اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند سئوال در فن پاور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چند سئوال در فن پاور

با سلام
    چند تا فن پاور 12 ولتی دارم میخوام کول پد درست کنم باهاش !!! چند مشکل وجود داره!!
    1. سرعت بعضی از فن ها زیاد هست و سرعت بعضی ها کم هست !! میخواستم بدونم این سرعت به چه چیزی بستگی داره؟
    مثلا روی یکی نوشته 110 میلی امپر و انی که سرعت اش زیاد هست نوشته 250 میلی امپر !! 250 میلی امپر قدرت و سرعت اش زیاد هست و ان یکی نه !!
    ایا این سرعت و قدرت به خاطر جریانی هست که فن ها مصرف می کنند یا کند بودن به خاطر خراب بودن فن هست؟ ایا فن خراب تعمیر می شود؟
    2. سرعت فن ها را چطور میشه کم یا زیاد کرد؟ 3تا فن را میخوام بهم وصل کنم و به زی رتخته 3 لایه متصل کنم !! نیاز به مداری دارم که بتواند همزمان سرعت فن ها را کم و زیاد کند !!
    به این هم نگاه کنید: جالب هست.
    http://itresan.com/21786/create-a-dedicated-cooling-for-your-laptop.html
    سپاس

پاسخ : چند سئوال در فن پاور

سلام
    فن پاور مد نظر شما همون طور که گفتید 12 ولته و ولتاز usb برابر 5 ولت هست
    من که قبلا تست کردم بعضی فن هایه 12 با 5 ولت هم روشن میشند ولی با سرعت پایین تر و بعضی هم برایه حرکت اولیه مشکل دارند یعنی باید برا شروع حرکت با دست کمکشون کنی چون ولتاژشون 12 هست و شما میخای با 5 راه اندازی کنی
    در ضمن جریان خروجی هر usb محدود هست که برا pc فک کنم 500 میلی آمپر باشه و شاید برا لپتاپ 100 یا 200 میلی باشه میتونی از تغذیه یک آداپتور 12 ولت مجزا هم استفاده کنی
    برایه کنترول سرعت از رگولاتور متغیر استفاده کن مثلا lm 317
    دیتاشیتشو دانلود کنی در مورد مدار توضیح داده
    عجب روزگاریست...! هیچکس به سکوت آدم نمیرسد،همه منتظرند به داد آدم برسند...!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ♥♫ حمید خان ♫♥
      سلام
      فن پاور مد نظر شما همون طور که گفتید 12 ولته و ولتاز usb برابر 5 ولت هست
      من که قبلا تست کردم بعضی فن هایه 12 با 5 ولت هم روشن میشند ولی با سرعت پایین تر و بعضی هم برایه حرکت اولیه مشکل دارند یعنی باید برا شروع حرکت با دست کمکشون کنی چون ولتاژشون 12 هست و شما میخای با 5 راه اندازی کنی
      در ضمن جریان خروجی هر usb محدود هست که برا pc فک کنم 500 میلی آمپر باشه و شاید برا لپتاپ 100 یا 200 میلی باشه میتونی از تغذیه یک آداپتور 12 ولت مجزا هم استفاده کنی
      برایه کنترول سرعت از رگولاتور متغیر استفاده کن مثلا lm 317
      دیتاشیتشو دانلود کنی در مورد مدار توضیح داده
      ممنون دوست عزیز: من میخوام از اداپتور 12 ولت استفاده کنم نه usb :خودتان می دانید که 5 ولت به درد نمیخوره برای همین میخوام از ادپتور سویچینگ 12 ولت 1 امپر استفاده کنم !! بعد اش اینکه غیر از lm317 که ولتاژ را کم و زیاد می کند راه دیگه هم هست!!!
      مثلا pwm : به درد این کار میخورد؟
      سپاس

دیدگاه

اگه بخای از فن cpu استفاده کنی 2 سیم مربوط به تغذیه و یک سیم مربوط به کنترول سرعت هست که با pwm رو فرکانس خاصی کنترول میشه
        ولی چه فرکانسیه نمیدونم خودم خاستم این کار رو با فن cpu انجام بدم ولی کسی اطلاع نداشت یا کمک نکرد
        در مورد موتورdc هم میشه باpwm کنترول کرد ولی فن پاور رو نمیدونم چون ورودیشون dc هست و تقریبا مث موتور براشلس کار میکنه یه ic کنترول هم داره
        شایدم بشه
        ولی ساده ترین راه همون رگولاتوره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ♥♫ حمید خان ♫♥
          اگه بخای از فن cpu استفاده کنی 2 سیم مربوط به تغذیه و یک سیم مربوط به کنترول سرعت هست که با pwm رو فرکانس خاصی کنترول میشه
          ولی چه فرکانسیه نمیدونم خودم خاستم این کار رو با فن cpu انجام بدم ولی کسی اطلاع نداشت یا کمک نکرد
          در مورد موتورdc هم میشه باpwm کنترول کرد ولی فن پاور رو نمیدونم چون ورودیشون dc هست و تقریبا مث موتور براشلس کار میکنه یه ic کنترول هم داره
          شایدم بشه
          ولی ساده ترین راه همون رگولاتوره
          ممنون دوست عزیز: یک کیت lm317 دارم با ان تست کردم خیلی خوب جواب میده ولی خیلی اضافات داره مثل پل دیود و فیوز و... بعد اش رفتم دیتاشیت lm317 را خواندم دیدم فرمول داره !! انگار محاسبه باید بشه !! شما مداری سراغ دارید برای lm317 که بشه اداپتور 12 ولت 1 امپر را متغیر کرد؟ چون میخوام یک مدار جمع و جور و کوچک باشه و خودم پی سی بی برایش درست کنم !!
          ==================
          راستی فرق بین فن ساده و بلرینگی را می دانید چی هست؟ و کدام بهتر هست؟
          http://www.roboeq.ir/products/detail/%D9%81%D9%86%20%D9%BE%D8%B1%20%D8%B3%D8%B1%D8%B9%D 8%AA%2012%20%D9%88%D9%84%D8%AA%20%D8%A8%D9%84%D8%A 8%D8%B1%DB%8C%D9%86%DA%AF%206*6/

http://www.roboeq.ir/products/detail/%D9%81%D9%86%20%2012%20%D9%88%D9%84%D8%AA%20%D8%B3 %D8%A7%D8%AF%D9%87%208*8/
          سپاس

دیدگاه

اینو از تو دیتاشیت خودش در آوردم

همین مدارو به خروجی آداپتور سوییچسنگ وصل کنید
            خروجی سوییچینگ پل دیود نمیخاد
            فن بلبرینگی روانتر و یکم صداش کمتر و عمرش بیشتره ولی فن ساده هم برا کار شما جواب میده

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X