اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت سرعت سنج با اردوینو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت سرعت سنج با اردوینو

سلام دوستان عزیز
    قبل از هز چیزی پوزش میخوام بابت اینکه تازه وارد هستم در دنیای اردوینو و اطلاعات زیادی ندارم و میخوام یاد بگیرم.
    من میخوام یک سرعت سنج با استفاده از سنسور IR بسازم و سبک کارش هم به گونه ای هست که اردوینو باید مدت زمان عبور گلوله بین دو سنسور اردوینو را اندازه بگیره وسرعت گلوله را حساب کنه!در تحقیقی که کردم دیدم شاید دقت آنچنانی نداشته باشه مگر اینکه از سنسور های خوب و برد 16 مگاهرتزی اردوینو نانو استفاده کرد که دقت بیشتری داشته باشه چون بحث میکروثانیه هست
    میخواستم راهنمایی بگیرم که آیا امکانش هست که به دقت 2-3 متر در ثانیه با این سیستم رسید؟ سرعت گلوله بین 160 تا 200 متر در ثانیه و ساچمه 4.5 هست
    برای انجام این کار به چه تجهیزاتی احتیاج دارم و چه سنسور هایی باید بخرم؟
    حداکثر فاصله بین دو سنسور بیشتر از 10 سانت نباید باشه.
    نمونه خارجی ساخته شده هم توی لینک زیر هست که کارش دقیقا همینه
    chronoscopes.com
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

پاسخ : ساخت سرعت سنج با اردوینو

درود ، اولین موضوع اینه فکر میکنم با فاصله ۱۰ سانت که اشاره کردید ف کانس برد نانو و امثالش کم باشه ، باید تست کنید . یک پین دیجیتال رو به سنسور اول و دومی رو به سنسور دوم وصل میکنید ، با شرط ، مقدار تابع حالا یا micros یا millis بسته به نیاز ، ذخیره میکنید و با یک شدن سنسور دوم مجدد مقدار رو ذخیره میکنید، با کم کردن عدد اول از عدد دوم فاصله بین دو سنسور بدست میاد
    برای فرکانس منظورم استفاده از مثلاً esp8266 هست که در حالت عادی ۸۰ مگ و در اورکلاک ۱۶۰ مگ فرکانس داره یا esp32 که یه برابر سرعت لوپ بیشتر داره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Masood Ashoori نمایش پست ها
      درود ، اولین موضوع اینه فکر میکنم با فاصله ۱۰ سانت که اشاره کردید ف کانس برد نانو و امثالش کم باشه ، باید تست کنید . یک پین دیجیتال رو به سنسور اول و دومی رو به سنسور دوم وصل میکنید ، با شرط ، مقدار تابع حالا یا micros یا millis بسته به نیاز ، ذخیره میکنید و با یک شدن سنسور دوم مجدد مقدار رو ذخیره میکنید، با کم کردن عدد اول از عدد دوم فاصله بین دو سنسور بدست میاد
      برای فرکانس منظورم استفاده از مثلاً esp8266 هست که در حالت عادی ۸۰ مگ و در اورکلاک ۱۶۰ مگ فرکانس داره یا esp32 که یه برابر سرعت لوپ بیشتر داره
      ممنون میشم راهنمایی کنید که برای انجام این کار به چه قطعاتی احتیاج هست که بخرم .لیست کاملش اگه بتونید بدید ممنون میشم و اینکه احتیاج به برنامه نویسی سختی داره یا نه؟

دیدگاه

ابتدا با همون نانو تست کنید . شاید جوابگو بود . بعد شما مرجع معتبری برای تطابق عدد بدست اومده دارید ؟ اگر خواستید با esp کار کنید یک برد esp ترجیحا مدل ۷ یا ۱۲ و یا بهتر nodemcu تهیه کنید . در دو مدل اول نیاز به یک مبدل سریال و دو شاستی فشاری دارید . تغذیه این ماژول ۳.۳ هست و با خود آردو پروگرام میشه . مشکلی توی برنامه ندارید

دیدگاه

در رابطه با مرجع این لینک هست که توضیح داده https://hackaday.io/project/9378-diy...ic-chronograph
          اما من تجربه آنچنانی در برنامه نویسی ندارم و تا بحال با این برد کار نکردم بجز آموزش هایی که از سطح اینترنت یاد گرفتم!من دقیقا نمیدونم باید از چه مقاومت هایی و یا چه سنسوری دقیقا باشد استفاده بشه

