اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طریقه بایاس ترانزیستور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طریقه بایاس ترانزیستور

نوشته اصلی توسط ehsan_zt
    علاوه بر مواردی که استاد تحیری گفتند، فت آمپدانس ورودی بالایی داره و میتونه خروجی با آمپدانس پایینی داشته باشه، که این ویژگی برای برخی مدارات پری آمپلیفایر (مخصوصا قسمت بافر ورودی) میتونه نسبت به BJT ها مناسبتر باشه . البته فت ها مشخصات الکترونیکی خیلی متغییری دارند که "درست" بایاس کردن اون ها، یکم مشکل تر از BJT هاست .
    با سلام :
    فرمایش شما کاملا درست است، خوشحالم که دوستان مطالب را مورد دقت و بررسی قرار می هند.
    علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
    نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsan_zt
      ممنون. اینطوری که من متوجه شدم این طریقه ی بایاس کردن خیلی به مشخصات یک نوع ترانزیستور بستگی نداره و یک حالت کلی هست که بیشتر اوقات ترانزیستور رو در حالت مناسب قرار میده درسته ؟ مثلا اگه ترانزیستور 2n3904 باشه یا BC109 فرقی نمیکنه و مقادیر محاسبه شده برای مقاومت ها یکی در میاد. راه دقیقتری هم وجود داره آقای تحیری ؟
      با سلام :
      بله درست می فرمائید، این فرمول برای تمام ترانزیستور های تیپ مثبت و منفی یکی می باشد. از این راه ساده تر و دقیق تر من ندیدم. اگر به مطالب دقت بیش تری می کردید، مهم ترین عامل را ولتاژ تغذیه در نظر گرفته شده و افت ولتاژ روی مقاومت ها را شاخص قرار داده است. اگر ولتاژ تغذیه شما 6 یا 3 ولت (تغذیه رادیو ترانزیستوری) باشد باز هم شما باید مقدار جریان کولکتور را همان 1 میلی آمپر محاسبه کنید. یا مثلا ولتاژ کار تغذیه 10 ولت باشد ولتاژ روی مقاومت بار کولکتور باید 45% آن باشدو شما با ضرب کردن ولتاژ 10 ولت در 45% ولتاژ روی این مقاومت باید 4.5 ولت باشد. دقیقا تمام این محاسبات با فرمول است، اما مطالب یاد آوری شده کلید کار طراحی می باشد.
      علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
      نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsan_zt
        سلام،

من میخوام با یک ترانزیستور BJT ساده (مثلا 2n3904) یک تقویت کننده صوتی بسازم مدار اولیه به شکل زیر هست:

با فرض اینکه VCC 12 ولت هست،
        1) چه طور باید مقدار مقاومت ها رو تعیین کنم ؟ (ممنون میشم اگه با فرمول توضیح بدین )
        2) برای اینکه gain حداکثر باشه Vc یا ولتاژ کلکتور باید نصف ولناژ VCC باشه، درسته ؟
        راجع به بایاس کردن خیلی مطالعه کردم ولی متاسفانه مطلب کاملی پیدا نکردم، همیشه جریان رو یک مقداری فرض می کنند و توضیحی داده نمیشه که بر چه اساس این انتخاب صورت گرفته :sad: دقت کنید که من دنبال مداری نیستم که فقط "کار کنه"، بلکه میخوام "در بهترین حالت" کارکنه. اگه یکی از دوستان لطف کنه و با ذکر دلیل بایاس ترانزیستور رو توضیح بده ممنون میشم.
        دوست عزیز درود بر شما امیدوارم تا به حال جواب خودتون رو گرفته باشید .

ولی برای بدست آوردن تجربه بیشتر اگر حوصله مطالعه کتاب های پایه رو ندارید از نرم افزار کم حجم و جالب زیر بهره بگیرید و تمامی حالت ها رو آزمایش کنید به امید اینکه تونسته باشم کمکی کرده باشم.

http://s6.picofile.com/file/82400205...orAmp.zip.html
        خاک شو پیش ازآنکه خاک شوی

"If you want to go fast, go alone.
        If you want to go far, go together"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر خلج
          دوست عزیز درود بر شما امیدوارم تا به حال جواب خودتون رو گرفته باشید .

ولی برای بدست آوردن تجربه بیشتر اگر حوصله مطالعه کتاب های پایه رو ندارید از نرم افزار کم حجم و جالب زیر بهره بگیرید و تمامی حالت ها رو آزمایش کنید به امید اینکه تونسته باشم کمکی کرده باشم.

http://s6.picofile.com/file/82400205...orAmp.zip.html
          بسیار نرم افزار جالبی هست، ممنون که پیشنهاد دادین :nice:

دیدگاه

با سلام
            ممنون از مطالب مفیدتون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X