اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ارسال صوت به FPGA

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ارسال صوت به FPGA

http://www.google.com/search?q=oversample+avr&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-USfficial&client=firefox-a
    و
    http://www.atmel.com/Images/doc8498.pdf
    یا
    http://www.atmel.com/images/doc8003.pdf
    فقط باید با دقت از این روش استفاده کرد

دیدگاه

اون طور که من مطلع هستم، استفاده از adc میکرو برای کارهای صوتی مناسب نیست. به دلیل اینکه سرعت مناسبی ندارد و همچنین سنکرون با کلاک نیستند. :smile:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SomeOne1230
        برای تبدیل فرکانس داخل FPGA میتونی از DCM ها استفاده کنی . هرچند این کار رو پیشنهاد نمیکنم.
        شما یک ADC هشت بیتی هم که داشته باشی کفایت میکنه یا 10 بیتی . با استفاده از oversample کیفیت سیگنال دریافتی رو میتونی تا 14 بیت
        افزایش بدی علاوه بر اینکه مشکل فرکانست هم حل میشه .
        یک adc با نرخ نمونه برداری 1ksps رو چطور میشه مثلا تبدلش کرد به 48ksps با FPGA یا رزولوشن را زیاد کرد؟؟!!
        من بلد نیستم و خیلی دوست دارم بدونم یه تجربه خیلی جدیده و با این شرط که از سیگنال صوت چیزی مونده باشه
        خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید نجفی
          یک adc با نرخ نمونه برداری 1ksps رو چطور میشه مثلا تبدلش کرد به 48ksps با FPGA یا رزولوشن را زیاد کرد؟؟!!
          من بلد نیستم و خیلی دوست دارم بدونم یه تجربه خیلی جدیده و با این شرط که از سیگنال صوت چیزی مونده باشه
          استفاده از Oversampling با این شرایط مجازه:
          1- نویز سیگنال ورودی (مجموع تمام نویزها در ورودی ADC) حداقل به اندازه یک LSB باشه.
          2- فرکانس نمونه برداری حداقل 4 برابر فرکانس نایکوئیست سیگنال باشه (فرکانس نایکوئیست = دو برابر پهنای باند سیگنال).
          در این صورت، فرکانس نمونه برداری مقدار خروجی الگوریتم با ضریب 4 کم میشه و رزولوشنش به اندازه n بیت بیشتر میشه.
          در مورد نحوه کار روش هم در صورت نیاز میتونم توضیح بدم.
          لطفاً برای انجام پروژه های دانشجویی پیام خصوصی نفرستید.
          لطفاً سوالاتی که در انجمن قابل طرح شدن هستند پیام خصوصی نکنید.
          با تمام وجود گناه کردیم اما نه نعمتش را از ما گرفت نه گناهان ما را فاش کرد اطاعتش کنیم چه می کند؟"دکتر شریعتی"
          اگر جایی که ایستاده اید را نمی پسندید، عوضش کنید شما درخت نیستید!! "پاسکال"
          یا به اندازه ی آرزوهایت تلاش کن یا به اندازه تلاشت آرزو کن. "شکسپیر"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط هـادی
            1- نویز سیگنال ورودی (مجموع تمام نویزها در ورودی ADC) حداقل به اندازه یک LSB باشه.
            2- فرکانس نمونه برداری حداقل 4 برابر فرکانس نایکوئیست سیگنال باشه (فرکانس نایکوئیست = دو برابر پهنای باند سیگنال).
            در این صورت، فرکانس نمونه برداری مقدار خروجی الگوریتم با ضریب 4 کم میشه و رزولوشنش به اندازه n بیت بیشتر میشه.
            این تکنیک در میکرو صورت میآ‌گیره درست میآ‌گم؟ و میکرو هم که نرخ نمونه برداریآ‌اش محدوده؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ya_montazar
              این تکنیک در میکرو صورت میآ‌گیره درست میآ‌گم؟ و میکرو هم که نرخ نمونه برداریآ‌اش محدوده؟؟
              کاملاً درسته، باید اول نیازت از نظر فرکانس نمونه برداری و رزولوشن مشخص باشه.
              با تمام وجود گناه کردیم اما نه نعمتش را از ما گرفت نه گناهان ما را فاش کرد اطاعتش کنیم چه می کند؟"دکتر شریعتی"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط هـادی
                من این ها رو میدونم
                چیزی که ما بهش نیاز داریم در کار با سیگنال های نوسان دار، نرخ نمونه برداری بالاست. هزینه ایی که برای یک ADC حرفه ایی میدیم در این زمینه است
                این موضوع در عمل کیفتش فاجعه است
                خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

