اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی شماتیک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

طراحی شماتیک

سلام به همه دوستان
    آقا من میخوام یه برد خیلی ساده با FPGA مدل XC3S400-4PQG208I بزنم
    یه سری چیزا تو سایتش پیدا کردم و خوندم
    تاپیک های دوستان ( آقای حمید نجفی و habib-avr ) رو هم خوندم
    ولی هنوز کلی سوال دارم
    من اول باید برای این برد یه شماتیک ساده طراحی کنم تا بتونم بردشو بزنم
    خب کلا باید از کجا شروع کنم؟!
    ریگولاتورا رو که براش میذارم
    کلی خازن هم که باید داشته باشه
    اسیلاتور هم که میخواد ولی بچه ها میکن به هم پایه ای وصل کردی مهم نیست ( یعنی واقعا اینطوریه؟! )
    یا مثلا SDRAM رو باید چطوری وصل کنم؟!
    دیدم توی یکی از تاپیکا آقای نجفی میگفتم به فلان بانک جواب نمیده باید به فلان بانک وصل بشه و ...
    یا برای RS232 ویا VGA نکته خواصی هست یا کلا یه هر پایه ای وصل کردیم مشکلی نیست؟!
    در کل من بخوام یه شماتیک طراحی کنم براش چیا رو باید بدونم
    و از کدوم رفرنس ها میتونم کمک بگیرم تا یه شماتیک خوب در بیاد؟!
    درایور شبکه و nRF24L01
    کاتالوگ محصولات
    کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
    شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
    فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

پاسخ : طراحی شماتیک

من تا بحال شماتیک fpga طراحی نکردم
    ولی یه pdf دارم که کاتالوگ یه برد اموزش اسپارتان 3s400 که پورت vga و سریال و usb و sdram و ... رو داره شماره پایه هاش مشخصه .

این یه نمونه : اگر اونو میخوای برات بفرستم از این کامل تره

http://dspcore.ir/sites/default/file...ManualV1.1.pdf

در مورد کلاک
    باید به پورت هایی اتصال پیدا کنه که بافر مخصوص برای کلاک دارن .
    اخه چون کلاک در کل fpga پخش میشه نیاز هست که بره تویه یه بافر مخصوص بعد پخش بشه
    واسه rs232 و vga فکر نکنم فرقی کنه به کدوم پورت اتصال میدی
    sdram رو نمیدونم شاید چون باید کلاکش سنکرون شه فرق کنه ..نمیدونم .
    ولی در کل برای این ورودی خروجی ها در فرکانس بالا طراحیش و این که بگیم چه پورتی برای چه کاری بهتره یه عالم نکته داره..
    یه جا یه کتاب دیدم در مورد از بین بردن خاصیت خازنی پایه های fpga روی برد :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alialaei110
      من تا بحال شماتیک fpga طراحی نکردم
      ولی یه pdf دارم که کاتالوگ یه برد اموزش اسپارتان 3s400 که پورت vga و سریال و usb و sdram و ... رو داره شماره پایه هاش مشخصه .

این یه نمونه : اگر اونو میخوای برات بفرستم از این کامل تره

http://dspcore.ir/sites/default/file...ManualV1.1.pdf

در مورد کلاک
      باید به پورت هایی اتصال پیدا کنه که بافر مخصوص برای کلاک دارن .
      اخه چون کلاک در کل fpga پخش میشه نیاز هست که بره تویه یه بافر مخصوص بعد پخش بشه
      واسه rs232 و vga فکر نکنم فرقی کنه به کدوم پورت اتصال میدی
      sdram رو نمیدونم شاید چون باید کلاکش سنکرون شه فرق کنه ..نمیدونم .
      ولی در کل برای این ورودی خروجی ها در فرکانس بالا طراحیش و این که بگیم چه پورتی برای چه کاری بهتره یه عالم نکته داره..
      یه جا یه کتاب دیدم در مورد از بین بردن خاصیت خازنی پایه های fpga روی برد :biggrin:
      ممنون
      آره اگه لطف کنی برام بفرستی عالی میشه
      من شماتیک های دوستانی که توی سایت قرار دادن رو هم دیدم
      ولی نمیدونم مثلا بخوام توش تغییری بدم چکار باید بکنم یعنی توضیحشو نمیدونم
      اگه یکی بگه برای طراحی یه برد ساده چه چیزای نیازه و چه سخت افزاریی باید ببندم ممنون میشم
      مثلا میگن مینیمم بردی که یه میکرو باش کار میکنه یه مینیمم برد برای XC3S400 می خوام
      و یه سوال دیگه دیدم بچه ها پورت ها رو با 74LS245 به FPGA وصل کردن ( فکنم برای تغییر سطح ولتاژه )

