اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

می خواستم از ولتاژ 220 ولت (برق شهر) نمونه گیری کنم

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

می خواستم از ولتاژ 220 ولت (برق شهر) نمونه گیری کنم

با سلام

می خواستم از ولتاژ 220 ولت (برق شهر) نمونه گیری کنم و در صورت کاهش ولتاژ، میکروکنترلر آن را اعلام کند

:question:در اصل چگونه می شود از ولتاژ 220 ولت به عنوان یک ولتاژ AC آن را به میکرو داد و افت آن را دید؟

:question:آیا با تقسیم ولتاژ توسط مقاومت های توان بالا راه حل خوبی است؟

با تشکـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــر

پاسخ : می خواستم از ولتاژ 220 ولت (برق شهر) نمونه گیری کنم

برای نمونه گیری از ولتاپ برق شهر می تونید از تقسیم مقاومتی استفاده کنید و مقا ومت های وات بالا هم نیاز نیست مقدار مقاومت ها رو زیاد کنید.
    برای برق شهر باید از لاین فیلتر هم استفاده کرد چون نویز موجود روی برق شهر حسابی روی میکرو تاثیر منفی داره
    می تونید با یک ترانس هم این کارو انجام بدید که خطر برق گرفتگی به حداقل برسه
    مثلا یک ترانس 220 به 12 ولت که بایک دیود و یک خازن یکسو و صاق شده و دو سر خازن یک مقاومت قرار گرفته باشد تا خازن را دشارژ کند و یک تقسیم مقاومتی ساده و خواندن ولتاژ توسط میکرو

sigpic

دیدگاه

میتونید برق رو یکسو کنید با پل دیود بعد تقسیم ولتاژ با ضریب حدود 100 به یک با استفاده از مقاومت های مقدار بالا مثل 33 مگا و 330 کیلو استفاده کنید. همچنین میتونید خود برق شهر رو هم با تقسیم ولتاژ خازنی به مدارتون وصل کنید( توی کنتور های دیجیتال از این روش استفاده میشه). اما با وجود هر دوی این روشها خطر ناک هستند. بهترین راه استفاده از ترانس هست.
      موفق باشید

دیدگاه

بعنی خازن مقدار rms ولتاژ ac ورودی رو نگه می داره تو خودش؟
        بخشنده بودن بیشتر از آنکه توانایی مالی بخواهد ، قلبی بزرگ میخواهد..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Eng.M.E.A
          بعنی خازن مقدار rms ولتاژ ac ورودی رو نگه می داره تو خودش؟
          نه ولتاژ پیک داره که تو برنامه تقسیم یر 1.41 میکنی میشه rms

دیدگاه

راه اول، ایزوله، استفاده از ترانس کاهنده.
            راه دوم، غیر ایزوله، استفاده از تقسیم مقاومتی.
            در هر دو مورد به یک ولتاژ AC می رسی که بهتره با پ امپ بافرش کنی که مقاومت ورودی پایه ADC تأثیر روی ولتاژ نذاره (چون مقاومت های بزرگ مقسم ولتاژ باعث خواندن نتیجه نادرست از ADC میکرو می شن). می تونی از پل دیودی و خازن یکسوساز هم استفاده کنی. در هر صورت باید از پایه ADC در مقابل ولتاژهای بزرگ و ناگهانی محافظت کنی..
            توی نرم افزار اگه از یکسوساز استفاده کردی که یه تقسیم بر 1.4 داری. اگه نه، می تونی سینوسی رو مستقیم نمونه برداری کنی (به شرطی که با پ امپ بین 0 و 5 ولت شده باشه). با سرعت 500 هرتز یا بیشتر نمونه برداری کن و ماکزیمم رو بدست بیار، باز هم تقسیم بر 1.4 کن. همین.
            بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

