اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اندازه گیری مقاومت با دقت بسیار بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اندازه گیری مقاومت با دقت بسیار بالا

سلام :nice:
    دوستان من می خوام یه دستگاه با میکرو کنترلر بسازم که ثابت K که برای هر ماده رسانا متفاوت هست رو اندازه بگیرم برای این کار فقط کافیه که یک تکه از سیم به مساحت مثلا 1 mm مربع و به طول 1 cm را در دستگاه بگذاریم و دستگاه میزان k را به ما بدهد.
    مشکل اینجاست که به دلیل اندازه کوچک رسانا به دقت بسیار بالا از ADC وهمچنین به مقاومتهایی با تلرانس بسیار پایین نیاز داریم.به نظر شما شدنیه؟ :read:
    چهجوری؟
    راه دیگه ایی سراغ دارید؟
    ممنون

[glow=black,2,300]بردی جالب با سیستم عاملی جالب !!![/glow]

پاسخ : اندازه گیری مقاومت با دقت بسیار بالا

یه توصیه دارم:
    سیستم رنج بندی (مثل مولتی متر) بزار برای دستگاهت

دیدگاه

ممکنه بیشتر و با جزئیات توضیح بدی
      قطعه خاص یا ماژول خاصی داره؟

دیدگاه

نه
        یه مثال میزنم دربارهی ولتمتر با میکرو
        خوب وقتی میزاری روی رنج مثلا کیلو ولت باید یه طوری مقادیر مقاومت ها باشه که حداکثر ولتاژ مثلا 10 کیلو ولت بشه حداکثر 5 ولت
        پس مقاومت های بزرگی نیاز داری و اگه مثلا تلرانس رو 1 درصد در نظر بگیری تلرانس بسیار بزرگی میشه
        ولی مثلا تو رنج 5 ولت شما اصلا به مقاومت نیاز نداری و تلرانسی هم نداری
        فقط یه کلید سلکتور میخوای و چند تا مقاومت

دیدگاه

منظورت چیه؟همین تقسیم ولتاژ با مقاومته؟
          درسته میشه با اون اینکار رو کرد ولی مسله اینه که اولا حتی تلرانس 1 درصد مقاومتها هم برای این کار خیلی زیاده آخه مگه یک سانتی متر از سیم طلا یا مس یا اهن یا هر فلز دیگه چقدر مقاومت دارند!حتی مثلا سیمهای مدار هم مقاومتشون بیشتر از سیم مورد آزمایشه!
          ولی مثلا تو رنج 5 ولت شما اصلا به مقاومت نیاز نداری و تلرانسی هم نداری
          فقط یه کلید سلکتور میخوای و چند تا مقاومت
          پس تلرانس مقاومتها چی میشه؟
          میشه یه شماتیک بزاری
          ممنون :nice:

دیدگاه

من چیزایی که گفتم روش ساخت دستگاه نبود سوال شما نبود چیزایی که گفتم یه توصیه بود برای دقیق تر شدنش
            اون ولتمتر هم یه مثال بود
            شما برای اندازه گیری kنیاز به اندازه گیری مقاومت اون جسم داری که برای اینکه مقاومت سیم های مدار کم تر حساب بشه باید از طلا یا نقره استفاده کنی
            برای اندازه گیری مقاومت هم ساده ترین راه اینه بیای یه ولتاژی بدی به اون جسم و طرف دیگش رو بدی رو یه مقاومت و بعد به زمین و ولتاژ جسم و مقاومت رو بخونی تا با توجه به مقدار مقاومتت بتونی مقدار مقاومت جسم رو بدس بیاری و بعد با داشتن سطح مقطع و طول بیای kرو حساب کنی
            خوب مقدار خوب مقدار k برای بعضی عناصر بالا و بعضی پایینه
            مثلا برای یه دسته مقاومتی که باید بزاری تو مدار باید باشه 0.1 اهم و برای یکی دیگه مثلا باشه 1 اهم یه دسته هم مثلا 10 اهم
            تو باید یه کلد سلکتور بزاری و انواع رنج ها رو انتخاب کنی
            ولی فکر نکنم در عمل(مخصوصا با این قطعات عالی تو ایران) خوب جواب بده

دیدگاه

سلام عباس جان :nerd:
              اگر مشکلت فقط سره تلورانس مقاومت هستش , مقاومتهای 0% تو بازار هستن میتونی استفاده کنی

