اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدارهای واسط میکروکنترلرها

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدارهای واسط میکروکنترلرها

دوستان زیر و بالای سایت را گشتم و دیدم اما مطلبی درباره ی آموزش مدارهای واسط میکروکنترلرها پیدا نکردم.
    چرا؟
    آخه منی که گرایش قدرت خوندم و زمینه ی الکترونیک را هم ندارم از کجا باید بدونم که چه جوری میشه یه میکرو را به یک قطعه دیگه متصل کرد.
    اصلا واسه یاد گرفتن این چیزها باید از کجا شروع کرد؟
    برای مثال فرض کنید من بخوام برق 220 ولت خونه را با فرمان میکرو قطع کنم - توی برق قدرت با کنتاکتور میشد اینکار را کرد- مسلمه که نمیشه!!! پس چی میشه ؟ کی میشه؟ نمیدونم
    اللّهمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدِ وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم

پاسخ : مدارهای واسط میکروکنترلرها

برادر با میکرو کنترلر هم میتونی به کنتاکتور فرمان بدی البته مدار واسط میخواد.من اولش رو میگم ببین میتونی طراحی کنی یا نه؟! خروجی میکرو رو از طریق یک مقاومت به آیسی بافر یا ترانزیستور وصل کن و بعد به بوبین رله بده کلکتورش رو و ولتاژ کاری رله رو به سر دیگه بوبین رله بده.تا اینجا حله؟ اگه حله بریم سر مدار فرمان قسمت دومش.تیغه های رله علی الحساب با 3تاش کار داریم دیگه،NO , COM, NC .درسته؟من نمیدونم بارت چیه!! ولی اصول کلی رو دارم میگم.می رسیم به برق تکفاز که باید نول رو مستقیم بدی به بوبین کنتاکتور یعنی چی؟A2،درسته؟ اما فاز: فاز باید کنترل بشه دیگه؟ پس باید بدیش به تیغه NO رله! به COM نده هرگز،آخه باعث میشه پایهNC بیجهت برقدار باشه که از نظر ایمنی(طبق تجربه شخصی شخصی خودمه و مستند نیستش بلکه از نظر من منطقی تره! :mrgreen و از تیغه COM ببر به A1 کنتاکتور و خلاص. امتحانش کن
    جانم به فدای ائمه اطهار
    می دونستم تحمل مرگ اعضای خانواده خیلی سخته ولی نه تا این حد،ایکاش پدرم بیشتر می موند.روحش شاد.

دیدگاه

با سلام البته شما خیلی کلی سوال پرسیدید
      اگه یک کتاب برای مدارات واسط نوشته بشه شاید 1000 صفحه هم بیشتر بشه اما اونی که شما خواستی اسمش مدار واسط نیست و معروف به درایور هست
      مدارات واسط بیشتر برای صوت و تصویر و شبکه و ساعت و صفحه کلید و اچ ام آی و اینجور چیزها رو شامل میشه
      اما درایور ها ساده هستند که با همون پورت io یک مکرو کنترلر قابل دست رسی است
      بهتره موردی سوال کنید تا بهتر بشه بهش جواب داد
      تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
      داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HPLNVQH
        دوستان زیر و بالای سایت را گشتم و دیدم اما مطلبی درباره ی آموزش مدارهای واسط میکروکنترلرها پیدا نکردم.
        چرا؟
        آخه منی که گرایش قدرت خوندم و زمینه ی الکترونیک را هم ندارم از کجا باید بدونم که چه جوری میشه یه میکرو را به یک قطعه دیگه متصل کرد.
        اصلا واسه یاد گرفتن این چیزها باید از کجا شروع کرد؟
        برای مثال فرض کنید من بخوام برق 220 ولت خونه را با فرمان میکرو قطع کنم - توی برق قدرت با کنتاکتور میشد اینکار را کرد- مسلمه که نمیشه!!! پس چی میشه ؟ کی میشه؟ نمیدونم
        کجایی پس؟!! :surprised:اینهمه تایپ کردم برات :cry2:
        جانم به فدای ائمه اطهار
        می دونستم تحمل مرگ اعضای خانواده خیلی سخته ولی نه تا این حد،ایکاش پدرم بیشتر می موند.روحش شاد.

