اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال درباره شارژ باتری سربی اسیدی ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال درباره شارژ باتری سربی اسیدی ؟

من اومدم یک باتری اسیدی 12 ولت ، 7.2 آمپر ساعت به مدار شارژر فوق وصل کردم ( باتری از قبل دشارژ شده بود و ولتاژ اون به حدود 6 ولت رسیده بود) بعد از اتصال مولتی متر را در حات آمپر در مسیر جریان شارژ باتری قرار دادم تا 5 دقیقه اول حدود 0.6 آمپر جریان کشید و بعد از 5 دقیقه جریان اون به جریان رفت بالا ...رفت بالا ... وبه 1.25 آمپر رسید تا 20 دقیقه تا همان جریان 1.25 باقی موند بعد یواش یواش جریان کم شد و نزدیک به 30 میلی آمپر رسید ...الان نزدیک به 6 ساعته که جریان تا همون 30 میلی آمپر ثابت مونده ! ... آیا اصلا این روند طبیعیه ؟ تا کی ادامه داره ؟ و اینکه با این افزایش و کاهش جریان چطور مدت زمان شارژ کامل باتری رو تعیین کنم ؟ بر اساس کدوم جریان 0.6 آمپر یا 1.25 آمپر یا 30 میلی آمپر ؟
    خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

پاسخ : سوال درباره شارژ باتری سربی اسیدی ؟

نوشته اصلی توسط fmicro نمایش پست ها
    من اومدم یک باتری اسیدی 12 ولت ، 7.2 آمپر ساعت به مدار شارژر فوق وصل کردم ( باتری از قبل دشارژ شده بود و ولتاژ اون به حدود 6 ولت رسیده بود) بعد از اتصال مولتی متر را در حات آمپر در مسیر جریان شارژ باتری قرار دادم تا 5 دقیقه اول حدود 0.6 آمپر جریان کشید و بعد از 5 دقیقه جریان اون به جریان رفت بالا ...رفت بالا ... وبه 1.25 آمپر رسید تا 20 دقیقه تا همان جریان 1.25 باقی موند بعد یواش یواش جریان کم شد و نزدیک به 30 میلی آمپر رسید ...الان نزدیک به 6 ساعته که جریان تا همون 30 میلی آمپر ثابت مونده ! ... آیا اصلا این روند طبیعیه ؟ تا کی ادامه داره ؟ و اینکه با این افزایش و کاهش جریان چطور مدت زمان شارژ کامل باتری رو تعیین کنم ؟ بر اساس کدوم جریان 0.6 آمپر یا 1.25 آمپر یا 30 میلی آمپر ؟

