اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مسیر جریان الکتریکی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مسیر جریان الکتریکی

نوشته اصلی توسط ubub نمایش پست ها
    مهندس یه چیزی شنیدی، خودت هم معنیش رو نمیدونی، بعد با نگاه عاقل اندر فلان بیانش میکنی!
    یعنی میخواهی بگی که الکترونها تحت میدان الکتریکی شتاب نمیگیرند؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    مهندس الکترون تحت میدان الکتریکی شتاب میگیرند دقیقاً یعنی چه ؟؟؟
    یعنی سرعت آن زیاد میشود؟؟؟

[QUOTE=ubub;677754]مهندس جان مگر کسی که داره میگه: "امواج صوتی با حرکت و ارتعاش ملکولهای هوا و با سرعت 330 متر در ثانیه منتقل میشن"، منظورش اینه که ملکولهای هوا دارن با سرعت 330 متر بر ثانیه، حرکت میکنند؟؟؟

من از همون ابتدای آشنایی با فیزیک برق، هیچ گاه نتونستم به خودم بقبولونم که اکترونها در طول رسانا با سرعتی نزدیک به سرعت نور حرکت میکنند!
    مهمترین دلیلم هم این بود که در رساناهای مختلف که دارای مقاومتهای الکتریکی متفاوت هستند، این سرعت یکسان است و اگر قرار بود الکترونها در مسافتهای طولانی حرکت کنند میبایست این سرعت تابع عدد اتمی هر فلز باشد!

به هر حال چیزی که واضح هست اینه که هر نوع انتقال انرژی الکتریکی در طول رسانا به حرکت الکترونها (با هر مقیاسی) مربوط میشه!
    که صد البته این حرکت یک حرکت موج وار میباشد و همچنین در این بین حرکت مطلق الکترونها هم وجود دارد....

مهندس جان
    صحبتهای آخر شما حرفهای من را تائید کرده است ...
    الکترونها نقش واسطه را دارند و انرژی بوسیله از یک الکترون به الکترون بعدی منتقل میشود...
    حرکت الکترون در مسیر جریان الکتریکی جهت ساده سازی بیان میشود...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hossein951ann نمایش پست ها
      مهندس الکترون تحت میدان الکتریکی شتاب میگیرند دقیقاً یعنی چه ؟؟؟
      یعنی سرعت آن زیاد میشود؟؟؟
      مهندس تا موقعی که تنها منابعت 4 تا سرچ ساده توی نت و کتاب هنرستان 22 سال پیش باشه، برداشت هات هم به همین موارد محدود میشه!!!
      من گفتم که الکترونها تحت میدان الکتریکی شتاب میگیرند و الان هم میگم.
      .
      موقعی که دو سر رسانا اختلاف پتانسیل الکتریکی ایجاد میشه، یه میدان الکتریکی داخل رسانا ایجاد میکنه!
      و سپس الکترونها بلادرنگ تحت این میدان الکتریکی شتاب میگیرند ولی این شتاب لزوما به معنی هی زیاد و زیادتر شدن سرعت الکترون نیست!!!
      الان توضیح میدم:
      دلیلش اینه که رفتار الکترونها تحت میدان الکتریکی در خلاء با رفتارشان در یک رسانا فرق میکند!
      توی هسته شتابدهنده ها و همینطور تیوب اشعه ایکس که خلاء نسبی وجود داره، الکترونها تحت میدان ایجاد شده شتاب میگیرند و چون مانعی در مقابلشان وجود ندارد سرعتشان تا سرعت نور بالا میرود!
      ولی توی رسانا همین که یک الکترون اندکی جابه جا شد وارد حوزه الکترون بعدی میشه و ضمن محدود شدن سرعت حرکت این الکترون، نیروی دافعه، الکترون بعدی رو سوق میده!
      ...
      و اینکه دوتا صحبتها داره دقیقا یه چیزی رو بیان میکنه، خیر!
      شما منکر هر گونه حرکت الکترونها در طول رسانا هستی، ولی من میگم حرکت مطلق الکترونها در طول رسانا وجود دارد!
      و از ابتدا هم، نظری راجع به سرعتش ندادم! و بحث سرعت رو شما پیش کشیدی!

و راجع به دلیلش هم قبلا گفتم و شما انگار نادیده گرفتی:
      اگه الکترونها حرکتی ندارند!
      1- پس چگونه به سیم حامل جریان در میدان مغناطیسی نیرو وارد میشود! (در حالی که میدان مغناطیسی فقط به الکترون در حال حرکت نیرو وارد میکند!)
      2- تغییرات شیمیایی رخ داده در باطری ها، خودگیهای بی متالی، الکترولیز و غیره که ناشی از داد و ستد الکترونهاست (و همچنین سر منشع جریان الکتریکیست)، چگونه توجیه میشود!
      3- ایجاد اختلاف پتانسیل الکتریکی اثر هال به چه صورت است!
      ... .
      البته اگه موضوع اصلی رفع ابهام است!!!!
      ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Zelectron نمایش پست ها
        پس درک من از موضوع درست بوده؟ و گفته ی دومم صدق میکنه که مدارات خارج از قرارداد و در واقعیت فیزیکی به صورت بر عکس قرارداد بین المللی هستند؟ یعنی به صورت منفی به مثبت؟ برای مثال در واقعیت از کاتد به آند دیود جریان حرکت میکنه؟

حالا ما اینکه در طراحی مدارات به صورت قرار دادی کار میکنیم بحثش درست.