دیدگاه

فدای دوستای دلسوز
          1- برادر عزیز ahmadpashaei ممنون از لطفت آفلاین بودم. خب چه مقاومتی؟ چند اهم؟ چه ترانزیستوری؟ برای مثال عرض کنم توی library نرم افزار پروتئوس اینقدر انواع و اقسام ترانزیستور هست که مخ من از دیدنشون سوت میکشه.

رله هایی که فرمودید را از کدوم کتاب میکرو میشه یاد گرفت؟ *خودم از همین جا میگم هیچکدوم*

2-aliila ی عزیز ، با همین فرمایش شما من یه چیز جدید یاد گرفتم- درایور و مدار واسط با هم فرق دارن - با لطفی که شما در پاسخ دادن به بنده دارید حتما سوالاتم را خواهم پرسید. هدف کلی من ایجاد یه بخش آموزشی برای همه است که حالا این وسط علاوه بر رفع نیازهای خودم بتونیم به دیگران هم بهره ای برسونیم. البته مدارهای واسط هم جدا از این درایورها جزء نیازهای بنده هست.

3- حالا واسه یاد گرفتن الکترونیک چه پیشنهادی به من دارید؟ اصلا لازمه الکترونیک خونده باشم تا بتونم کارمو راه بندازم؟
          :read:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HPLNVQH
            فدای دوستای دلسوز
            1- برادر عزیز ahmadpashaei ممنون از لطفت آفلاین بودم. خب چه مقاومتی؟ چند اهم؟ چه ترانزیستوری؟ برای مثال عرض کنم توی library نرم افزار پروتئوس اینقدر انواع و اقسام ترانزیستور هست که مخ من از دیدنشون سوت میکشه.

رله هایی که فرمودید را از کدوم کتاب میکرو میشه یاد گرفت؟ *خودم از همین جا میگم هیچکدوم*

2-aliila ی عزیز ، با همین فرمایش شما من یه چیز جدید یاد گرفتم- درایور و مدار واسط با هم فرق دارن - با لطفی که شما در پاسخ دادن به بنده دارید حتما سوالاتم را خواهم پرسید. هدف کلی من ایجاد یه بخش آموزشی برای همه است که حالا این وسط علاوه بر رفع نیازهای خودم بتونیم به دیگران هم بهره ای برسونیم. البته مدارهای واسط هم جدا از این درایورها جزء نیازهای بنده هست.

3- حالا واسه یاد گرفتن الکترونیک چه پیشنهادی به من دارید؟ اصلا لازمه الکترونیک خونده باشم تا بتونم کارمو راه بندازم؟
            :read:
            نوشته اصلی توسط HPLNVQH
            خب چه مقاومتی؟ چند اهم؟
            1K-4.7K

نوشته اصلی توسط HPLNVQH
            چه ترانزیستوری؟
            یه ترانزیستور NPN معمولی مثل BC547

نوشته اصلی توسط HPLNVQH
            هدف کلی من ایجاد یه بخش آموزشی برای همه است که حالا این وسط علاوه بر رفع نیازهای خودم بتونیم به دیگران هم بهره ای برسونیم. البته مدارهای واسط هم جدا از این درایورها جزء نیازهای بنده هست.

حالا واسه یاد گرفتن الکترونیک چه پیشنهادی به من دارید؟ اصلا لازمه الکترونیک خونده باشم تا بتونم کارمو راه بندازم؟
            این جور تاپیک های کلی هیچ نتیجهآ‌ی قابل قبولی نمیآ‌تونه داشته باشه.پس بهتره که اجازه بدید سوالات مختلف در تاپیک های مختلف مطرح بشن.