دیدگاه

ببینید موضوع رو باید رده بندی کنید. اگر قرار هست صنعتی باشه و مقادیر بسیار دقیق باشه نیاز به سنسور های صنعتی سرعت و دقت بالا با حداقل تاخیر ، پردازنده قوی و ... دارید ، اما اگر بنا به ساخت یک پروژه آزمایشی هست و حتی پیشنهاد میکنم اگر هم قرار هست صنعتی بشه شما فعلا همین فاز آزمایشی رو انتخاب کنید با نهایتا اعداد غیر قابل اعتماد و غیر واقعی پیش برید ، بسازید تست کنید تا ایرادات دستتون بیاد ، همین اول نرید کلی هزینه تجهیزات تخصصی کنید ، برنامه این پروژه ۱۰ خط بیشتر نیست ، مهم صحت اطلاعات ه. باید برید توی کار ، بسازید ، سنسور ها موقعیت سنجی بشن کجا نصب بشه ، فاصله از گلوله و ... تا بعد .

دیدگاه

درود
              به نظرم با دو تا از این ماژول ها تست بگیر.ارزون هستن.
              مشخصات ولتاژ کار: 3.3 و 5 ولت نوع خروجی: دیجیتال 0 و 1 جریان خروجی تا 15 میلی آمپر عرض شیار: 5 میلی متر دارای چراغ نمایشگر وضعیت خروجی Speci

یا

خودم تست گرفتم تا 15000 دور بر دقیقه رو می تونه با آردوینو uno بخونه ( حداکثر دوری بود که می تونست درست بخونه) . که این با توجه به شرایطی که من تست کردم چیزی بالای 15-16 متر بر ثانیه میشه.پس احتمالا جوابگوی کار شما هست.
              فقط یکم کارت ظریف تر میشه و باید بیشتر دقت کنی چون دهنه سنسور حدود 1 سانت هست و مثل اون لینکی که دادی دستت باز نیست ( که خوب شاید از نظر دقت بهتر باشه...؟!)

در واقع کل چیزی که نیاز داری میشه : 2 عدد از ماژول های بالا ( هر کدوم گیر اومد)
              1 عدد آردوینو نانو
              جدیدترین ویرایش توسط behnam18; ۱۳:۵۳ ۱۳۹۷/۰۳/۲۱.

دیدگاه

ممنونم از راهنمایی شما.به نظر شما امکان انجام دادن این کار با ماژول داپلر هم هست؟ hb100

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pooreya_2008 نمایش پست ها
                  ممنونم از راهنمایی شما.به نظر شما امکان انجام دادن این کار با ماژول داپلر هم هست؟ hb100
                  راستش خیلی بعید می دونم با داپلر بشه همچین کاری کرد.جسم شما یه ساچمه 4.5 هست که فکر نمیکنم بتونه تشخیص بده (سرعت حرکت ساچمه که بماند!) همونطور که میدونید این داپلرها معمولا برای تشخیص حرکت هستند.نهایت کاری که دیدم میکنن باهاشون اینه که بتونی یه سرعت سنج خودرو بسازی ( فکر میکنم رنج اندازه جسم و سرعتی که می تونن تشخیص بدن تو همین بازه هاست).

دیدگاه

نوشته اصلی توسط behnam18 نمایش پست ها
                    راستش خیلی بعید می دونم با داپلر بشه همچین کاری کرد.جسم شما یه ساچمه 4.5 هست که فکر نمیکنم بتونه تشخیص بده (سرعت حرکت ساچمه که بماند!) همونطور که میدونید این داپلرها معمولا برای تشخیص حرکت هستند.نهایت کاری که دیدم میکنن باهاشون اینه که بتونی یه سرعت سنج خودرو بسازی ( فکر میکنم رنج اندازه جسم و سرعتی که می تونن تشخیص بدن تو همین بازه هاست).
                    ممنونم بهنام جان پش پیشنهاد شما استفاده از اپتوکانتر هست بجای استفاده از فتودیود؟

دیدگاه

ممنونم بهنام جان پش پیشنهاد شما استفاده از اپتوکانتر هست بجای استفاده از فتودیود؟
                      خوب در اپتوکانتر از فوتودیود استفاده شده. منظورتون رو متوجه نشدم.اگه منظورتون انتخاب بین ماژول آماده یا خرید قطعه و ساخت مدار هست ، که خوب با ماژول سریعتر و خیلی ارزونتر میتونید تست بگیرید.

