اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

FPGA رو از کجا باید شروع کنم.؟؟؟؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سلام
    از چه کتابی ؟
    از چه درس دانشگاهی ؟
    آیا کلاس برم؟
    آیا باید معماری کامپیوتر فول باشم؟
    چقدر طول میکشه فول یاد بگیرم ؟
    www.eeep.ir

پاسخ : FPGA رو از کجا باید شروع کنم.؟؟؟؟

سلام.

اگه منظورتون برنامه نویسی برای FPGA ها است، من یادگیری زبان VHDLرو بهتون پیشتهاد می دم. یک کتاب آمورش VHDL هست از انتشارات جنگل و نویسندش استاد دانشگاه کاشان هست. خیلی خوب و روون گفته. 1ماهه راه میافتی. نرم افزار ActiveHDL هم برای برنامه نویسی و کامپایل خیلی راحت و اسونه.

دیدگاه

اگه با VHDL می خوای کار کنی من کتاب Circuit Design with VHDL رو بهت پینهاد می کنم. نوسندش هم Pedroni هست.
      اینم لینکش:
      http://www.4shared.com/file/55651919/82311ad4/MIT_Press_-_Circuit_Design_with_VHDL__2005_.html

ترم افزار هم فقط QUARTUS II . البته MaxPlus II هم برای شروع خوبه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط افشین راجی
        سلام.

اگه منظورتون برنامه نویسی برای FPGA ها است، من یادگیری زبان VHDLرو بهتون پیشتهاد می دم. یک کتاب آمورش VHDL هست از انتشارات جنگل و نویسندش استاد دانشگاه کاشان هست. خیلی خوب و روون گفته. 1ماهه راه میافتی. نرم افزار ActiveHDL هم برای برنامه نویسی و کامپایل خیلی راحت و اسونه.

اگر می خواهید مفهومی یاد بگیرید کتاب VHDL سوداکار یالامانچی (انتشارات نص) رو بخونید اگر سریع و سطحی می خواهید یاد بگیرید کتاب VHDL سیدرضی (ناقوس) رو مطالعه کنید.

کتابی رو هم که آقای راجی معرفی کردند مولف اش صباغیان است و اون هم به شیوه ی ایرانی (سطحی و سریع) مطلب رو گفته.
        There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

با سلام
          علاوه بر این به جز VHDL زبان Verilog هم هست که ساختار ساده و زیبایی داره. اینجا یک سری tutorial برای هر دو زبون لیست کرده:
          http://www.fpga4fun.com/HDL%20tutorials.html
          من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

سلام
            من کلا verilog رو پیشنهاد می کنم به نظر من خیلی کار باهاش راحت تر از vhdl است
            در مورد verilog کتابی که خوندم خیلی خوب نبود و من خیلی به مکافات به حدی رسیدم که بتونم عملی هم کار کنم
            در مورد vhdl هم من کتاب آقای کاوه فارغی رو خوندم ولی باهاش کار نکردم ولی این کتاب از یه جهت خیلی خوبه
            اونم اینکه یه سری دستورات verilog و vhdl فقط قابلیت شبیه سازی داره و قابل پروگرام کردن روی ic رو نداره
            چیزی که دفعه اول که کار می کردم خیلی منو اذیت کرد ولی تو این کتاب اون دستورلت رو تقریبا مشخص کرده
            در ضمن کار با ise رو گفته به علاوه یه سری مثال خوب که کتاب کوچک ولی تقریبا جامعی رو درست کرده

در مورد نرم افزار هم بسته به نوع ic که می خوای کار کنی یا ise و یا quartus II کار کن و سمت active HDL نرو

دیدگاه

با سلام
              علاوه بر یادگیری یک HDL شما باید مفاهیم اساسی رو هم به خوبی فرا بگیرید. به خصوص رابطه HDL با مدار منطقی. یعنی شما باید دقیقا بدونید که کدی که زدهآ‌اید چه کاری قرار است بکند وگرنه به دردسر فراوانی در سنتز و ... میآ‌خورید.
              خیلی از مواقع افراد یک HDL رو با زبان برنامه نویسی اشتباه میآ‌کنند و به مشکل میآ‌خورند در حالی که این دو ماهیت متفاوتی دارند. به عنوان مثال مساله همزامانی در یک کد HDL !
              من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