آخه تا جایی که یادمه این بافر های پ امپی دقیق نبودن و خروجی شون با ورودیشون متفاوت بود . حتی تا نیم ولت. شاید ملاحظاتی تو طراحی داشت که من رعایت نکرده بودم . اگه یه مدار خوب واسه ی بافر سراغ دارید لطفا بهم معرفی کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Eng.M.E.A
                آخه تا جایی که یادمه این بافر های پ امپی دقیق نبودن و خروجی شون با ورودیشون متفاوت بود . حتی تا نیم ولت. شاید ملاحظاتی تو طراحی داشت که من رعایت نکرده بودم . اگه یه مدار خوب واسه ی بافر سراغ دارید لطفا بهم معرفی کنید.
                عزیز دل برادر، یه پ امپ مناسب برای کارهای دمِ دستی اسمش LM358 هست. قیمتش هم 200 تا تک تومنی ناقابل برای نوع تجاری (محدوده دمایی صفر تا 70 درجه سانتیگراد). اگه دمای خارج از این محدوده داری کار می کنی، باید یه نوع دیگه انتخاب کنی.
                این پ امپ آفست ورودیش 5mV هست. یعنی فیدبک واحد که ببندی، خروجی نهایتاً 5mV با ورودی اختلاف داره. این رقمی که شما فرمودید (نیم ولت!) خیلی دور از ذهن طراح الکترونیکه. پ امپ های بسیار خوب دیگری هم هست که آفست در حد میکرو ولت دارند که قیمتشون بیشتره. مدار بافر هم که کاری نداره که. شما هم خوب بلدی حتماً
                من تو سال های گذشته شاید بیش از 500 تا از این آی سی پ امپ توی کارهای مختلف استفاده کردم و خیلی توپ جواب کار رو میده.
                دو تا دونه پ امپ توی یه آی سی 8 پایه، تک تغذیه ست، ولتاژ اشباع منفی نداره (تغذیه منفی نمی خواد، می تونی به صفر ولت وصلش کنی). دیگه خلاصه خیرشو ببینی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد رستمی
                  عزیز دل برادر، یه پ امپ مناسب برای کارهای دمِ دستی اسمش LM358 هست. قیمتش هم 200 تا تک تومنی ناقابل برای نوع تجاری (محدوده دمایی صفر تا 70 درجه سانتیگراد). اگه دمای خارج از این محدوده داری کار می کنی، باید یه نوع دیگه انتخاب کنی.
                  این پ امپ آفست ورودیش 5mV هست. یعنی فیدبک واحد که ببندی، خروجی نهایتاً 5mV با ورودی اختلاف داره. این رقمی که شما فرمودید (نیم ولت!) خیلی دور از ذهن طراح الکترونیکه. پ امپ های بسیار خوب دیگری هم هست که آفست در حد میکرو ولت دارند که قیمتشون بیشتره. مدار بافر هم که کاری نداره که. شما هم خوب بلدی حتماً
                  من تو سال های گذشته شاید بیش از 500 تا از این آی سی پ امپ توی کارهای مختلف استفاده کردم و خیلی توپ جواب کار رو میده.
                  دو تا دونه پ امپ توی یه آی سی 8 پایه، تک تغذیه ست، ولتاژ اشباع منفی نداره (تغذیه منفی نمی خواد، می تونی به صفر ولت وصلش کنی). دیگه خلاصه خیرشو ببینی.
                  عزیز دل میشه یه عکسی نقشه ای بذاری و ثوابتو کامل تر کنی که ابهامات هم رفع بشه

و اینکه میگی توی مقاومت های بالا a/d درست کار نمیککنه ایا به این خاطر که جریانش خیلی کم شده
                  ایا a/d به مقداری حداقل جریان نیاز داره
                  و یا اینکه جریان تو کارش دخالتی نداره و فقط ولتاز سنس میکنه
                  ؟
                  مممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط لوک
                    عزیز دل میشه یه عکسی نقشه ای بذاری و ثوابتو کامل تر کنی که ابهامات هم رفع بشه

