اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در مورد مقاومت و جریان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک در مورد مقاومت و جریان

با سلام به دوستان . من یه سوالی سوالی در مورد جریان عبوری از مقاومت ها دارم .
    تعاریف :
    مقاومت : قطعه ای است که باعث کم کردن جریان میشه .
    شما مداری را با یم منبه تغذیه و 3 مقاومت فرض کنید . شما میدونید که در المان های سری جریانی که از آن ها میگزرد یکسان است . ولی اگر تعریف بالا دقت کنیم میبینیم که اگر 3 مقاومت سری باشند
    جریانی که از اولی می گزرد کاهش پیدا می کند و وارد دومی میشود همین جوری تا به مقوامت سومی برسد . ولی المان های سری جریانی که از آن ها میگزرد یکسان است . این چه جوریه ؟ :nerd:
    به خاطر داشته باش که هیچ کس چیزی را به تنهایی به دست نمی آورد. قلبی سپاسگزار داشته باش و در قدردانی از کسانی که به تو کمک کرده اند، تعجیل کن.

جکسون براون

پاسخ : کمک در مورد مقاومت و جریان

نوشته اصلی توسط behnamelec
    تعاریف :
    مقاومت : قطعه ای است که باعث کم کردن جریان میشه .
    این تعریف اشتباهــــــــــــه .

توی مقاومت وقتی جریان دارید ، افت ولتاژ خواهید داشت .

مفاهیم ولتاژ و جریان رو دوباره باید برای خودتون تعریف کنید .

دیدگاه

میشه شما . این تعاریف پایه رو بگید .
      به خاطر داشته باش که هیچ کس چیزی را به تنهایی به دست نمی آورد. قلبی سپاسگزار داشته باش و در قدردانی از کسانی که به تو کمک کرده اند، تعجیل کن.

جکسون براون

دیدگاه

افت ولتاژ چه جوریه .

جکسون براون

دیدگاه

سلام
          تعریف مقاومت: با عبور جریان از ان در دو سر ان ولتاژی افت می کند که برابر با مقدار جریان ضرب در مقدار مقاومت است
          در مدار سری این ولتاژ است که در مقاومت ها تقصیم می شود نه جریان

دیدگاه

می شه یکم بیشتر توضیح بدید .
            کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

در مقاومت های سری مثل ای می مونه که ما یک جوی اب داریم که توی اون چند تا درخت کاشتیم که هر کدوم یک مقدار اب می خورند این اب همون ولتاژ هست که تو همه درخت ها تقسیم می شه و یه جریان اب داریم که توی کل جوی اب یکسان است
              اما در مقاومت های موازی چود مقاومت ها بزرگ وکوچک هستند (مثل اینکه جوی اب کوچک یا بزرگ هست در نتیجه مقدار اب یکسان است اما جریان اب نه ) مقدار جریان نا برابر برای مقاومت های نا برابر داریم اما ولتاژ دو سر همه مقاومت ها برابر است

دیدگاه

فکر کنم فهمیدم :mrgreen:
                کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

ببخشید من تاز وارد هستم اما فکر می کنم شما از من هم تازه وارد هستید به قول آقا بیشتر تو عمق حرکت کن تا سطح [move][/move]

دیدگاه

با سلام.دوست عزیز ببخشید که سال گل نی این را برای شما می نویسم .اگر به ویکی بیایی و در بخش جستجو بنویسی مقاومت و کارکرد آن خیلی از حرف ها در آنجا گفته شده .
                    بعد که آن را خواندی ادامه این سخن من را هم بخوان.فرض کن که ما سه لوله داریم که قطر اولی از دومی بزرگتر و دومی هم از سومی .اگر آبی وارد لوله اولی شود مطمعناً تنها لوله قادر خواهد بود که به اندازه قطرش آب را از خود بگذراند .آّبی که از لوله اولی می گذرد وقتی که وارد لوله دومی می شود تنها به اندازه قطر لوله دومی قادر به عبور خواهد بود .بعد همین آب که به لوله سومی برسد هم این گونه می شود.اگر نگاه کنید می بینید که هرچه آب وارد لوله اولی کنیم تنها آبی از لوله ها خارج می شود که قطر کوچک ترین لوله اجازه دهد .ولی در مورد مقاومت ها باید گفت که نقش قطر لوله را حامل ها به عهده دارند. حامل ها برعکس قطر لوله که در کل لوله تقریباً یکسان است ،در کل مقاومت پراکنده اند . بخواهیم یا نخواهیم ،وقتی که ما چند مقاومت را به صورت سری به هم وصل می کنیم همه نقش یک مقاومت را در مدار بازی می کنند .یادم رفت این را قبلاً بیفزایم که لوله اولی تنها آبی را قادر به عبور ش است که با قطر های دیگر لوله ها همخوانی .داشته باشد.
                    البته باید افزود که اگر ما دو سر منبع را با یک تکه سیم به هم وصل کنیم و با یک مولتی متر ولتاژ (اختلاف پتانسیل) دو سر سیم را اندازه بگیریم و در جایی یاداشت کنیم و بعد به جای سیم از یک مقاومت استفاده کنیم و این بار ولتاژدو سر مقاومت را اندازه بگیرم و یادداشت کنیم و مقاومت بزرگتری انتخاب و آزمایش را تکرار کنیم ؛به نتیجه ای می رسیم که جالب است و برای ما خیلی چیزها را تبیین می کند این نتیجه . بزرگتر کردن مقاوم در آزمایش چه ربطی به تغییر مقدار افت ما دارد ؟چرا ولت سنج ما این اعداد مختلف را نشان می دهد؟ و...
                    شکر که این سرا را دست بشر نداد
                    ورنه بجز خرابی دست بشر ندارد

شکر که دست من را،دست قلم زدن نسیت
                    ورنه بجز تباهی دست ترم ندارد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی راه انجام
                      با سلام.دوست عزیز ببخشید که سال گل نی این را برای شما می نویسم .اگر به ویکی بیایی و در بخش جستجو بنویسی مقاومت و کارکرد آن خیلی از حرف ها در آنجا گفته شده .
                      این صفحه اول ویکیECA و این هم صفحه مقاومت و کارکرد آن

دیدگاه

دوست عزیز نمی خوام شما گیج بشید. اما مقاومت باعث کم شدن جریان هم میشه. فرض کنید یک منبع 3 ولتی دارید و یک مقاومت 100 مگا اهم. چقدر جریان از مدار می گذره ؟

بایستی به این قضیه اینطوری نگاه کرد که جریان با توجه به مقاومت کل مسیر (مدار سری) در همه جای مسیر یکسان هست. مثلا اگه 10 تا مقاومت تو مسیر داشته باشیم جریان با توجه به مجموع اونا در همه جای مسیر یکسان خواهد بود.
                        دلا یاران سه قسمند ار بدانی
                        زبانی اند و نانی اند و جانی
                        به نانی نان بده از در برانش
                        محبت کن به یاران زبانی
                        و لیکن یار جانی را به دست آر
                        به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X