دوست عزیز
    باتری 12 ولتی ( 13.8 ولتی ) را معمولا نباید تا حد 6 ولت دشارژ کنیم چون بهش صدمه میخوره ولی در هر حال شارژ باید با جریان حداکثر 720 میلی آمپر ( برای باتری 7.2 آمپر ساعت ) و زمان اسمی 10 ساعت (در عمل 14 ساعت ) باتری را کامل شارژ نماید
    نمودار جریان باتری بستگی کامل به شرایط باتری از تظز کیفیت و سلامتی دارد و به صورت ایده آل در ابتدار جریان بالا میباشد که اندک اندک کاهش میابد .....لازم به ذکر میباشد که برای حفط باتری در شرایط ایده آل لازم است جریان اندکی موسوم به جریان شارژ قطره ای یا شناور همواره از ان عبور کند
    پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط emitor نمایش پست ها
      دوست عزیز
      باتری 12 ولتی ( 13.8 ولتی ) را معمولا نباید تا حد 6 ولت دشارژ کنیم چون بهش صدمه میخوره ولی در هر حال شارژ باید با جریان حداکثر 720 میلی آمپر ( برای باتری 7.2 آمپر ساعت ) و زمان اسمی 10 ساعت (در عمل 14 ساعت ) باتری را کامل شارژ نماید
      نمودار جریان باتری بستگی کامل به شرایط باتری از تظز کیفیت و سلامتی دارد و به صورت ایده آل در ابتدار جریان بالا میباشد که اندک اندک کاهش میابد .....لازم به ذکر میباشد که برای حفط باتری در شرایط ایده آل لازم است جریان اندکی موسوم به جریان شارژ قطره ای یا شناور همواره از ان عبور کند
      آقای مهندس ممنون چند تا سوال در همین مورد :
      اول اینکه منظور از اینکه گفتید جریان اندکی موسوم به جریان شارژ قطره ای یا شناور از آن عبور کند ، چیه ؟
      و اینکه آیا باید وقتی باتری تازه میخریم آن را شلرژ اولیه کنیم ؟ چون وقتی باتری سربی اسیدی را خریداری می کنیم خودش روی 12 ولت پر است حالا اگر ما بیایم برای اعمال شارژ اولیه ولتاژ 13.8 ولت رو به آن بدیم خب اصلا شارژی فکر نکنم روی آن صورت بگیرد چون جریانی نمی کشد ،درست میگم ؟
      سوال بعدی اینکه حد مینیمم باتری 12 ولت چقدره ، یعنی یک باتری 12 ولت از حدی کمتر شد باید فورا اون رو شارژ کنیم 10 یا 9 ولت ؟
      و سوال آخر اینکه معمولا مدت زمان شارژ از روی شارژر بر اساس جریان کشی باتری از شارژر صورت میگیره مثلا همین باتری 7.2 آمپر ساعت اگر با 0.5 آمپر جریان کشی شارژ بشه حدود 14 ساعت طول میکشه شارژ بشه 7.2/0.55=14.4 ، حالا سوال من اینه که وقتی باتری رو به شارژر وصل می کنیم ابتدا جریان زیادی میکشه حدود 1 آمپر و بعد میشه 0.5 آمپر حالا مدت زمان شارژ رو بر اساس اون 1 آمپر اولیه حساب می کنیم یا این 0.5 آمپر ؟
      خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

