اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت مداری که بتونه تعداد دور زدن یک موتور رو نمایش بده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت مداری که بتونه تعداد دور زدن یک موتور رو نمایش بده

دوستان راهی هست که بشه تعداد چرخش یک موتور رو روی سون سگمنت نشون داد

پاسخ : ساخت مداری که بتونه تعداد دور زدن یک موتور رو نمایش بده

درود
    بله وجود دارد یکی بکمک میکرو و سنسور های مختلف (مثلا اثر هال - مادون قرمز - انکودر و ... ) و یکی هم استفاده از مدارهای شمارنده : لینک های زیر را ببینید :

در اين پروژه از ميکرو کنترلر هاي AVR و زبان برنامه نويسي بيسيک تحت BASCOM استفاده شده است . براي تشخيص حرکت موتور از سنسورهاي مادون قرمز استفاده شده است .

کیت شمارنده هوشمند (دور شمار بوبین پیچ و ترانس پیچ) مدل 9600 با آی‌سی atMega8a ، سون‌سگمنت ۴ تایی ، قابلیت تشخیص اتوم...

RPM counters are used to measure Speed of Motors (AC/DC) or any Rotating Object. They measures and indicates current Rotating Speed of Motor. They are very essential in applications like Speed Control of Motors and close Loop Control System. Such industrial RPM counters are very accurate made up of microcontroller or microprocessor. 

RPM counters are used to measure Speed of Motors (AC/DC) or any Rotating Object. They measures and indicates current Rotating Speed of Motor. They are very essential in applications like Speed Control of Motors and close Loop Control System. Such industrial RPM counters are very accurate made up of microcontroller or microprocessor. 

البته معمولا تعداد دور بر دقیقه RPM موتور مهم است و اندازه گیری میشود ، ولی در بعضی از حالات تعداد دور زده شده موتور ( صرفنظر از زمان ) برای تعیین موقعیت در سروو موتورها یا استپ موتورها هم اندازه گیری میشود که در این مورد حتما باید از میکرو کنترلر استفاده نمود .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
      درود
      بله وجود دارد یکی بکمک میکرو و سنسور های مختلف (مثلا اثر هال - مادون قرمز - انکودر و ... ) و یکی هم استفاده از مدارهای شمارنده : لینک های زیر را ببینید :

در اين پروژه از ميکرو کنترلر هاي AVR و زبان برنامه نويسي بيسيک تحت BASCOM استفاده شده است . براي تشخيص حرکت موتور از سنسورهاي مادون قرمز استفاده شده است .

کیت شمارنده هوشمند (دور شمار بوبین پیچ و ترانس پیچ) مدل 9600 با آی‌سی atMega8a ، سون‌سگمنت ۴ تایی ، قابلیت تشخیص اتوم...

البته معمولا تعداد دور بر دقیقه RPM موتور مهم است و اندازه گیری میشود ، ولی در بعضی از حالات تعداد دور زده شده موتور ( صرفنظر از زمان ) برای تعیین موقعیت در سروو موتورها یا استپ موتورها هم اندازه گیری میشود که در این مورد حتما باید از میکرو کنترلر استفاده نمود .
      من دقیقا همون لینکدوم رو نیاز دارم ولی خیلی به نظرم قیمتش رو بالا زده اگه ادم بخواد انقدر هزینه کنه که یک ماژول بگیره خب با حدود همین مبلغ یدونه تاکومتر ارزون میشه خرید که خیلی هم شکیل تر و زیبا تره و راحت تعداد دور رو نشون میده
      جدیدترین ویرایش توسط Siavashxxxx; ۰۳:۵۹ ۱۴۰۲/۰۴/۰۴.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Siavashxxxx نمایش پست ها
        من دقیقا همون لینکدوم رو نیاز دارم ولی خیلی به نظرم قیمتش رو بالا زده اگه ادم بخواد انقدر هزینه کنه که یک ماژول بگیره خب با حدود همین مبلغ یدونه تاکومتر ارزون میشه خرید که خیلی هم شکیل تر و زیبا تره و راحت تعداد دور رو نشون میده
        درود
        شما که خودت استادی چرا از ما شاگردهای کلاس اول سئوال میکنی خب یک تاکو ارزون بگیر و خیلی شیک و ارزون زیبا و راحت کار انجام بده .

