اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

الکتریسیته ساکن

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    الکتریسیته ساکن

    با سلام به همه مهندسین همونطور که میدونید وقتی با جوراب روی فرش راه میریم بعضی وقت ها بر اثر اصطکاک بین جوراب و فرش در بدنمون (قطب منفی) الکتریسیته ساکن جمع میشه و تا وقتی که دستمون به یک جسم رسانا که به زمین (قطب مثبت) وصله نخوره الکتریسیته ساکن موجود در بدنمون تخلیه نمیشه. می خواستم بدونم بدن ما که نسبت به زمین منفی تلقی میشه ، از نوع نیمه هادی هاست که الکترون ها (بار موافق) رو به خودش جذب میکنه ؟

    #2
    پاسخ : الکتریسیته ساکن

    سلام
    دوست عزیز قبل از پرسش سرچ کنید!



    تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

    www.intelart.ir


    ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : الکتریسیته ساکن

      سلام به دوست عزیزتر از گلم
      راستشو بخوای قبل از اینکه پست بالا رو بزارم سایت های زیادی رو سرچ کرده بودم و اون دو تا آدرس بالا رو هم که شما با کمکتون برام گذاشتین جزوشون بودند ، ولی جوابمو نگرفتم .

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : الکتریسیته ساکن

        تا وقتی که بدن به زمین اتصال داره ، میشه منفی ، وقتی به زمین اتصال نداره نه منفیه نه مثبت ، حالا میتونه بر اثر اصطکاک یا هرچی دیگه الکترون رو در بدن زیاد یا کم کرد ، که همین میشه الکتریسته ساکن.
        یعنی اگه بر اثر اصطکاک الکترون زیاد بشه در بدن، الکتریسته ساکن به وجود میآد ، که به محض اتصال به زمین ، این الکترون ها تخلیه میشوند.

        جوراب و فرش اتصال بدن و از زمین قطع میکنند حتما.یا حداقل خیلی کمتر میکنند.
        به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
        (پیش به سوی هدف)

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : الکتریسیته ساکن

          بی نهایت ازت ممنونم
          اون جمله اولت خیلی از سوال ها رو که توی ذهنم بود پاک کرد و به جوابم نزدیک شدم .

          فقط اونطور که من از جمله اولتون متوجه شدم بدن ما آدما در حالت عادی که الکترونی رو جذب نکرده خنثی هستش (عایقه) ولی وقتی بر اثر اصطکاک فرش و جوراب الکترون جذب می کنه نیمه رسانا (نیمه هادی) میشه چون حتی اگه در این حالت اتصالش با زمین برقرار باشه (بدون وجود جسم رسانای متصل به زمین - بدون چوراب پا رو رو زمین بزاریم) الکترونی جابجا نمیشه .

          در نهایت اینو می خوام بدونم که بدن ما آدما اگه می تونه بعضی وقتها هادی ، بعضی وقتها نیمه هادی و بعضی وقتها عایق باشه اون ، اون وقتها کیهاست ؟

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : الکتریسیته ساکن

            ببینید من اصلا هادی و نیمه هادی و عایق و منظورتونو نمیفهمم،
            شما بدن رو مثل یه هادی فرض کنید ،که دارای مقاومتی هم هست.حالا به علت ساختار پیچیده ی بدن ، اگه بین بدن و زمین عایق باشه ، رفتار بدن شبیه خازن میشه، یعنی میشه به بدن بر اثر حالا یه سر اعمالی الکترون وارد کرد ، که با اتصال مجدد بدن به زمین این الکترون ها به زمین جاری میشوند، و تعداد بار منفی و مثبت یکی میشه.

