; ۱۹:۲۹ ۱۳۹۸/۱۱/۲۴.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alorezasalam نمایش پست ها
                                سپاس
                                با توجه به اینکه از خازن صافی استفاده شده آیا از خروجی این مدار میشه همون جریان ورودی رو کشید؟ به عبارن دیگه اگه به ورودی مدار ولتاژ 12 و 5 آمپر ac از طریق یک ترانس اعمال کنم می تونم در خروجی با ولتاژ که 16 می شدود جریان حدود 4 آمپر بکشم؟
                                اگر ترانس شما جریان را تامین کند .. بله میشود..
                                البته بعد از یکسوسازی ولتاژ ثابتی نداری.. یعنی در حالت بی باری
                                ممکنه 20 ولت داشته باشی و بعد از وصل بار 4 امپر ممکنه 10 ولت
                                داشته باشید .. اگر ماژول که در عکس دیده میشود استفاده میکنید
                                ولتاژ خروجی نسبتا پایداری دارید که بستگی به ماژول شما دارد که
                                روی چند ولت تنظیم شده است .. اگر فقط از دیود و خازن استفاده
                                کنید مشکلی که بالا گفتم وجود دارد و خروجی ثابت نیست
                                وجود خازن برای حذف ریپل های ولتاژ ac بعد از یکسوسازی هست
                                هر چقدر جریان خروجی بیشتر باشد.. از خازن باا ظرفیت بیشتر
                                برای فیلتر ریپل ولتاژ استفاده میشود..
                                با توجه به گفته های شما .. ظرفیت خازن در مدار شما کافی است..
                                جدیدترین ویرایش توسط yousef55; ۱۱:۵۴ ۱۳۹۸/۱۱/۲۵.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X