دوستان من هنوزم جواب این سوالم رو نگرفتم؟

دیدگاه

مهندس تا موقعی که تنها منابعت 4 تا سرچ ساده توی نت و کتاب هنرستان 22 سال پیش باشه، برداشت هات هم به همین موارد محدود میشه!!!
          من گفتم که الکترونها تحت میدان الکتریکی شتاب میگیرند و الان هم میگم.
          .
          موقعی که دو سر رسانا اختلاف پتانسیل الکتریکی ایجاد میشه، یه میدان الکتریکی داخل رسانا ایجاد میکنه!
          و سپس الکترونها بلادرنگ تحت این میدان الکتریکی شتاب میگیرند ولی این شتاب لزوما به معنی هی زیاد و زیادتر شدن سرعت الکترون نیست!!!
          الان توضیح میدم:
          دلیلش اینه که رفتار الکترونها تحت میدان الکتریکی در خلاء با رفتارشان در یک رسانا فرق میکند!
          توی هسته شتابدهنده ها و همینطور تیوب اشعه ایکس که خلاء نسبی وجود داره، الکترونها تحت میدان ایجاد شده شتاب میگیرند و چون مانعی در مقابلشان وجود ندارد سرعتشان تا سرعت نور بالا میرود!
          ولی توی رسانا همین که یک الکترون اندکی جابه جا شد وارد حوزه الکترون بعدی میشه و ضمن محدود شدن سرعت حرکت این الکترون، نیروی دافعه، الکترون بعدی رو سوق میده!
          ...
          و اینکه دوتا صحبتها داره دقیقا یه چیزی رو بیان میکنه، خیر!
          شما منکر هر گونه حرکت الکترونها در طول رسانا هستی، ولی من میگم حرکت مطلق الکترونها در طول رسانا وجود دارد!
          و از ابتدا هم، نظری راجع به سرعتش ندادم! و بحث سرعت رو شما پیش کشیدی!

و راجع به دلیلش هم قبلا گفتم و شما انگار نادیده گرفتی:
          اگه الکترونها حرکتی ندارند!
          1- پس چگونه به سیم حامل جریان در میدان مغناطیسی نیرو وارد میشود! (در حالی که میدان مغناطیسی فقط به الکترون در حال حرکت نیرو وارد میکند!)
          2- تغییرات شیمیایی رخ داده در باطری ها، خودگیهای بی متالی، الکترولیز و غیره که ناشی از داد و ستد الکترونهاست (و همچنین سر منشع جریان الکتریکیست)، چگونه توجیه میشود!
          3- ایجاد اختلاف پتانسیل الکتریکی اثر هال به چه صورت است!
          ... .
          البته اگه موضوع اصلی رفع ابهام است!!!!

1-بحث ما مشخص است که در مورد جریان الکتریکی در سیم میباشد ..
          2-جنابعالی انرژی جنبشی الکترون را باعث انجام کار در مصرف کننده میدانید!!!
          3-حرکت الکترون در رسانا مشخص است که ناچیز میباشد و اگر مبنا حرکت الکترون در رسانا فرض بکنیم با زدن کلید چقدر طول میکشد تا جریان برقرار بشود ؟؟؟
          4-انرژی که در این میان به هر صورت تبدیل میشود چگونه و از چه طریقی ایجاد میشود؟؟؟ !!!!! (احتمالاً از حرکت جنبشی الکترونها !!!!)
          5-انرژی از هر طرقی که بوجود میآید آیا تبدیل به الکترون شده است؟؟؟ آیا نوع جدیدی از انرژی کشف شده ؟؟؟؟؟
          6-من به هیچ عنوان حرکت الکترون را نفی نکرده ام و فقط الکترون به عنوان واسطه انتقال انرژی عمل میکند .....
          یا اگر مهندس بخوام برات ساده توضیح بدم فرض کن تعدادی سطل به دست (الکترون)مقداری آب را از منبعی پر به منبعی خالی(ولتاژ)دست به دست (جریان)کرده و از یک نقطه به نقطه دیگر انتقال میدهند ....

