پاسخ : مقاله فارسی برای یادگیری FPGA و کاربردهای آن
نوشته اصلی توسط alitaroosheh
چند سوال دارم: vhdl و verilog فرقایی با هم دارن که بحثی نمیکنم ولی کدوم برای شروع خوبه؟ کدوم برای سطح حرفه ای؟ verilog hdl چیه؟
یکی دیگه xilinx بهتره یا altra. البته خیلی تعریف xilinx رو شنیدم؟
کتاب فارسی بدرد بخور توی ایران هست؟
سلام .............
ببینید همونطور که خودتون هم فرمودید این دو زبان باهم یه فرقایی دارن که باعث تمایز اونها از هم شده اما نمیشه برتری یکی رو از جهت Implement به اون یکی قائل شد .. از هر کدوم میتونیم مثال هایی بیاریم که در کارهای حرفه ای و سطح بالا به طرح ها کمک کردن و اینطور نمیشه گفت که کدوم حرفه ای تره ..
از نظر شروع به نر من VHDL ساده تره .. یه جورایی مثل قیاس بین بیسیک و C هست .. VHDL مثل بیسیک یا پاسکال میمونه .. همون گونه ی تعریفی در معرفی متغییرها؛ سینتکس های ساده؛ کدنویسی راحت تر .. اما Verilog یک مقدار ظریف کاری داره .. اینکه چی رو کجا تعریف کنیم؛ از چه نوع متغییری استفاده کنیم؛ سینتکس های اون رو چطور اعمال کنیم؛ همه و همه باعث شده که یک جور دیگه به این زبان نگاه به طوری که گمان میکنیم یه جورایی سطح زبان بالاتر از VHDL هست .. اما در واقع اینطور نیست .. گفتم میتونیم باهم مثال های زیادی رو بررسی کنیم ..
برای یادگیری هرکدوم هم منابع زیادی وجود داره اما خب به طبع یک سری از اونها برجسته تر از بقیه هستن .. مثلا برای یادگیری VHDL بهترین منبعی که وجود داره PDF آقای Pedroni هست .. واقعا فوق العاده این زبان رو تشریح کرده .. پله پله اومده جلو تا طراحی های پیشرفته تر و FSM و ..... اما برای Verilog دو تا منبع خیلی خوب وجود داره .. یکی کتاب پروفسور نوابیه که واقعا متن روان و خوبی داره و بسیار بسیار آموزنده مطالب رو توضیح داده .. مثال های خیلی خوبی هم آورده جوری که واقعا آدم قانع میشه که داره چیز یاد میگیره .. منبع دوم هم Samir Palnitkar هست که اینم خیلی خوبه (هر چند که به پای کتاب پروفسور نوابی نمیرسه ..) .. میتونید این رو هم ببینید ..
در مورد برتری Xilinx و Altera باید خدمتتون عرض کنم که من از Xilinx بدی ندیدم هرچند که دوستم که با Altera کار میکنه هم همین حرفو به من میزنه .. ما آخر متوجه نشدیم کدوم بهتره .. اما از نظر کامپایلر من با ISE خیلی راحت بودم .. باز بسته به نظر خودتون داره .. موفق باشید ..
پاسخ : مقاله فارسی برای یادگیری FPGA و کاربردهای آن
نوشته اصلی توسط alitaroosheh
کتاب فارسی بدرد بخور توی ایران هست؟
به نظر من یکی از بهترین کتاب های فارسی چاپ شده برای یادگیری زبان verilog کتاب مهندس کریمیان از دانشگاه صنعتی اصفهان انتشارات علم عمران با همکاری شرکت سرونت هست. کتاب فوق العاده عالی هست ولی متاسفانه دیگه چاپ نمیشه ! خیلی کم گیر میاد اگه بتونین پیدا کنین زبان verilog تون عالی میشه !!!
"زکاه العلم ، نشره
زکات علم، نشر و تبلیغ آن است." ( پیامبر اعظم (ص) )
ما ز یاران چشم یاری داشتیم **** خود غلط بود آنچه می پنداشتیم
دیدگاه