            در نهایت اینو می خوام بدونم که بدن ما آدما اگه می تونه بعضی وقتها هادی ، بعضی وقتها نیمه هادی و بعضی وقتها عایق باشه اون ، اون وقتها کیهاست ؟
            به نظر شما من اگه سر یه سیمی که به ولتاژ وصله رو بزارم روی عایقی مثله چوب ، آیا میشه گفت سیم نارساناست؟!! خوب قطعا جواب شما اینه که ذات سیم رساناست ، با وجود چوب الکترون ها حرکت نمیکنند، ربطی به ماهیت سیم نداره، بدنم همینه ، یعنی شما بدن رو یه هادی با مقاومتی در نظر بگیرین ، که اگه حالا رو فرش قرار بگیره مثلا رفتارش میشه شبیه خازن.
            خازن هم که میدونید دو صفحه رسانا داره ، که بینشون عایقه، اینجا هم بدن مثل یه صفحه از رسانا و زمین هم یه صفحه ای دیگر از رسانا و فرش هم میشه عایق.

            فقط اونطور که من از جمله اولتون متوجه شدم بدن ما آدما در حالت عادی که الکترونی رو جذب نکرده خنثی هستش (عایقه)
            شما اینجا تو اشتباهید . عایق هیچوقت رسانا نمیشه ، و رسانا هم هیچ وقت عایق نمیشه. یعنی ساختار بین مولکولی یک جسم یا شی ماهیت عایق یا رسانا بودن و مشخص میکنه ،
            مثلا چرا مس رساناست؟؟! چون تو مدار آخر اتمش 32تا (اگه تعداد و اشتباه نکنم) الکترون وجود داره به دور پروتون میگرده ، ولی چوب اصلا دور مدار آخر اتمش اصلا الکترون نداره ،
            پس با این حال ماهیت مس شده رسانا و ماهیت چوب شده عایق ، دیگه تحت هیچ شرایطی مس خالص رو نمیشه عایق کرد و همچنین چوب رو نمیشه رسانا کرد.
            حال ساختار بدن هم همینه ، یعنی مثلا مثالها بین دور مدار آخر اتمش 15 تا الکترون داره ، پس بدن هم میشه رسانای همراه با مقاومت.

            نیمه هادی ها هم یا هادی ان یا عایق ، ما خودمون با الکترون تحریکشون میکنیم تا بین دو وضعیت عایق و رسانا تغییر وضعیت بدن همین.
            پس ماهیت هیچوقت تغییر نمیکنه.

            امیدوارم تونسته باشم مفهوم و انتقال بدم.
            موفق باشید.
            جدیدترین ویرایش توسط hosseinam; ۲۰:۲۵ ۱۳۹۵/۰۳/۲۶.
            به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
            (پیش به سوی هدف)

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : الکتریسیته ساکن

              نمیدونم چجوری ازت تشکر کنم . البته به شیوه eca ای تشکرمو کردم ! (دکمه تشکر) +

              از جمله "شما بدن رو مثل یه هادی فرض کنید ،که دارای مقاومتی هم هست" به جواب سوالام رسیدم . مشکل سر این بود که نمی دونستم بدن هم مقاومت داره .
              Thanks a lot

              حالا یه سوال دیگه دارم :
              اینکه زمین به صورت پیش فرض منفی تلقی میشه یا مثبت ؟

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : الکتریسیته ساکن

                خواهش میکنم دوسته عزیز.
                اینطور که اطلاعات بهمون رسید، زمین دارای بار منفی هست. حالا دوستان اگه تایید یا رد کنن ممنونشون میشم.
                به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
                (پیش به سوی هدف)

