اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

خوره های مدار بیان جلو مشکل در سنسور مادون

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

خوره های مدار بیان جلو مشکل در سنسور مادون

سلام دوستان من مشکلی دارم که شده لاینحل سنسور مادون قرمزی دارم در واقع یک ماژول هست و اومدم گیرنده فرستنده رو روبروی هم قرار دادم .و با اردوینو نانو راه اندازی کردم وقتی جسمی رو با سرعت کم عبور میدم سنسور تشخیص میده و میکرو عمل میکنه اما موقعی سرعت میاد روی ۳۰۰ متر بر ثانیه و جسم با این سرعت عبور میکنه میکرو متوجه نمیشه . بنطر شما چه کار بکنم که بتونه با دقت بالا گذر سریع رو تشخیص بده؟ بجای ماژول بیام خودم مدار سنسور رو بسازم؟
    درضمن در کد نویسی هم روش پلینگ و هم روش interrupts رو تست کردم وقفه ها رو در هر دو روش تست کردم جواب نمیده

ایا ممکنه نیاز به میکرو دیگر با کلاک بالاتری باشه؟ کلاک پردازنده اردوینو نانو البته اصل هم نیست ۱۶ مگا هرتزه
    جدیدترین ویرایش توسط مهرداد۳۰۰; ۱۳:۳۹ ۱۴۰۳/۰۶/۱۷.

شماتیک مدارتون بفرستید تا دوستان بتونند نظرات خودشون رو بفرمایند

دیدگاه

از این ماژول استفاده کردم و خروجی رو به پایه دیجیتال اردوینو نانو متصل کردم البته گیرنده و فرستنده رو از روی ماژول برداشتم و روبروی هم قرار دادم با فاصله ۸ میلیمتر و درون یک لوله که نور محیط بهش نمیتابه و یک جسم ۳ میلیمتری رو وارد لوله میکنم براحتی تشخیص میده ولی جسمی با سرعت بالا رو تشخیص نمیده
      جدیدترین ویرایش توسط مهرداد۳۰۰; ۲۳:۰۷ ۱۴۰۳/۰۶/۱۷.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهرداد۳۰۰ نمایش پست ها
        از این ماژول استفاده کردم و خروجی رو به پایه دیجیتال اردوینو نانو متصل کردم البته گیرنده و فرستنده رو از روی ماژول برداشتم و روبروی هم قرار دادم با فاصله ۸ میلیمتر و درون یک لوله که نور محیط بهش نمیتابه و یک جسم ۳ میلیمتری رو وارد لوله میکنم براحتی تشخیص میده ولی جسمی با سرعت بالا رو تشخیص نمیده
        با سلام و درود،
        نمیدونم قراره چه چیزی تشخیص داده بشه که سرعتش ۳۰۰ متر بر ثانیه هست، یعنی حدود ۱ میلیون کیلومتر بر ساعت!
        اما شما باید علت مشکل رو مشخص کنید ، آیا میکروکنترلر نمیتونه وقفه رو تشخیص بده ، یا اینکه ماژول خروجی نمیده.
        ببینید آیا وقتی جسم با سرعت بالا عبور میکنه ، ماژول پالس خروجی میده ؟
        اگر نه، باید به فکر اصلاحات ماژول باشید.
        ​​​به نظر میرسه در مدار ماژول، خازنی با خروجی و گیرنده مادون قرمز برای کاهش نویز موازی شده، که نقش فیلتر پایین گذر هم ایفا میکنه، لازمه برای تشخیص سرعت بالا، این خازن ها رو با خازن های کم ظرفیت تر تعویض کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

​​​به نظر میرسه در مدار ماژول، خازنی با خروجی و گیرنده مادون قرمز برای کاهش نویز موازی شده، که نقش فیلتر پایین گذر هم ایفا میکنه، لازمه برای تشخیص سرعت بالا، این خازن ها رو با خازن های کم ظرفیت تر تعویض کنید.
          موافقم ، بعلاوه فرکانس قطع آپ امپ ماژول هم تا این سرعت نیست و معمولا سرعت پایین هستند
          در هر صورت اگر میکرو وقفه را دریافت نمی کند ( ابهام ) ( اینطور که از متن برداشت می شود ) بایستی بجای ماژول از مدار طراحی شده با سرعت مناسب استفاده کرد
          علاوه بر این ، جهت بهبود کار و اصولی کار کردن بهتر است همواره حداقل تجهیزات کار مانند اسکپ و ... استفاده شود
          پتانسیومتر روی ماژول برای تعیین آستانه کار هست و با تنظیم دقیقتر این پتانسیومتر میتوان عملکرد فیلتر لو پاس ( همانطور که HS1386 عزیز فرمودند ) را مرتفع نمود

دیدگاه

سلام
            وقت بخیر
            ...... اما موقعی سرعت میاد روی ۳۰۰ متر بر ثانیه و جسم با این سرعت عبور میکنه میکرو متوجه نمیشه .......
            سوالی برام پیش اومد ، اینکه :
            مرجعتون برای ثبت سرعت 300 متر بر ثانیه ، چه دستگاهی هست ؟

