اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ولتاژ متناوب VS ولتاژ مستقیم؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ولتاژ متناوب VS ولتاژ مستقیم؟

احساسات واکنشی بدن به برق متناوب و مستقیم ( هر دو ) :
    10 تا 12 ولت حداکثر آستانه ی احساس
    15 ولت حداقل آستانه ی درد
    20 ولت حداقل آستانه ی درد شدید
    20 تا 25 ولت حداقل ولتاژ نگهدارنده
    40 تا 50 ولت حداقل ولتاژ کشنده
    50 یا 60 تا 2000 ولت محدوده ی ولتاژ برای آسیب به قلب ( تخریب قلب )
    با سلام و درود
    چرا من وقتی مثبت و منفی آداپتور با خروجی برق 24 ولت DC رو به دستم وصل می کنم چیزی احساس نمی کنم؟

دیدگاه

چرا من وقتی مثبت و منفی آداپتور با خروجی برق 24 ولت DC رو به دستم وصل می کنم چیزی احساس نمی کنم؟
      ارقامی که در جدول ذکر گردیده برای ولتاژ AC صحیح است و آستانه مقادیر برای DC بالاتر است.
      از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر
        با سلام و درود
        نوشته اصلی توسط مرتضی امانی
        ارقامی که در جدول ذکر گردیده برای ولتاژ AC صحیح است و آستانه مقادیر برای DC بالاتر است.
        بله بله صحبت ایشون درسته. سطح ولتاژ DC بالاتره( برای برق گرفتگی).
        لینک زیر هم نکات جالبی گفته :
        http://pipingproject.blogfa.com/post-15.aspx
        از جمله :
        تقسیم بندی تاسیسات الکتریکی از نظر ولتاژ :
        1- ولتاژهای خیلی ضعیف : تا 50 ولت در جریان مستقیم ، تا مقدار موثر 24 ولت بین هادی و زمین در جریان متناوب تا 24 ولت بین فازهایی که دارای جریان سه فاز بوده و سیم نول آن به زمین متصل باشد.

2- ولتاژهای ضعیف : 50 تا600 ولت در جریان مستقیم ،24 تا 250 ولت بین فاز و زمین در جریان متناوب 42 تا 433 ولت بین فازها اگر جریان سه فاز باشد . با توجه به عوامل مختلف مانند ، مقاومت زمین در محل - مقاومت بدن شخص – رطوبت زمین و غیره ... .

3-ولتاژهای قوی :600 تا6000 ولت در جریان مستقیم،250 تا 33000 ولت بین هادیها و زمین در جریان متناوب،433 تا 57000 ولت بین فازها در جریان سه فاز .

4- ولتاژهای خیلی قوی : ولتاژهای بیش از 6000 ولت در جریان مستقیم و بیش از 33000 ولت بین هادیها و زمین در جریان متناوب و بیش از 57000 ولت بین فازها در جریان سه فاز در ردیف ولتاژهای خیلی قوی قرار دارند.

ولتاژهای خیلی ضعیف جزو ولتاژهای بی خطر محسوب می شوندو ولتاژهای ضعیف غالباٌ خطرناک و کشنده هستند.

دیدگاه

این که خیلی سادست برق ac بخاطر متناوب بودن جریان ورابطه مستقیم با رساناها ac کشنده هست اگه یک جریان 20000 هزار ولتی ac شمارو بگیره در جا پودر میشین حتی از چند متری هم میتونه شمارو به طرف خودش جذب کنه اما جریان dc با این ولتاژ تازه میشه شوکر بیحسی به درد دندون پزشکی میخوره البته یکم از شوکر قوی تر 2 کیلو ولت تا 20کیلو فکر کنم اینم بکشه البته با درد میمیریم یکم دیرتر از ac این هم بدون حاشیه ومهندس بازی

دیدگاه

آیا یک باتری با ولتاژ ۴۸۰۰ میلی آمپر با ۳.۷ ولت برای بدن می تونه خطرناک باشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amin8383 نمایش پست ها
              خیر هیچ خطری نداره!
              نگران نباشید که باتری 5 آمپر هست آمپرش فقط بالاس
              با خیال راحت به آن دست بزنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bacheLLL نمایش پست ها
                سلام.
                تاثیر جریان های الکتریکی عبوری از بدن تابع سه عامل : 1- فرکانس جریان عبوری یا f و 2- میزان جریان عبوری یا i و 3-مدت زمان عبور جریان یا t میباشد.
                تجربه نشان داده است در فرکانس 50 و 60 هرتز به شدت 0.1 آمپر یا 100 میلی آمپر بدن به شدت دچار آسیب میشود. اما در حالی که در برابر همان جریان با فرکانس بین 3000 تا 10000 هرتز بدن دچار آسیب دیدگی نمیشود.

( پیشنهاد میکنم جدول اثرات برق بر بدن انسان رو پیدا بکنید و روش کار کنید. مولفه ی عمودی جدول زمان و مولفه ی افقی اون شدت جریان هستش - به جدول زمان - جریان - فرکانس معروفه)

طبق استاندارد های انگلیسی حداکثر ولتاژ مجاز تماس در فرکانس 50 هرتز برابر با 50 ولت و طبق استاندارد های آلمانی (VDE) برابر با 65 ولت میباشد.
                برای برق مستقیم DC طبق هر دو استاندارد برابر با 120 ولت میباشد.
                حداکثر ولتاژ برای جانوران در برق متناوب برابر با 25 ولت و در برق مستقیم برابر با 60 ولت است.

احساسات واکنشی بدن به برق متناوب و مستقیم ( هر دو ) :
                10 تا 12 ولت حداکثر آستانه ی احساس
                15 ولت حداقل آستانه ی درد
                20 ولت حداقل آستانه ی درد شدید
                20 تا 25 ولت حداقل ولتاژ نگهدارنده
                40 تا 50 ولت حداقل ولتاژ کشنده
                50 یا 60 تا 2000 ولت محدوده ی ولتاژ برای آسیب به قلب ( تخریب قلب )
                پس به طور کلی در هر دو حالت AC و DC زمان عبور جریان و میزان جریان عبوری دو عامل موثر در برق گرفتگی هستند.

با توجه به فرمول بالا شدت جریان 100 میلی آمپر زمان 2.4 ثانیه رو میخاد تا بدن رو به شدت آسیب بزنه.
                این شدت جریان میتونه از 2 طریق AC و DC ایجاد بشه.

امیدوارم مفید بوده باشه.
                نوشته اصلی توسط Amin8383 نمایش پست ها
                ولتاژ چند برابر این هم روی شما تاثیری نداره.
                همه مطالب درسته اما یک نکته اشاره نشده:
                جدول اثر برق گرفتگی در حالتی که الکترود داخل ماهیچه باشه درسته. درواقع خطرناک بودن ولتاژ به مقاومت پوست رابطه مستقیم داره.
                میزان خشکی یا مرطوب بودن، سطح تماس و مقاومت پوست خیلی مهمه.
                ممکنه 90 ولت را با دست احساس نکنید اما 40 ولت یا حتی کمتر را با زبان به راحتی احساس کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X