در زیر این نقاب چیزی بیشتر از گوشت هست. در زیر این نقاب یک ایده هست و ایده ها ضدگلوله هستند.
1-به اندازه ی باورهای هر کسی ؛ با او حرف بزن …. بیشتر که بگویی ، تو را احمق فرض خواهد کرد …!!!
2-تنها دو گروه نمى توانند افکار خود را عوض کنند: دیوانگان تیمارستان و مردگان گورستان.
3-آدم ها مثل عکس ها هستند: زیاد بزرگشون کنی ، کیفیتشون میاد پایین!
توی اندازه گیری، مهم اینه که شما پارامتر مورد نظر رو نسبت به یه رفرنسی اندازه گیری کنید.
هم میتونید از Vref و هم از Iref استفاده کنید ولی استفاده از Iref بخاطر نویز پذیری کمتر و قابلیت استفاده از طول سیم بلندتر بیشتر توصیه میشه.
کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.
توی اندازه گیری، مهم اینه که شما پارامتر مورد نظر رو نسبت به یه رفرنسی اندازه گیری کنید.
هم میتونید از Vref و هم از Iref استفاده کنید ولی استفاده از Iref بخاطر نویز پذیری کمتر و قابلیت استفاده از طول سیم بلندتر بیشتر توصیه میشه.
مرسی.
منم میخوام یه منبع جریان ثابت داشته باشم واسه همین.کلی هم LM334 رو برسی کردم متوجه نشدم چه کار کنم منبع جریان بشه. اضافه شده در تاریخ :
نمیدونم به نظرم خیلی کار پیچیده ای هست و نمیتونم خودم از پسش بر بیام از کارو زندگی انداختتم شاید مجبور بشم سخت افزارش رو بدم بیرون بسازن.
من یه Table از مقاومت و میزان دما تو بسکام درست کردم اما مثل اینکه نمیشه به این راحتی ها مقاومت PT100 رو خوند.
نمیدونم به نظرم خیلی کار پیچیده ای هست و نمیتونم خودم از پسش بر بیام از کارو زندگی انداختتم شاید مجبور بشم سخت افزارش رو بدم بیرون بسازن.
من یه Table از مقاومت و میزان دما تو بسکام درست کردم اما مثل اینکه نمیشه به این راحتی ها مقاومت PT100 رو خوند.
دیگه اگه منبع جریان میذارید ک خیلی راحت مقاومتشو میشه پیدا کرد ...با ADC ولتاژشو بخونید و تمام....
تیبل هم منظورم ی چیزی مثل این هستش : PT100 TEMPERATURE / RESISTANCE TABLE
ولی معمولا واسه بدست آوردن مقاومت از بریج استفاده میکنن....نمیدونم چرا شما اینقد اصرار به استفاده از منبع جریان دارید...
دیگه اگه منبع جریان میذارید ک خیلی راحت مقاومتشو میشه پیدا کرد ...با ADC ولتاژشو بخونید و تمام....
تیبل هم منظورم ی چیزی مثل این هستش : PT100 TEMPERATURE / RESISTANCE TABLE
ولی معمولا واسه بدست آوردن مقاومت از بریج استفاده میکنن....نمیدونم چرا شما اینقد اصرار به استفاده از منبع جریان دارید...
ممنون.
مشکلم با خواندن مقاومت با AVR نیست مشکم ساخت منبع جریان هست که بدم به PT100.
تیبلی که درست کردم از روی همین مقادیر هست که گزاشتین و تو دیتاشیتش هم هست.
اگه اجازه بدین این بحث را همین جا تموم کنیم.
برای اندازه گیری pt100 راه حل اصولی و علمی و دقیق و کاربردی و کاربرپسند و ساده و ..... استفاده از منبع جریان هست.
pt100 یک سنسور هست که برای اندازه گیری دما استفاده میشه. با افزایش دما مقاومت این سنسور افزایش پیدا می کنه. مقاومت این سنسور در دمای 0 درجه سانتی گراد برابر با 100 اهم هست. سنسور های دیگه ای مثل pt 1000 هم وجود دارند. این یعنی اینکه مقاومت این سنسور در دمای 0 درجه سانتی گراد برابر با 1000 اهم هست. pt هم به معنی پلاتین یعنی عنصر سازنده سنسور هست. سنسور هایی هم هستند که عنصر سازنده اونها فلزات دیگه مثل نیکل (Ni100) می باشد. در کل این سنسورها با شکل های 2 سیمه و 3 سیمه و چهار سیمه ساخته میشن. هر چی تعداد سیمها بیشتر باشه دقت اندازه گیری بیشتره. چرا؟ چون اثر مقاومت سیمها در محاسبات به شکل اتوماتیک حذف میشه.
طبق جداولی که از اندازه گیری مقاومت این سنسور به دست اومده میشه نتیجه گرفت که خروجی این سنسور تقریبا خطی هست و نیازی به جدول نیست. به ازای هر درجه سانتی گراد مقاومت سنسور .04 بیشتر میشه.
