اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سخت افزار PT100

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سخت افزار PT100

تقریبا همه قطعات الکترونیکی پارامترهاشون به دما وابسته هست.
    در اصل فرمول جریان LM334 به اینصورته: 227uV * T / R که اینجا T دما بر حسب درجه کلوین هست. توی دمای 25 درجه معادل 298 درجه کلوین صورت کسر میشه 67.7 میلی ولت. وابستگی جریان به دما میشه 227 میکرو ولت تقسیم بر R به ازای هر درجه که توی 1 میلی آمپر میشه 3.3 میکرو آمپر به ازای هر درجه که قابل چشم پوشیه. توی دیتا شیت برای جبران این مقدار هم مداراتی پیشنهاد کرده که اگه خواستین میتونین استفاده کنین. ولی هیچ مداری نمی تونین پیدا کنین که با دما تغییرات نداشته باشه.
    مهم تکنیکهای طراحیه که یه سیستم رو پایدار میکنه. مسئله بعدی اینه که قرار نیست شما مدارتون هم همونجایی باشه که سنسورتون هست . سنسورو ممکنه که بذارین تو کوره ولی مدار باید جای دیگه ای باشه. یعنی سنسور و مدار از هم فاصله دارنف بخاطر همین هم معمولا از روش جریان استفاده میشه.
    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بنیامین خلیلی
      خانم شیبانی این و بنویس و نتیجه ی ازمایش رو بگو
      کد:
      a=read_adc(0);
      b=a*0.00488;
      c=421*pow(b,5)-2.6788*pow(b,4)+7.253*pow(b,3);
      مرسی ولی هنوز سخت افزار درست و حسابی ندارم که بشه این رو امتحان کنم.
      ولی میشه بگید این فرمول رو از کجا و چطوری بدست اوردین و حساب کردین؟

اضافه شده در تاریخ :
      نوشته اصلی توسط نو رسیده
      تقریبا همه قطعات الکترونیکی پارامترهاشون به دما وابسته هست.
      در اصل فرمول جریان LM334 به اینصورته: 227uV * T / R که اینجا T دما بر حسب درجه کلوین هست. توی دمای 25 درجه معادل 298 درجه کلوین صورت کسر میشه 67.7 میلی ولت. وابستگی جریان به دما میشه 227 میکرو ولت تقسیم بر R به ازای هر درجه که توی 1 میلی آمپر میشه 3.3 میکرو آمپر به ازای هر درجه که قابل چشم پوشیه. توی دیتا شیت برای جبران این مقدار هم مداراتی پیشنهاد کرده که اگه خواستین میتونین استفاده کنین. ولی هیچ مداری نمی تونین پیدا کنین که با دما تغییرات نداشته باشه.
      مهم تکنیکهای طراحیه که یه سیستم رو پایدار میکنه.
      مرسی واقعا.
      یعنی توی فصل های مختلف که دما خیلی اختلاف دارن و دمای LM تغییر میکنه دمای اندازه گیری حد اکثر 4-5 درجه بیشتر اختلاف نداره درسته؟
      فکر کنم بهترین راه استفاده از همین ایسی هست نه؟

دیدگاه

اینو نگاه کن
        :read: مهندسی معکوس بزن

http://s5.picofile.com/file/81167906..._temp.rar.html

دیدگاه

میزان خطا بستگی به جریان بایاس داره ولی یه نکته مثبت دیگه اینه که توی اون فرمول مقاومت تو مخرج کسره و اون هم با افزایش دما زیاد میشه یعنی بخشی از خطا رو اصلاح میکنه. چون صورت و مخرج با هم زیاد میشن در نتیجه حاصل حتی میتونه ثابت بمونه.
          اصولا تو اندازه گیری دما دقت زیر 0.5 درجه معنا نداره، هم واسه سنسور ها و هم به علت تبادل ترمودینامیک اجزای محیط. چون پروژه دانشجوییه استفاده از مدار جبران ساز خیلی مهم نیست ولی در صورت نیاز میتونید از دیتاشیت استفاده کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بنیامین خلیلی
            اینو نگاه کن
            :read: مهندسی معکوس بزن

