اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

fpga چیست

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

fpga چیست

من دارم روی یک پروژه کار میکنم قسمت کنترلش رو با avr - arm انجام میدم ولی مشکل سرعت دارم

پروژه من اینه که باید شدت جریان یک سیم پیچ رو تحت نظر بگیرم اگه از یک مقدار مجاز مثلا از 8 آمپر بیشتر شد دستور قطع صادر بشه و اگه از 7 آمپر کمتر شد دستور وصل صادر بشه در ضمن با توجه به شرایطی این آمپر حد بالا و آمپر حد پایین مدام عوض میشه مثلا اول بین 2 آمپر و 3 آمپر یک لحضه بعد بین 4 آمپر و 5 آمپر یک لحضه بعد بین نیم آمپر و 2 آمپر و ...

زمان بین آمپر بالا و آمپر پایین خیلی خیلی کم است یعنی آمپر سیم پیچ بمحض قطع جریان با سرعت شدید افت میکنه و به صفر میرسه
    فرض کنید در قسمت مقایسه کنند ه از یک پمپ بقدر کافی سریع استفاده میکنم و با یک d2a یا همون DAC رفرنس مقایسه رو عوض کنم فرض کنید d2a ها 8 بیتی باشن ؟

خوب حالا آیا مشکل من با یک fpga با قیمت معقول ( تا 10 هزار تومن ) حل میشه ؟

اصلا fpga می تونن ورودی و خروجی پارلل داشته باشن مثلا به حافظه وصل بش از ADC دیتا بخونن و به DAC دیتا بنویسن و اینجور کار ها هر کدام چند پالس ساعت طول میکشه و با چه فرکانسی کار میکنه
    تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
    داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

پاسخ : fpga چیست

Fpga ها حتما به صورت پارالل قابل استفاده هستند و لی مهم اینه که آیا ADC , DAC که انتخاب کردید آنقدر سریع هستند که بتوانند توسط fpga با این سرعت بالا خوانده یا نوشته شوند ؟

دیدگاه

خوب فرض کنید DAC بقدر کافی سریع است مثلا یک پیکو ثانیه شما لطف کن یک عیار از سرعت fpga برای خواندن 8 بیت از ورودی و نوشتن 8 بیت در خروجی بدهید

دیدگاه

دوست عزیز یه cpld میتونه تا 100 مگاهرتز کلاک بخوره که البته نباید معیار سرعت میکروکنترلر رو با معیار fpga ها مقایسه کرد
        برای کار شما فکر کنم cpld هم کافیه ولی کار شما رو هم یک avr یا پیک و صد البته یک ارم میتونه انجام بده
        رفتن به سمت fpga ها مستلزم اینه که شما با اونها کاملا اشنا باشید و بتونید کدتون رو بهینه بنویسید

دیدگاه

اولا که شما fpga را نمی تونید پیدا کنید که قیمتش 10 تومن باشه از طرفی استفاده از fpga باعث می شه که شما دیگر قطغعات جانبی رو هم وصل کنید و برد بزرگی می شه و فکر نمی کنم که برای کار شما نیاز به این کار باشه در صورتی که با یک xmega و یا lpc تمام نیاز شما براورده می شه و با هزینه معقول .

دیدگاه

ای بابا چرا دارید منو عین آسیب های اجتماعی نصیحت میکنید به خدا من نمی خواستم بیفتم دنبال کار fpga جامعه مقصره من بچه طلاقم رفیق ناباب و سیگار

یکی یک عدد بنویسه بگه مثلا 10 بیت بخونی 100 نانو ثانیه طول میکشه یا تاخیر انتشار یا چه میدونم فلان پارامترش 5 ثانیه است

من می خوتا ببینم اصلا ارزش داره کار و زندگیم رو بزارم و بیفتم دنبال fpga یا نه

دیدگاه

البته بنده عذر می خوام یکی باید خودم رو نصیحت کنی .