قبول دارم که ADC میکرو تعریفی نداره و اگه قرار باشه از تکنیک های پردازشی هم استفاده کنیم بدتر هم میشه(از نظر real-time بودن)، با توجه به لحن نوشته شما برداشت من این بود که با خود این روش مشکل داری به همین خاطر توضیح دادم.
                  این روش رو امتحان کردی که میگی فاجعه است؟ اگه توضیح بدی ممنون میشم چون من تجربه ای در این زمینه (و زمینه های دیگه :redface ندارم.
                  ----------------------
                  قطعاً اگه صحبت از کیفیت و سرعت باشه استفاده از ADC جدا و FPGA منطقیه ولی باید با توجه به نیاز و هزینه گزینه های دیگه رو هم بررسی کرد، میکرویی که در پست Someone بود (XMEGA) نرخ نمونه برداریش حداکثر 2MSPS هست و رزولوشنش 12 بیت (با Oversampling میشه تا 125KSPS و 16 بیت هم رسید) و شاید کافی باشه چون پهنای باند صوت حدود 20 کیلوهرتزه که فرکانس نمونه برداری 44.1 کیلوهرتز براش کافیه و در صورت استفاده از 16 بیت رزولوشن (کیفیت CD) در هر ثانیه 44100*16 = 705600 بیت در ثانیه تولید میشه (در صورت استفاده از میکروفون استریو این مقدار 2 برابر میشه) که با اندازه فریم 30 میلی ثانیه ای برای پردازش، 21168 بیت (1323 نمونه) میشه که برای ذخیره کردنش باید حافظه لازم رو در نظر گرفت، مسئله سرعت پردازش رو هم باید در نظر گرفت، اگه سرعت پردازش جوابگو نباشه دیگه مجبوریم بریم سراغ DSP یا FPGA.
                  ---------------------
                  البته همه این فرضها در صورتی عملیه که روش Oversampling and Decimation جواب بده و مشکلی برای کیفیت درست نکنه.
                  اگه میخوای مطمئن کار کنی روشی که حمید نجفی گفته(استفاده از ADC و FPGA) کاملاً مطمئن و انعطاف پذیره.

دیدگاه

از اساتید محترم تشکر برای مطالبشون. :job:
                    در مورد لزوم استفاده از آیسی کدک هم لطفا توضیحی بفرمایید؟
                    یک جمعآ‌بندی بکنیم: :read:
                    الان اگه یه برد صوتی بخواهیم به برد fpgaمون اضافه کنیم باید آیسیآ‌های dacوadc با سرعت و رزولوشن مناسب و همچنین یک ورودی/خروجی آنالوگ یا صوتی روی اون قرار داده بشه؟ و پایه خروجی adc به یکی از پایه های fpga و یک پایه هم برای dac باید در نظر گرفته بشه. چیز دیگهآ‌ای هم لازمه؟؟؟ :smile:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ya_montazar
                      الان اگه یه برد صوتی بخواهیم به برد fpgaمون اضافه کنیم باید آیسیآ‌های dacوadc با سرعت و رزولوشن مناسب و همچنین یک ورودی/خروجی آنالوگ یا صوتی روی اون قرار داده بشه؟ و پایه خروجی adc به یکی از پایه های fpga و یک پایه هم برای dac باید در نظر گرفته بشه. چیز دیگهآ‌ای هم لازمه؟؟؟ :smile:
                      DAC برای تبدیل دوباره سیگنال پردازش شده به آنالوگ میخوای؟
                      یک پایه که جواب نمیده، اول قطعه رو انتخاب کن ببین چند تا پایه لازمه به FPGA وصل بشه.

دیدگاه

DAC برای تبدیل دوباره سیگنال پردازش شده به آنالوگ میخوای؟
                        یک پایه که جواب نمیده، اول قطعه رو انتخاب کن ببین چند تا پایه لازمه به FPGA وصل بشه.
                        منظورم یه ماژول کامل صوتی است که هم ورودی میکروفون داشته باشه و مثلا سیگنال رو دریافت کنه به چیپمون بفرسته پردازش لازم روش انجام بشه و دوباره از خروجی به بلندگو فرستاده بشه. یا مثلا تحت الگوریتمآ‌های تشخیص قرار بگیره و فرمانی رو صادر بکنه و...
                        مواد لازم جهت ساخت یه ماژول کامل صوتی :rolleyes:.
                        یه سوال دیگه هم داشتم اینه که من تا حالا فایل صوتی ۲۴بیتی ندیدم. حداکثر ۱۶ بیتی استریو بودند. adc ۲۴ بیتی چه کاربردی داره؟

دیدگاه

سلام دوستان
                          نتیجه این بحث چی شد
                          خیلی علاقمندم که بدونم

دیدگاه

سلام دوستان
                            من تونستم با استفاده از کدک TP3067 یک ماژول صوتی برای ارتباط با FPGA بسازم
                            البته استفاده از این کدک یکم ریزه کاری داره و باید به مواردی مثل کلاک خیلی دقت بشه
                            کدک 8 بیتی ولی کیفیت تا حد زیادی قابل قبوله و به مدارهای جانبی خاصی هم نیاز نداره و به صورت سریال میتونه با FPGA ارتباط برقرار کنه و داده خروجی اون را میشه با FPGA پردازش کرد.
                            امیدوارم این اطلاعات به کارتون بیاد

دیدگاه

سلام دوستان یه نگاهی به این لینک بندازید بدون ADC و DAC این کارو انجام داده در واقع این دو واحد رو پیاده سازی کرده روی spartan 3AN به شکل توجه کنید

http://www.eetimes.com/document.asp?doc_id=1278518

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X