اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

توضیح در مورد تونن ونرتن مدار؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

توضیح در مورد تونن ونرتن مدار؟

با سلام وخسته نباشید
    از اساتید خواهش می کنم یه توضیح مفصل راجع به تونن ونرتن مدار بدهند که چرا منبع تست قرار می دهیم و ایا این منبع تست که قرار می دهیم در جواب کلی مدار تاثیر نمی گذارد
    اگه لینکی یا جزوه ای هم هست که مفصل توضیح داده باشه خواهشا زحمتشو بکشید
    یه دنیا ممنون

پاسخ : توضیح در مورد تونن ونرتن مدار؟

به بخش جزوات دانشگاهی انجمن سر بزن . کلی جزوه های دانشگاهی می تونی پیدا کنی.

دیدگاه

به نام خدا :همانطور که می دانی تونن و نورتن منابع فرضی ما هستند (منابع ولتاژ وجریان) واین دو منبع را ما با محاسبه بخش های هم جوار یک بخش از مدار به دست می آوریم ،که این دو را منبع تغذیه کننده آن بخش می نامیم .این کار برای راحت تر کردن تحلیل جزء به جزء مدار است .مانند خط فرضی ای که ما بین دو کشور در هوا رسم می کنیم و مرز هوایی آن دو کشور می نامیم تنها برای آسان تر کردن محاسبات ما است و این نکته مانند اینسخن بزرگی است که می گوید :پیش هزاران عیب چه جای دیدن یک نیکی است.با درود
      شکر که این سرا را دست بشر نداد
      ورنه بجز خرابی دست بشر ندارد

شکر که دست من را،دست قلم زدن نسیت
      ورنه بجز تباهی دست ترم ندارد

دیدگاه

سلام. در ادامه فرمایشات دوست عزیزمون آقای ali rahanjem باید بگم همون طور که ایشون فرمودن ما از تونن و نورتن برای ساده سازی مدار استفاده میکنیم. چند تا راه برای پیدا کردن معادل تونن یا نورتن مدار وجود داره که یکیشون هم همین منبع تست هست. اما این راه یه راه کلی است و بعضی مواقع میشه از یه راه های ساده تر هم این مدار معادل رو بدست آورد. مثلاً بعضی جاها میشه اون دو سری رو که میخوای از اونجا تونن یا نورتن به دست بیاری یک بار مدار باز و یک بار دیگه اتصال کوتاه کنی تا ولتاژ تونن و جریان نورتن به دست بیاد و سپس با تقسیم این دو تا به هم امپدانس تونن یا نورتن رو به دست بیاری. یا بعضی جاها فقط با اتصال کوتاه کردن خروجی به راحتی میشه هم جریان نورتن و هم امپدانس تونن یا نورتن رو به دست آورد و از روی اونا ولتاپ تونن رو محاسبه کرد. همچنین یه جاهایی با مدار باز گرفتن خروجی به راحتی ولتاژ اون دو سر و همچنین امپدانس و از روی آنها جریان نورتن رو محاسبه کرد. تو این سه تا روش برای محاسبه ی امپدانس می تونیم منابع مستقل رو صفر کنیم.( یعنی منابع جریان رو مدار باز و منابع ولتاژ رو اتصال کوتاه کنیم که کمک زیادی به حل مدار میکنه). حال اگر مدارمون طوری باشه که از این روش ها نشه معادل تونن یا نورتن اون رو به دست آورد راه چهارم یعنی منبع تست استفاده میشه.
        این منبع یه منبع واقعی نیست. همون طور که میدونید منابع ولتاژ ایده آل امپدانس صفر و منابع جریان ایده آل امپدانس بینهایت دارند. این منبع هم یه منبع ایدا آل هست و درحقیقت همون راه اول هست که که ما به جای اینکه یک بار خروجی رو اتصال کوتاه کرده و جریان رو محاسبه کنیم و بار دیگه خروجی رو مدار باز کرده و ولتاژ رو بدست بیاریم این دو تا کار رو با هم انجام میدیم. اسم ا.ن جریان رو جریان تست و اسم ولتاژ رو هم ولتاژ تست میذاریو و اونها رو با یه منبع مدل میکنیم. حالا همه ی جریان ها و ولتاژ ها رو برحسب این دو تا پارامتر به دست میاریم تا در نهایت به یه معادله به صورت زیر برسیم:
        V(T)=R*I(T)+V
        که R همان مقاومت تونن و V همان ولتاژ تونن هست. حالا با تقسیم این دو تا برهم جریان نورتن نیز به دست میاد.

امیدوارم که تونسته باشم کمکتون کنم.
        موفق باشید.
        خدایا
        من در کلبه ی فقیرانه ی خود چیزی دارم که تو در عرش کبریایی خود نداری
        من چون تویی دارم و تو چون خودی نداری
        امام سجاد (ع)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X