آقای مهندس ممنون چند تا سوال در همین مورد :
        اول اینکه منظور از اینکه گفتید جریان اندکی موسوم به جریان شارژ قطره ای یا شناور از آن عبور کند ، چیه ؟
        و اینکه آیا باید وقتی باتری تازه میخریم آن را شلرژ اولیه کنیم ؟ چون وقتی باتری سربی اسیدی را خریداری می کنیم خودش روی 12 ولت پر است حالا اگر ما بیایم برای اعمال شارژ اولیه ولتاژ 13.8 ولت رو به آن بدیم خب اصلا شارژی فکر نکنم روی آن صورت بگیرد چون جریانی نمی کشد ،درست میگم ؟
        سوال بعدی اینکه حد مینیمم باتری 12 ولت چقدره ، یعنی یک باتری 12 ولت از حدی کمتر شد باید فورا اون رو شارژ کنیم 10 یا 9 ولت ؟
        و سوال آخر اینکه معمولا مدت زمان شارژ از روی شارژر بر اساس جریان کشی باتری از شارژر صورت میگیره مثلا همین باتری 7.2 آمپر ساعت اگر با 0.5 آمپر جریان کشی شارژ بشه حدود 14 ساعت طول میکشه شارژ بشه 7.2/0.55=14.4 ، حالا سوال من اینه که وقتی باتری رو به شارژر وصل می کنیم ابتدا جریان زیادی میکشه حدود 1 آمپر و بعد میشه 0.5 آمپر حالا مدت زمان شارژ رو بر اساس اون 1 آمپر اولیه حساب می کنیم یا این 0.5 آمپر ؟
        دوست عزیز باتری کاملا خالی با جریان حداکثر مجاز باید در 10 ساعت شارژ گردد
        اگر دقیقتر بررسی کنیم یک باتری 7.2 آمپر ساعت باید بتواند در یک ساعت 7.2 آمپر جریان بدهد که خوب البته باعث گرم شدن و صدمه به باتری میگردد و حداکثر مجاز برای آن 720 میلی آمپر است که توصیه شده باز هم از آن کمتر مصرف گردد ....حال با دریافت همان جریان باتری باید بتواند شارژ گردد یعنی اگر 720 میلی آمپر در 10 ساعت داد با گرفتن 720 میلی آمپر در 10 ساعت مجددا شارژ گردد که البته به علت تلفات باید مدت بیشتری به آن جریان بدهیم ( به جای 10 ساعت 14 ساعت ) دقت داشته باشید هر چقدر جریان مصرفی و جریان شارژ کمتر باشد باتری غمر بیشتری میکند ....یعنی مثلا اگر با 720 میلی آمپر در بالاترین کیفیت توان 1000 بار شارژ ئ دشارژ را داشته باشد با جریان 100 میلی آمپر این مقدار به 3000 بار میرسد ....
        از زمان باتری های دارای الکترولیت مایع مشخص شده بود که این باتری ها در صورت عدم استفاده به مرور خالی شده و کیفیت خود را از دست میدهند به همین سبب باید به طور دوره ای آن ها را شارژ میکردیم و در شرایط بهتر باید باتری را دائم تحت ولتاژ قرار میدادیم که جریان بسیار کمی به نام جریان شناور یا شارژ قطره ای از آن عبور میکرد و باتری دائم در شرایط مناسب قرار داشت و البته آب آن به مرور کمتر میشد ( غلظت اسید افزایش میافت ) و باید به آن آب مقطر اضافه میکردیم ....و در این شرایط باتری میتوانست سالها در شرایط مناسب باقی بماند ....جریان شارژ قطهره ای بسته به ظرفیت باتری و کیفیت آن میتواند بسیار متغیر باشد ....و البته در باتر یهای با الکترولیت خمیری ( باتری های فعلی ) چون به طور عادی آب به آن اضافه نمیشود باید بسیار اندک باشد و باز بستگی تام به کفیت ساخت آن دارد که حقیقتا در مورد باتری های چینی موجود در بازار ایران اظهار نظری نمی توان کرد ....
        در مورد ولتاژ های باتری پر و خالی نظرات متفاوت است ولی تقریبا باتری با ولتاژ 10.5 کاملا خالی در نظر گرفته میشود که باید دقت کنیم ولتاژ باتری به آن نرسد ( کاملا خالی نشود ) به چداول زیر توجه فرمایید

دیدگاه

آیا باید وقتی باتری تازه میخریم آن را شلرژ اولیه کنیم ؟ چون وقتی باتری سربی اسیدی را خریداری می کنیم خودش روی 12 ولت پر است حالا اگر ما بیایم برای اعمال شارژ اولیه ولتاژ 13.8 ولت رو به آن بدیم خب اصلا شارژی فکر نکنم روی آن صورت بگیرد چون جریانی نمی کشد ،درست میگم ؟

دیدگاه

آیا باید وقتی باتری تازه میخریم آن را شلرژ اولیه کنیم ؟ چون وقتی باتری سربی اسیدی را خریداری می کنیم خودش روی 12 ولت پر است حالا اگر ما بیایم برای اعمال شارژ اولیه ولتاژ 13.8 ولت رو به آن بدیم خب اصلا شارژی فکر نکنم روی آن صورت بگیرد چون جریانی نمی کشد ،درست میگم ؟
            دوست عزیز
            باتری اسیدی حتی در شرایط شارژ کامل هم جریان کمی که همان جریان شارژ قطره ای باشه مصرف میکنه و اگر ولتاژ از 13.8 بالاتر نرود ...میتوان آن را به صورت نامحدود زیر شارژ گذاشت .... البته همانطور که ذکر آن رفت به علت کیفیت پایین باتری های خشک موجود در بازار ایران بهتر است بعد از خرید باطری نو آن را مدتی زیر شارژ بگذاریم و پس از آن اگر از باتری استفاده نشد به جای شارژ مداوم گاه گاه مجددا برای چند ساعت زیر شارژ بگذاریم .... چون در صورت شارژ مداوم ... اضافه کردن آب مقطر و یا مواذ توصیه شده به آن حداقل برای کاربران معمولی دشوار میباشد

