اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل در راه اندازی رله با ترانزیستور توسط میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل در راه اندازی رله با ترانزیستور توسط میکرو

استاد عزیزمون جناب baby_1 مورد دوم که میخواستم اشاره کنم رو توضیح کامل دادن...

دلیل اول اینکه این مورد رو گفتم تست بکنی؛ اطمینان از سالم بودن ترانزیستور و رله بود؛ چون خودت بهتر میدونی بعضاً اینطور ایراد ها پیش میاد و کلی آدم سرکار میره؛ درحالی که با یه تست کوچیک میتونسته بفهمه که مثلا ترانزیستور معیوب بوده و...

ضمنا اگه امکان داره شماتیک کامل مدار رو میذاری؟ شاااید اونجا چیزی رو دیدیم که باعث شده این مدار فسقلی باهامون بازی کنه!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط baby_1
      سلام
      این موارد رو تست کنین (اگر کار صنعتی دارین می کنین و از رله فیندر استفاده می کنین)
      1-دیود هرزگرد با خاصیت بایاس معکوس زیاد تا به حالت مستقیم با اعمال ولتاژ معکوس سلف رله بخواد عکس العمل نشون بده ولتاژ زیاد از طریق R1 به کالکتور ترانزیستور اعمال می شود و همین می تواند در لحظات روشن شدن و خاموشی باعث دردسر شود ، برای این منظور به جای دیود 1N4000 ها از دیود های Fast recovery استفاده کنین یا نهایتا از مدارت RCD به جای محافظ ساده استفاده کنین (مقدار مقاومت از رابطه

بدست می آید که C مقدار خازن پیش فرض شما و L اندکتانس سیم پیچ هست)
      اگه میشه یکی از این دیودهای fast Recovery رو معرفی کنید . ممنون میشم .
      منظور از مدارات RCD کدوم مدارات هست ؟

نوشته اصلی توسط baby_1

2-ترانزیستور BD135 با جریان دهی 1.5 آمپر برای راه اندازی یک رله که نهایتا در بدترین وضعیت 150 میلی آمپر می کشد کم نیست ، طوری که من حساب کردم برای یک رله سالم و متداول با این ترانزیستور مقدار مقاومت پایه بیس باید برابر با 280 اهم باشه که بهترین مقاومت مقاومت 330 اهم است که در این حالت میکرو باید توانایی جریان دهی نزدیک به 20 میلی آمپر رو داشته باشد که در صورتی که بیش از 5 پین از میکرو مصرف شده باشد جریان میکرو برای راه اندازی این رله جواب گو نخواهد بود و بهتر است از ترانزیستورهای bdx یا tip(به عنوان مثال bdx53 یا tip120 ) استفاده کنین
      الان دقیقا منظورتون رو نفهمیدم . چون از افعال منفی استفاده کردین یکم گیج شدم . یعنی شما می گید با این ترانزیستور جواب نمیده ؟
      من الان با مقاومت 1.7 توی بیس و کلکتور بدون مقاومت دارم از هر 3 پین راه اندازی می کنم و فرمان می دم و هر 3 فعال میشن .

نوشته اصلی توسط baby_1
      3-عجیب ترین قسمت برنامه نویسی حساس بودن به لبه است که این قسمت در صورت ایجاد یه پالس همانند ضربه باید لحظه ای وقفه رو اجرا کند و سپس بیرون بیاید ، دلیل بیرون نیامدن رو باید نرم افزاری تحقیق کرد تا سخت افزاری
      حق با شماست . اینکه داخل حلقه وقفه می مونه یکم عجیبه . ولی به نظر من مشکل از قسمت برنامه نویسی نیست . چرا ؟ چون در حالت معمولی و بدون رله و ترانزیستورها و با گذاشتن یک LED در اون پورت هایی که به ترانزیستور وصل میشه / مدار کاملا درست و بدون مشکل کار می کنه .

نوشته اصلی توسط شاهرخ
      دلیل اول اینکه این مورد رو گفتم تست بکنی؛ اطمینان از سالم بودن ترانزیستور و رله بود؛ چون خودت بهتر میدونی بعضاً اینطور ایراد ها پیش میاد و کلی آدم سرکار میره؛ درحالی که با یه تست کوچیک میتونسته بفهمه که مثلا ترانزیستور معیوب بوده و...
      ترانزیستور کاملا سالم هست . چون با دادن 5 از منبع تغذیه بهش فرمان می گیره و با برداشتنش قطع می کنه . از خود میکرو هم همینطور .
      در ضمن همین مدار با سطح صفر مشکلی نداره و کاملا درست کار می کنه و داخل وقفه ها نمیره .
      من احساس می کنم این رله در بعضی از لحظات کاریش نوسانات جریان داره که با این مولتی مترهای دیجیتال نمیشه اون رو دید . باید آنالوگ باشه .

نوشته اصلی توسط شاهرخ
      ضمنا اگه امکان داره شماتیک کامل مدار رو میذاری؟ شاااید اونجا چیزی رو دیدیم که باعث شده این مدار فسقلی باهامون بازی کنه!
      شرمنده فعلا نمی تونم . فقط همین رو بدون که چیز خاصی نداره . تنها قسمتی که چیزی داره همون قسمت فرمان هست . داخل وقفه وقتی فرمان روشن شدن رله داده میشه دیگه دایم میره توی وقفه و همونطور که قبلا گفتم با برداشتن رله و ترانزیستور و گذاشتن LED مشکل حل میشه .

در ضمن با اون راه حل دو ترانزیستوره ای که دوست عزیزم Jervis داد مشکل تا حدودی حل شد و یکم اوضاع بهتر شد . به نظر شما علتش چی بوده ؟
      چرا باسطح درست کار میکنه (در حضور رله) و همچنین با LED ولی با لبه و رله درست کار نمی کنه ؟
      حالا بذارید baby_1 یک مدل دیود فست معرفی کنن . من یک تست بکنم شاید درست شد .

تاپیک جامع سیستم مدیریت ساختمان BMS و خانه هوشمند Smart Home
      دانلود مجموعه آموزشی شرکت Altium ا (Altium Training)
      مقالات و فایل های آموزشی نرم افزار Labview
      حل مشکل درایور و راه اندازی FT232 های غیراورجینال

دیدگاه

با اجازه ی استاد baby_1 ؛ دیود fast میتونی از این مدلها استفاده کنی : 1N4148 - BYV26 - FR104 - UF5408 اگه تونستی پاور کامپیوتر خراب پیدا کنی؛ توش حدودا
        100 گرم از دیودهای 1N4148 و FR104 پیدا میشه!!

دیدگاه

خب الان یه چیزی مشخصه و اونم اینه که میکرو ی بنده خدا سالمه و دلیل این مشکل جریان کشی زیادیه که چت میزنه ! :mrgreen:
          یه راه ساده ای هم هست که شاید جواب بده
          شما R2 رو حذف کنید و بجاش یه خازن عدسی بزارید.
          همراه با همون جفت ترانزیستوری که گفتم.
          ترانزیستور ها هم همونطور که جناب "baby_1" فرمودن قویتر بزارید. :agree:
          در مورد دیود هم 1N4148 فکر میکنم جواب بده که هم در دسترسه و هم ارزون !!
          البته به قول آقا شاهرخ اگه پاور خراب داشته باشید که مفت در میاد !!! :mrgreen:
          مفید بود ؟ بجای اسپم میتونید از دکمه ی تشکر استفاده کنید.
          [img width=405 height=100]http://eros8631.persiangig.com/image/pp.png[/img]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X