با سلام
دوست عزیز RTOS روی پردازندهآای که در FPGA قرار دارد و یا روی آن سنتز شده است اجرا میآشود. و بسته به استفاده، همان کاربردآهای OS را که معمول است میآتواند داشته باشد.
من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآافزارآ و سختآافزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآافزار، سختآافزار و محتوای آزاد درست کنم!
چطور میشه یه rtos رو روی یک fpga پیاده کرد . برد خاصی می خواد ؟
RTOS یک نرمآافزار است و باید بر روی یک پردازنده اجرا شود. پس باید در FPGA شما یک پردازنده وجود داشته باشد که این پردازنده یا در FPGA وجود دارد (مانند fpga سری Vertix FX که پردازنده Power PC ) و یا روی آن سنتز میآشود (مانند Microblaze و یا NIOS). بورد شما هم باید امکانات معمول مورد نیاز برای یک پردازنده را داشته باشد. مثلا مقدار کافی RAM و ROM
نوشته اصلی توسط gripen
چطور واسه fpga ها rtos می نویسند؟ oo:
در اولین مرحله جواب بر میآگردد به سوال فرق بین FPGA و Processor
من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآافزارآ و سختآافزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآافزار، سختآافزار و محتوای آزاد درست کنم!
پس پروسسورهایی که در fpgaها قرار می دن یا سخت افزاری اند یا نرم افزاری . اگه تو fpga مون چندین پروسسور واسه کارای مختلف داشته باشیم باید یک پروسسور دیگه هم واسه rtos کنار بزاریم تا بتونه به پروسس های دیگه کنترل داشته باشه ، درسته ؟
بعد دنیای GNU/linux تو این زمینه ها تو چه وضعی اند؟
ده روز مهر گردون افسانه است و افسون نیکی بجای یاران فرصت شمار یارا
آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرفست با دوستان مروت با دشمنان مدارا
آقا اولین مرحلشو فهمیدیم (فرق بین FPGA و PROCESSOR ) ، دومین مرحلش چیه ؟
با سلام
دومین هم همینه! جدای از شوخی این موضوع مهم است. خیلی از دوستان به تفاوت بنیادینی که یک FPGA با یک پردازنده دارد توجه نمیآکنند که همین باعث کلی دردسر میآشود.
حالا درباره سوال شما اینکه چطور برای FPGAها RTOS میآنویسند بازهم هم مشخص است که برای FPGA نمیآنویسند بلکه برای پروسسوری که قرار است داخل FPGA باشد سیستمآعامل طراحی میآشود. البته در FPGA دست شما باز است و ممکن است قطعات جانبی خاصی را که علاقه دارید طراحی کنید و به پروسسور داخل FPGA متصل کنید. خوب در این حالت برای اینکه بتوانید به راحتی در سیستمآعاملتان از این سختآافزارآهایی که طراحی کردهآاید استفاده کنید باید برای آن Device Driver بنویسید. مثلا شما یک کنترآل کننده برای LCD گرافیکی در FPGA طراحی کردهآاید و آن را به باس پردازنده داخل FPGA متصل کردهآاید. حالا باید برای آن در OS یک device-driver طراحی کنید که مثلا به صورت یک فایل در باید و شما در آن فایل بنویسید در حالی که نوشتن در فایل در واقع معادل با نمایش دادهآشدن بر روی LCD است.
نوشته اصلی توسط gripen
پس پروسسورهایی که در fpgaها قرار می دن یا سخت افزاری اند یا نرم افزاری . اگه تو fpga مون چندین پروسسور واسه کارای مختلف داشته باشیم باید یک پروسسور دیگه هم واسه rtos کنار بزاریم تا بتونه به پروسس های دیگه کنترل داشته باشه ، درسته ؟
نه پردازنده که نرمآافزاری نیست بلکه از از کدآهای HDL مثل verilog و یا VHDL تشکیل شده است و بر روی FPGA سنتز میآشود. خوبی این حالت به این است که میآتوان بر پایه نیاز پردازنده را تغیر داد. به عنوان مثال ممکن است در یک کاربرد خاص شما نیاز به cache داشته باشید و در مورد دیگری نداشته باشید. و یا اضافه کردن یک دستور خاص به پردازنده.
چندین پروسسور و .... من دقیق متوجه نشدم. به عنوان مثال شما در کارآهای بدون FPGA که از میکرو و یا چیزآهای مشابه استفاده میآشود چندین پردازنده دارید و روی یکی از آنها RTOS وجود دارد؟؟
منظور من از پروسسور ، پروسس های مختلف بود که توسط یک پروسسور کنترل می شه.
پس می شه گفت که شروع طراحی یک rtos برای پروسسور fpga مشخص کردن قطعات جانبی ( ram , rom ,sensors , ... ) است که قراره پروسسور با اون ها سروکار داشته باشه .
بعدش اینکه fpga ایکه می خواهیم روش پروسسور سنتز کنیم هم در طراحی rtos نقش داره ؟
ده روز مهر گردون افسانه است و افسون نیکی بجای یاران فرصت شمار یارا
آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرفست با دوستان مروت با دشمنان مدارا
برای اینکه روی FPGA یک سیستمآعامل داشته باشید باید در ابتدا پروسسوری که روی آن قرار است سیستمآعامل اجرا شود را مشخص کنید. یا این پروسسور داخل FPGA به صورت آماده قرار دارد (FPGAهای سری Virtex) و یا شما میآخواهید یک پروسسور را روی آن سنتز کنید.
دیدگاه