دیدگاه

دوست عزیز
              باتری اسیدی حتی در شرایط شارژ کامل هم جریان کمی که همان جریان شارژ قطره ای باشه مصرف میکنه و اگر ولتاژ از 13.8 بالاتر نرود ...میتوان آن را به صورت نامحدود زیر شارژ گذاشت .... البته همانطور که ذکر آن رفت به علت کیفیت پایین باتری های خشک موجود در بازار ایران بهتر است بعد از خرید باطری نو آن را مدتی زیر شارژ بگذاریم و پس از آن اگر از باتری استفاده نشد به جای شارژ مداوم گاه گاه مجددا برای چند ساعت زیر شارژ بگذاریم .... چون در صورت شارژ مداوم ... اضافه کردن آب مقطر و یا مواذ توصیه شده به آن حداقل برای کاربران معمولی دشوار میباشد
              ممنونم از پاسخگویی خوبتون ...اگر قرار باشه باتری مدام زیر شارژ باشه باید به اون آب مقطر اضافه کرد ؟ و اینکه این مواد توصیه شده چی هستن ؟

دیدگاه

ممنونم از پاسخگویی خوبتون ...اگر قرار باشه باتری مدام زیر شارژ باشه باید به اون آب مقطر اضافه کرد ؟ و اینکه این مواد توصیه شده چی هستن ؟
                دوست عزیز
                در زمان باتری های با الکترولیت مایع کارخانه سازنده مشخصات آب مقطر و یا آب اشیدی را که باید به باتری اضافه میشد مشخص میکرد
                به طور مثال صنایع باتری سازی نور وابسته به ارتش که برا سالیان طولانی تئلید باتری در ایران را در انحصار خود داشتند یکی از بهترین باتری های موجود در زمان خود را تولید میکرد و هم زمان آب مقطر و آب اسید را هم به صورت گالنی ارائه مینمود که کاملا مناسب باتری ساخت خودشان بود ...
                مطابق توصیه کارخانه باتری به صورت خشک ارائه میگردید که تنها باید با آب اسید ساخت خود کارخانه پر شود و بعدا نیر تنها آب مقطر خود کارخانه به آن اضافه گردد ....متاسفانه اکثریت قریب به اتفاق باتری سازهای ما نیز در ابتدا باتری خشک را با آب باتری بشکه ای ( که بسیار ارزان بود ) پر میکردند و بعدها نیز به جای آب مقطر تنها به آن آب جوشیده اضافه میکردند و صحبت شایع هم این بود که باتری وطنی بیشتر از یک سال عمر نمیکند ....در حالی که همان باتری اگر در شرایط مناسب مورد استفاده قرار میگرفت براحتی بیشتر از 5 سال و در مواردی 10 سال عمر میکرد که حتی از نمونه های ژاپنی نیز بهتر بود .... لازم به ذکر است که آب مقط رساخت کارخانه نور بنا به نوشته برگه آنالیز روی گالن با آب مقطر استاندارد کمی تفاوت داشت و شامل برخی ترکیبات آهن و .... میگردید در حالی که آب جوشیده شده حتی از آب شهری نیز دارای املاح بیشتری میباشد
                در حال حاظر که باتری خشک بیشتر مورد استفاده قرار دارد شرکتهای سازنده در دیتا شت باتری توصیه هایی برای نگه داری و احیانا اضافه کردن آب مقطر یا .... به آن ذکر کرده اند که خوب در دسترس ما نمیباشد مگر باتری تقلبی نبوده و با لایسنس از کارخانه های معتبری ساخته شده باشد که قاعدتا در بازار ایران چنین باتری هایی وجود ندارد