تو کتاب های Verilogی که تو بازار هست به نظر من کتاب پرند افشار (انتشارات نص) خوبه.
                اگر هم می خواهید خیلی اصولی و پایه ای (از A تا Z) یاد بگیرید:
                http://www.amazon.com/Fundamentals-Digital-Logic-Verilog-Design/dp/0072838787
                افست این کتاب چند سال پیش چاپ شده بود.
                There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

فقط verilog استفاده کنید شبیه C است و جدیدتر از vhdl است در امریکا اکثر شرکتها از ان استفاده می کنند کار با ان راحتتر است.
                  و این هم کتاب:

Verilog Quickstart: A Practical Guide to Simulation and Synthesis in Verilog 2005
                  http://rapidshare.com/files/31563725/A3DA59F6-24C7-4553-B486-6053DB02699E.rar
                  Password : books_for_all

The Verilog Hardware Description Language -2002
                  http://rapidshare.com/files/61751584/6EF0DCA3-9676-465E-AF7C-97F04DD39772.rar
                  Password : books_for_all

دیدگاه

سلام. من جدیداً تصمیم گرفتم که کار با FPGA رو یاد بگیرم. ولی هیچ اطلاعاتی در مورد مدل های اون و برنامه نویسی به زبان VHDL یا VERILOG ندارم. لطف کنید و به من بفرمایید که از کجا شروع کنم؟
                    اینم بگم که زبان C رو برای AVR بلدم و باهاش کار کردم. حالا با توجه به این مساله و اگه به درد بخور هست کمکم کنید.
                    خدایا
                    من در کلبه ی فقیرانه ی خود چیزی دارم که تو در عرش کبریایی خود نداری
                    من چون تویی دارم و تو چون خودی نداری
                    امام سجاد (ع)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m.r.M.R
                      سلام. من جدیداً تصمیم گرفتم که کار با FPGA رو یاد بگیرم. ولی هیچ اطلاعاتی در مورد مدل های اون و برنامه نویسی به زبان VHDL یا VERILOG ندارم. لطف کنید و به من بفرمایید که از کجا شروع کنم؟
                      اینم بگم که زبان C رو برای AVR بلدم و باهاش کار کردم. حالا با توجه به این مساله و اگه به درد بخور هست کمکم کنید.
                      با سلام

در همین سر فصل > PLD , SPLD , GAL , CPLD , FPGA موارد مشابهی وجود دارد .

لطفا بازبینی بفرمایید .
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=6900.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=17462.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=10649.0

دیدگاه

خیلی متشکرم.
                        فقط چند تا سوال برام پیش اومد:
                        1- این مدل هایی که معرفی شده ؛ مثل EPM7064 تا چند بار میشه پروگرام کرد؟
                        2- من برای یادگیری AVR کتاب آقای پرتوی فر رو خوندم که ساختمان داخلی اون رو توضیح داده. آیا برای FPGA هم چنین کتابی هست؟
                        خدایا
                        من در کلبه ی فقیرانه ی خود چیزی دارم که تو در عرش کبریایی خود نداری
                        من چون تویی دارم و تو چون خودی نداری
                        امام سجاد (ع)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m.r.M.R
                          خیلی متشکرم.
                          فقط چند تا سوال برام پیش اومد:
                          1- این مدل هایی که معرفی شده ؛ مثل EPM7064 تا چند بار میشه پروگرام کرد؟
                          2- من برای یادگیری AVR کتاب آقای پرتوی فر رو خوندم که ساختمان داخلی اون رو توضیح داده. آیا برای FPGA هم چنین کتابی هست؟
                          با سلام

برای آشنایی با ساختمان داخلی یک fpga و یا تعداد دفعات پروگرامینگ ، باید به دیتاشیت کارخانه سازنده مراجعه بفرمایید .

نظیر epm7064 که دیتاشیت آن رو باید در سایت ALTERA ملاحظه بفرمایید .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X