خواهش میکنم.
ببینید شما در ابتدا باید مدار معادل سیگنال کوچیک jfet رو که در الکترونیک 1 یاد گرفتید رو جایگذاری کنید. ( اگر بلد نیستیدش بگید تا بهتون بگم چجوری هستش )
بعد از جایگذاری مدارات معادل دو jfet ، باید توسط تحلیل های مداری (kvl و kcl) که در مدار های الکتریکی 1 یاد گرفتید ، مدار رو تحلیل کنید.
بعد از تحلیل مدار باید سعی کنید رابطه ی بین خروجی ها و ورودی ها رو به دست بیارید.
//
برای راحتی کار v1=vid/2 و v2=-vid/2 رو در نظر بگیرید.
در حالت تفاضلی : خروجی برابر با vo2-vo1 هستش. و ورودی برابر با vid/2-(-vid/2)=vid هستش.
در حالت مشترک : خروجی برابر با vo2 یا vo1 هستش. و ورودی برابر با vcm=v1=v2 هستش.
یعنی اینکه در حالت تفاضلی ولتاژ بین ورودی های v1 و v2 تقسیم میشه.( به همین صورتی که گفتم)
و در حالت مشترک ولتاژ ورودی برابر با ولتاژ هریک از گیت های jfet ها هستش.
//
پس شما اول مدار معادل ها رو جایگذاری میکنی ( به جای مدارات اصلی). بعد توسط تحلیل های مداری vo2 و vo1 رو به دست میاری. بعد این 2 تا رو از کم کم میکنی (vo2-vo1). حالا توی سورس ها( که به هم وصل هستند) یک kcl میزنی. حالا با توجه به اینکه v1=vid/2 و v2=-vid/2 هستش ولتاژ سورس رو بر حسب vid به دست میاری. بعد vo2-vo1 رو بر حسب vid به دست میاری.
این شد بهره ی حالت تفاضلی.
برای حالت مشترک همین کار ها رو انجام میدی. فقط این بار v1 و v2 رو با هم برابر و مساوی با vcm در نظر میگیری. و خروجی رو به جای vo2-vo1 برابر با vo2 یا vo1 میگیری. چونکه در حالت مشترک خروجی ها با هم برابر میشن و باید تک خروجی حساب کرد.
vo2 بر حسب v رو به دست میاری.
این میشه بهره ی حالت مشترک.
حالا بهره ی تفاضلی رو به بهره ی حالت مشترک تقسیم میکنی. میشه CMRR.
//
فقط باید مدار معادل JFET رو بلد باشی و KVL و KCL. چیزه دیگه ای لازم نیست.
خواهش میکنم.
ببین باید دست به قلم بشی و روی کاغذ رسم کنی. اینطوری متوجه نمیشی.
اول مدار معادل ها رو رسم کن و بعد سورس ها رو به هم وصل کن. نکات رسم سیگنال کوچک رو هم در نظر بگیر حتماً. مثل اتصال کوتاه کردن منابع ولتاژ dc و مدار باز کردن منابع جریان dc.
و بعد تحلیل مداری انجام بده.
دیدگاه