دیدگاه

آقای مهندس هر چی در مورد باتری های اسیدی گفتید رو من چنین برداشت کردم :
                  1. بهتر است هر موقع باتری سربی اسیدی خریدیم آن را شارژ اولیه کنیم .
                  2.در هنگام شارژ باتری های سربی اسیدی بهتر است که آنها را با 10 درصد شارژ نامی شارژ کنیم مثلا یک باتری 7.2 آمپر ساعت را با 720 میلی آمپر شارژ کنیم .
                  3 در هنگام استفاده از این باتری ها بهتر است که جریان کشی با سرعت پایین صورت بگیرد مثلا در یک باتری 7.2 آمپر ساعت نیایم 2 آمپر از آن در طول 3 ساعت بکشیم ، اندک اندک جریان کشی کنیم .
                  4. بهتر است مدار شارژر به طور پیوسته بر روی باتری وصل باشه و باتری بتونه جریان قطره ای و شناور از شارژر بکشه .

آقای مهندس اگر نکته حائز اهمیت دیگه ای وجود داره بگید ..و همچنین بقیه مهندسین حاضر در گروه ، لطفا تجربیات خودتون رو در مورد این باتری به 4 نکته بالا اضافه نمایید .

دیدگاه

آقای مهندس هر چی در مورد باتری های اسیدی گفتید رو من چنین برداشت کردم :
                    1. بهتر است هر موقع باتری سربی اسیدی خریدیم آن را شارژ اولیه کنیم .
                    2.در هنگام شارژ باتری های سربی اسیدی بهتر است که آنها را با 10 درصد شارژ نامی شارژ کنیم مثلا یک باتری 7.2 آمپر ساعت را با 720 میلی آمپر شارژ کنیم .
                    3 در هنگام استفاده از این باتری ها بهتر است که جریان کشی با سرعت پایین صورت بگیرد مثلا در یک باتری 7.2 آمپر ساعت نیایم 2 آمپر از آن در طول 3 ساعت بکشیم ، اندک اندک جریان کشی کنیم .
                    4. بهتر است مدار شارژر به طور پیوسته بر روی باتری وصل باشه و باتری بتونه جریان قطره ای و شناور از شارژر بکشه .

آقای مهندس اگر نکته حائز اهمیت دیگه ای وجود داره بگید ..و همچنین بقیه مهندسین حاضر در گروه ، لطفا تجربیات خودتون رو در مورد این باتری به 4 نکته بالا اضافه نمایید .
                    1- بله دوست عزیز شارژ اولیه لازمه چون نمیدانیم باتری باتری تا به دست ما برسه چقدر مانده
                    2- حداکثر جریان مجاز شارژ همانطور که اشاره کردید 10 درصد ظرفیت اسمی میباشد ولی اگر جریان شارژ را کمتر در نظر بگیریم به قیمت زمان شارژ طولانی تر عمر باتری افزایش میابد
                    3- بله جریان مداوم دشارژ هم مانند شارژ هرچه کمتر در نظر گرفته شود باعث افزایش عمر باتری میگردد و باز همانند شارژ از 10 درصد ظرفیت اسمی هرگز نباید بیشتر شود ....منظور از جریان مداوم جریانی است که از چند ثانیه بیشتر گردد به طور لحظه ای ( حداکثر یکی دو ثانیه ) میتوانیم جریان بالاتر مصرف کنیم مثل لحظه استارت زدن در اتومبیل
                    4- برای باتری کاملا آماده میتوانیم باتری را به طور مداوم زیر شارژ قرار دهیم ولی برای باتری های کیفیت پایین بهتر است به صورت دوره ای باشد مثلا هفته ای 14 ساعت
                    5 - و در نهایت دمای دستفاده از باتری در کیفیت وعمر باتری اثر دارد به طور مثال اکثر باتری های سرب - اسیدی در دمای پایین کارایی شان کاهش میابد که در این صورت میتوانیم به طور دائم زیر شارژ قرار دهیم ...همچنین در زمان شارژ باید مراقب باشیم دمای باتری بالا نرود ....البته با جریان ده درصد ظرفیت اسمی معمولا باتری بیش از حد مجاز گرم نمیشود ولی اگر دمای محیط بالا باشد ( تابستان مناطق گرمسیر ) باید جریان شارژ را متناسب با دمای باتری کاهش دهیم ( شارژرهای با کیفیت بالا معمولا دمای باتری را در نظر میگیرند )

