اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایور موتور dc با جریان دهی بیشتر حدود 10 آمپر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درایور موتور dc با جریان دهی بیشتر حدود 10 آمپر

توی عمل این مشکلی که با پروتئوس دارید رو ندارید.
    فقط کافیه یه خازن بزرگ مثلا 10 یا 22 میکرو برای آیسی بذارید و ورودی دلخواهتون رو بدید
    ولی در صورت استفاده از pwm و فرکانس بالا فکر کنم با شارژ شدن اون خازن بزرگ به مشکل بخورید و باید دیود جریان بالا پشت خازن بذارید اما برای pwm در حد 30 40 مشکلی ندارید (من که مشکلی نداشتم)
    AYRIC

دیدگاه

آخه من الان توی proteus هم با dc تنها مشکل دارم و ولتاژ دو سر موتور کمتر از 2 ولته هر چقدر مقدار اون خازنها رو تغییر می دم تاثیر زیادی نداره و البته وقتی اینجا مشکل دارم کشیدن مدارچاپی و ساخت برد با هزینه رو کمی ریسک می بینم .
      راستی چطور میشه توی protues یک سیگنال pwm ایجاد کرد و به مدار داد ( البته برای مرحله بعد از dc ثابت )
      می خوام بتونم سرعت موتور رو هر وقت خواستم ثابت بدم و هر وقت دیگه خواستم با pwm کمترش کنم ولی در حالت عادی و اکثر مواقع dc ثابت است و موتور با حداکثر توانش می چرخه .

دیدگاه

فهمیدم مشکل از کجاست دیودهای دو سر موتور رو برعکس زده بودم
        الان درست شد ولی یک مشکل دیگه هست اینکه دو طرف مدار بصورت یکسان کار نمی کنند .
        قطعا یک طرف مشکل داره
        ولی در کل خصوصا سمت چپ با سرعت موتور رو راه می اندازه و البته سمت راست سرعت خیلی کمی داره.
        فابل رو می گذارم یه زحمت بکشید یک تگاه بندازید .
        http://uplod.ir/5yg771ev0dd1/23.DSN.htm

دیدگاه

اشنقدر که شما مدار رو شلوغ کردی هرکی باشه اشتباه میکنه :biggrin:
          دلیل بعضی از کارهارو نمیفهمم مثلا روی یه خط سه تا آمپر مت واسه چی گذاشتی oo:
          به هر حال ولتمتر های سر گیت هارو برداشتم مشکل حل شد
          0 و 1 ورودی آیسی ها رو هم با LOGICSTATE بده خیلی راحتتره تا بخوای تغذیه و کلید بذاری
          AYRIC

دیدگاه

مقاومت داخلی ولتمترهام فرق می کرد
            ممنونم الان درست شده و البته نمی دونم چرا بعد از چند دقیقه سرعت موتور دوباره کمتر میشه و ولتاژ حدود 8 ولت میشه ولی فکر نکنم در کارایی من تاثیر داشته باشه .
            به هر حال اگه علتش رو بدونم خیلی بهتره
            مدار رو PCB می کنم و میرم برای تست نهایی .
            اگه نکته ای چیزی به ذهنتون رسید که کمکم می کرد قبل از اینکه مدار چاپی آماده بشه ممنون می شم بهم بگید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط داریوش عباسی
              مقاومت داخلی ولتمترهام فرق می کرد
              ممنونم الان درست شده و البته نمی دونم چرا بعد از چند دقیقه سرعت موتور دوباره کمتر میشه و ولتاژ حدود 8 ولت میشه ولی فکر نکنم در کارایی من تاثیر داشته باشه .
              به هر حال اگه علتش رو بدونم خیلی بهتره
              مدار رو PCB می کنم و میرم برای تست نهایی .
              اگه نکته ای چیزی به ذهنتون رسید که کمکم می کرد قبل از اینکه مدار چاپی آماده بشه ممنون می شم بهم بگید .
              بخاطر خازن بوتاستراپ که ولتاژ موتور میاد پایین توی عمل این اتفاق بعد از مدت خیلی بیشتری میافته
              اگه از ماسفت های Z44 و 4905 استفاده میکنی نیازی به دیود هرزگرد نیست
              چیز خاص دیگه ای به ذهنم نمیرسه
              AYRIC

دیدگاه

من در عمل امتحان کردم
                البته اولش خوب کار می کرد ولی بعد از چند بار چرخش موتور ، آیسی ها می سوزه ! :angry:
                البته احتمالا در یک جایی از برنامه هر دو ورودی برای یک لحظه روشن می شوند و ترانزیستور بالا و پایین با هم روشن می شوند و جریان زیادی عبور می کنه!
                بهتره یک کاری بکنم که ورودیها not همدیگه باشند و با یک گیت not کنترلش کنم و برای حالت stop هم یک مداری داشته باشم که این گیت را enable و disable کنه که در اون صورت دیگه هر دو خروجی با هم صفر می شوند
                من از ir2106 استفاده کردم .