و اینکه میگی توی مقاومت های بالا a/d درست کار نمیککنه ایا به این خاطر که جریانش خیلی کم شده
                    ایا a/d به مقداری حداقل جریان نیاز داره
                    و یا اینکه جریان تو کارش دخالتی نداره و فقط ولتاز سنس میکنه
                    ؟
                    مممنون
                    گل گفتی برادر

دیدگاه

عزیزان دلم،
                      اینکه می گم با Google آشتی کنیم، بخاطرِ همینه. تو همین فروم من خودم یه جا برای یکی در همین زمینه توضیحات نوشتم، یکی دیگه هم قشنگ یه روش خوب برای اندازه گیری ولتاژ برق شهر گفته بود.
                      در مورد ADC، بعله. یه مقاومت ورودی داره در حد چند ده کیلو اهم. شما بگیر 10K اهم خلاص. یعنی که به قولِ شما یه مقداری جریان لازم داره و نباید تأثیرِ این مقاومت ورودی رو نادیده بگیریم.

دیدگاه

اگه این جمله ی من اشکال داره بگید : ما باید قبل از تقسیم مقاومتی یه بافر بزاریم تا مقاومت ها مون مدار رو تغییر نده . بعدش هم باید یه بافر بزاریم دوباره تا adc تقسیم مقاومتی رو خراب نکنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد رستمی
                          عزیزان دلم،
                          اینکه می گم با Google آشتی کنیم، بخاطرِ همینه. تو همین فروم من خودم یه جا برای یکی در همین زمینه توضیحات نوشتم، یکی دیگه هم قشنگ یه روش خوب برای اندازه گیری ولتاژ برق شهر گفته بود.
                          در مورد ADC، بعله. یه مقاومت ورودی داره در حد چند ده کیلو اهم. شما بگیر 10K اهم خلاص. یعنی که به قولِ شما یه مقداری جریان لازم داره و نباید تأثیرِ این مقاومت ورودی رو نادیده بگیریم.
                          دوست عزیز من حرف شما درست راجب سرچ
                          اما ما دچار ابهام شدیم
                          و هزاران مدار با این ایسی مذکوره هست
                          ما از کجا بدونیم کدوم ...
                          اگه ما اشنایی داشتیم که نمیپرسیدیم
                          ادم وقتی میپرسه که گیج شده و سرچ کمکی نمیکنه
                          من هیچ اشنایی با اپ امپ ندارم ....
                          در کل ممنون عزیز دل من
                          من خواستم بیشتر ثواب کنی ... حالا که دوست داری بری جهنم خب برو .. ))))
                          سر پل صراط میبینمت برادر )))
                          اونجا منم بهت میگم برو تو گوگل سرچ کن تا اموزش لازم برای عبور از پل های باریک رو یاد بگیری
                          :icon_razz:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط لوک
                            دوست عزیز من حرف شما درست راجب سرچ
                            اما ما دچار ابهام شدیم
                            و هزاران مدار با این ایسی مذکوره هست
                            ما از کجا بدونیم کدوم ...
                            اگه ما اشنایی داشتیم که نمیپرسیدیم
                            ادم وقتی میپرسه که گیج شده و سرچ کمکی نمیکنه
                            من هیچ اشنایی با اپ امپ ندارم ....
                            در کل ممنون عزیز دل من
                            من خواستم بیشتر ثواب کنی ... حالا که دوست داری بری جهنم خب برو .. ))))
                            سر پل صراط میبینمت برادر )))
                            اونجا منم بهت میگم برو تو گوگل سرچ کن تا اموزش لازم برای عبور از پل های باریک رو یاد بگیری
                            :icon_razz:

واااای عـــــالی بود )))
                            چون لوک شادابی هستی، بیا به جات جستجو کردم:
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...5495#msg485495
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=79608.0
                            https://www.google.com/#q=%D9%85%D8%...A7%D9%85%D9%BE

دیدگاه

آقایون مثل اینکه سوال پرسیدیما!!!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X