اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

موج سینوسی FPGA

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

موج سینوسی FPGA

من برای یک پروژه مربوط به سمعک نیاز به یه موج سینوسی دارم (که بین 0.7,1.3kHz سوییپ کنه). یه FPGAدارم از محصولات آ‌های Microsemi-Actelو مجبورم از این استفاده کنم چون قبلا خریداری شده! متاسفانه تا به حال FPGAپروگرام نکردم (عملا)، ولیآ‌ با Verilogقبلا کار کردم. اگه کسیآ‌ تجربهآ‌ای در این وادی داره که آیا عملیآ‌ هست و یا پیشنهادی ممنون میشم!

پاسخ : موج سینوسی FPGA

درود
    این کار ساده و عملی هست.
    دو تا کار می تونی انجام بدی. اول فرکانس مورد نظر رو به صورت مربعی تولید کنی و اون رو فیلتر کنی. این کار سینوسی خالص نمی گیری.
    روش دوم استفاده از dac هست. برای این کار کی تونی از ای سی dac استفاده کنی و یا اگه دقت و خطی بودن زیاد مهم نیست با شبکه R2R و بافر، یک dac بسازی.

برای تولید فرکانس متغیر می تونی از counter برای حالت اول استفاده کنی. برای حلت دوم هم می تونی با ترکیب counter و یک lookup table و مثلا 256 تا عدد یک سیگل سینوسی رو بسازی و فرکانس های مختلف رو با نمونه برداری از این جدول تولید کنی. (روش dds)

گفتی قطعه شما مشخص شده، اگه این شرط رو نداشتی، چون فرکانست کمه، می تونستی با avr هم این کار رو انجام بدی. راه ساده تر و دقیق هم استفاده از ای سی های dds مثل ad9833 هست. (حتی یک ای سی analog devices خودش فانکشن سوئیپ داره).
    مـن هیچ ندانم که مرا آن که سرشت
    از اهل بهشت کرد یا دوزخ زشت
    جامی و بتی و بربطی بر لب کشت
    این هر سه مرا نقد و تو را نسیه بهشت

دیدگاه

سلام!
      ممنون از پاسخ!
      برای تولید فرکانس متغیر می تونی از counter برای حالت اول استفاده کنی. برای حلت دوم هم می تونی با ترکیب counter و یک lookup table و مثلا 256 تا عدد یک سیگل سینوسی رو بسازی و فرکانس های مختلف رو با نمونه برداری از این جدول تولید کنی
      این روش به نظرم بهتره چون سیگنال قراره شنیده هم بشه اگه سینوسی خوب نباشه هارمنیک ای دیگش بد شنیده میشه!

گفتی قطعه شما مشخص شده، اگه این شرط رو نداشتی، چون فرکانست کمه، می تونستی با avr هم این کار رو انجام بدی. راه ساده تر و دقیق هم استفاده از ای سی های dds مثل ad9833 هست. (حتی یک ای سی analog devices خودش فانکشن سوئیپ داره).
      درست میگی microcontroller واسه خودم هم راحتر و بهتر بود ولی مشکل power دارم و از باتری 1.4 ولتی استفاده میکنم! میکرو ها دیگه مینیموم 3v هستند! یه راه دیگه اینه که برم سراغ طراحی آنالوگ، :angry:

دیدگاه

می تونی از رگولاتور های افزاینده برای رسوندن ولتاژ به حد مورد نظر استفاده کنی.
        مـن هیچ ندانم که مرا آن که سرشت
        از اهل بهشت کرد یا دوزخ زشت
        جامی و بتی و بربطی بر لب کشت
        این هر سه مرا نقد و تو را نسیه بهشت

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X