دیدگاه

من در عمل امتحان کردم
                  البته اولش خوب کار می کرد ولی بعد از چند بار چرخش موتور ، آیسی ها می سوزه ! :angry:
                  البته احتمالا در یک جایی از برنامه هر دو ورودی برای یک لحظه روشن می شوند و ترانزیستور بالا و پایین با هم روشن می شوند و جریان زیادی عبور می کنه!
                  بهتره یک کاری بکنم که ورودیها not همدیگه باشند و با یک گیت not کنترلش کنم و برای حالت stop هم یک مداری داشته باشم که این گیت را enable و disable کنه که در اون صورت دیگه هر دو خروجی با هم صفر می شوند
                  من از ir2106 استفاده کردم .
                  با 2106 کار نکردم
                  اما هیچ کدوم از این آیسی ها نمیذاره شما هر دو ماسفت رو روشن کنید
                  خودش فقط یکی از ماسفت هارو روشن میکنه
                  چون این آیسی ها برای ولتاژهای بالاست و اگه این اتفاق در ولتاژ های بالا بیافته .........
                  مشکل از جای دیگس
                  ماسفت ها هم سوخته؟
                  شماتیک رو درست بستید؟
                  AYRIC

دیدگاه

آره 2106 هم توی شماتیک کاملا شبیه به بقیه است و فقط not بودن خروجی هاش فرثق داره.
                    3 تا از 4 ماسفت هم سوخته.
                    دستگاه داشت درست کار می کرد و وقتی که من یک خط به برنامه اضافه کردم که تحت شرایطی یهو جهت موتور عوض بشه این اتفاق افتاد
                    همیشه اگر ورودیها 0 و1 بود و موتور در یک جهت می رفت ابتدا ورودیها 0 و0 می شدند و بعد از چند ثانیه ااگه لازم بود 1و0 برای جهت برعکس می شدند ولی در اینجا من مجبور شدم یهو تغییر جهت بدم .
                    البته اول فکر می کردم که آیسیها سوخته چون به شدت داغ می کرد و اونها رو عوض کردم ولی جدیدها هم داغ می کرد تا اینکه دیدم که 3 تا از فتها هر 3پایه گیت و درین و سورسش اتصال کوتاه شده !!!!!!!!!!
                    افتها رو که عوض کردم ولی چون آیسی های جدید که قبل از عوض کردن فتها گذاشته بودم بازهم داغ می شدند حالا باید اونها رو دوباره عوض کنم که فعلا از اون آی سیها ندارم و باید دوباره بخرم
                    ولی قبلش باید جلوگیری کنم از وقوع یک چنین اتفاقی فکر کنم احتمالا مشکل از روشن شدن هر دو فت یک طرف با هم همزمان باشه

دیدگاه

گفتم که شما وقتی از این ایسی استفاده میکنید امکان روشن شدن هر دو ماسفت وجود نداره
                      مدل ماسفت هاتون و شرکت تولید کنندشون چیه؟
                      امکان داره ماسفت هایی که خریدید دیود هرزگرد نداشته و بار سلفی اونارو سوزونده باشه
                      AYRIC

دیدگاه

ماسفت های من irf540 بودند
                        البته چون دیگه از اون نداشتم این جدیدا رو که عوض کردم irf1404 گذاشتم

دیدگاه

گفتم که شما وقتی از این ایسی استفاده میکنید امکان روشن شدن هر دو ماسفت وجود نداره
                          اگه هر دو ورودی 1 باشند در مدل 2106 هر دو خروجی هم 1 میشه ولی آیا می تونه ماسفتها رو روشن کنه و چه اتفاقی می افته نمی دونم؟
                          من می خوام با یک مداری جلوی این قضیه رو بگیرم که حتی اگه میکرو هم هنگ کرد هر دو ورودی با هم یک نشه با یک گیت and میشه اینکار رو کرد .
                          در مورد فتها هم فکر کنم هر جفت مدلهایی که استفاده کردم ، دیود هرزگرد داره

دیدگاه

اگه هر دو ورودی 1 باشند در مدل 2106 هر دو خروجی هم 1 میشه ولی آیا می تونه ماسفتها رو روشن کنه و چه اتفاقی می افته نمی دونم؟
                            من می خوام با یک مداری جلوی این قضیه رو بگیرم که حتی اگه میکرو هم هنگ کرد هر دو ورودی با هم یک نشه با یک گیت and میشه اینکار رو کرد .
                            در مورد فتها هم فکر کنم هر جفت مدلهایی که استفاده کردم ، دیود هرزگرد داره
                            باید نات بذارید
                            در مورد دیود هم 540 ممکنه که نداشته باشه. بستگی به تولید کنندش داره. اگه اصل خود اینترنشنال رکتیفایر باشه داره
                            AYRIC

دیدگاه

با تشکر
                              منظورتون از دیود هرزگرد همین دیود در شکل است ؟ که در دیتا شیتش هست دیگه ؟
                              http://uplod.ir/brohz1ucek19/irf540.jpg.htm

دیدگاه

با تشکر
                                منظورتون از دیود هرزگرد همین دیود در شکل است ؟ که در دیتا شیتش هست دیگه ؟
                                http://uplod.ir/brohz1ucek19/irf540.jpg.htm
                                بله در دیتاشیت هست اما معلوم نیست که توی ماسفت هم باشه :mrgreen:
                                یبار تعدادی ماسفت رو من همینجوری سوزوندم و بعد فهمیدم بخاطر تقلبی بودن ماسفت بود.
                                AYRIC

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X