نوشته اصلی توسط aliila
              من می خوتا ببینم اصلا ارزش داره کار و زندگیم رو بزارم و بیفتم دنبال fpga یا نه
              خوب fpga هم مثل مابقی کنترلر ها و مدارات و قطعات الکترونیک و دیجیتال کاربرد خاص خودش رو داره و یاد گیری fpga بسیار عالی است و کارهای جالبی رو می شه انجام داد و مخصوصا که شما می تونی به صورت پارالل ازش استفاده کنی و معمولا در کنار dsp ها غالبا از fpga هم استفاده می شه و خوب دلایل مختلفی داره .

دیدگاه

سرعت چیپهای موجود در بازار تا 7 نانوثانیه Pin to Pin موجود هست کمترش رو نمیدونم در ضمن این سرعت دیگه 8بیت و 16 بیت و .. فرقی نمیکنه چون به صورت پارالل و همزمان عمل می کنه

دیدگاه

البته فکر من کنم تو Cpld های xilinx کمتر هم بشه تو ایران پیدا کرد .

دیدگاه

سلام
                    من بعد از کلی گشتن تو کتابا بالاخره فهمیدم fpga چی هست
                    من کتاب "طراحی خودکار مدارهای دیجیتال با fpga و زبان توصیف سخت افزار vhdl"نوشته شده توسط دکتر حسن سید رضی رو معرفی می کنم واقعا عالی هست.
                    بازم تاکید می کنم خیلی عالیه...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط korosha
                      سلام
                      من بعد از کلی گشتن تو کتابا بالاخره فهمیدم fpga چی هست
                      من کتاب "طراحی خودکار مدارهای دیجیتال با fpga و زبان توصیف سخت افزار vhdl"نوشته شده توسط دکتر حسن سید رضی رو معرفی می کنم واقعا عالی هست.
                      بازم تاکید می کنم خیلی عالیه...
                      این کتاب پر از اشکالات فنی اساسیه
                      اصلا به این کتاب استناد نکن
                      کتاب فقط Circuit Design With VHDL نوشته Dr.Pedroni

اگه میخوای تو این زمینه موفق باشی با این کتاب شروع کن-بالای همین انجمن تو لینک ها هست
                      خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

برای این کار ها فقط دنبال ARM باشید
                        مثلا یه lpc1768 با PLL تا 100mhz جواب میده و تمام امکانات رو هم داره
                        خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید نجفی
                          برای این کار ها فقط دنبال ARM باشید
                          مثلا یه lpc1768 با PLL تا 100mhz جواب میده و تمام امکانات رو هم داره
                          برای انجام توابع کوچک و سریع -مخصوصا پردازش موازی- ما نیازمند fpga هستیم . مثلا ما نمیتونیم یک کارت گرافیک با میکروکنترلر بساریم . اگر کل دستورات لازم برای کد کردن ودیکد کردن مورد نیاز یک کارت گرافیکی رو در نظر بگیرید دستورات خیلی کمی دارن که بصورت موازی کار میکنن . اگر این رو با سریع ترین میکرو پروسسور پیاده کنیم که قیمتش 200 دلار باشه تنها امکان اینکه ما بتونیم بصورت موازی پردازش کنیم استفاده ار وقفه ها است . شاید 20 برابر کندتر از یک fpga به قیمت 15 دلار است .

دیدگاه

تو سوالت به این شکل مطرح نکردی

دیدگاه

یکی از ساده ترین FPGA های موجود که میتونید با اون کار کنید و مثل بقیشون دنگ و فنگ نداره، XC3S50AN هست، احتیاج به Flash خارجی برای Config نداره و فقط احتیاج به یک رگولاتور 3.3 ولت و یک رگولاتور 1.2 ولت نیاز هست، برای هر دو ولتاژ میتونید از LM317 که رگولاتور خیلی ارزونی هم هست استفاده کنید. اگر که میخواهید از رگولاتور پیشرفته تر استفاده کنید این دو مدل رو پیشنهاد میکنم، LT1764 و LT1764-3.3T
                              در ضمن من یک تعداد از اونها رو وارد کردم ،
                              XC3S50AN-4TQG144I به قیمت 28000 تومان
                              LT1764-EQ به قیمت 15000 تومان
                              LT1764EQ-3.3 به قیمت 15000 تومان

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X