دیدگاه

با سلام:
            کاربران عزیز، بجای حاشیه رفتن و موارد غیر ضروری که بحث بر سر حرکت جریان الکتریکی در مدار است، توجه شما را به این نکته جلب می کنم که در تمام کتب دانشگاهی رشته برق و الکترونیک آمریکایی جهت تریس یا تحلیل مدار را ازخط منفی به مثبت و جهت حرکت انتقال برق را در داخل باتری از قطب مثبت به منفی نشان می دهد. در کتب دانشگاهی ایرانی بر عکس تریس یا تحلیل مدار را از قطب مثبت به منفی نشان می دهند. هر دو این موارد درست است اما، در کتب آمریکایی جهت حرکت الکترون ها تریس یا تحلیل مدار می دانند و در کتب دانشگاهی ایران حرکت جریان الکتریکی را. هر دو درست می گویند جهت حرکت الکترون ها از قطب منفی به مثبت و جهت حرکت جریان الکتریکی از قطب مثبت به منفی می باشد. والسلام .دیگر حاشیه رفتن این مطلب معنایی ندارد.
            علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
            نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

من میخواستم به احترام جناب تحیری ادامه ندم!!
              ولی چرا باید یه بحث علمی نیمه تموم بمونه؟! و روی هوا رها بشه؟!

اینجوری تمام تاپیکهای این انجمن به زیر دیپلم محدود می شه که !!!
              از مدیران هم درخواست میکنم که این موضوع رو حذف نکنن! نه فرمول بمب اتمه! نه فحش و فحش کشی!!!

... الکترونی در سیم حرکت نمیکند ...
              چندتا کامنت جلوتر اینو کی گفته؟؟؟
              من به هیچ عنوان حرکت الکترون را نفی نکرده ام و فقط الکترون به عنوان واسطه انتقال انرژی عمل میکند .....
              البته میتونم دلیل به تناقض گویی افتادنت رو درک کنم!!
              ...
              من همون اول کار هم گفتم که یه چیزی درباره بسته های انرژی شنیدی و خودت هم معنیش رو نمیدونی!!
              و به قول مثال ساده خودت، فرض کردی که الکترونها سطل دستشون گرفتن و توش انرژی ریختند و میدهند به نفر کناری !!!
              شما یه مفهوم و مکانیزم میانی رو در نظر گرفتی و به قبلش کاری نداری!!!
              حالا یه بار که آنلاین بودی، این بحث رو ادامه میدیم به شرطی که غرض و مرض ها رو بذاریم کنار و کتمان نکنیم!
              ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

با سلام:
                به یاد دارم که استاد داشت بیسیک الکرونیک را درس می داد. استاد با شوق و حرارت داشت ازحرکت الکترون ها از قطب منفی با سرعت زیاد به قطب مثبت صحبت می کرد. ناگهان یکی از دانشجویان فکر بکری به نظرش رسید. !!! شاگردگفت: استاد اگر در چنین زمانی سیم پاره شود الکترون ها به کجا می ریزد.!!!. استاد که از حرف های شاگرد شگفت زده شده بود گفت : باید یک کاسه زیر سیم قرار دهید تا الکترون ها به داخل آن بریزد. !!!
                علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
                نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

من میخواستم به احترام جناب تحیری ادامه ندم!!
                  ولی چرا باید یه بحث علمی نیمه تموم بمونه؟! و روی هوا رها بشه؟!

اینجوری تمام تاپیکهای این انجمن به زیر دیپلم محدود می شه که !!!
                  از مدیران هم درخواست میکنم که این موضوع رو حذف نکنن! نه فرمول بمب اتمه! نه فحش و فحش کشی!!!

چندتا کامنت جلوتر اینو کی گفته؟؟؟

البته میتونم دلیل به تناقض گویی افتادنت رو درک کنم!!
                  ...
                  من همون اول کار هم گفتم که یه چیزی درباره بسته های انرژی شنیدی و خودت هم معنیش رو نمیدونی!!
                  و به قول مثال ساده خودت، فرض کردی که الکترونها سطل دستشون گرفتن و توش انرژی ریختند و میدهند به نفر کناری !!!
                  شما یه مفهوم و مکانیزم میانی رو در نظر گرفتی و به قبلش کاری نداری!!!
                  حالا یه بار که آنلاین بودی، این بحث رو ادامه میدیم به شرطی که غرض و مرض ها رو بذاریم کنار و کتمان نکنیم!
                  درود
                  فرض کنید من بیسواد هستم....
                  منظور من کاملاً مشخص است الکترونها نقش واسطه را در این میان دارند
                  و حرکت جنبشی الکترون که تحت میدان الکتریکی شتاب میگیرند !!! صحبت جنابعالی میباشدو این تناقض داردبا حرکت موج وار....
                  اصلاً کل صحبتها به کنار نقش انرژی در این میان چه میباشد و برای من بیسواد و زیر دیپلم توضیح بدهید انرژی که در منبع تغذیه به وجود می آید چگونه انتقال مییابد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