خلاصه کنم آقا من میخوام یه برد ساده بزنم چیا نیازه و چطور وصل کنم که بتونم یه LED چشمکزن با FPGA راه بندازم ، حالا تا بعد ...
      درایور شبکه و nRF24L01
      کاتالوگ محصولات

دیدگاه

سلام برادر بسطام

عسکری هستم

اول از همه بگو پروگرامری که میخوای استفاده کنی چی هست؟ پورت پارالل؟ یا میخوای از Xilinx Cable استفاده کنی؟ نمیدونم با Arduino چقدر اشنایی داری ولی با همون تفکر اومدن یک پروژه Open Source برای FPGA درست کردن به اسم Papilio. روی وب سایت http://papilio.cc/ هم کامل توضیح داده. حتی براش یک Soft Processor 32بیتی هم براش طراحی کردند به اسم Zpuino که از همون IDE که توی Arduino هست برای کامپایل کد استفاده میکنه. امکانات برد هم نسبت به قیمتش خیلی خوبه. از یک مبدل FTDI برای تبدیل پورت USB به JTAG Chain استفاده کردند. همچنین از همون رابط FTDI یک پورت مجازی COM هم ساختن. روی برد هم یک حافظه برای ذخیره کد وجود داره که از رابط SPI استفاده میکنه. مدل FPGA که استفاده شده Spartan3E XC3S250 هست مدل S500 هم هست. همچنین یک برد دیگه هم برای Spartan6 دارن با SRAM خارجی .
        خوبی پروژه این هست نحوه ساخت توضیح دادن. تمامی فایل ها برد هم داخل سایت پیدا میشه. برای اینکه بهتر با نحوه پروگرام کردن برد آشنا بشی توصیه میکنم App Note های خود Xilinx رو بخونی. مثلا برای این برد باید UG332 رو بخونی:http://www.xilinx.com/support/documentation/user_guides/ug332.pdf

در کل برای شروع خیلی برد خوبی هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammadh1387
          سلام برادر بسطام

عسکری هستم

اول از همه بگو پروگرامری که میخوای استفاده کنی چی هست؟ پورت پارالل؟ یا میخوای از Xilinx Cable استفاده کنی؟ نمیدونم با Arduino چقدر اشنایی داری ولی با همون تفکر اومدن یک پروژه Open Source برای FPGA درست کردن به اسم Papilio. روی وب سایت http://papilio.cc/ هم کامل توضیح داده. حتی براش یک Soft Processor 32بیتی هم براش طراحی کردند به اسم Zpuino که از همون IDE که توی Arduino هست برای کامپایل کد استفاده میکنه. امکانات برد هم نسبت به قیمتش خیلی خوبه. از یک مبدل FTDI برای تبدیل پورت USB به JTAG Chain استفاده کردند. همچنین از همون رابط FTDI یک پورت مجازی COM هم ساختن. روی برد هم یک حافظه برای ذخیره کد وجود داره که از رابط SPI استفاده میکنه. مدل FPGA که استفاده شده Spartan3E XC3S250 هست مدل S500 هم هست. همچنین یک برد دیگه هم برای Spartan6 دارن با SRAM خارجی .
          خوبی پروژه این هست نحوه ساخت توضیح دادن. تمامی فایل ها برد هم داخل سایت پیدا میشه. برای اینکه بهتر با نحوه پروگرام کردن برد آشنا بشی توصیه میکنم App Note های خود Xilinx رو بخونی. مثلا برای این برد باید UG332 رو بخونی:http://www.xilinx.com/support/documentation/user_guides/ug332.pdf

