اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

میکروکنترلر فوق کم مصرف

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : میکروکنترلر فوق کم مصرف

نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها
    البته توی ران مود با فرکانس 31 کیلو هرتز
    بله دقیقا همینطوره!تو فرکانس 31کیلوهرتز همینطوره اما حساب کردم ک چون من نیاز دارم تا مدت زمان 10 میلی ثانیه درست بکنم کمتر از 200 کیلوهرتز نمیشه!
    بخاطره همین تو فرکانس کاریم 200کیلوهرتز رو اشاره کردم
    ببخشید تو فرکانس 31کیلوهرتز نمیشه 10 میلی ثانیه رو درست کرد !درسته؟!
    میدونید چرا اینو میگم؟؟؟
    چون به سرعت پردازش خیلی بالا نیازی ندارم و حتی برام فرکانس 1کیلوهرتز هم از نظره خودم کارم رو راه میندازه !!!
    حتی محض اطمینان 1 میلی ثانیه رو توی یه برنامه ساده با فرکانس 1000 هرتز تو پروتئوس هم شبیه سازی کردم و جواب داد
    اما نمیدونم چرا استادم گفت ک با فرکانس 31کیلوهرتز نمیشه delay به اندازه 10 میلی ثانیه رو ایجاد کرد!!!!!
    ولی با عقله من جور در نیومد؟!
    اومدم خودم شبیه سازی کردم دیدم ک برخلاف حرف استادم میشه!
    واسه همین برای محض اطمینان اومدم از شمام مشورت بگیرم

چون اگه فرکانس کاریمو تا 1 کیلوهرتز پایین بیارم اونوقت مصرف میکروی من خیییییییییییییلی میاد پایین!

خب نظرتون چیه؟!
    جدیدترین ویرایش توسط محقق حرفه ای; ۰۲:۳۶ ۱۳۹۶/۰۹/۱۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محقق حرفه ای نمایش پست ها
      چون اگه فرکانس کاریمو تا 1 کیلوهرتز پایین بیارم اونوقت مصرف میکروی من خیییییییییییییلی میاد پایین!
      ظاهرا شما یه کار RealTime دارین انجام میدین که باید وقفه 100 هرتز داشته باشین.
      اما مسئله اینه که در هر وقفه باید روتین وقفه هم انجام بشه که خود اونم چند تا کلاک لازم داره.
      احتمالا منظور استادتون با احتساب تایم اجرای وقفه بوده. وگرنه برای تولید 10 میلی ثانیه، یه صد هرتز کافیه.
      با فرکانس کاری 31 کیلو هرتز شما حدود 300 کلاک برای اجرای روتین وقفه زمان دارید. باید ببینید این مقدار کلاک برای کارتون کافیه یا نه؟
      کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

ظاهرا شما یه کار RealTime دارین انجام میدین که باید وقفه 100 هرتز داشته باشین
        سلام مجدد و تشکر
        بله دقیقا همینطوره من تو پروژه ام باید میکروم دائما یکسری ایمپالسها رو بصورت پیوسته تحلیل بکنه و بر اساس همون یکسری کارا انجام بده ک همون real timeمیشه! اما اصلا وقفه intrrupt نیاز ندارم فقط مقادیر دو عدد پالس رو دائما از ADC تحت نظر داره و بر اساس هر مقدار از قبل پیش بینی شده یکسری از پورت هارو یک یا صفر میکنه!
        احتمالا منظور استادتون با احتساب تایم اجرای وقفه بوده. وگرنه برای تولید 10 میلی ثانیه، یه صد هرتز کافیه.
        دقیقا همینطوره،امروز رفتم پیش استادم همینو بهشون گفتم و ایشون هم تایید کردن ک اشتباه گفتن و بقول خوده شما با 100 هرتز هم میشه!واااااقعا از کمکتون بینهایت ممنونم

اما یک سوال ازتون دارم
        من دیتاشیتATmega88Pرو نگاه کردم دیدم تو 1مگاهرتز کیلوهرتز 300میکروآمپر مصرف داره در مقدار تیپیکال!
        بنظره شما اگه فرکانس رو 100 هرتز انتخاب بکنم مقدار مصرف چقدر میشه؟!
        میشه لطفا بر اساس تجربتون یه مقداری رو پیش بینی بکنین؟

جدیدترین ویرایش توسط محقق حرفه ای; ۱۳:۳۰ ۱۳۹۶/۰۹/۱۸.