برای یادگیری این جور مسائل بهتره که قبل از پرسش در انجمن،یه سری به کتابآ‌های الکترونیک بزنید.
            برای کار با میکرو یه سری پیشنیازهایی هست که باید بلد باشید.مثلا الکترونیک آنالوگ رو در سطح درس الکترونیک1 و دیجیتال رو در حدود درس مدارمنطقی و مقداری هم برنامه نویسی و (به خصوص الگوریتم) بلد باشید.

دیدگاه

آقای رضایی کاملا درست فرمودن و شما نوشتین لیسانس!! و طبعا حداقل الک2 هم پاس کردین دیگه.مقادیر رو نگفتم آخه اولش نوشتم من راه کلی رو میگم ولی خیلی دقیقتر از کلی گفتم :rolleyes: فقط مقادیر مونده که اونم آقای رضایی گفت.من 1k میزارم معمولا ولی بستگی به ترانزیستور و مداری که بهش وصله هم داره ولی شما 1kبزار جواب میده :mrgreen:
              من نمیفهمم چرا میگن من قدرت خوندم و هیچ زمینه ای در الکترونیک ندارم :angry:پس الک1 و 2 و مدار1و 2و الک صنعتی رو کی میخونه+اونهمه کارگاه برق و مدار فرمان که تازه باعث میشه از خود الکترونیکی ها هم یه جورایی در یکسری کارها جلو بیفتین؟!!! خودتون نخواستید دیگه.یکمی تلاش بیشتری بکنید و حواستون به کار عملی ام باشه بیشتر جذب برق خواهید شد
              موفق باشید
              جانم به فدای ائمه اطهار

دیدگاه

فکر کنم تازه داریم به چیزی که هدفم بود نزدیک میشیم.
                کتاب الکترونیک؛ شما چه پیشنهادی دارید؟
                پیشنیازهایی مثل ... ؛ خواهشا" آقایون توجه کنید که ما توی مدینه فاضله زندگی نمیکنیم (بیشتر از این توضیح بدم تاپیکم حذف میشه) به ما توی کاردانی فقط در مورد دیود تدریس شد، الکترونیک 2 توی کارشناسی درس جبرانیه که پیشنیازش الکترونیک 1 هست و آشنایی با ترانزیستور هم لازمه نه فقط دیود! والبته من این درس را پاس نکردم.
                تعجب نکنید اگه نمیدونید خدمتتون عرض کنم اساتید خودمون هم از ناهماهنگی بین دروس و رشته مبهوت بودن.
                پس لطفا قضاوت اشتباه در مورد مقصر رو کنار بذارید و بیشتر راهنمایی کنید.
                اگه لازمه عرض کنم بنده در مسابقات ملی مهارت فنی رتبه دوم کشوری را کسب کرده ام.
                این از این ؛ حالا اصل مطلب اینه که همین رنج 1K تا 4.7K و BC547 را که میگین کنجکاوی من بیشتر شد و همین طور علاقه به الکترونیک.
                کار عملی با این کاستیهایی که من دارم چه کار عملی ای میتونم انجام بدم؟
                سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HPLNVQH
                  فکر کنم تازه داریم به چیزی که هدفم بود نزدیک میشیم.
                  کتاب الکترونیک؛ شما چه پیشنهادی دارید؟
                  پیشنیازهایی مثل ... ؛ خواهشا" آقایون توجه کنید که ما توی مدینه فاضله زندگی نمیکنیم (بیشتر از این توضیح بدم تاپیکم حذف میشه) به ما توی کاردانی فقط در مورد دیود تدریس شد، الکترونیک 2 توی کارشناسی درس جبرانیه که پیشنیازش الکترونیک 1 هست و آشنایی با ترانزیستور هم لازمه نه فقط دیود! والبته من این درس را پاس نکردم.
                  تعجب نکنید اگه نمیدونید خدمتتون عرض کنم اساتید خودمون هم از ناهماهنگی بین دروس و رشته مبهوت بودن.
                  پس لطفا قضاوت اشتباه در مورد مقصر رو کنار بذارید و بیشتر راهنمایی کنید.
                  اگه لازمه عرض کنم بنده در مسابقات ملی مهارت فنی رتبه دوم کشوری را کسب کرده ام.
                  این از این ؛ حالا اصل مطلب اینه که همین رنج 1K تا 4.7K و BC547 را که میگین کنجکاوی من بیشتر شد و همین طور علاقه به الکترونیک.
                  کار عملی با این کاستیهایی که من دارم چه کار عملی ای میتونم انجام بدم؟
                  سپاس
                  1-عجیبه که با این سطح دانش الکترونیکت چجوری رتبه 2 کشور آوردی؟!!! آخه در چه رشته ای؟
                  2-در دانشگاه کاردانی منم یک استاد که البته استاد من نشد خوشبختانه،فقط دیودها رو درس داد و تموم کرد الک1 رو =)) وجدان ندارن دیگه.منم علمی کاربردی بودم و از این چیزا زیاد دیدم ولی میرفتم سر کلاس استادهای خوبم مینشستم وگرنه که بیچاره بودم بابا،اگر میخواستی میتونستی این کار رو بکنی.البته نمیخوام بگم مقصریا ولی راه حلش اینه.با هیچ کتابیم نمیتونی بهتر بشی و به حرف من گوش بده چون درک میکنم و توی این محیط بودم و هستم(کارشناسیم باز علمی کاربردیه) رک بگم باید بری کلاس الک1 دانشگاه بشینی و کتاب متاب به درد شما نمی خوره و واسه کسایی هست که اصل درس رو خوندن و امتحان دادن نه شما که اصلا درس ترانزیستور رو نخوندی!!!!! از الان که شروع ترم هست برو سر یک کلاس الک1 بشین و همزمان آزمایشگاهشم برو بشین حتما حتما
                  موفق باشید
                  جانم به فدای ائمه اطهار