دیدگاه

ممنونم آقای مهندس از پاسخگویی خوبتون ...یک سری از دوستان در مورد شارژ و همچنین استفاده از این باتری ها سوال داشتند که من به نمایندگی سوالات اونها رو مطرح میکنم :

1.به طور کلی در یک باتری 12 ولت وقتی ولتاژ اون به 10.30 ولت رسید باید فورا به شارژر وصل کنیم یا در ولتاژ 10 ولت ؟

2.سوال مهم دیگری که حتما سوال دیگر کاربران هم هست استفاده از باتری کاملا شارژ شده است ، وقتی یک باتری 12 ولت ، 7.2 آمپر ساعت را زیر بار قرار می دهیم ( مثلا به LED های نواری یک متری که 12 ولت هم هست و یک آمپر هم جریان می کشند وصل می کنیم ) وقتی ولت متر را در زیر بار در دو سر باتری قرار میدم ولتاژ اون کمتر از ولتاژی که بدون بار است که این امری طبیعی است ، اما سوال اینجاست اندازه مینیمم ولتاژ باتری رو در حالت بی باری تشخیص میدیم یا در حالت بار کامل ؟ منظور اینه برای اینکه اون رو زیر شارژ بذاریم باید بدونیم مقدار مینیمم باتری چقدره . امیدوارم متوجه این سوال شده باشید.

3.سوال دیگر اینکه من یک باتری سربی اسیدی دارم که وقتی اون رو به مصرف کننده 12 ولت وصل میکنم آروم آروم ولتاژ ( ولت متر در حالت بار کامل قرار دادم)اون میاد پایین و وقتی مصرف کننده رو بر میدارم و مجدد مولتی متر را در حالت بی باری به باتری وصل میکنم میبینم ولتاژ باتری داره آروم آروم میاد بالا ... این طبیعیه ؟!

4. سوال بعدی اینکه اگر یک باتری سربی اسیدی مثلا 12 ولت ، 4.5 آمپر ساعت را که قرار است با جریانی حدود 0.5 آمپر یا 0.45 آمپر شارژ شود زیر شارژر بذاریم ، طبیعتا باید طی 10 ساعت جریان کشی انجام شود و در نزدیک های ساعت 10 جریان کشی صفر بشود ، حالا اگر بعد از 4 ساعت جریان کشی تقریبا به 40 میلی آمپر رسید و دیگه ثابت ماند آیا به این معنی هست که باتری شارژ کامل شده است ؟! دوستی هم میگفت من تا خود 10 ساعت زیر شارژ گذاشته ام اما جریان توی همون 40 میلی آمپر ثابت مونده بود ! ..میشه در این مورد توضیح بدید و بگید طبیعی هست یا نه ؟ و آیا اینکه باید بعد از اتمام شارژ جریان صفر شود ؟

دیدگاه

ممنونم آقای مهندس از پاسخگویی خوبتون ...یک سری از دوستان در مورد شارژ و همچنین استفاده از این باتری ها سوال داشتند که من به نمایندگی سوالات اونها رو مطرح میکنم :

1.به طور کلی در یک باتری 12 ولت وقتی ولتاژ اون به 10.30 ولت رسید باید فورا به شارژر وصل کنیم یا در ولتاژ 10 ولت ؟

2.سوال مهم دیگری که حتما سوال دیگر کاربران هم هست استفاده از باتری کاملا شارژ شده است ، وقتی یک باتری 12 ولت ، 7.2 آمپر ساعت را زیر بار قرار می دهیم ( مثلا به LED های نواری یک متری که 12 ولت هم هست و یک آمپر هم جریان می کشند وصل می کنیم ) وقتی ولت متر را در زیر بار در دو سر باتری قرار میدم ولتاژ اون کمتر از ولتاژی که بدون بار است که این امری طبیعی است ، اما سوال اینجاست اندازه مینیمم ولتاژ باتری رو در حالت بی باری تشخیص میدیم یا در حالت بار کامل ؟ منظور اینه برای اینکه اون رو زیر شارژ بذاریم باید بدونیم مقدار مینیمم باتری چقدره . امیدوارم متوجه این سوال شده باشید.

