پاسخ : اندازه گیری جریان AC در حدود 400 امپر با استفاده از Ct ومیکرو AVR
سلام
درمورد پیشنهادی که دادی راستش یه کم فکر کردم :nerd:. فکر کنم برای تبدیل جریان به ولتاژ بازهم باید از یک مدار مبدل ولتاژ به جریان استفاده کرد . در ضمن نظر شما در مورد استفاده از یک مقاومت 0.47 اهم 10وات به جایه مقاومت 1 اهم 25 وات چییه . با توجه به اینکه روی ترانس جریان هم نوشته 10وات . در ضمن دیگه برام داشتن ولتاژ 5ولت در خروجی مدار زیاد مهم نیست این ولتاز اگر2.5ولت هم باشه خیلی بهتره
روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است
سلام
مشکلی نداره فقط باید بدونی که مقدار اندازه گیری شده دقیقا" مقدار جریان ورودی نیست و با یک ضریب مرتبط میشه که اینو باید در برنامه نویسی درنظر داشته باشی در ضمنه اینکه میتونی از تقسیم جریان بین چند مقاومت استفاده کنی تا بتونی از مقاومتهای با توان کمتر استفاده کنی تا اقتصادی تر هم باشه...
دوستان یه سری به این سایت بزنید سنسورای جریانی هست که کارتونو راه میندازه به راحتی
http://roboeq.com/modules.php?op=modload&name=Web_Links&file =index&req=viewlink&cid=68
سلام به همگی... میبینم که خیلی گیج شدین :mrgreen:
یه توضیحاتی میدم شاید به دردتون بخوره
ترانس جریان بر خلاف ترانس ولتاژ بهتره خروجیش امپدانس کمی داشته باشه. این ترانس ها در حالت ایده آل مثل یک منبع جریانن (که جریان خروجیشون متناسبه با جریان ورودیشون).
اما همونطور که میدونین هر ترانسی میتونه توان مشخصی رو داشته باشه. مثلا اگه شما یه CT با نسبت 400 به 5 داشته باشین که توانش 10 ولت آمپر باشه، فقط مجاز هستید بین 0 تا 0.4 اهم مقاومت در مسیر خروجیش بذارین.
یه توصیه هم بهتون میکنم که هیچوقت خروجی CT رو مدار باز نگذارین (و گرنه :twisted: )
اما برای کار شما دوست عزیز، بهتره که خروجی اون CT رو به یه سنسور ACS712 بدی (این سنسورها هیچ گونه مقاومت داخلی ندارن و نیازی نیست که برای توان خروجی CT نگران باشی) و از خروجی DC اونا استفاده کنی. مزیتی هم که داره اینه که دیگه نیاز به یکسوسازی نداری
خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)
دوست عزیز، برای خوندن 5 آمپر از مقاومت شنت استفاده کن. تو فروم جستجو کنید یه بار یه مطلبی یکی از دوستان راجع بهش گفته بود.
اگر خواستی خودت انجامش بدی، اصلاً نگران مقاومتِ توان بالا نباش. دو تا راه حل عملی بهت میگم که به هر دوش دوستانمون اشاره کردند. من از هر دو استفاده کردم و جواب گرفتم:
اولین راه؛ یه تیکه سیمِ خوب بردار و به جای مقاومت استفاده کن! یه سرِ سیم رو به زمین (GND مدار) وصل کن. مقاومتِ این سیم در حد چند ده میلی اهمه و افتِ ولتاژ دو سرش در حد چند صد میلی ولت. اگه خواستی تقویتش کنی با یه پ امپ معمولی مثل LM358 این کار رو انجام بده. فقط می مونه کالیبره کردنش. توی یه جریانِ معلوم (که با مولتی متر داری صحت سنجی می کنیش) ببین ولتاژ ADC چقدره. همین کافیه تا یه کار رو با یه فرمول ساده انجام بدی.
راه دوم؛ استفاده از سنسور اثر هال ACS چی چی. قیمتش 1-2 تومنه. یه آی سی 8 پایه. خروجیش هم خیلی خوبه. مقاومتِ سمت 5 آمپرش هم در حد چند میلی اهمه! خودش توش تقویت کننده هم داره و خروجی ولتاژش رو مستقیم بده به ADC.
با تشکر از آقای رستمی
اضافه میکنم برای سیم، شما میتونی از سیم های المنت که از آلیاژ کروم-نیکل هستن استفاده کنی، مثلا سیم نمره 1 هر مترش حدود 0.8 اهمه.
با این راه میتونید مقاومت وات بالای ارزون بسازین. البته سایز های کوچیکترش اهم بیشتری دارن و حتما باید توان مصرفی رو در نظر بگیرید.
کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.
دیدگاه