03-06-18

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و درود،
              نمیدونم قراره چه چیزی تشخیص داده بشه که سرعتش ۳۰۰ متر بر ثانیه هست، یعنی حدود ۱ میلیون کیلومتر بر ساعت!
              اما شما باید علت مشکل رو مشخص کنید ، آیا میکروکنترلر نمیتونه وقفه رو تشخیص بده ، یا اینکه ماژول خروجی نمیده.
              ببینید آیا وقتی جسم با سرعت بالا عبور میکنه ، ماژول پالس خروجی میده ؟
              اگر نه، باید به فکر اصلاحات ماژول باشید.
              راستش به خروجی تفنگ های مسابقاتی بسته میشه تفنگ های pcp و هنگام شلیک اسلاگ بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر بسته به قدرت تفنگ پرتابه سرعت میگیره و با تعیین سرعت پرتابه میشه تنظیمات لازم روی بالابردن دقت رو انجام داد

من از گیرنده های حساسیت بالا استفاده کردم
              مساله اینه گیرنده گذر رو حس میکنه تغیرات به میکرو نمیرسه سرعت عبور زمان کافی برای ۰ و ۱ شدن پایه رو نمیده

میخام ماژول رو بردارم خروجی مثبت گیرنده رو با یک اپ امپ lm324 تقویت کنم وبا یک مولتی ترن ۱۰ کیلو یا ۲۰ کیلو اهم بر روی پایه وردی منفی امپ حساسیت سنسور رو تنظیم کنم راهکاری برای حدف نویز بیشتر و تمیز شدن سینگال خروجی به به میکرو دارید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amir_moayeri نمایش پست ها
                سلام
                وقت بخیر

سوالی برام پیش اومد ، اینکه :
                مرجعتون برای ثبت سرعت 300 متر بر ثانیه ، چه دستگاهی هست ؟

03-06-18
                دستگاه هایی هست که برای اندازه‌گیری سرعت استفاده میشه دستگاهش رو دارم در اون دستگاه از سنسور مادون قرمز استفاده شده و یک میکرو کنترلر ۴۸ مگا هرتز
                جدیدترین ویرایش توسط مهرداد۳۰۰; ۱۲:۲۶ ۱۴۰۳/۰۶/۱۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست ها

موافقم ، بعلاوه فرکانس قطع آپ امپ ماژول هم تا این سرعت نیست و معمولا سرعت پایین هستند
                  در هر صورت اگر میکرو وقفه را دریافت نمی کند ( ابهام ) ( اینطور که از متن برداشت می شود ) بایستی بجای ماژول از مدار طراحی شده با سرعت مناسب استفاده کرد
                  علاوه بر این ، جهت بهبود کار و اصولی کار کردن بهتر است همواره حداقل تجهیزات کار مانند اسکپ و ... استفاده شود
                  پتانسیومتر روی ماژول برای تعیین آستانه کار هست و با تنظیم دقیقتر این پتانسیومتر میتوان عملکرد فیلتر لو پاس ( همانطور که HS1386 عزیز فرمودند ) را مرتفع نمود
                  میکرو وقفه رو دریافت نمیکنه پیشنهاد شما برای انتخاب یک امپ چیه ؟ بجای پتانسیومتر میخام از یک مولتی ترن ۱۰ یا ۲۰ کیلو استفاده کنم همچنین خازن های ۲۰۰ نانو تا ۱ میکرو فاراد هم دارم اگر بین پایه خروجی گیرنده و ورودی اپ امپ نصب کنم میتونه نویز رو کمتر کنه و سیگنال رو تمیز کنه ؟ یک سر مقاومت ۱۰ کیلو به پایه خروجی گیرنده سر دیگر به ورودی امپ مثبتش یک پایه خازن به ورودی امپ مثبتش و پایه دیگه به زمین یک خازن ۲۰۰ نانو هم موازی با برق تغذیه امپ

دیدگاه

راستش به خروجی تفنگ های مسابقاتی بسته میشه تفنگ های pcp و هنگام شلیک اسلاگ بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر بسته به قدرت تفنگ پرتابه سرعت میگیره و با تعیین سرعت پرتابه میشه تنظیمات لازم روی بالابردن دقت رو انجام داد

من از گیرنده های حساسیت بالا استفاده کردم
                    مساله اینه گیرنده گذر رو حس میکنه تغیرات به میکرو نمیرسه سرعت عبور زمان کافی برای ۰ و ۱ شدن پایه رو نمیده

میخام ماژول رو بردارم خروجی مثبت گیرنده رو با یک اپ امپ lm324 تقویت کنم وبا یک مولتی ترن ۱۰ کیلو یا ۲۰ کیلو اهم بر روی پایه وردی منفی امپ حساسیت سنسور رو تنظیم کنم راهکاری برای حدف نویز بیشتر و تمیز شدن سینگال خروجی به به میکرو دارید؟
                    خب پس اونطوری که وصف میکنید، مشکل از ماژول مادون قرمز هست.
                    اصلا به فکر آپ امپ هایی مثل LM324 نباشید که سرعتشون خیلی کمتره.
                    شما حداقل باید از مقایسه گر ( Comparator ) هایی مثل LM311 یا آپ امپ هایی مثل LF357 استفاده کنید که Slew Rate پایین و Response Time سریعی داشته باشن.