در کل برای شروع خیلی برد خوبی هست
          به به به
          سلام
          ارادت
          باشه من یه نگا میندازم ببینم چی چطوریه ولی اونا اونور آبی هستن که شما کار میکنی اینجا هیچیش پیدا نمیشه
          ولی بازم ممنون میخونمشون ببینم چی دسگیرم میشه
          فعلا میخوام پارالل باشه بعدا ایشالا USB میکنیم
          فعلا یه پروژه ساده ساده
          مرسی
          درایور شبکه و nRF24L01
          کاتالوگ محصولات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بسطام بیرامی
            به به به
            سلام
            ارادت
            باشه من یه نگا میندازم ببینم چی چطوریه ولی اونا اونور آبی هستن که شما کار میکنی اینجا هیچیش پیدا نمیشه
            ولی بازم ممنون میخونمشون ببینم چی دسگیرم میشه
            فعلا میخوام پارالل باشه بعدا ایشالا USB میکنیم
            فعلا یه پروژه ساده ساده
            مرسی
            مهندس شرکت ایستا کیت یک سری از همین بردها رو تولید کرده و خوب هم فروش داشته به این آدرس برو:
            http://istakit.com/product_info.php/products_id/184/pname/I300

همونطور که میبینی به طرز عجیبی بردهاشون به بردهای Papilio شباهت داره
            پس مطمن باش قطعاتش گیر میاد. من خودم با این برد کار کردم. یک سری توضیحات هم اینجا در موردش دادم:
            http://www.iranmicro.ir/forum/showthread.php?t=8933&page=25

ببین به دردت میخوره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammadh1387
              مهندس شرکت ایستا کیت یک سری از همین بردها رو تولید کرده و خوب هم فروش داشته به این آدرس برو:
              http://istakit.com/product_info.php/products_id/184/pname/I300

همونطور که میبینی به طرز عجیبی بردهاشون به بردهای Papilio شباهت داره
              پس مطمن باش قطعاتش گیر میاد. من خودم با این برد کار کردم. یک سری توضیحات هم اینجا در موردش دادم:
              http://www.****.ir/forum/showthread.php?t=8933&page=25

ببین به دردت میخوره.
              آره مرسی دیدم
              چقد این فروم ایران میکرو شلوغه همه تاپیکاش بالای 20 - 30 صفحه داره
              ولی دیشب همشو خوندم اما میدونی مشکل چییه؟!
              من تقریبا اصولشو میخوام یاد بگیرم بدونم هر بانکی چی هست
              هر پایه ای برای چییه؟!
              بعضی پایه ها CLK داره توی اسمشون بعضی دیگه پسوندهای دیگه ( میگن کلاکو به هر پایه ای بدی مشکلی نیست ) الان کلاکو چکار کنم؟!
              بعد میخوام بدونم اگه بعدا قرار شه یه پورت COM یا پورت VGA ویا هرچیز دیگه ای وصل کنم ترتیب خاصی داره یا نه؟!( یکی میگه همه پایه ها یکی هستن )
              یا این بانکی که یه SDRAM وصل میشه مثلا از کجا باید فهمید M1 یا PROG_B و ... چی هستن و چطور وصل شن؟!
              کلا از کجا میشه فهمید کدوم پایه برای چه کاریه ، به چی باید وصل شه و در کل شماتیک FPGA چطوری باید طراحی شه؟
              درایور شبکه و nRF24L01
              کاتالوگ محصولات

