اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سیم و شدت جریان و ولتاز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سیم و شدت جریان و ولتاز

سلام دوستان.
    من متاسفانه اطلاعات خوبی در زمینه الکترونیک ندارم. یه تابلوی LED ثابت کار کردم که 2000 تا LED هست که 4 تا 4 تا باهم سری موازی کردم (ولتاز استاندارد LED ها 3 تا 3.2 هست) یعنی 4 تایی های سری رو باهم دیگه موازی بستم و با منبع تغذیه 12 ولت روشن میکنم. الان 3 تا سوال برای من مطرح هست که با جستجوی گوگل پاسخ شسته رفته ای پیدا نکردم براشون.
    1- میلی آمپر هر LED عدد 20 هست (این چیزی هست که فروشنده LED ها گفت روی برچسب هم اینا رو زده VF: 3.0-3.2 و IF: 15-20 ) حالا من از روی اینا چجوری باید حساب کنم منبع تغذیه چند آمپر باید باشه.
    2- من از سیم مفتول زوج پنج دهم الومینیومی برای لحیم کاری استفاده کردم این سیم دقیقا چه مقدار شدت جریان رو میتونه تحمل کنه. اصلا مناسب این کار هست. چون بعضی ها میگن این سیم نمیکشه و این حرفا.
    3- به ازای کسر یک یا دو یا سه LED از بعضی از سری های چهار تایی دقیقا چه مقاومتی باید به جاش بزنم تا نور LED ها میزان باشه و به هم نخوره.

ممنون میشم اگر کسی راهنمایی کنه.

پاسخ : سیم و شدت جریان و ولتاز

اولا با عرض پوزش سری موازی کردن LED بدون مقاومت کار درستی نیست و بعد چند ماه که تابلو کار کنه تابلو شروع میکنه به پر پر زدن .
    در مدار سری جریان برابر یعنی اگر 3 عدد LED را با هم سری کنید کل جریان عبوری از انها 20 میلی امپر هست یعنی اگر 90 تا LED داشته باشیم که سه به سه سری کنیم و بعد ستایی ها را با هم موازی کنیم می شه 90/3=30 بعد 30*20=600 یعنی کل تابلو 600 میلی امپر جریان مصرف می کنه.
    اما محاسبه مقاومت مثلا دوتا LED را میخوای مقاومت سریش را حساب کنی اولا میگی ولتاژ تغذیه چقدره؟ مثلا 12 ولت حالا هر LED چند ولته ؟ مثلا 3 ولت
    چند تا LED؟2عدد که هر LED هم 3 ولت هست و ولتاژ سری انها میشه 6 ولت پس میای میگی از 12 ولت 6 ولت به LED ها میرسه و 6 ولت می مونه په مقاومتی بزارم که 6 وات اضافی تغذیه روش افت کنه 20 میلی امپر ازش عبور می کنه 6/0.02 =300 پس مقاومت باید 300 اهم باشه و چون توی بازار 300 نیست رنج بعدی که 330 می باشد استفاده می نماییم.
    دنیا را چه سکوتی فرا می گرفت اگر هر کس به انداره
    عملش حرف می زد.(امام علی ع)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
    X