دیدگاه

اینکه میگیم RealTime یعنی کارها در زمان واقعی انجام بشه.
          اما اگه دائم یه پارامتر رو پایش کنیم این مفهوم ریل تایم نداره. بنا بر این برای ریل تایم بودن باید حتما عمل خوندن در بازه های زمانی مشخص و ثابت انجام بشه.
          برای اینکار از وقفه تایمر استفاده میشه تا اینتروال زمانی دقیق در بیاد.
          توی میکروها معمولا فرکانس در اختیار شما نیست که هر چی خواستین بذارین.
          مقادیر مشخص و از پیش تعیین شده ای وجود داره و شما از بین اونها انتخاب میکنید.
          من با AVR ها کار نکردم و دیدی نسبت بهشون ندارم. اما اونچه که از دیتا شیت مشخصه میزان مصرف نسبت خطی با فرکانس نداره.
          پیشنهاد میکنم هر قطعه ای که برای کار انتخاب کردین، حتما مطابق شرایط تعریف شده دیتا شیتش پیش برین تا محاسبات و اندازه گیریها با دقت بیشتری قابل انجام باشه.
          کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

دوست عزیز ... بیا روی آرم کار کن ... مثلا STM32L ....
            کامپیایلر هم یا از Keil یا از IAR استفاده کن ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط microprocesor_2002 نمایش پست ها
              دوست عزیز ... بیا روی آرم کار کن ... مثلا STM32L
              سلام
              بله اتفاقا همون اوایل استادمون هم همین پیشنهاد شما رو برام پیشنهاد کرد اما رفتم دیدم یه خورده دستوراتش و نحوه ی نوشتنش خییییییلی با avr فرق میکنه و من اصلا فرصت زیادی ندارم ک برم arm رو یاد بگیرم ولی در کل حق با شماست STM ها خانواده کم مصرفی هستن قابلیتهای خیلی جالبی دارن
              شاید جالب باشه براتون ک msp430 تو مد اکتیوش کمتر از 100 میکروآمپر داره در هر مگاهرتزش!!!!!
              من بیشتر با AVR بعدش با PIC بیشتر راحتم ولی بقول شما هیشکدومش به arm نمیرسن!
              ولی میکروی ایده آله من ک کاملا همونچیزی ک من دنبالشم رو داشته باشه همون msp430 هستش ولی میدونین نوشتن برنامه msp430 با کامپایلری ک تو سایت خودش گذاشته ک همون CCS هست خیییییییییلی سخته برام
              مگه اینکه دوستان یه کامپایلری معرفی بکنن ک شبیه سی کدویژن باشه!

شما تو این زمینه میتونی پیشنهادی بدین ک منو راهنماییم بکنی؟!

دیدگاه

سلام
                بله اتفاقا همون اوایل استادمون هم همین پیشنهاد شما رو برام پیشنهاد کرد اما رفتم دیدم یه خورده دستوراتش و نحوه ی نوشتنش خییییییلی با avr فرق میکنه و من اصلا فرصت زیادی ندارم ک برم arm رو یاد بگیرم ولی در کل حق با شماست STM ها خانواده کم مصرفی هستن قابلیتهای خیلی جالبی دارن
                شاید جالب باشه براتون ک msp430 تو مد اکتیوش کمتر از 100 میکروآمپر داره در هر مگاهرتزش!!!!!
                من بیشتر با AVR بعدش با PIC بیشتر راحتم ولی بقول شما هیشکدومش به arm نمیرسن!
                ولی میکروی ایده آله من ک کاملا همونچیزی ک من دنبالشم رو داشته باشه همون msp430 هستش ولی میدونین نوشتن برنامه msp430 با کامپایلری ک تو سایت خودش گذاشته ک همون CCS هست خیییییییییلی سخته برام
                مگه اینکه دوستان یه کامپایلری معرفی بکنن ک شبیه سی کدویژن باشه!

شما تو این زمینه میتونی پیشنهادی بدین ک منو راهنماییم بکنی؟!
                شرکت ST یه نرم افزار داره به نام CubeMX ... تو اون میتونید مصرف جریان میکرو رو تو مد های مختلف ببینید . اینکه چه باطری به درد کار شما میخوره

دیدگاه

خب سلام به دوستان عزیزم
                  من رفتم بعده کلی خوندن مقاله و امتحان کردن کامپایلرهای مختلف تونستم بهترین نوع میکروکنترلر کم مصرف و آسانترین و سریع ترین راه برای برنامه نویسی اون رو پیدا بکنم
                  ولی چون یک پست مستقل میخواد میخوام با اجازتون اول پست آموزشی رو کامل بذارم بعدش بیام آدرسشم بذارم اینجا تا دوستان دیگه خییییلی معطل نشن!
                  ان شاء الله ک برای پیشرفت جونای کشورم مفید باشه!
                  پس منتظر باشین تا بیام
                  جدیدترین ویرایش توسط محقق حرفه ای; ۱۴:۵۶ ۱۳۹۶/۰۹/۲۳.