دیدگاه

ممنون از پاسخ و توجهتون؛
                    قدرت آقا ، قدرت . اگه الک 1 و 2 و صنعتی خونده بودم که نمیشد قدرت!
                    من درسم تموم شده کلاس الک 1 را هم رفته ام اما ... اگه درد دل گوش میکنین بگم کلاس الک 1 و 2 را با هم در یک ترم رفتم سر کلاس یک استاد **توجه **وقتی درس الک 1 به ترانزیستور رسید kvl هایی زد و توی 1 جلسه ، توجه کنید فقط 1 جلسه (بگم شایدم 2 جلسه یه وقت گردنم نباشه یا بگید خالی بندیه ) درس و ترم تموم شد** حالا از اون طرف کلاس الک 2 روابطی مثل Av=Av1*Av2 و... را از جلسه ی اول آورد توی درس که من نمیدونم روابطی که نه توی درس الک 1 و نه الک 2 هست را از کجا باید یاد گرفت.
                    الغرض ، حالا ما میکرو را چه کنیم؟ یک کلام بگید اصلا لازمه الکترونیک بخونم، کتاب فلوید را بهم معرفی کردن ، نظرتون چیه؟

دیدگاه

:question:یه مداری عنصری یا هرچی اسمش هست ، میخوام که به فرکانس سیگنال ورودی پاسخ بده. مثلا یه سیگنال با فرکانس متغیر از 10 تا 50 هرتز بهش بدیم و فقط در 30 هرتز خروجی بگیریم. :smile:

دیدگاه

این یک فیلتر میان گذر نیست؟
                        جانم به فدای ائمه اطهار

دیدگاه

فکر نمیکنم چون نمیخوام خود سیگنال را عبور بده و همچنین یک فرکانس مشخص نه یک باند فرکانسی.
                          لازمه خروجیش را به رله وصل کنم. یا اینکه اگر مصرف کننده ی توان پایین به خروجیش وصل بشه بتونه تغذیه اش کنه که این تغذیه جدای از سیگنال تحریک است.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...