درود خدا بر همه جویندگان حقیقت!
                    ... توضیح بدهید انرژی که در منبع تغذیه به وجود می آید چگونه انتقال مییابد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                    مشکل دقیقا همین جاست!!!
                    شما گونه ای از انرژی فرضی رو متصور هستید که در سیم توسط الکترونها دست به دست میشه و به مقصد میرسه!!
                    دریغ از اینکه، اون گونه از انرژی، چیزی نیست جز همون انرژی جنبشی هر الکترون که به الکترون کناری منتقل میشه!
                    خوب حالا شاید شما اینجا چند مورد زیر رو بفرمائید :
                    1- خوب این که شد همونی که hossein951ann میگه، یعنی الکترونها حرکت نمیکنند و این انرژیه که منتقل میشه!
                    2- و اگه قراره که برق، با انرژی جنبشی الکترونها منتقل بشه (با توجه به سرعت محدودی که دارند) باید با زدن کلید، فردا صبح لامپ روشن بشه!
                    برای باز کردن موارد فوق، من از چند مثال استفاده میکنم که بعضیهاش ارتباط مستقیمی با بحث ندارند و فقط از لحاظ مفهومی مشابهند:
                    اول دومی رو توضیح میدم، اینکه باید بین سرعت انتقال انرژی و سرعت حرکت الکترونها فرق بذاریم:
                    به عکس زیر که به گهواره نیوتن مشهور است توجه بفرمائید:

همونطور که میبینید شکل انرژی در بالای حرف P دقیقا انرژی جنبشی است، که با سرعت خیلی زیاد (سرعت انتقال امواج مکانیکی در جامدات) به گوی آخر (بالای حرف N) منتقل میشه! همونطور که میبینید سرعت حرکت گویهای متحرک، در مقایسه با سرعت انتقال انرژی از گوی P به C ، بسیار اندک است!
                    خودم میدونم این هیچ ربط مستقیمی به بحث برق نداره!
                    فقط یه مثاله از اینکه، اگه مثلا الکترونها حرکت جنبشیشون در مقیاس کوچک است، (و شتابی که گرفتن محدود است) لزومی نداره که حتما تغییرات ناشی از این جنبش کوچک هم، با سرعت کم منتقل شود!
                    ....
                    مثال بعدی:
                    همونطور که میدونید زمین تحت میدان گرانشی خورشید (و البته چندین جرم دیگر) قرار دارد!
                    فرض کنید خورشید، یک دفعه به سمتی، 100 متر جابه جا شود (با سرعت کم، مثلا 30 متر بر ثانیه)!
                    آیا میدانید این تغییرات چگونه به زمین منتقل میشوند!
                    علم فیزیک بیان میکند که: تغییرات در میدانهای گرانشی، الکتریکی و همچنین مغناطیسی، حداکثر با سرعت نور منتقل میشه!!!
                    یعنی اینکه تغییرات فوق که در واقع در میدان گرانشی بین زمین و خورشید ایجاد شده است، پس از 8 دقیقه به زمین میرسد!
                    یعنی فرض کنید اگه خورشید یکدفعه نابود بشه ما 8 دقیقه زمان داریم تا قبل از، از مدار خارج شدن زمین، از آن فرار کنیم!
                    حالا چه ربطی به بحث ما داره!
                    ربطش اینه: که وقتی یه الکترون شتاب میگیره و با هر سرعتی (هر چند اندک یا زیاد) وارد یک سر رسانا میشه! این ورود، یک تغییر در میدان الکتریکی موجود در رسانا ایجاد میکنه، که اون تغییر با سرعت نور به اون سر رسانا منتقل میشه و ربطی به سرعت حرکت و جنبش خود الکترون نداره!
                    ....
                    مثال بعدی:
                    هر چند الکتریسیته ساکن و جاری در دو بحث کاملا جدا بررسی میشن! ولی در واقع این دو موضوع به شدت به هم وابسطه هستند و قوانین یکسانی به اونها حاکم است!
                    کار نداریم داخل پیل الکتروشیمیایی چه اتفاقی می افته، فرض کنید که الکترود منفی جائیه که، بار الکترون زیاد داره و الکترود مثبت، جائیه که الکترون کم داره! (هر چند انتقال الکترونها در پیلها وابسته به وجود مسیر بازگشت یونهای مثبت در داخل پیل میباشد! و از سازو کار الکتریسیته ساکن بررسی نمیشه).
                    خوب حالا با اتصال سیم بین دو الکترود، فرض کنید فقط یک دونه الکترون وارد سیم میشه!
                    و سیمی که تا قبل از این به لحاظ الکتریکی خنثی بود، دارای بار منفی میشه!
                    که سیم دوست داره دوباره به حالت خنثی برگرده و برای این منظور، سریع یه دونه الکترون از اون انتهای خودش (سمت الکترود مثبت) میندازه بیرون!
                    این مثال دوباره برای نشان دادن سرعت بالای انتقال برق با وجود سرعت پائیین الکترونها بیان شد،
                    ...
                    خوب حالا شاید بگی همه این موارد، اثبات صحبت شما بود و من این وسط چی میگم:
                    من فقط میگم که منشأ اون تغییرات میدان که با سرعت نور حرکت میکنه، همون جنبش الکترون هست!
                    و البته،
                    البته،
                    البته
                    ادامه یافتن این روال در گرو حرکت مداوم و مطلق الکترونهاست!! به چه صورت؟
                    عرض میکنم:
                    فرض کنید طبق صحبت من، یک الکترون به واسطه اختلاف پتانسیل پیل، به داخل رسانا رانده میشه! (انرژی جنبشی)!
                    بعد اون انرژی جنبشی، طبق صحبت شما، توسط الکترونها دست به دست میشه و با سرعت نور به اون سر رسانا میرسه! و تمام!
                    تمام!
                    به نظر شما چه چیزی میتونه باعث ادامه داشتن این سیل انرژی به داخل رسانا به سمت مقصد باشه؟؟
                    آیا چیزی غیر از تزریق مداوم و پی درپی الکترونها به داخل سیم است؟؟
                    ....
                    پس در سیم انرژیی منتقل میشود که، اولا، همان انرژی جنبشی الکترونهاست و ثانیا، هر لحظه وجود و انتقالش به حرکت و تزریق الکترونهای جدید وابسته است!
                    ...
                    من فکر کنم در این باره به اندازه کافی مطلب نوشتم، و قضاوت رو به خوانندگان احتمالی این تاپیک وا میگذارم!
                    یه ادعای نچندان مثبت هم کنم: اینکه من از ابتدای این تاپیک تا الان، نه حتی یه خط سرچ در این باره کردم و نه لای هیچ کتابی رو در این باره باز کردم! ولی یه خوبی که برام داشت این بود که قدری از اطلاعات زنگ زده و خاک گرفته که در معرض فراموشی بود، اومد بالا!
                    امیدوارم مفید بوده باشه!