دیدگاه

خوب در اپتوکانتر از فوتودیود استفاده شده. منظورتون رو متوجه نشدم.اگه منظورتون انتخاب بین ماژول آماده یا خرید قطعه و ساخت مدار هست ، که خوب با ماژول سریعتر و خیلی ارزونتر میتونید تست بگیرید.
                        بله سیستم کاری جفتشون یکیه اما من یک مدل ساخته شده دیگه دیده بودم که یک فرستنده ir مقابل یک گیرنده ir قرار میگرفت و در صورت قطع شدن ارتباط تایم را ثبت میکرد.اما فکر کنم استفاده از خود اپتوکانتر به شرطی که فاصله پین پایه هاش حداقل 10 میلیمتر باشه خوبه !گشتم جایی پیدا نکردم !

دیدگاه

بله سیستم کاری جفتشون یکیه اما من یک مدل ساخته شده دیگه دیده بودم که یک فرستنده ir مقابل یک گیرنده ir قرار میگرفت و در صورت قطع شدن ارتباط تایم را ثبت میکرد.اما فکر کنم استفاده از خود اپتوکانتر به شرطی که فاصله پین پایه هاش حداقل 10 میلیمتر باشه خوبه !گشتم جایی پیدا نکردم !
                          ماژول اپتوکانتر Opto Counter ابزاری جهت شمارش می‌باشد. اپتوکانتر دارای یک شیار است که به صوت فرستنده و گیرنده مادون قرمز شمارش را انجام می‌دهد. Opto Counter یک ماژول

خرید اینترنتی ماژول اپتوکانتر Q15 به صورت خرده و عمده و قیمت انواع ماژول سنسور نوری در فروشگاه آنلاین الکترونیک و رباتیک روبوایکیو

ماژول اپتوکانتر | اوپتوکانتر | شمارنده با خروجی دیجیتالفرستنده گیرنده مادون قرمز که قابلیت شمارش اجسام  ورودی از داخل شیار مربوط به فرستنده  و گیرنده را دارد.این ماژول در رباتیک برای کنترل سرعت دور موتور و یا در خط تولید به منظور شمارش اجسام عبوری به کار می رود.خروجی این ماژول به صورت دی

کجا رو گشتید شما؟

دیدگاه

https://daneshjookit.com/%D9%85%D8%A...o-counter.html
                            خرید اینترنتی ماژول اپتوکانتر Q15 به صورت خرده و عمده و قیمت انواع ماژول سنسور نوری در فروشگاه آنلاین الکترونیک و رباتیک روبوایکیو

ماژول اپتوکانتر | اوپتوکانتر | شمارنده با خروجی دیجیتالفرستنده گیرنده مادون قرمز که قابلیت شمارش اجسام  ورودی از داخل شیار مربوط به فرستنده  و گیرنده را دارد.این ماژول در رباتیک برای کنترل سرعت دور موتور و یا در خط تولید به منظور شمارش اجسام عبوری به کار می رود.خروجی این ماژول به صورت دی

کجا رو گشتید شما؟
                            مهندس اینا فاصله بین هر پلش 5 میلیمتر هست! اینطوری جواب نمیده!قطر ساچمه 4.5 هست اما کافیه یکم کج نصب بشه جلوی لوله که بزنه سنسورو بترکونه

دیدگاه

این ماژول از یک سویچ نوری تشکیل شده است. سمتی که با حرف F مشخص شده از یک LED اینفرارد بهره می گیرد که در داخل شکاف می تابد و طرفی که با حرف S مشخص شده از یک فوتوترانزیستور تشکیل شده که به هنگام دریافت نور ON میشود. به این ترتیب با استفاده ازاین

ماژول اپتوکانتر opto counter شمارشگر نوری ماژول اپتوکانتر opto counter شمارشگر نوری در یکی از بازوهای سنسور خود LED مادون قرمز ( F ) و در بازوی دیگر یک فتوترانزیستور دارد

در این مدل فاصله دهنه 10 میل هست. فقط قبل از خرید حتما با فروشگاه چک کن که دقیقا همین رو برات بفرستن.( بعضیا این مدل رو تموم کردن برمیدارن اون یکی رو میفرستن بعد میگن اینا که فرقی نداره با هم!)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X