دیدگاه

ca3130 هم قیمتش مناسبه اگر نه برو سراغ آنالوگ دیوایس
                      بعد شما این نقطه رو تریگر کردید باید یک نقطه تریگر دیگه هم داشته باشید تا بتونید سرعت رو اندازه بگیرید
                      همون اول توضیحات واضح میدادید تا بشه بهتر راهنمایی کرد
                      با یک نقطه تشخیص سرعت امکان نداره مگر اینکه طول زمان تریگر شدن ( پهنای پالس ) رو محاسبه کنید که مبحثش جداست و بهتره از تایمر استفاده بشه اگه لازم بشه و شما قابلیت ساخت رو داشته باشید راهنمایی کنم
                      خیلی برام مهم هست بگید که چطور تشخیص میدید که گذر رو حس میکند؟
                      میانگین سرعت پینتبال 90 متر بر ثانیه یا 300 فوت بر ثانیه هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست ها
                        ca3130 هم قیمتش مناسبه اگر نه برو سراغ آنالوگ دیوایس
                        بعد شما این نقطه رو تریگر کردید باید یک نقطه تریگر دیگه هم داشته باشید تا بتونید سرعت رو اندازه بگیرید
                        همون اول توضیحات واضح میدادید تا بشه بهتر راهنمایی کرد
                        با یک نقطه تشخیص سرعت امکان نداره مگر اینکه طول زمان تریگر شدن ( پهنای پالس ) رو محاسبه کنید که مبحثش جداست و بهتره از تایمر استفاده بشه اگه لازم بشه و شما قابلیت ساخت رو داشته باشید راهنمایی کنم
                        خیلی برام مهم هست بگید که چطور تشخیص میدید که گذر رو حس میکند؟
                        میانگین سرعت پینتبال 90 متر بر ثانیه یا 300 فوت بر ثانیه هست
                        بله دو سنسور توی مدار هست و توسط تایمر محاسبه میکنه از تایمر خود اردوینو استفاده میکنم جالب اینه قبلا یک بار با همین ماژول تونستم سرعت رو ثبت کنم ولی دیگه نشد
                        فیلمش رو

آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلود سنتر عکس و فایل یو آپلود
                        جدیدترین ویرایش توسط مهرداد۳۰۰; ۱۷:۰۲ ۱۴۰۳/۰۶/۱۸.

دیدگاه

بله دو سنسور توی مدار هست و توسط تایمر محاسبه میکنه از تایمر خود اردوینو استفاده میکنم
                          1- محاسبات دقیق روی کاغذ انجام بده و به ترتیب زمانبندی ، میزان خطا ، دقت کار رو مشخص کنید بر اساس اون آپ امپ مناسب کار خود را پیدا و بعد از اون اگر با تایمر کار میکنید فرکانس میکرو رو تعیین کنید
                          2 -دو تا مدار تشخیص مانع با آپ امپ سرعت بالا طراحی و بساز و از این ماژول استفاده نکن
                          2- از دو اینتراپت میکروکنترلر استفاده و از آردیونو استفاده نکن
                          4- در تغذیه و برنامه نویسی مد های کاهش نویز رو رعایت کنید
                          5- اگر احتیاج به محاسبه زمانهای بسیار کوتاهتر داشتید که با استفاده از تایمر باعث کاهش دقت آن می شود از طریق مدارات آنالوگ ساخت تایمر راهنماییتون میکنم

دیدگاه

سلام
                            وقت بخیر

دستگاه هایی هست که برای اندازه‌گیری سرعت استفاده میشه دستگاهش رو دارم در اون دستگاه از سنسور مادون قرمز استفاده شده و یک میکرو کنترلر ۴۸ مگا هرتز
                            دیود گیرنده مادون قرمز مورد استفاده ، دارای یک قاب شکاف دار هست یا خیر ؟

خروجی گیرنده مادون قرمز مورد استفاده ، از طریق یک گیت اشمیت تریگر ، به میکرو وصل میشه ؟

03-06-19

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amir_moayeri نمایش پست ها
                              سلام
                              وقت بخیر

دیود گیرنده مادون قرمز مورد استفاده ، دارای یک قاب شکاف دار هست یا خیر ؟

خروجی گیرنده مادون قرمز مورد استفاده ، از طریق یک گیت اشمیت تریگر ، به میکرو وصل میشه ؟

03-06-19
                              بله گیرنده داخل قاب هست که نور بهش نرسه گیت مدار رو نمیدونم اشمیت تریگر هست یا نه اما دیشب مداری که برای سنسور خودم طراحی کردم اشنیت تریگر هست و بزودی چاپ و تستش میکنم فقط نمیدونم کلاک پردازنده اردوینو ۱۶ مگا هرتز میتونه این سرعترو بخونه یا نه پردانزده اون دستگاه ۴۸ مگا هرتزه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X