دیدگاه

[...] یه خوبی که برام داشت این بود که قدری از اطلاعات زنگ زده و خاک گرفته که در معرض فراموشی بود، اومد بالا!
                      امیدوارم مفید بوده باشه!
                      از خواندن پست های شما لذت میبرم زنده باد .

دیدگاه

درود خدا بر همه جویندگان حقیقت!

مشکل دقیقا همین جاست!!!
                        شما گونه ای از انرژی فرضی رو متصور هستید که در سیم توسط الکترونها دست به دست میشه و به مقصد میرسه!!
                        دریغ از اینکه، اون گونه از انرژی، چیزی نیست جز همون انرژی جنبشی هر الکترون که به الکترون کناری منتقل میشه!
                        خوب حالا شاید شما اینجا چند مورد زیر رو بفرمائید :
                        1- خوب این که شد همونی که hossein951ann میگه، یعنی الکترونها حرکت نمیکنند و این انرژیه که منتقل میشه!
                        2- و اگه قراره که برق، با انرژی جنبشی الکترونها منتقل بشه (با توجه به سرعت محدودی که دارند) باید با زدن کلید، فردا صبح لامپ روشن بشه!
                        برای باز کردن موارد فوق، من از چند مثال استفاده میکنم که بعضیهاش ارتباط مستقیمی با بحث ندارند و فقط از لحاظ مفهومی مشابهند:
                        اول دومی رو توضیح میدم، اینکه باید بین سرعت انتقال انرژی و سرعت حرکت الکترونها فرق بذاریم:
                        به عکس زیر که به گهواره نیوتن مشهور است توجه بفرمائید:

همونطور که میبینید شکل انرژی در بالای حرف P دقیقا انرژی جنبشی است، که با سرعت خیلی زیاد (سرعت انتقال امواج مکانیکی در جامدات) به گوی آخر (بالای حرف N) منتقل میشه! همونطور که میبینید سرعت حرکت گویهای متحرک، در مقایسه با سرعت انتقال انرژی از گوی P به C ، بسیار اندک است!
                        خودم میدونم این هیچ ربط مستقیمی به بحث برق نداره!
                        فقط یه مثاله از اینکه، اگه مثلا الکترونها حرکت جنبشیشون در مقیاس کوچک است، (و شتابی که گرفتن محدود است) لزومی نداره که حتما تغییرات ناشی از این جنبش کوچک هم، با سرعت کم منتقل شود!
                        ....
                        مثال بعدی:
                        همونطور که میدونید زمین تحت میدان گرانشی خورشید (و البته چندین جرم دیگر) قرار دارد!
                        فرض کنید خورشید، یک دفعه به سمتی، 100 متر جابه جا شود (با سرعت کم، مثلا 30 متر بر ثانیه)!
                        آیا میدانید این تغییرات چگونه به زمین منتقل میشوند!
                        علم فیزیک بیان میکند که: تغییرات در میدانهای گرانشی، الکتریکی و همچنین مغناطیسی، حداکثر با سرعت نور منتقل میشه!!!
                        یعنی اینکه تغییرات فوق که در واقع در میدان گرانشی بین زمین و خورشید ایجاد شده است، پس از 8 دقیقه به زمین میرسد!
                        یعنی فرض کنید اگه خورشید یکدفعه نابود بشه ما 8 دقیقه زمان داریم تا قبل از، از مدار خارج شدن زمین، از آن فرار کنیم!
                        حالا چه ربطی به بحث ما داره!
                        ربطش اینه: که وقتی یه الکترون شتاب میگیره و با هر سرعتی (هر چند اندک یا زیاد) وارد یک سر رسانا میشه! این ورود، یک تغییر در میدان الکتریکی موجود در رسانا ایجاد میکنه، که اون تغییر با سرعت نور به اون سر رسانا منتقل میشه و ربطی به سرعت حرکت و جنبش خود الکترون نداره!
                        ....
                        مثال بعدی:
                        هر چند الکتریسیته ساکن و جاری در دو بحث کاملا جدا بررسی میشن! ولی در واقع این دو موضوع به شدت به هم وابسطه هستند و قوانین یکسانی به اونها حاکم است!
                        کار نداریم داخل پیل الکتروشیمیایی چه اتفاقی می افته، فرض کنید که الکترود منفی جائیه که، بار الکترون زیاد داره و الکترود مثبت، جائیه که الکترون کم داره! (هر چند انتقال الکترونها در پیلها وابسته به وجود مسیر بازگشت یونهای مثبت در داخل پیل میباشد! و از سازو کار الکتریسیته ساکن بررسی نمیشه).
                        خوب حالا با اتصال سیم بین دو الکترود، فرض کنید فقط یک دونه الکترون وارد سیم میشه!
                        و سیمی که تا قبل از این به لحاظ الکتریکی خنثی بود، دارای بار منفی میشه!
                        که سیم دوست داره دوباره به حالت خنثی برگرده و برای این منظور، سریع یه دونه الکترون از اون انتهای خودش (سمت الکترود مثبت) میندازه بیرون!
                        این مثال دوباره برای نشان دادن سرعت بالای انتقال برق با وجود سرعت پائیین الکترونها بیان شد،
                        ...
                        خوب حالا شاید بگی همه این موارد، اثبات صحبت شما بود و من این وسط چی میگم:
                        من فقط میگم که منشأ اون تغییرات میدان که با سرعت نور حرکت میکنه، همون جنبش الکترون هست!
                        و البته،
                        البته،
                        البته
                        ادامه یافتن این روال در گرو حرکت مداوم و مطلق الکترونهاست!! به چه صورت؟
                        عرض میکنم:
                        فرض کنید طبق صحبت من، یک الکترون به واسطه اختلاف پتانسیل پیل، به داخل رسانا رانده میشه! (انرژی جنبشی)!
                        بعد اون انرژی جنبشی، طبق صحبت شما، توسط الکترونها دست به دست میشه و با سرعت نور به اون سر رسانا میرسه! و تمام!
                        تمام!
                        به نظر شما چه چیزی میتونه باعث ادامه داشتن این سیل انرژی به داخل رسانا به سمت مقصد باشه؟؟
                        آیا چیزی غیر از تزریق مداوم و پی درپی الکترونها به داخل سیم است؟؟
                        ....
                        پس در سیم انرژیی منتقل میشود که، اولا، همان انرژی جنبشی الکترونهاست و ثانیا، هر لحظه وجود و انتقالش به حرکت و تزریق الکترونهای جدید وابسته است!
                        ...
                        من فکر کنم در این باره به اندازه کافی مطلب نوشتم، و قضاوت رو به خوانندگان احتمالی این تاپیک وا میگذارم!
                        یه ادعای نچندان مثبت هم کنم: اینکه من از ابتدای این تاپیک تا الان، نه حتی یه خط سرچ در این باره کردم و نه لای هیچ کتابی رو در این باره باز کردم! ولی یه خوبی که برام داشت این بود که قدری از اطلاعات زنگ زده و خاک گرفته که در معرض فراموشی بود، اومد بالا!
                        امیدوارم مفید بوده باشه!

درود
                        اولاً الکترون از نظر فیزیکی به آن صورتیکه ما تصور میکنیم وجود خارجی ندارد...
                        دوماً انرژی جنبشی هم به صحبتهای جنابعالی اضافه شده که هر الکترون به الکترون بعدی انتقال میدهد ...که باز همان صحبت اینجانب است ....
                        در آخر چیزی که مشخص است حرکت یک الکترون بسیار ناچیز میباشد و با هر عقل سلیمی هم که در نظر بگیریم انرژی یا انرژی جنبشی به وسیله یک واسط به نام الکترونها در طول رسانا انتقال پیدا میکند و حرکت الکترون از منفی به مثبت جهت ساده سازی بیان میشود ...
                        در آخر در این دنیای ارتباطات سرچ در دنیای وب کاری بسیار لازم و پسندیده میباشد و باید افق دید خود را بسیار بزرگتر کرد و فقط به اطلاعات زنگ زده بسنده نکرد !!!! همچنین جهت اطلاع جنابعالی مطالب علمی را برای قضاوت قرار نمیدهند !!!!!...

