اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی فرستنده و گیرنده مادون قرمز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی فرستنده و گیرنده مادون قرمز

سلام.
    یه جفت دیود فرستنده و گیرنده مادون قرمز دارم و میخواهم تو یه پروژه ای ازشون به عنوان کلید استفاده کنم .
    قبلا" از یکی پرسیدم این طور جوابمو داد:((شما برای فرستنده باید اونو با یه مقاومت 180 تا 220 اهم به vcc وصل کنی تا دائم روشن بمونه.
    برای گیرنده هم میتونی پایه مثبت اونو به gnd و پایه منفی اونو با یه مقاومت 20 کیلو اهم به vcc وصل کنی و خروجی رو از محا برخورد پایه گیرنده و مقاومت بگیری.))
    ماهم این مدار رو بستیم و هرچی سعی کردیم خروجی ای پیدا نکردیم.
    لطفا" یه روشی بگید که بتونم از این سنسور ها به عنوان کلید استفاده کنم.
    این هم عکس هاشون،
    این فرستنده

این هم گیرنده
    من خدا را دارم ، کوله بارم بر دوش ، سفری میباید ، سفری تا ته تنهایی محض ، هرکجا لرزیدی ، از سفر ترسیدی ، فقط آهسته بگو : من خدا را دارم.

پاسخ به سوالات درس مدارات منطقی
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=96902.0

پاسخ : راه اندازی فرستنده و گیرنده مادون قرمز

سیاه گیرندست به عکس زیر دقت کنید

*یادگیری علم زمانی مشکل است که قبل از یادگیری آن را پیچیده تصور کنیم.
    *چرا فکر میکنیم مباحث مهم و پیشرفته و سطح بالا باید پیچیده باشند.

دیدگاه

اگر خواستید فرستنده از مدار جدا باشه(مثل کنترل ویدیو) فرستنده و مقاومت 100 رو از مدار بالا حذف کنید و دقیقا همین مداری که حذف کردید رو جای دیگه حتی با باتری دیگه ایجاد کنید
      اینجا دیگه نیاز نیست منفیای باتریا به هم وصل بشند.

دیدگاه

سلام آقای microjo ، همانطور که گفته بودید.مدارش رو بستیم و لی همین طور که درشکل زیر میبینید اصلا" جواب نگرفتیم. oo:
        به نظر شما ، اشکال کارم کجاست؟

من خدا را دارم ، کوله بارم بر دوش ، سفری میباید ، سفری تا ته تنهایی محض ، هرکجا لرزیدی ، از سفر ترسیدی ، فقط آهسته بگو : من خدا را دارم.

دیدگاه

یا حضرت عباس :eek: :surprised:این چیه؟!! چقدر فاصله دادی؟!! برد اینها که اینقدر نیست اگه هم میخوای باید یک صفحه بازتاب کننده سفید بالاشون بزاری وگرنه نورش در محیط پخش میشه و هیچ رفلکسی به گیرنده نمیرسه.در ضمن مقاومت کلکتور گیرنده رو 10کیلو بزار حساسیت بیشتر بشه.با این بایاس ساده هیچ کنترلی روی حساسیت سنسور نداری و فقط3cm جواب میده.در ضمن یک LEDرو با مقاومت 10Kموازی کن تا اگه مدارت درست عمل کرد روشن بشه تا بفهمی.
          جانم به فدای ائمه اطهار
          می دونستم تحمل مرگ اعضای خانواده خیلی سخته ولی نه تا این حد،ایکاش پدرم بیشتر می موند.روحش شاد.

دیدگاه

یا حضرت عباس :eek: :surprised:این چیه؟!! چقدر فاصله دادی؟!! برد اینها که اینقدر نیست اگه هم میخوای باید یک صفحه بازتاب کننده سفید بالاشون بزاری وگرنه نورش در محیط پخش میشه و هیچ رفلکسی به گیرنده نمیرسه.
            من از 10 متری هم این سنسورو راه اندازی که کردم هیچ اطلاعات (خیلی مختصر) هم فرستادم
            شما برای اینکه ببینی نور خروجی از فرستنده چجوریه یدونه hed سفید رو روشن کن و نور تراوش شد رو بررسی کن امواج نور رو بطرف جلو متمرکز میکنه
            البته امواج به همه طرف پخش میشن ولی در جلو بسیار بیشتر ساتع میشه, مثل کنترل تلویزیونه که جلوی کنترل باید رو به گیرندش باشه

