اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جریان لازم برای رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : جریان لازم برای رله

نوشته اصلی توسط behnam_kh2002
    دوستان یه شماتیک برای ULN2003 و رله میزارید؟

پایه 9 ULN2003 کجا وصل میشه؟

توی 2003 از چهار رله استفاده کنیم، سه ورودی و خروجی دیگه که بدون استفاده هستن به چه صورت بسته میشن؟
    سلام.خوبی؟

uln2003.jpg

uln2003 طبق شماتیک بالا 7 تا دارینگتونه که اگه تعداد رله های که می خوای درایو کنی بیش از 2 تا باشه بهترین گزینه است و تا 7 تا رله میتونی همینطور که دوستمون گفتن راه اندازی کنی./

پایه 8 به زمین وصل میشه./ پایه 9 هم VCC مابقی دیگه مشخصه!

موفق باشی./

http://upload.tehran98.com/img1/b1cx...jmzq_thumb.gif

دیدگاه

• ۹٬۹۰۰ ریال ۲٬۹۷۰ ریال
      ۵٬۱۱۰٬۰۰۰ ریال ۴٬۶۵۰٬۱۰۰ ریال
      ۱٬۲۳۰٬۰۰۰ ریال ۶۱۵٬۰۰۰ ریال
      ۸٬۲۰۰ ریال ۶٬۵۶۰ ریال
      ۱۱۳٬۰۰۰ ریال ۶۲٬۱۵۰ ریال
      ۱٬۲۷۰٬۰۰۰ ریال ۱٬۱۸۱٬۱۰۰ ریال
      ۶۵۰٬۰۰۰ ریال ۲۶۰٬۰۰۰ ریال
      ۱٬۵۱۰٬۰۰۰ ریال ۱٬۲۸۳٬۵۰۰ ریال

یه سئوال
      من اگه از آی سی برای رله هام استفاده کنم دیگه مشکل ریست دن میکرو رو ندارم؟؟؟
      یعنی دیگه نیازی نیست 2 تا رگولاتور ببندم برای اینکه میکرو ریست نشه؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط laleh_slm
        یه سئوال
        من اگه از آی سی برای رله هام استفاده کنم دیگه مشکل ریست دن میکرو رو ندارم؟؟؟
        یعنی دیگه نیازی نیست 2 تا رگولاتور ببندم برای اینکه میکرو ریست نشه؟؟؟
        سلام.

ببینید پورت های میکرو توانایی راه اندازی رله رو نداره و اصلاً برای اینکار طراحی نشده و فقط بعنوان یه پالس با جریان کم برای فرمان دادن میشه ازش استفاده کرد.در حد راه اندازی چند تا LED ! وقتی رله رو مستقیم به پایه میکرو وصل میکنید ، میکرو نمیتونه بوبین رله رو تحریک کنه و رله راه اندازی نمیشه.(البته دیدم بعضی وقتا هم میشه!) برای راه اندازی رله هم همونطور که دوستان فرمودند از ترانزیستور و به نظرم اگه بیش از 2 تا رله دارید از ULN2003 d یا ULN2803 استفاده کنید.بهر حال این قضیه ربطی به ریست شدن میکرو نداره. (من ندیدم و نشنیدم به خاطر این ریست بشه) در مورد رگولاتور هم متوجه سوالتون نمیشم. نیازی به دو تا رگولاتور ندارید. یه رگولاتور سوئیچینگ مثل LM2576 اگه ببندید تا 3 آمپر میتونید ازش جریان بکشید و گزینه خوبیه همیشه.

یادتون باشه همیشه برای میکرو از مدار ریست استفاده کنید. (همون مقاومت و خازن که به پین ریست وصل میشه)
        اگه درست سوالتون رو متوجه نشدم توضیح بفرمایید...

موفق باشی.

http://upload.tehran98.com/img1/b1cx...jmzq_thumb.gif

دیدگاه

میخواستم حدود 20 تا رله 5 ولتی (مقاومت بوبین=70 اهم) رو با میکرو کنترل کنم.
          بین این دو تصویر، کدوم سر همبندی درسته. اون بافر 74hc245 هست. تغذیه رلهآ‌ها 5 ولته.
          البته تصویر با ترانزیستور درستآ‌تره بنظرم! ولی وقتی از تغذیه مناسب بافر مطمئن باشیم، چه کاریه ترانزیستور بذاریم!!؟!؟

تصویر یک

تصویر دو

==============================================

ولی بنا به گفته دوستان در این تاپیک و در این یکی تاپیک http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=62537.msg354067#msg354067
          برای تعداد زیاد رله آ‌ها، بهتره از uln2003 و uln2803 استفاده کرد. طبق این پست جناب نصیری: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56926.msg307350#msg307350

1- مشکل بزرگ من، همین uln2003 هست! تا حالا 2-3 بار ازش استفاده کردم، ولی همیشه همیشه همیشه داغ میشه، خیلی داغ. uln تو خروجی 7تا کانال داره. هر رله هم حدود 70میلیآ‌آمپر میکشه. 7 تا 70 میلی میشه 490 میلیآ‌آمپر! تو دیتاشیت زده تا 500میلی جواب میده، یعنی تا لب مرز داغ میشه. چیکارش کنم؟؟؟؟؟ مطمئنم اگه استفاده کنم، خیلی داغ میکنه، قبلا هم همین مشکل رو داشتم.

2-فرق 2003 و 2803 فقط بخاطر یدونه خروجی بیشتر 2803 هست؟؟؟ هیچ فرق دیگری ندارن؟
          دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

:cry:

همون 2تا سوال پست قبلی رو یکی کمک کنه ممنون میشم.

این مدار :
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56926.msg307350#msg307350

چیزه دیگری لازم نداره؟ uln2003 بهتره uln2803؟
            دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

دم همه گرم از کمکآ‌های فراوان! :nerd:

میشه یکی بزرگواری کنه، لطف کنه، شماتیک پروتئوس بستن uln2803 رو همراه با رله 5 ولتی (مقاومت بوبین=70 اهم) قرار بده؟
              صدجور بستمش، ولی کار نمیکنه. تو خروجی led میذارم روشن میشه، ولی رله میذارم، هیچی نمیشه!
              شماتیکآ‌های رو اینترنت هم بستم، فایده نداشت! چیزی که خودتون جواب گرفته باشین با رله دارین؟

پایهآ‌ها uln2803 :
              10 > Vcc
              9 > Gnd
              به ورودی 1B (پایه1) ورودی پولآ‌اپ 5 ولت دادم که بجای سیگنال ورودی، با کلید زمین میشه.

دیدگاه

چقدر کمک شایان! مراتب سپاسگزاری مرا بپذیرید! :mrgreen:
                رفتم عملی مجددا با چندتا آیسی دیگه تست کردم. بالاخره درست شد.

فقط امیدوارم دوباره داغ نکنه که دوباره شرمندتون نشم. :bye

دیدگاه

لطفا صبر کنید...