دیدگاه

طرحی که من در تاپیک های مهم گذاشتم 100% عملی هست
                خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید نجفی
                  طرحی که من در تاپیک های مهم گذاشتم 100% عملی هست
                  سلام
                  میدونم ما شما رو قبول داریم
                  ولی مثلا 4 روز دیگه بخوام نمیدونم یه پروت VGA وصل کنم باید بدونم بانک ها چه فرقی با هم میکنن یا اینکه چطور ببندم ( چرا بعضی هاشون اسم های متفاوتی دارن )
                  میدونید یعنی میخوام بدونم برای اتصال مثلا یه پورت COM باید حتما پایه های خاصی به MAX3232 وصل شه یا همه پایه ها I/O هستن و هرکدوم وصل کردم تو برنامه تعریفشون کنم سخت افزارش کار میکنه؟!
                  و چیز دیگه M[0-2 توی مدار شما زمین شده نباید اینا قابل تنظیم باشن؟! ( هر مد چه فرقی میکنه با هم )
                  یا برای کلاک GCLK با LHCLK وبا RHCLK چه فرقی میکنه؟! ( اصلا کلاک چپو راست یعنی چی دیگه؟! ) ( باید به یکیشون کلاک داد یا هم کدوم برای یه قسمته؟! )
                  این دکمه Prog_Res که به پایه PROG_B وصل شده بگیری چی میشه؟!ول کنی چی میشه؟! ( اینا رو از کجا بدونم؟! )
                  یا برای ریگولاتور 1.2 ولت مقاومت 100 اهم زمین کردید ، برای چییه؟! این که همینطور جریان میکشه ( توی دیتاشیت FAN1112 هم چیزی نبود )
                  و کلا ازین سوالا دارم کجا میتونم جوابشونو پیدا کنم؟!
                  درایور شبکه و nRF24L01
                  کاتالوگ محصولات

دیدگاه

سلام
                    میدونم ما شما رو قبول داریم
                    ولی مثلا 4 روز دیگه بخوام نمیدونم یه پروت VGA وصل کنم باید بدونم بانک ها چه فرقی با هم میکنن یا اینکه چطور ببندم ( چرا بعضی هاشون اسم های متفاوتی دارن )
                    میدونید یعنی میخوام بدونم برای اتصال مثلا یه پورت COM باید حتما پایه های خاصی به MAX3232 وصل شه یا همه پایه ها I/O هستن و هرکدوم وصل کردم تو برنامه تعریفشون کنم سخت افزارش کار میکنه؟!
                    و چیز دیگه M[0-2 توی مدار شما زمین شده نباید اینا قابل تنظیم باشن؟! ( هر مد چه فرقی میکنه با هم )
                    یا برای کلاک GCLK با LHCLK وبا RHCLK چه فرقی میکنه؟! ( اصلا کلاک چپو راست یعنی چی دیگه؟! ) ( باید به یکیشون کلاک داد یا هم کدوم برای یه قسمته؟! )
                    این دکمه Prog_Res که به پایه PROG_B وصل شده بگیری چی میشه؟!ول کنی چی میشه؟! ( اینا رو از کجا بدونم؟! )
                    یا برای ریگولاتور 1.2 ولت مقاومت 100 اهم زمین کردید ، برای چییه؟! این که همینطور جریان میکشه ( توی دیتاشیت FAN1112 هم چیزی نبود )