سلام آقای microjo ، همانطور که گفته بودید.مدارش رو بستیم و لی همین طور که درشکل زیر میبینید اصلا" جواب نگرفتیم. oo:
            به نظر شما ، اشکال کارم کجاست؟
            output این مدار به کانال ADC میکروکنترلر متصل میشه و باید میکرو برنامه نویسی بشه سنسور مادون قزمز بدون میکروکنترلر معنی و کاربرد نداره!!
            این مدارو من خودم امتحان کردم و درجه حساسیتش رو از برنامه کنترل میکردم طوری که از 10 متری هم میتونست گیرندرو تحریک کنه فقط نکته اینجاست که اگه شما بخوای فاصله فرستنده و گیرنده از هم زیاد باشن باید مقاومت گیرنده بیشتر بشه تا حساسیت بیشتر بشه
            البته فراموش نکن نور روز و نور لامپ امواج مادون قرمز کمی دارن و اگه درجه حساسیت خیلی باشه(مقاومت خیلی زیاد)همیشه محیط تاثیر گزاره و این مشکل ایجاد میکنه

شما نیاز داری به یدونه میکروکنترلر avr

من نمیدونم دستگاه شما چیه ولی اگه منتظر تغییر توی lcd هستید مقاومت فرستندرو خیلی کم کن و سنسورا رو بطرف هم بگیر در نهایت دستت رو بزار بینشون و بردار شاید تغییراتی رو تو lcd ببینید

دیدگاه

قابل توجه دوستان:
              1-من فاصله اون ها رو تا دو سانت هم رسوندم، ولی تغییرات ولتاژ نهایتا" نیم ولت بود.
              2-یعنی اینها رو نمیشه اصلا" بدون میکرو راه انداخت؟ :surprised:
              3-شما تو اولین پاسختون گفته بودید : (( که اگه به گیرنده اشعه نرسه 5 واگه برسه به صفر ولت میرسه.)) در اینصورت که اصلا"به میکرو نیازی نیست. :agree:
              4 - حالا اگه بخواهم با میکرو راهش بندازم ، میشه با وقفه هم این کار رو کرد؟؟ ، یا حتما" باید خروجی رو بدمش به adc.

دیدگاه

من فاصله اون ها رو تا دو سانت هم رسوندم، ولی تغییرات ولتاژ نهایتا" نیم ولت بود.
                هر چی موج مادون قرمز بیشتر به گیرنده برسه در این مدار ولتاژ خروجی از گیرنده هم کمتر میشه
                رسیدن به صفر ماکزیمم حالته که مال وقتیه که تمام موجهای فرستنده 100 درصد وارد گیرنده بشه اما موج پخش میشه و مقدار کمیش به گیرنده میرسه مگر اینکه تعداد فرستنده ها و توانشون افزایش پیدا کنه
                -یعنی اینها رو نمیشه اصلا" بدون میکرو راه انداخت؟ :surprised:
                چرا میشه ولی کاربردی نداره , مثلا میشه باهاش سرعت یدونه موتورو کنترل کرد که در این صورت با اتصال خروجی به پایه مناسب برخی از ترانزیستورها جریان قوی رو سوییچ کرد. البته من در برق زیاد سررشته ای ندارم ولی در این حد و حدود هست

کد:
                شما تو اولین پاسختون گفته بودید : (( که اگه به گیرنده اشعه نرسه 5 واگه برسه به صفر ولت میرسه.)) در اینصورت که اصلا"به میکرو نیازی نیست. :agree:
                یه نگاه به تاریخ برق بندازید , با اومدن ای سی یا همون مدارات مجتمع انقلابی به پا شد چون مهندسان برای انجام محاسبات بسیار بسیار کوچیک به مداری نیاز داشتند که ساختنش خیلی دردسر بود و اس سی اون مدارها و گیتهای منطقی رو تو خودش خلاصه کرده بود
                شما هم میتونی با ساختن چندتا گیت منطقی کارت رو پیش ببری ولی سخت و عبثه
                کد:
                حالا اگه بخواهم با میکرو راهش بندازم ، میشه با وقفه هم این کار رو کرد؟؟ ، یا حتما" باید خروجی رو بدمش به adc.
                ا میکرو کنترلر avr دستت برای هر کاری بازه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X