3.سوال دیگر اینکه من یک باتری سربی اسیدی دارم که وقتی اون رو به مصرف کننده 12 ولت وصل میکنم آروم آروم ولتاژ ( ولت متر در حالت بار کامل قرار دادم)اون میاد پایین و وقتی مصرف کننده رو بر میدارم و مجدد مولتی متر را در حالت بی باری به باتری وصل میکنم میبینم ولتاژ باتری داره آروم آروم میاد بالا ... این طبیعیه ؟!

4. سوال بعدی اینکه اگر یک باتری سربی اسیدی مثلا 12 ولت ، 4.5 آمپر ساعت را که قرار است با جریانی حدود 0.5 آمپر یا 0.45 آمپر شارژ شود زیر شارژر بذاریم ، طبیعتا باید طی 10 ساعت جریان کشی انجام شود و در نزدیک های ساعت 10 جریان کشی صفر بشود ، حالا اگر بعد از 4 ساعت جریان کشی تقریبا به 40 میلی آمپر رسید و دیگه ثابت ماند آیا به این معنی هست که باتری شارژ کامل شده است ؟! دوستی هم میگفت من تا خود 10 ساعت زیر شارژ گذاشته ام اما جریان توی همون 40 میلی آمپر ثابت مونده بود ! ..میشه در این مورد توضیح بدید و بگید طبیعی هست یا نه ؟ و آیا اینکه باید بعد از اتمام شارژ جریان صفر شود ؟
                        1- دوست عزیز بنا به نظر بعضی کارشناسان دشارژ بیش از اندازه باتری باعث صدمه به آن میگردد ...بنا بر این تلاش میشود ولتاژ باتری از 11 و حتی به نظر برخی از 12 ولت نیز کمتر نگردد ولی برای شارژ ، به ولتاژ باتری توجه نمیکنیم بلکه پس از هر باز استفاده باتری را کامل شارژ میکنیم و البته اگر مدتی هم بدون استفاده باقی ماند مجددا نیاز به شارژ دارد

2- ملاک پر و خالی بودن باتری ولتاژ آن در حالت بدون بار میباشد

3 - بله طبیعیه ...بعد از افت ولت ناشی از بار ....اگر باتری تخلیه کامل نشده باشد .... ولتاژ آن بالا میرود ( و البته هرگز به ولتاژ قبل از مصرف نمیرسد )

4- باتری خالی بعد از شروع به شارژ تلاش میکند جریان بسیار بالایی مصرف کند که باید شارژر آن را محدود نماید ....این جریان به تدریج پایین میاید و از نظر تئوری باید پس از 10 ساعت ( با جریان یک دهم ظرفیت اسمی ) به نزدیک صفر کاهش یابد ...ولی در عمل پس از 14 ساعت باتری شارژ کامل میگردد ولی جریان شارژ قطره ای میتواند برای هر باتری متفاوت باشد و بدون داشتن مشخصات دقیق اصلا در مورد آن نمیتوان اظهار نظر نمود ولی بنده به طور تجربی عرض میکنم 40 میلی آمپر برای باتری 4.5 آمپر ساعت زیاده و احتمالا یا باتری کیفیت پایینی داره و یا صدمه دیده

دیدگاه

1- دوست عزیز بنا به نظر بعضی کارشناسان دشارژ بیش از اندازه باتری باعث صدمه به آن میگردد ...بنا بر این تلاش میشود ولتاژ باتری از 11 و حتی به نظر برخی از 12 ولت نیز کمتر نگردد ولی برای شارژ ، به ولتاژ باتری توجه نمیکنیم بلکه پس از هر باز استفاده باتری را کامل شارژ میکنیم و البته اگر مدتی هم بدون استفاده باقی ماند مجددا نیاز به شارژ دارد