دیدگاه

من چیزایی که گفتم روش ساخت دستگاه نبود سوال شما نبود چیزایی که گفتم یه توصیه بود برای دقیق تر شدنش
                شرمنده شاید چون رشتم الکترونیک نیست یکم ...
                سلام عباس جان :nerd:
                علیک سلام جناب حسینیا
                اگر مشکلت فقط سره تلورانس مقاومت هستش , مقاومتهای 0% تو بازار هستن میتونی استفاده کنی
                جالبه تا حالا نمی دونستم oo:
                خوب یه مقدار از کار حل شد
                ولی دقت ADC میکرو خیلی برای این کار پایینه
                دوستان برای دقت یه مبدل ADC با دقت بالا مثلا 16 یا 24 بیت که توی ایران پیدا بشه سراغ ندارید؟ :question:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abbasmh
                  سلام :nice:
                  دوستان من می خوام یه دستگاه با میکرو کنترلر بسازم که ثابت K که برای هر ماده رسانا متفاوت هست رو اندازه بگیرم برای این کار فقط کافیه که یک تکه از سیم به مساحت مثلا 1 mm مربع و به طول 1 cm را در دستگاه بگذاریم و دستگاه میزان k را به ما بدهد.
                  مشکل اینجاست که به دلیل اندازه کوچک رسانا به دقت بسیار بالا از ADC وهمچنین به مقاومتهایی با تلرانس بسیار پایین نیاز داریم.به نظر شما شدنیه؟ :read:
                  چهجوری؟
                  راه دیگه ایی سراغ دارید؟
                  ممنون
                  با سلام.
                  این مقادیر ثابت K که می خواهید اندازه گیری کنید ، برای فلزات در محدوده چه اعدادی قرار دارد؟

یک قطعه از فلزات رایج ، با ابعاد : سطح مقطع = 1 میلیمترمربع و طول = 1 سانتیمتر
                  دارای مقاومتی کمتر از 0.1 میلی اهم خواهد بود.
                  اندازه گیری این مقادیر کم مقاومت ، با دقت بهتر از %1 احتیاج به تکنیکهای غیر معمول و حساس دارد ، که جزو روشهای رایج در مدارات نیست.

لذا پیشنهادات ذیل برای بهبود ارایه می شود:

1- طول انتخابی فلز را به چند متر افزایش دهید و قطر آن را به کمتر از 0.1 میلیمترمربع کاهش دهید. تا مقاومت کل به 0.1 تا 1 اهم نزدیک شود.
                  2- منبع جریان با پ امپ و ترانزیستور جریان بالا و مقاومت های 0.1% یا دقیقتر بسازید.( مثلا عددی بین 10 تا 100 میلی آمپر )
                  3- قطعه سیم مورد نظر باید از طریق مسیرهای کم مقاومت در مسیر سری جریان فوق قرار گیرد.
                  4- ولتاژ دو سر قطعه سیم مذکور با تقویت کننده اینسترمنتیشن تقویت شده و به A2D میکرو وصل می شود.
                  ( بدون تقویت نیز می توان به A2D با دقت بالاتر وصل کرد ( 16 و 18 و 20 و 22 و 24 بیت ) که دقیقتر نیز می تواند باشد.)
                  5- از ولتاژ مرجع دقیق با تنظیم استفاده کنید.

با سپاس

گشتی در لاله زار
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

ببخشید واقعا مقاومت 0 درصد گیر میاد؟
                    از کجا؟
                    با چه قیمتی؟

دیدگاه

سلام
                      از AD7780 استفاده کن بصورت SPI با AVR در ارتباط هست دقت آن 24 بیت هست.
                      «اگر واقعیات با نظریات هماهنگی ندارند، واقعیتآ‌ها را تغییر بده.»
                      آلبرت انشتین

دیدگاه

سلام
                        من چنین وسیله ای رو نساختم اما میدونم برای اندازه گیری بسیار دقیق مقاومت از روش four-point probe استفاده میشه. در این روش دو الکترود برای عبور دادن جریان از قطعه مورد نظره و دو الکترود برای اندازه گیری ولتاژ دو سر قطعه. به این ترتیب خطای ناشی از افت ولتاژ در سیمها از بین میره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X