دیدگاه

دوستان راهی هست که بشه تعداد چرخش یک موتور رو روی سون سگمنت نشون داد
          درود،
          تعداد دور کل رو میخواید بسنجید یا دور در دقیقه؟
          اگر تعداد دور کل میخواید بسنجید راحت تر هست اما اگر میخواید
          تعداد دور در دقیقه بسنجید کار پیچیده تر میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

درود،
            تعداد دور کل رو میخواید بسنجید یا دور در دقیقه؟
            اگر تعداد دور کل میخواید بسنجید راحت تر هست اما اگر میخواید
            تعداد دور در دقیقه بسنجید کار پیچیده تر میشه.
            تعداد دور کل
            یه دستگاه ساختم که باهاش کلاف سیم پیچ رو میشه بست حالا مشکلم اینه که تعداد دور رو باید بدونم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها

درود
              شما که خودت استادی چرا از ما شاگردهای کلاس اول سئوال میکنی خب یک تاکو ارزون بگیر و خیلی شیک و ارزون زیبا و راحت کار انجام بده .
              دوست عزیز خب طبیعتا تمامه این افرادی که موضوع جدیدی رو شروع میکنن اینجا میتونن با مبلغ x تومن کار خودشون رو راه بندازن و نیاز هم نباشه بیان اینجا و سوال کنن
              هدف از اینجا اومدن بالا بردن معلومات هست و صرفه جویی در هزینه فکر کنم و اینکه اگه شما شاگردی پس من هنوز مهد کودک هم نرفتم اون تاکومتر هم تا قبل از این ک اینجا گیر کنم حتی اسمشم نمیتونستم بگم

دیدگاه

تعداد دور کل
                یه دستگاه ساختم که باهاش کلاف سیم پیچ رو میشه بست حالا مشکلم اینه که تعداد دور رو باید بدونم
                با سلام و احترام
                دوست عزیز برای کاربرد مورد نظر شما من فکر میکنم که استفاده از سنسور نوری بهترین و ارزونترین راه باشه. میتونید به سادگی یک LED مادون قرمز و یک گیرنده اونرو روبروی هم و در فاصله کم قرار بدید و به ساختار مکانیکی دستگاه هم یک لبه کوچک اضافه کنید بطوریکه در هر بار چرخش از میان مسیر نور بگذره، البته نیاز به ماژول خاصی نداره ولی اگر دوست داشتی تمیزتر و آماده باشه میتونی از ماژول زیر استفاده کنی.

موفق باشید.
                جدیدترین ویرایش توسط evergreen; ۱۲:۴۲ ۱۴۰۲/۰۷/۰۳.

دیدگاه

تعداد دور کل
                  درود،
                  اینکار با میکروکنترلر و بدون میکروکنترلر ممکن هست.
                  بدون میکروکنترلر ، نمونه این مدار هست:

دیدگاه

اگر پروگرامر و... ندارید مدار بالایی بهتر هست و اگر مایل هستید میتونم PCB هم براتون بذارم.
                    اما اگر پروگرامر دارید و نرم افزار مربوطه هم دارید مدار با میکروکنترلر ساده تر و جمع و جور تر هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها

با سلام و احترام
                      دوست عزیز برای کاربرد مورد نظر شما من فکر میکنم که استفاده از سنسور نوری بهترین و ارزونترین راه باشه. میتونید به سادگی یک LED مادون قرمز و یک گیرنده اونرو روبروی هم و در فاصله کم قرار بدید و به ساختار مکانیکی دستگاه هم یک لبه کوچک اضافه کنید بطوریکه در هر بار چرخش از میان مسیر نور بگذره، البته نیاز به ماژول خاصی نداره ولی اگر دوست داشتی تمیزتر و آماده باشه میتونی از ماژول زیر استفاده کنی.

موفق باشید.
                      ممنونم بسیار عالی

دیدگاه

اگر پروگرامر و... ندارید مدار بالایی بهتر هست و اگر مایل هستید میتونم PCB هم براتون بذارم.
                        اما اگر پروگرامر دارید و نرم افزار مربوطه هم دارید مدار با میکروکنترلر ساده تر و جمع و جور تر هست.
                        شما هم که دوست عزیز مثله همیشه شرمنده کردید و ممنونم

دیدگاه

شما هم که دوست عزیز مثله همیشه شرمنده کردید و ممنونم
                          ابعاد فیبر 8.5 در 12.5 سانتی متر هست .
                          در صورت نیاز با فرمت pdf بفرستم.

https://s6.uupload.ir/files/img_20230927_143951_yb6u.jpg

و

دیدگاه

ابعاد فیبر 8.5 در 12.5 سانتی متر هست .
                            در صورت نیاز با فرمت pdf بفرستم.

https://s6.uupload.ir/files/img_20230927_143951_yb6u.jpg

و
                            https://s6.uupload.ir/files/img_2023...44022_oki0.jpg
                            چون من یکم مبتدی هستم یک سوال داشتم این مدار خودش به تنهایی میتونه عمل کنه یا نیاز به آردینو داره

دیدگاه

این مدار آنالوگ هست،با آردوینو میتونست خیلی ساده تر باشه، جناب HS1386​ همیشه در مدارات آنالوگ به ما کمک میکنن(جسارت کردم گفتم،شاید هم من اطلاعاتم در این حده)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X