تا قبل از تولد فیزیك كوانتوم؛ دیدگاه ما نسبت به جهان بر مبنای فیزیك نیوتنی استوار بود. این دیدگاه برای جهان یك ماهیت ماشینی و مكانیكی قائل و معتقد بود جهان قابل پیش بینی است تا حدی كه وجود یا عدم وجود انسان هیچ تاثیری در عملكرد جهان ندارد. با تولد فیزیك كوانتوم و با

ماهیت ذره و موج در کوانتوم، دو گانگی موج و ذره

توسط سمیر الله*وردی · منتشر شده ۱۳۹۱/۱۱/۱۷
                        تا قبل از تولد فیزیک کوانتوم؛ دیدگاه ما نسبت به جهان بر مبنای فیزیک نیوتنی استوار بود. این دیدگاه برای جهان یک ماهیت ماشینی و مکانیکی قائل و معتقد بود جهان قابل پیش بینی است تا حدی که وجود یا عدم وجود انسان هیچ تاثیری در عملکرد جهان ندارد.
                        با تولد فیزیک کوانتوم و با ورود علم به دنیای درون اتم چیزهایی آنچنان شگفت آور کشف شدند که جهان بینی انسان نسبت به هستی و نسبت به خودش تغییر کرد. ماهیت ماشین وار جهان جای خود را به عالمی زنده ، آگاه ، غیر قابل پیش بینی و در عین حال کاملاً پاسخگو داد. فیزیک کوانتوم ذهن و آگاهی انسان را وارد بر واقعیتهای جهان می داند بطوریکه معتقد است بدون وجود انسان واقعیتها یعنی دنیای ماده اینگونه که مشاهده می شوند، وجود نمی داشتند. و مهمتر از همه نقش سطح آگاهی انسان در تاثیر گذاری بر وقایع جهان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از نگاه فیزیک کوانتوم جهان درون اتم بیشتر شبیه سرزمینی سحر آمیز است تا ادامه جهان طبیعی. قلمرویی عجیب که در آن نیروهای راز آمیز به مثابه چیزهای عادی قلمداد می شود و منطق دنیای ماده در آن جای ندارد.یکی از کشفیات حیرت انگیز فیزیکدان های کوانتوم این بود که اگر شما ماده را به تکه های کوچک تقسیم کنید، سرانجام به جایی می رسید که آن تکه ها – الکترونها ، پروتونها و غیره – دیگر حاوی ویژگیهای شیء مادی نخواهند بود. مثلاً ما غالباً الکترون را به مثابه یک گوی کوچک در حال چرخش می پنداریم ، ولی این پندار از حقیقت بسیار دور است. گرچه الکترون گاه چنان عمل می کند که گویی یک ذره کوچک منسجم است، ولی فیزیکدانها دریافته اند که الکترون تقریباً واجد هیچ بعدی نیست. درک و تصور این گفته برای اغلب ما مشکل است چون هرچیزی در سطح وجود انسانی واجد بعد است با این حال چنانچه بخواهید عرض یک الکترون را اندازه بگیرید هرگز نمی توانید. چون یک الکترون مثل اشیای معمولی دیگری که می شناسیم نیست.