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : الکتریسیته ساکن

                  ببینید پتانسیل چیزی نیست که بشه بهش یه مقدار مطلق داد...مثلا میتونید دمای ی جسم رو بگید 27.1 درجه است ولی نمیتونید بگید پتانسیل این جسم چقدره..حتما میپرسید چرا؟
                  چون که پتانسیل یک کمیت مقایسه ای هست...یعنی وقتی معنی پیدا میکنه که نسبت به یک مقدار دیگه مقایسه بشه...حالا چه پتانسیل کولمبی(الکتریکی) چه پتانسیل گرانشی...
                  بذارید اینجور بگم:شما یه توپ رو کف اتاق میذارید...میتونید بگید پتانسیل(گرانشی) توپ چقدره؟برای محاسبه پتانسیل باید یک سطح مبنا در نظر بگیرید...شما اگر سطح کبنا رو کف اتاق در نظر بگیرید میگید که پتانسیل توپ مقدار صفر داره...خب حالا توپ رو ببرید رو میز بذارید...الان میتونید بگید پتانسیل توپ نسبت به کف اتاق یک مقدار مثبت داره...ولی اگه سطح مبنا رو عوض کنید و سطح میز رو در نظر بگیرید باز دوباره پتانسیل توپ صفر میشه...
                  حالا اگه سطح مبنا همون سطح میز باشه ولی تو رو کف اتاق بذارید این دفعه پتانسیل توپ منفی میشه

                  در مورد الکتریسیته هم همینه...شما هیچ وقت نمیگید یک تک رشته سیم ولتاژش چقدره...بلکه میگید اختلاف پتانسیل این دو رشته سیم فلان قدره...

                  حالا اگه بخایم پتانسیل بدن رو محاسبه کنیم باز هم باید نسبت به یک سطح مبنایی بسنجیم....این سطح مبنا اگه زمین باشه پتانسیلش رو صفر در نظر میگیریم و پتانسیل بدنمون رو نسبت به اون میسنجیم...اگه الکترون از بدن ما به سمت زمین بره یعنی ما بار منفی داریم و اگه از زمین به بدن ما وارد بشه یعنی بار ما مثبت بوده!

                  در مورد بار الکتریکی کره زمین باید بگم که مجموع تمام بارهای الکتریکی زمین تقریبا صفر هست و در نتیجه پتانسیل زمین هم صفر هست...

                  خب حتما با خودتون میپرسید الان گفتیم پتانسیل مطلق نیست و نسبت به جای دیگه باید سنجیده بشه!
                  جواب:منظور از پتانسیل زمین پتانسیل در سطح زمین هست و اگر بار رو متمرکز در مرکز زمین فرض کنیم، باید پتانسیل یک بار نقطه ای (با مقدار خیلی کم) رو در فاصله خیلی زیاد(چون شعاع زمین زیاده) محاسبه کنیم و از رابطه زیر:

                  V=Kq/R

                  وقتی R خیلی زیاد و q خیلی کوچک باشه مقدار V به صفر نزدیک میشه...
                  تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

                  www.intelart.ir


                  ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : الکتریسیته ساکن

                    خیلی از اثباتت خوشم اومد . کاملا قانع شدم .

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : الکتریسیته ساکن

                      درود بر شما، بدن انسان از نظر الکتریکی معادل یک مدار موازی شامل یک مقاومت نسبتاً بزرگ و یک خازن نسبتاً کوچک است. مقدار اهمی این مقاومت، بسته به پیر یا جوان بودن پوست و میزان رطوبت آن از چند ده تا چندصدکیلواهم متغیر است. ظرفیت خازنی بدن انسان در حدود چند نانوفاراد است. اثبات وجود این خازن بسیار ساده است: ذخیره شدن بارهای الکتریکی در بدن انسان بر اثر مالش و اصطکاک که هنگام دست زدن به دستگیره ی فلزی در، با جرقه زدن تخلیه می شود و همززمان شوک الکتریکی به انسان وارد می کند. منفی یا مثبت بودن بار الکتریکی بدن بستگی به ماده ای دارد که بدن انسان را باردار می کند. مواد، از نظر الکتریکی، نسبت به هم مثبت تر یا منفی ترند. اگر بدن ما در معرض ماده ای که از بدن منفی تر باشد، شارژ شود، دارای بار مثبت (کمبود الکترون) خواهد شد و برعکس. در مقاله ی زیر به طور مفصل تری این مطلب تشریح شده است: http://etesalkootah.blog.ir/1394/03/...ic_electricity پیروز باشید

                      دیدگاه

                      لطفا صبر کنید...
                      X