http://s5.picofile.com/file/81167906..._temp.rar.html
            مرسی جالب بود.
            میشه فایلها رو انجا پلود کنید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط siyavash2k
              حرف شما کاملا درست و منطقی هست.
              من تا حالا کلی دیتالاگر دیدم ولی توی همشون برای اندازهگیری مقاومت از منبع جریان استفاده کردن نه بریج. چرا؟ نمی دونم. شاید در عمل این روش ساده تر یا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر باشه.
              راستی یادم رفت بگم اگه تو حالت بریج دما تغییر کنه اونوقت مقاومت های بریج هم مقدارشون تغییر می کنه به نسبت مقدارهاشون و شاید خطا تو این روش بیشتر باشه.
              واسه حل این مشکل از بریج های unbalance استفاده می شد که مشکل دما رو هم نداشت...ولی خب اینطور که شما میفرمایید مثل اینکه استفاده از منبع جریان مناسبتره...
              امیدوارم مشکل دوستمون زودتر حل بشه
              موفق باشید
              تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                میزان خطا بستگی به جریان بایاس داره ولی یه نکته مثبت دیگه اینه که توی اون فرمول مقاومت تو مخرج کسره و اون هم با افزایش دما زیاد میشه یعنی بخشی از خطا رو اصلاح میکنه. چون صورت و مخرج با هم زیاد میشن در نتیجه حاصل حتی میتونه ثابت بمونه.
                اصولا تو اندازه گیری دما دقت زیر 0.5 درجه معنا نداره، هم واسه سنسور ها و هم به علت تبادل ترمودینامیک اجزای محیط. چون پروژه دانشجوییه استفاده از مدار جبران ساز خیلی مهم نیست ولی در صورت نیاز میتونید از دیتاشیت استفاده کنید.
                مرسی بابت راهنمایی هاتون.
                من اینطوری LM334 رو بستم جواب نداد.اشتباه بستم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهناز شیبانی
                  مرسی.
                  بله از این روش هم میشه استفاده کرد فقط قراره جای مقاومت منبع جریان قرار بدم.
                  فانکشنی که با C نوشته بود اون پایین واقعا جالب بود.
                  خواهش میکنم...فقط فکر میکنم بهتره یکی از روش ها رو انتخاب کنید و فورستونو رو همون بزارید..اینکه کدوم روش استفاده بشه و چه قطعه ای و کدوم مدار ...دست خودتونه...
                  امیدوارم زودتر یه راه پیدا کنید واسش...
                  موفق باشید
                  تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

مرسی بابت راهنمایی هاتون.
                    من اینطوری LM334 رو بستم جواب نداد.اشتباه بستم؟
                    بله و فکر کنم من باعثش شدم. تو پستهای قبلی منظورم از 1 و2 و 3 شماره پایه ها نبود، فقط ترتیب بود.
                    حالا تغذیه رو بدین به 2 و بین 1 و 3 مقاومتو قرار بدین.پایه 3 خروجیه که با PT100 به زمین وصل میشه.

دیدگاه

کدام فایل را برای شما اپلود کنم این فیلم را از یوتوب دانلود کردم و خودم دارم سرش کار می کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                        بله و فکر کنم من باعثش شدم. تو پستهای قبلی منظورم از 1 و2 و 3 شماره پایه ها نبود، فقط ترتیب بود.
                        حالا تغذیه رو بدین به 2 و بین 1 و 3 مقاومتو قرار بدین.پایه 3 خروجیه که با PT100 به زمین وصل میشه.
                        ممنون.
                        حالا درست شد!

دیدگاه

میلی آمپر متر رو هم باید سری با PT100آ‌ قرار بدین تا جریان عبوری رو نشون بده. حالا روی همون پایه 3 یه ولتاژ دارین که اونو میتونید با میکرو بخونید و ازش دما رو بدست بیارید.

اضافه شده در تاریخ :
                          چند نکته:
                          یکی اینکه میزان وابستگی مدار به دما همانطور که در پست 73 گفتم حدود 3.3 میکرو آمپر با جریان بایاس 1 میلی آمپر میشه در حدود 0.33 درصد و قابل چشم پوشیه.
                          یعنی اگه دمای محیط از 15 تا 35 درجه تغییر کنه (با فرض اینکه افزایش مقاومت این خطا رو خنثی نکنه) میزان خطای ایجاد شده توسط مدار حدود 0.8 درجه خواهد بود که عددی نیست.
                          نکته دیگه ای که یکی از دوستان گفتن هم مهمه که مدار درایور باید روی حداقل جریان بایاس بشه تا خودش سبب گرم شدن سنسور و ایجاد خطای دما سنجی نشه.
                          مثلا اگه جریان روی 1 میلی آمپر بسته بشه توان تلف شده سنسور تو 25 درجه با فرمول R*I*I میشه حدود 110 میکرووات که مناسبه.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : سخت افزار PT100

ممنون.
                            متوجه نشدم اپ امپ دوم چه کار میکنه؟ میشه بگید مثلا اگر با تنظیم مقاومت R2 جریان رو درست روی یک میلی امپر بزارم اپ امپ دوم تو ولتاژ اندازه گیری شده از PT100 چه تغییری ایجاد میکنه؟
                            پ امپ دوم در واقع یک تقویت کننده دیفرانسیلی هست که مقدار افت ولتاژ دوسر PT را تقویت می کند. من این مدار را برای Pt1000 به کار بردم. در محدوده دمایی که من نیاز داشتم ، PT1000 حدود 950 اهم تا 3500 اهم تغییرات داشت. خاب حداقل ولتاژ برابر است با 950*1میلی = 0.95 ولت و حداکثر 3500*1میلی = 3.5 ولت . چون محدوده تغییرات ولتاژ برای من خوب بود و نیازی به تقویت نداشتم پس ضریب تقویت اپ امپ دیفرانسیلی را 1 قرار دادم تا فقط نقش بافر و یک تقویت کننده دیفرانسیلی را بازی کند. بعد خروجی ان را مستقیم دادم به ADC میکرو.
                            شما برای Pt100 نیاز دارید که ضریب تقویت دیفرانسیلی را بیش از 1 قرار دهد چرا که افت ولتاژ روی Pt100 با جریان 1 میلی در محدوده دمایی تعریف شده براش کم است و دقت اندازه گیری را پایین می آورد.

دیدگاه

درود
                              مهندس جتن بالاخره بعد این 8 صفحه مدار نهایی برای pt100 ; که دمای منفی هم جواب بده کدوم میشه ؟
                              ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X