دیدگاه

سلام به همه ی دوستان عزیز
                    واقعیت مطلب این هست ک من بعده نزدیک به 5سال تحقیق در مورد انواع میکروکنترلر های فوق کم مصرف برای کاربردهای خاص همونطوری ک چندماه پیش قولش رو داده بودم ک نتیجه نهایی و بهترین راهکار و پیشنهاد رو در زمینه میکروکنترلرهای فوق کم مصرف بدم الان اومدم تا در اختیارتون قرار بدم!
                    همونطوری ک دوستان در پست های قبلی هم اشاره کردن میکروهای خانواده MSP430 تولید شرکت تگزاس اینیسترومنت میکروکنتلرهای فوق العاده کم مصرف هستن اما برای انتخاب این میکروها برای کابردهای ما یکسری مشکلاتی هست ک ما یا حداقل بتونم اینو بگم که من لااقل نمیتونم اولین اولویتم رو به این میکرو بدم حداقل به دو دلیل! 1) نایاب بودنش و بالطبع گران بودنش در ایران بصورت تک آی سی (منکه از تهران از پاساژ امجد و عباسی نتونستم گیربیارم!) و فقط پدلانچرش هست ک اونم دردسرهای خودشو داره!
                    2)محیط برنامه نویسی یا همون کامپایلر مزخرف ccs ک خیییلی سخت بود برای من و نتونستم دوباره وقت بذارم برم اونم یادبگیرم!
                    البته بنده با کلی تحقیق بلاخره فهمیدم ک میتونیم بجای اینکه بریم ccs یاد بگیریم راحت ترین و باصرفه ترین راه اینه ک برناممون رو با همین پدلانچر های msp430g2 بنویسی چون دستوراتش عینه آردوینو هست و بعد برنامه رو توسط همون پدلانچر بریزیم به آی سی میکرو msp430 ک اینطوری قریب به 90 درصد کار راحت میشه!

البته بنده بازهم دلسرد نشدم و دوباره تحقیقاتم رو ادامه دادم تا به بهترین گزینه ی ممکن برسم ک هیچکدوم از این دردسر ها رو نداشته باشه!
                    چون من به شخصه و به احتمال 99 درصد شماهم دنبال میکروکنترلری هستید ک درعین فوق کم مصرف بودنش هم در ایران موجود باشه هم فراوان در دسترس باشه هم کامپایلرش آسون باشه مثله کدویژن یا اتمل استدیو... هم ارزان باشه
                    من بعده اینکه همه ی میکروکنترلر ها رو شخم زدم و زیر رو کردم بلاخره به بهترین و ایده آ ل ترین گزینه ای ک رسیدم این بود ک از میکرو کنترلر های خانواده ATtiny AVR در فرکانس های پایین استفاده بشه ایده آله!
                    مثال میزنم:
                    در فرکانس 33 کیلوهرتز و دمای 25 درجه tiny13 مقدار جریان مصرفیش در ولتاژ 2 ولت به 15 میکروآمپر میرسه!
                    در فرکانس 33 کیلوهرتز و در دمای 25 درجه tiny24/44/84 مقدار مصرف جریانش در 2 ولت به 8 میکروآمپر میرسه!
                    ک اگر باز نیاز به فرکانس بالا نداشته باشین بازم فرکانس رو بیارین پایین بازهم مقدار مصرف رو میتونین بیارین پایین تا به کف برسین!
                    من از سال 92 دارم در مورد این مطلب تحقیق میکنم و با کمک خدا تونستم به نتیجه برسم و برای پیشرفت جوانان کشورم ایران و کشور عزیزم ایران نتایج تحقیقاتم رو در اختیار شما قرار دادم!
                    ان شاء الله ک بتونین درست استفاده بکنینم و به کشورمون کمک بکنیم!

در سایه ی الله همیشه موفق باشین
                    َA.Y

دیدگاه

سلام به همه ی دوستان عزیز
                      واقعیت مطلب این هست ک من بعده نزدیک به 5سال تحقیق در مورد انواع میکروکنترلر های فوق کم مصرف برای کاربردهای خاص همونطوری ک چندماه پیش قولش رو داده بودم ک نتیجه نهایی و بهترین راهکار و پیشنهاد رو در زمینه میکروکنترلرهای فوق کم مصرف بدم الان اومدم تا در اختیارتون قرار بدم!
                      همونطوری ک دوستان در پست های قبلی هم اشاره کردن میکروهای خانواده MSP430 تولید شرکت تگزاس اینیسترومنت میکروکنتلرهای فوق العاده کم مصرف هستن اما برای انتخاب این میکروها برای کابردهای ما یکسری مشکلاتی هست ک ما یا حداقل بتونم اینو بگم که من لااقل نمیتونم اولین اولویتم رو به این میکرو بدم حداقل به دو دلیل! 1) نایاب بودنش و بالطبع گران بودنش در ایران بصورت تک آی سی (منکه از تهران از پاساژ امجد و عباسی نتونستم گیربیارم!) و فقط پدلانچرش هست ک اونم دردسرهای خودشو داره!
                      2)محیط برنامه نویسی یا همون کامپایلر مزخرف ccs ک خیییلی سخت بود برای من و نتونستم دوباره وقت بذارم برم اونم یادبگیرم!
                      البته بنده با کلی تحقیق بلاخره فهمیدم ک میتونیم بجای اینکه بریم ccs یاد بگیریم راحت ترین و باصرفه ترین راه اینه ک برناممون رو با همین پدلانچر های msp430g2 بنویسی چون دستوراتش عینه آردوینو هست و بعد برنامه رو توسط همون پدلانچر بریزیم به آی سی میکرو msp430 ک اینطوری قریب به 90 درصد کار راحت میشه!