                    و کلا ازین سوالا دارم کجا میتونم جوابشونو پیدا کنم؟!
                    در مورد قسمت اول سوال:
                    این شما هستی که سخت افزار کنترل VGA یا COM رو درون FPGA میسازی و این شما هستی که به میل خود به IO هایی که دوست داری متصل می کنی. پورت VGA فقط یک پورت با چند مقاومت یا پورت COM فقط 2 تا پایه هستش که به MAX و یه پورت DB9 متصل میشه. پایه های M برای تنظیم مد های سریال هستش که با اونها انتخاب می کنی برنامه ریزی به چه شکل باشه. پایه های Config رو شما نباید کاری روشون انجام بدی واحد Jtag در داخل FPGA و Prom خودشون اینها رو کنترل می کنن. اون کلید برای ریست FPGA هست و LED که با نام Done معروف برای اینه که وقتی FPGA به درستی Config میشه روشن میشه یا اون پایه 1 میشه.اون مقاومت رو گذاشتم که جریان بکشه. چون اگر جریان نکشه ولتاژ 1.2 نیست. البته خود هسته مرکزی FPGA کمی جربان میکشه ولی برای راحت بودن خیال گذاشتم
                    خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید نجفی
                      در مورد قسمت اول سوال:
                      این شما هستی که سخت افزار کنترل VGA یا COM رو درون FPGA میسازی و این شما هستی که به میل خود به IO هایی که دوست داری متصل می کنی. پورت VGA فقط یک پورت با چند مقاومت یا پورت COM فقط 2 تا پایه هستش که به MAX و یه پورت DB9 متصل میشه. پایه های M برای تنظیم مد های سریال هستش که با اونها انتخاب می کنی برنامه ریزی به چه شکل باشه. پایه های Config رو شما نباید کاری روشون انجام بدی واحد Jtag در داخل FPGA و Prom خودشون اینها رو کنترل می کنن. اون کلید برای ریست FPGA هست و LED که با نام Done معروف برای اینه که وقتی FPGA به درستی Config میشه روشن میشه یا اون پایه 1 میشه.اون مقاومت رو گذاشتم که جریان بکشه. چون اگر جریان نکشه ولتاژ 1.2 نیست. البته خود هسته مرکزی FPGA کمی جربان میکشه ولی برای راحت بودن خیال گذاشتم
                      مرسی آقا
                      دیگه داشتم نا امید میشدم
                      اینجا ما جواب همه رو میدیم ولی وقتی من سوالی میکنم هیچکی نمیاد نگاه بندازه به تاپیک
                      من شماتیکی شبیه چیزی شما گذاشتید میکشم به امید خدا ببینم چی میشه
                      فقط راجع به اون CLK ها هم میگید که چپو راست مال چییه؟!
                      و اگه من مثل شما فقط به یکی از پایه های GCLK کلاک رو بدم مشکلی پیش نمیاد دیگه؟!
                      درایور شبکه و nRF24L01
                      کاتالوگ محصولات