2- ملاک پر و خالی بودن باتری ولتاژ آن در حالت بدون بار میباشد

3 - بله طبیعیه ...بعد از افت ولت ناشی از بار ....اگر باتری تخلیه کامل نشده باشد .... ولتاژ آن بالا میرود ( و البته هرگز به ولتاژ قبل از مصرف نمیرسد )

4- باتری خالی بعد از شروع به شارژ تلاش میکند جریان بسیار بالایی مصرف کند که باید شارژر آن را محدود نماید ....این جریان به تدریج پایین میاید و از نظر تئوری باید پس از 10 ساعت ( با جریان یک دهم ظرفیت اسمی ) به نزدیک صفر کاهش یابد ...ولی در عمل پس از 14 ساعت باتری شارژ کامل میگردد ولی جریان شارژ قطره ای میتواند برای هر باتری متفاوت باشد و بدون داشتن مشخصات دقیق اصلا در مورد آن نمیتوان اظهار نظر نمود ولی بنده به طور تجربی عرض میکنم 40 میلی آمپر برای باتری 4.5 آمپر ساعت زیاده و احتمالا یا باتری کیفیت پایینی داره و یا صدمه دیده
                          در مورد چهارم این نزدیک صفر که میگید چقدر؟ 30 میلی آمپر ؟ 20 میلی آمپر ؟ 10 میلی آمپر ؟ 5 میلی آمپر ؟ 1 میلی آمپر ؟ برای باتری باتری 4.5 آمپر ساعت شارژ قطره ای چقدره ؟ برای باتری 2.7 آمپر ساعت چطور ؟ و بعد اینکه چه مشخصاتی میخوان تا من بگم و شما بهتر بتونید اظهار نظر بکنبد ؟

دیدگاه

در مورد چهارم این نزدیک صفر که میگید چقدر؟ 30 میلی آمپر ؟ 20 میلی آمپر ؟ 10 میلی آمپر ؟ 5 میلی آمپر ؟ 1 میلی آمپر ؟ برای باتری باتری 4.5 آمپر ساعت شارژ قطره ای چقدره ؟ برای باتری 2.7 آمپر ساعت چطور ؟ و بعد اینکه چه مشخصاتی میخوان تا من بگم و شما بهتر بتونید اظهار نظر بکنبد ؟
                            دوست عزیز چریان شارژ ثابت وابسته به دمای محیط ، ظرفیت باتری و تکنولوژی ساخت میباشد و بدون دسترسی به دیتاشت در مورد آن اصلا نمیتوان صحبت کرد ....مخصوصا برخی تکنولوژی های جدید ارقام پایه مثل ولتاژ شارژ شناور و .... را تغییر داده اند

دیدگاه

ممنون از پاسخگویی خوبتون آقای مهندس ...
                              به طور معمول با فرض رعایت نکات در مورد شارژ باتری و همچنین دشارژ باتری ، اگر جنس باتری مرغوب باشه عمر اون چقدره ؟ و چند بار میشه اون رو شارژ و یا دشارژ کرد ؟
                              سوال بعدی اینکه چند تا برند خوب از باتری های سربی اسیدی بگید که در بازار ایران هم موجود است .
                              من توی اینترنت سرچ میکردم شرکت صبا باتری ، قیمت باتری هاش مناسب اما از نظر کیفیت نمیدونم ..امیدوارم اگر کسی از دوستان تا الان از این باتری ها خریده بگه .
                              و سوال جالب اینکه چرا قیمت باتری های سربی اسیدی که برای اتومبیل استفاده میشه خیلی کمتر از باتری های سربی اسیدی است که مثلا برای کارهای الکترونیکی ، تجهیزات خورشیدی استفاده می شود ؟؟!! مثلا یک باتری کره ای اتومبیل 45 آمپر ساعت با تحویل باتری کهنه در میاد 550 هزار اونوقت یک باتری سربی اسیدی ساده 4.5 آمپر ساعت تو سایت قیمت زده 200 هزار ! چرا اینقدر فرق هست مگه هر دو از یک جنس نیست ؟!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X