اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مفهوم توضیحات مقاومت و خازن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مفهوم توضیحات مقاومت و خازن

سلام
    این لیست قطعات مربوط به یک مدار اندازه گیری ولتاژ 220 ولت و جریان هست . در ردیف سوم جدولش توضیحاتی رو مشاهده میکنید
    اگر ممکنه به من بفرمایید که مفهوم این توضیحات چی هست . مثلا ppm/C یا Rc55 یا X7r
    سوال دیگه من این هست که اصولا تو مداراتی که با ولتاژ 220 دارن کار میکنند مثل سوئیچینگ ها و این مدار که عرض کردم ، آیا درسته از مقاومت و خازنهای SMD استفاده کنیم ؟ اگر امکانش وجود داره چه ملاحظاتی رو باید در نظر بگیریم ؟
    دلیل سوالم اینه که تو اکثر این مداراتی که من دیدم از DIP استفاده میشه گفتم شاید غیر از پارامترهایی مثل توان مقاومت و مقدارش ،چیزای دیگه ای هم باید در نظر بگیریم که مقاومتهای SMD نمیتونن تحمل کنن مثلا شاید ولتاژ !
    Don't hesitate to ask any question ..

پاسخ : مفهوم توضیحات مقاومت و خازن

این متن در باره قطعات مصرفی توضیح میده.مورد اولی درباره تلرانس مقاومتهای مذکور هست یک دهم درصد باید باشند(گرون هم هستن)
    مورد بعدی میگه این مقاومتها همشون لحیم نمیشن اما تو pcb واسه همشون جا تعبیه شده واسه اصلاح مدار (شاید واسه کالیبره کردن راحت باشه )که هرکدوم احتیاج بود لحیم بشه.
    مورد بعدی همین واسه خازنهای c1 تاc16هست.
    x7r را طبق این جدول ببین باید چه جور خازنی باشه:
    https://www.google.com/url?sa=i&rct=...54340056352097

به این لینک هم سر بزن درباره esre خازنها توضیح داده:
    http://www.low-esr.com/esrfreqperfcurves.asp
    الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

دیدگاه

با تشکر از پاسخ شما
      البته من مختصر بررسی ای کرده بودم اما در حقیقت میخواستم کاربردی قضیه رو بهتر بدونم
      یعنی اینکه استفاده از این پارامترها چه تاثیری تو مدار داره و اینکه وقتی میخوایم بخریم چطور این پارامترهارو به فروشنده بگیم
      یا بهتر بگم اینها نوع خاصی از قطعات هستند یا وجود و عدم وجود این موارد رو میشه با کمی اغماض نادیده گرفت ؟

دیدگاه

ببین مثلا واسه مقاومتهاش همون 0.1% که بگیری کافیه .البته تو بازار ما فکر نمیکنم چیز دیگه ای به غیر از تلرانس و مقدار اهم و توان واسش تعریف بشه.
        واسه خازنش هم تلرانس 10% با مقاومت داخلی کم یا اصطلاحا Lo esr بگیر.
        البته اگه دستگاه خیلی حساس باشه باید منحنی مشخصه قطعاتش مثل همون چیزی باشه که گفته. اگه تو اون لینکها که قبلا گذاشتم نگاه کنی متوجه میشی.
        الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

دیدگاه

آیا جایی رو سراغ دارید که بشه این خازنهای X7R رو بشه تهیه کرد ؟

دیدگاه

درود بر شما،

مشخصات مقاومت مورد نظر را در این نشانی پیدا می کنید:

http://www.farnell.com/datasheets/1756159.pdf

در کل:

15PPM/°C Resistor مقاومتی است که مقدار تغییر مقاومت اهمی آن به ازای هر درجه ی سانتی گراد 15 جزء در میلیون است. مثلاً یک مقاومت یک مگااهمی با این کیفیت، به ازای هر یک درجه تغییر دما، 15 اهم در مقدار اهمی اش تغییر ایجاد می شود (نه بیشتر). و Low Drift به معنی کم بودن انحراف مقدار اهمی مقاومت در برابر عوامل محیطی، ویبراسیون، گرمایش/سرمایش، طول زمان انبارش، تغییر ضربه ای گرما، عدد نویز است که باید الزامات استاندارد خاصی را برآورده سازد.

خازن X7R نوعی خازن سرامیکی است که در آن:
            X = پایین ترین دمای کاری مجاز 55- درجه ی سانتی گراد است،
            7 = بالا ترین دمای کاری مجاز 125+ درجه ی سانتی گراد است،
            R = در بازه ی دمایی بالا، مقدار تغییر ظرفیت از حد +/- 15% تجاوز نخواهد کرد.

تاثیر از لحاظ عملی:

خازن گفته شده از لحاظ کیفیت یک خازن معمولی سرامیکی به حساب می آید.
            مقاومت مورد نظر، اما، باید از کیفیت ویژه ای برخوردار باشد. چون به نظر می رسد که در یک مدار اندازه گیری حساس و دقیق به کار برده می شود، در وهله ی اول باید تولرانس بسیار پایینی داشته باشد، و همچنین در برابر عوامل محیطی و در طول زمان پایداری اهمی خود را حفظ کند.

اگر چنین مقاومتی پیدا نکردید، پیشنهاد می کنم دستگاه تان را در داخل یک محفظه (جعبه) با دمای کنترل شده ی ثابت قرار دهید. مثلا در یک قوطی فلزی که به کمک المنت یا یک چراغ 12 ولتی خودرو، دمای داخل جعبه را هنگام کار روی 50 درجه ثابت نگه دارید. این دما باید کمی بالاتر از بیشینه ی دمای هوای محیط باشد. با توجه به دمای هوای تابستانی در بیش تر مناطق ایران که بالای 40 درجه است، 50 درجه دمای مناسبی می باشد.

پیروز باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X