کشف دیگر فیزیکدانها این بود که الکترون قادر است هم به صورت ذره و هم به صورت موج نمود کند که به نظریه مکمل یا دوگانگی موج – ذره مشهور است. اگر الکترونی را به سوی صفحه تلویزیون خاموش پرتاب کنیم، یک ذره نورانی پدیدار می شود که از اصابت الکترون به مواد فسفری که پشت صفحه تلویزیون را فرا گرفته به وجود آمده است. نقطه حاصل از اصابت الکترون بروشنی وجه ذره*ای ماهیت آن را آشکار می سازد. اما این تنها شکلی نیست که الکترون قادر است به خود بگیرد. چه الکترون می تواند به توده ابر مانندی از انرژی بدل شود و چنان عمل کند که انگار موجی است گشوده در فضا. هر گاه الکترون به صورت موج نمود کند، کاری می کند که از هیچ ذره*ای بر نمی آید. مثلاً اگر به مانعی که دو شکاف دارد بر خورد کند، می تواند همزمان از هر دو شکاف گذر کند. هرگاه الکترونهای موج گونه به هم اصابت کنند بی درنگ الگوهای متداخل تولید می کنند. این خصلت دوگانه الکترون را نیز می توان در تمام ذرات زیر اتمی و در همه آن چیزهایی که تصور می شد تنها به صورت موج متجلی می شوند مانند نور، اشعه های گاما، امواج رادیویی و اشعه ایکس نیز باز یافت و همه اینها می توانند از حالت موج گونه به ذره بدل شوند. امروزه فیزیکدانها معتقدند که پدیده زیر اتمی را نمی باید تنها به عنوان موج یا ذره طبقه بندی کرد، بلکه باید به عنوان چیزهایی در نظر گرفت که همواره به نوعی قادرند هر دو باشند. این چیزها کوانتا ( quanta ) نام دارند و فیزیکدانها معتقدند که کوانتا در حکم ماده اولیه ای است که کل جهان از آن به وجود آمده است. (quanta جمع quantum است یک الکترون یک کوانتوم است . چند الکترون مجموعه کوانتاهاست. واژه کوانتوم مترادف با ذرات موج گونه است؛ واژه ای که در ارجاع به چیزهایی به کار می رود که واجد هم جنبه ذره ای است و هم موج گونه .)
                        شاید اعجاب آورتر از همه این باشد و همه شواهد و مدارک هم موید آن است که کوانتا ( کوانتوم ها) تنها زمانی به صورت ذره نمود می کنند که ما بدانها می نگریم. برای مثال وقتی کسی به الکترون نگاه نمی کند، آزمایشها نشان می دهند که همواره موج است. این اصل چه می خواهد بگوید و معنای آن در دنیای اتم و زندگی روزمره ما چیست؟ در واقع فیزیک کوانتوم می گوید که اتم هیچ محدوده معینی ندارد مگر اینکه مورد مشاهده قرار گیرد. بدون شما ( ناظر) همه اتم ها با سرعتی فوق العاده به درون جهان گسترده می شوند. عمل مشاهده و توجه دقیق است که گسترش مکانی اتمها را کاهش می دهد و آنها راتبدیل به واقعیتهای ملموس می کند. باز به بیان ساده تر می گوید اتم و الکترونهای اتم که در یک محدوده مکانی مشخص به دور هسته (ذرات بنیادی) در گردش هستند و ما به آن ماده می گوئیم اگر انسان ( در فیزیک به آن ناظر و مشاهده*گر گفته می شود) وجود نداشته باشد اتم محدوده مشخص خود را از دست می دهد و الکترونها و ذرات بنیادی تبدیل به موج شده با سرعت زیاد شروع می کنند به دور شدن از یکدیگر و به این ترتیب همه واقعیتهای ملموس ناپدید می شوند.بنابراین بر خلاف دیدگاه فیزیک نیوتونی ( و آنچه به آن عادت داریم) که واقعیات (جهان ماده) مستقل از ما هستند در فیزیک کوانتومی واقعیات وابسته به ما هستند. در واقع بدون ذهن ناظر وعمل تفکر هیچ ذره ، هیچ اتم و هیچ جهان مادی وجود ندارد و واقعیت با فعالیت های ذهنی ما ساخته و پرداخته می شود.
                        اگر یک اتم مورد مشاهده قرار نگیرد اتم به اندازه یک میلیاردم از یک میلیارد قسمت یک ثانیه طول می کشد تا گسترده شده و محو گردد. این گستردگی تا آن زمان ادامه می یابد که آن را مشاهده کنید. فیزیکدانها این محو شدگی را عدم قطعیت می نامند.
                        برای درک بیشتر لینکهای فلش زیر را مشاهده کنید :

http://www.upscale.utoronto.ca/PVB/Harrison/DoubleSlit/Flash

دیدگاه

یهو سوییچ میکنید رو فیزیک کوانتوم ادم هنگ میکنه ..
                          فقط این مونده گفته بشه ک البته که دنیا به اون صورت ساده ای ک ما فکر میکنیم نیست ولی ما هم در جایگاهی نیستیم ک نظریه ها رو ب جای قوانین بگیریم و به اونا استناد کنیم .. فعلا باید در چهار چوب قوانین اثبات شده حرکت کنیم حالا الکترون به اون صورتی ک ما فکر میکنیم وجود داره یا نداره جای بحثش نه اینجاس و نه ما بحث کننده مناسبی هستیم .. یا ماهیت انرژی چیه و ...
                          فیزیک جایی برای سلیقه و خوشم میاد نمیاد نداره .. قانون داره (درست یا غلط) قوانینش هم در حال تغییر و بهبوده

پس الکترون حرکت داره . جابجایی فیزیکی داره و اگر جریان مستقیم باشه ممکنه الکترونی ک از مثلا باطری خارج شده از یه سر سیم وارد بشه و بعد یه مدت از اون طرف سیم خارج بشه و دوباره به باطری برگرده (بخاطر این گفتم ممکنه، چون داخل سیم احتمالا حرکت الکترون به اشکال مختلف باشه)
                          زندگی پر ز وجود است ولی ..
                          ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X