دیدگاه

آقای نجفی
                        یه چیز دیگه هم برام سواله
                        توی دیتاشیت ولتاژ 1.8 هم داره ولی تو شماتیک شما این نیست و کلا اگه باشه هم دیگه پایه تغذیه ای نداریم که 1.8 بش وصل کنیم
                        میشه بگید اون داستانش چییه؟!
                        درایور شبکه و nRF24L01
                        کاتالوگ محصولات

دیدگاه

آقای نجفی
                          یه چیز دیگه هم برام سواله
                          توی دیتاشیت ولتاژ 1.8 هم داره ولی تو شماتیک شما این نیست و کلا اگه باشه هم دیگه پایه تغذیه ای نداریم که 1.8 بش وصل کنیم
                          میشه بگید اون داستانش چییه؟!
                          1.8???!!
                          من ندیدم
                          مگر اینکه مربوط به نوعی FPGA دیگه باشه

دیدگاه

سلام. دیتاشیت تقریباً همه چیزو توضیح داده. بورد آموزشی حمید نجفی هم که هست.
                            در مورد کلاک باید بگم بهتره که به پایه های GCLK وصل بشه. اگه میخوای بورد بزنی بهتره قبلاً پیش بینی هایی هم برای آینده انجام بدی تا برای یک تغییر کوچیک مجبور نباشی یه بورد جدید بزنی، مگه از نظر هزینه و زمان برات مهم نباشه و بخوای تجربه کنی.
                            فکر می کنم هر کدوم از بانک های I/O فقط میتونن یک استاندارد ولتاژ داشته باشن مثلاً اگه بانک 1 رو بخوای بذاری LVCMOS دیگه همه پورت هاش باید همین مشخصات رو داشته باشن و نمیتونی توی این بانک از LVPECL استفاده کنی. ولتاژ 1.8 ولت هم برای بعضی از همین استانداردها لازمه که اگه نخوای استفاده کنی میتونی نذاری ولی اگه بذاری ضرر نداره خرجش یه رگولاتور اضافه و چند ترک بیشتر روی بورده.
                            پیشنهاد من اینه که برای المان هایی مثل سون سگمنت، LCD، ADC, DAC و انواع پورت ها توی شماتیک و PCB جا بذاری ولی اگه فعلاً لازم نداری مونتاژ نکنی.
                            آی سی 74245 علاوه بر تبدیل سطح ولتاژ، به نوعی یه ایزولاتوره و پورت های FPGA رو محافظت می کنه اگه ولتاژ زیادی سر ورودی بیاد ترجیح میدی کدوم بسوزه؟
                            لطفاً برای انجام پروژه های دانشجویی پیام خصوصی نفرستید.
                            لطفاً سوالاتی که در انجمن قابل طرح شدن هستند پیام خصوصی نکنید.
                            با تمام وجود گناه کردیم اما نه نعمتش را از ما گرفت نه گناهان ما را فاش کرد اطاعتش کنیم چه می کند؟"دکتر شریعتی"
                            اگر جایی که ایستاده اید را نمی پسندید، عوضش کنید شما درخت نیستید!! "پاسکال"
                            یا به اندازه ی آرزوهایت تلاش کن یا به اندازه تلاشت آرزو کن. "شکسپیر"

دیدگاه

سلام
                              خسته نباشید
                              شما این رو ببینید اول(یه مقدار در قسمت سریال مشکل داره هنوز)
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=73408.0
                              چیز دیگه M[0-2 توی مدار شما زمین شده نباید اینا قابل تنظیم باشن؟! ( هر مد چه فرقی میکنه با هم )
                              این پایه ها برای این هستن که FPGA بفهمه وقتی که روشن شد برنامشو از کجا رو خودش Load کنه کلا هر سری از FPGAها از یک سری پایه برای این کار استفاده میکنند اینکه این پایه هارو چطوری Config کنی(Pullup/PullDown) تعیین کننده نحوه Boot شدن FPGA میباشد برای اینکه بیشتر روشن بشی به سایت xilinx برو و Config solution رو سرچ کن.

اینو برای این میزارن که رگولاتور یک مینیمم Load ی داشته باشه (از 1کیلو بالاتر یا اگه Datasheet قطعه چیزیو پیشنهاد داداه از همون استفاده کن)

فقط راجع به اون CLK ها هم میگید که چپو راست مال چییه؟!
                              و اگه من مثل شما فقط به یکی از پایه های GCLK کلاک رو بدم مشکلی پیش نمیاد دیگه؟!
                              کلا هر FPGA شامل چند بانکه بسته به مدل FPGA تعداد بانک ها متفاوته
                              سازنده قطعه اومده این امکان رو به کاربر داده تا بتونه بنا به نیازش از چند منبع به FPGA کلاک بده یه موقع هست که شما نیاز به چند تا کلاک تو سیستمت داری
                              حتی این امکان رو هم داری که به هر بانک یک ولتاژ مجزا بدی مثلا یه IC داری که با 1.8 ولت کار میکنه و میخوای بهFPGA ارتباطش بدی میای و به یک بانک ولتاژ 1.8 میدی و پایه های ارتباطی IC روبه اون بانک وصل میکنی
                              کلاک FPGA هم باید به GCLKها وصل بشه برای اینکه این پایه دارای یک سری مدار برای انتقال Clock به بهترین شکل موجود به درون FPGA میباشند
                              در ضمن میشود Clock رو به پایه های دیگه هم وصل کرد اما اگر یه ذره فرکانس کار بالا بره سیستم دچار مشکل میشه

اگر بازهم سوال بود من درخدمتم

:read:
                              نمیدونم چی بگم
                              نکاتی در رابطه با Altium Designer 6.9
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=42247.15

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X