برای استفاده از سنسور خیلی راحت میتونید از یک پ امپ برای تولید و ساخت یک منبع جریان ثابت و دقیق استفاده کنید.(به شرطی که پ امپ خوبی داشته باشین). مدار خواستین بگین تا آدرس بدم. راستی اینم بگم که جریان عبوری از سنسور نباید بیشتر از 2 میلی آمپر باشه. همین 2 میلی آمپر هم خیلی زیاده چون همین جریان میتونه سنسور را گرم کنه.اگه بتونین با جریان ثابت 200 میکرو آمپر اندازه گیری کنین خیلی بهتره و تو اندازه گیری خطا ایجاد نمیکنه. مستندات خواستین بگین تا بزارم.
بعد هم مقدار ولتاژی که روی سنسور می افته را با adc می خونیم و اینطوری مقاومت و بعد دما به دست می یاد.
بدون منبع جریان هم میشه ولی دقیق نیست.
سئوالی هست؟
در زیر این نقاب چیزی بیشتر از گوشت هست. در زیر این نقاب یک ایده هست و ایده ها ضدگلوله هستند.
1-به اندازه ی باورهای هر کسی ؛ با او حرف بزن …. بیشتر که بگویی ، تو را احمق فرض خواهد کرد …!!!
2-تنها دو گروه نمى توانند افکار خود را عوض کنند: دیوانگان تیمارستان و مردگان گورستان.
مرسی.
منم میخوام یه منبع جریان ثابت داشته باشم واسه همین.کلی هم LM334 رو برسی کردم متوجه نشدم چه کار کنم منبع جریان بشه.
این قطعه 3 تا پایه داره:
1 - +V که از 1 تا 30 ولت میشه بهش تغذیه داد.
2 - پایه Adj که برای تنظیم میزان جریان استفاده میشه.
3 - پایه -V که خروجی جریانه.
برای تنظیم مقدار جریان باید 2 رو با یه مقاومت به 3 وصل کنید. همین!
توی 25 درجه سانتیگراد جریان خروجی میشه 67.7 میلی ولت تقسیم بر اون مقاومت. مثلا برای جریان 1 میلی آمپر باید یه مقاومت 68 اهم قرار بدید. فراموش نکنید که رنج جریان از 1 میکرو آمپر تا 10 میلی آمپر قابل تنظیمه. به همین سادگی.
کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.
بدون منبع جریان هم میشه ولی دقیق نیست.
سئوالی هست؟
همین ترم پیش ابزاردقیق داشتیم و اتفاقا همین RTD رو بحث بیشتری روش کردیم که میشه داخل یک بریج گذاشتش و مشکل منبع جریان رو هم برطرف کرد!
حالا این بریج رو هم میشه دوسیمه و هم 4سیمه بست که در حالت 4سیمه طبق گفته خودتون اثر مقوامت سیم ها خنثی میشه...
اینم لینکش :
این قطعه 3 تا پایه داره:
1 - +V که از 1 تا 30 ولت میشه بهش تغذیه داد.
2 - پایه Adj که برای تنظیم میزان جریان استفاده میشه.
3 - پایه -V که خروجی جریانه.
برای تنظیم مقدار جریان باید 2 رو با یه مقاومت به 3 وصل کنید. همین!
توی 25 درجه سانتیگراد جریان خروجی میشه 67.7 میلی ولت تقسیم بر اون مقاومت. مثلا برای جریان 1 میلی آمپر باید یه مقاومت 68 اهم قرار بدید. فراموش نکنید که رنج جریان از 1 میکرو آمپر تا 10 میلی آمپر قابل تنظیمه. به همین سادگی.
مرسی واقعا ممنونم...
فقط یه سوال اینکه اگر دمای LM از 25 درجه تغییر کنه روی جریان خروجی تاثیر میزاره؟ یعنی منبع جریانمون وابسته به دمای اطراف میشه؟
همین ترم پیش ابزاردقیق داشتیم و اتفاقا همین RTD رو بحث بیشتری روش کردیم که میشه داخل یک بریج گذاشتش و مشکل منبع جریان رو هم برطرف کرد!
حالا این بریج رو هم میشه دوسیمه و هم 4سیمه بست که در حالت 4سیمه طبق گفته خودتون اثر مقوامت سیم ها خنثی میشه...
اینم لینکش :
انواع روش های بستن با بریج رو هم توش توضیح داده....
حرف شما کاملا درست و منطقی هست.
من تا حالا کلی دیتالاگر دیدم ولی توی همشون برای اندازهگیری مقاومت از منبع جریان استفاده کردن نه بریج. چرا؟ نمی دونم. شاید در عمل این روش ساده تر یا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر باشه.
راستی یادم رفت بگم اگه تو حالت بریج دما تغییر کنه اونوقت مقاومت های بریج هم مقدارشون تغییر می کنه به نسبت مقدارهاشون و شاید خطا تو این روش بیشتر باشه.
من قبول دارم اما میشه دنباله ی ریاضی این سنسور را بدست اورد
مرسی بله درسته.
هر دو روش میشه ولی من چون میخواستم حداقل روی این موضوع و بدست آوردنش خیلی زمانم رو نزارم گفتم از تیبل استفاده کنم.
هرچند اونطوری که گفتین طول برنامه کمتر میشد.
اینم لینکش :
دیدگاه