اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت کامپیوتر با z80 (رهنمایی و یافتم علاقه مندان)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت کامپیوتر با z80 (رهنمایی و یافتم علاقه مندان)

با سلام به همه دوستان عزیز من میخوام با میکروپروسسور z80 یک کامپیوتر کوچک بسازم و با هاش بتونم برنامه نویسی بیسک و بازی های قدیمی رو اجرا بکنم
    کسانی که در این حوزه اطلاعاتی دارن ممنون میشم بهم کمک کنند اگر لینک آموزشی یا کتابی و یا هر چیزی که به من کمک بکنه دارن ارسال کنند
    کسانی هم که علاقه دارن با هم این کامپیوتر رو طراحی کنیم به آیدی @amirmahdipal در تلگرام پیام بدن یا در زیر همین پست اطلاع بدن با تشکر​.

نوشته اصلی توسط gtalg880@gmail.com نمایش پست ها
    با سلام به همه دوستان عزیز من میخوام با میکروپروسسور z80 یک کامپیوتر کوچک بسازم و با هاش بتونم برنامه نویسی بیسک و بازی های قدیمی رو اجرا بکنم
    کسانی که در این حوزه اطلاعاتی دارن ممنون میشم بهم کمک کنند اگر لینک آموزشی یا کتابی و یا هر چیزی که به من کمک بکنه دارن ارسال کنند
    کسانی هم که علاقه دارن با هم این کامپیوتر رو طراحی کنیم به آیدی @amirmahdipal در تلگرام پیام بدن یا در زیر همین پست اطلاع بدن با تشکر​.
    دوست عزیز
    پیشنهاد میکنم از یک CPU سریعتر با قابلیت پشتیبانی از حافظه بیشتر را انتخاب کنید ولی اگر اصرار بر Z80 دارید کافیه این متن را درگوگل سرچ کنید
    Design Z80-based microcomputer
    دقت داشته باشید حداکثر سرعت Z80 حدود 4 مگاهرتز و حافظه قابل دسترسی فقط 65 کیلوبایت میباشد
    پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

شما چه پردازنده ای رو پیشنهاد میدید
      البته من پردازنده رو با سرعت 20 مگاهرتز پیدا کردم در لینک زیر

دیدگاه

با سلام
        برای اجرای بیسیک و بازیهای قدیمی، مهمتر از سخت افزار کامپیوتر مبتنی بر Z80، نیاز به سیستم عامل سازگار با هر دو دارین.
        کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها

با سلام
          برای اجرای بیسیک و بازیهای قدیمی، مهمتر از سخت افزار کامپیوتر مبتنی بر Z80، نیاز به سیستم عامل سازگار با هر دو دارین.
          ببخشید میشه بیشتر توضیح بدید
          نظرتون درباره سیستم عامل که در لینک زیر هست چیه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط emitor نمایش پست ها

دوست عزیز
            پیشنهاد میکنم از یک CPU سریعتر با قابلیت پشتیبانی از حافظه بیشتر را انتخاب کنید ولی اگر اصرار بر Z80 دارید کافیه این متن را درگوگل سرچ کنید
            Design Z80-based microcomputer
            دقت داشته باشید حداکثر سرعت Z80 حدود 4 مگاهرتز و حافظه قابل دسترسی فقط 65 کیلوبایت میباشد
            البته من پردازنده رو با سرعت 20 مگاهرتز پیدا کردم در لینک زیر​

دیدگاه

ببخشید میشه بیشتر توضیح بدید
              نظرتون درباره سیستم عامل که در لینک زیر هست چیه
              https://github.com/Zeal8bit/Zeal-8-bit-OS
              سیستم عامل خودش یه نرم افزار هست که در پائینترین سطح با سخت افزار ارتباط داره و علاوه بر مدیریت سیستم، قابلیتهای سخت افزار رو بصورت توابع ماکرو در اختیار نرم افزارهای دیگه میذاره تا اونها راحت تر کار کنن.
              مثلا برنامه ای که برای سیستم عامل داس نوشته شده در بخشهای مختلف اجرایی از توابع داس استفاده میکنه و به همین خاطر این برنامه روی سیستم عاملهای دیگه مثل ویندوز یا لینوکس اجرا نمیشه و خطا میده. در واقع سیستم عامل هم باید سخت افزار رو خوب بشناسه و بطور کامل پشتیبانی کنه، و هم برای استفاده از اون به نرم افزارهای دیگه سرویس بده.
              حالا اگه مثلا بیسیک که تحت داس نوشته شده رو بخواهیم روی Z80 اجرا کنیم باید سیستم عاملی داشته باشیم که توابع و وقفه های داس مورد استفادۀ نرم افزار بیسیک رو با همون مشخصات روی سخت افزار Z80 ما اجرا و پشتیبانی کنه.
              کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

البته من پردازنده رو با سرعت 20 مگاهرتز پیدا کردم در لینک زیر​
                https://esam.ir/item/26690854
                دوست عزیز برای کابردهای آموزشی عالیه .. کامپیوترهای زیادی با Z80 ساخته شدند که اولین آنها Zx81 بود ...البته این کامپیوترها سیستم عامل به فرمی که ما میشناسیم نداشتند بلکه فقط یک مفسر بیسیک داشتند که اجازه میداد کاربر برنامه هایی به زبان بیسیک بنویسه و آنها را اغلب روی نوار کاست ضبط کنه ...در ZX81 یک مفسر بیسیک با حجم حدود 8 کیلوبایت بود که اجازه میداد برنامه های بیسیکی روی حافظه 2 کیلوبایتی بنویسیم و البته یک ماژول حافظه 16 کیلوبایتی هم اضافه میشد که میشد برنامه های بسیار طولانی ( دهها صفحه برنامه بیسیک ) در همان 16 کیلوبایت نوشت .... اکثر بازیها و نرم افزارهای جانبی که برای این نوع کامپیوترها نوشته میشد به زبان اسمبلی بود و معمولا از زبان بیسیک فقط به منظورهای آموزشی استفاده میشد
                پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X