البته بنده بازهم دلسرد نشدم و دوباره تحقیقاتم رو ادامه دادم تا به بهترین گزینه ی ممکن برسم ک هیچکدوم از این دردسر ها رو نداشته باشه!
                      چون من به شخصه و به احتمال 99 درصد شماهم دنبال میکروکنترلری هستید ک درعین فوق کم مصرف بودنش هم در ایران موجود باشه هم فراوان در دسترس باشه هم کامپایلرش آسون باشه مثله کدویژن یا اتمل استدیو... هم ارزان باشه
                      من بعده اینکه همه ی میکروکنترلر ها رو شخم زدم و زیر رو کردم بلاخره به بهترین و ایده آ ل ترین گزینه ای ک رسیدم این بود ک از میکرو کنترلر های خانواده ATtiny AVR در فرکانس های پایین استفاده بشه ایده آله!
                      مثال میزنم:
                      در فرکانس 33 کیلوهرتز و دمای 25 درجه tiny13 مقدار جریان مصرفیش در ولتاژ 2 ولت به 15 میکروآمپر میرسه!
                      در فرکانس 33 کیلوهرتز و در دمای 25 درجه tiny24/44/84 مقدار مصرف جریانش در 2 ولت به 8 میکروآمپر میرسه!
                      ک اگر باز نیاز به فرکانس بالا نداشته باشین بازم فرکانس رو بیارین پایین بازهم مقدار مصرف رو میتونین بیارین پایین تا به کف برسین!
                      من از سال 92 دارم در مورد این مطلب تحقیق میکنم و با کمک خدا تونستم به نتیجه برسم و برای پیشرفت جوانان کشورم ایران و کشور عزیزم ایران نتایج تحقیقاتم رو در اختیار شما قرار دادم!
                      ان شاء الله ک بتونین درست استفاده بکنینم و به کشورمون کمک بکنیم!

در سایه ی الله همیشه موفق باشین
                      َA.Y
                      من فکر کنم stm32 سری L کم مصرفتر از حتی AVR هستش ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط microprocesor_2002 نمایش پست ها
                        من فکر کنم stm32 سری L کم مصرفتر از حتی AVR هستش ....
                        سلام
                        بله درسته میشه از این خانواده هم استفاده کرد اما بازهم در فرکانس ها پایین
                        اتفاقا میکروی جالبی هست
                        اما من با توجه به اینکه دنبال کامپایلر ساده ای هستم ای وی آر رو ترجیح میدم بنا به دلایلی ک بالا گفتم
                        اگه کسی به برنامه نویسی IAR مسلط باشه من stm v رو پیشنهاد میدم
                        در کل فرکانس خییییلی نقش کیلیدی داره
                        خوده میکروهای msp430G2 هم در فرکانس بالا مصرفشون بالاست
                        ATTINY ها واقعا میکروهای جالبی هستن
                        ممنون از ینکه این میکرو رو هم توصیه کردین

دیدگاه

دوستان خسته نبایشد . اخیرا پیگیر ساخت مداری شدم که از این میکرو کنترول استفاده میکرده pic10lf320 این نمونه از میکرو توسایتا پیدا نکردم میکرویی هست مشابه که ابعاد کوچک و بسیار کم مصرف باشه ؟؟؟ در حد 1 میکرو امپر مصرف داشته باشه و در ولتاژ پاین تا یک ولت کار کنه ؟ وظیفه اون میکرو در مدار سوییچ کردنه یک تایمرموج مربع هست . اگه پیشنهادی دارین لطفا بگین حتی اگر مدار تایمر میکرو هم(مثلا مولتی ویبراتور ترانزیستوری ) نباشه مهم کمصرف بودن و ابعاد کوچیک و ولتاژ کاری پایین تا 1 ولت... باتشکر
                          جدیدترین ویرایش توسط ahmad1317; ۰۱:۱۵ ۱۴۰۰/۰۱/۲۶.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X