اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ایزوله کردن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ایزوله کردن

نوشته اصلی توسط Gordany
    ببینید ایزولاسیون الکتریکی فقط در صورت استفاده از نور (مثل اپتوکوپلر) و مغناطیس (مثل ترانس) میتونه رخ بده، احساس میکنم در مورد ایزولاسیون دچار اشتباه شدید. شاید با نداشتن اثر لودینگ اشتباه گرفتین، پ امپ ها بدلیل مقاومت ورودی بسیار زیادشون میتونن اثر بارگذاری (لودینگ) کمی داشته داشته باشند، که این باعث میشه به صورت بافر ولتاژ یا همون ولتاژ فالوئر هم استفاده بشن ولی این اصلا به معنی ایزوله نیست. عدم ایزوله بودن به راحتی از توی این شماتیکی که توی دیتاشیتی که از پ امپ lm741گذاشتین کاملا واضحه.

برای اینکه بهتر متوجه منظورم بشین دو تا عکس از دیتاشیت IL300 براتون میگذارم، این آی سی یک اپتوکوپلر خطی، از طریق ارتباط نوری ایزولاسیون الکتریکی در دو طرف برقرار میشه. ببخشید ولی بهتر به جای موضع گرفتن در برابر یک حرفی که براتون جدید هست به عنوان به فرصت برای یادگیری ازش استفاده کنید. موفق باشید.

ببینید دوست عزیز (Gordany).. من هم ایزولاسیون رو میشناسم، هم میدونم اپتو کوپلر و ترانس پالس و پ امپ چیه !!! من فکر می کنم برعکس، شما موضع مناسبی ندارید !!
    شما تصور می کنید ایزولاسیون فقط از نوع نوری و مغناطیسی هست که دو طرف مدار از هم فاصله دارن! ولی با کمی مطالعه میتونستید متوجه بشید که ایزولاتور های آنالوگ پ امپی هم وجود دارند! در حالی که اپتو کوپلر یه ایزولاتور دیجیتال هست!
    اپتو کوپلر رو فقط میشه به صورت دیجیتالی درایو کرد. ینی خروجی یا 0 است و یا 1. ولی نمیتونی یه خروجی آنالوگ ازش بگیری. ینی مثلاً نمی تونی ورودیش رو سیگنال سینوسی بدی و خروجیش رو هم به صورت ایزوله شده سیگنال سینوسی بگیری.. حتماً می خوای بگی از ترانس (روش مغناطیسی) استفاده می کنیم! خوب این میتونه یه روش باشه، ولی همونطور که میدونید تلفات ترانس بسیار زیاده و راندمان پایینی داره، همچنین هزینه و حجم زیادتری نسبت به قطعات الکترونیکی اشغال می کنه. به هر حال یه روشه.

و اما ایزولاسیون با پ امپ..
    وقتی میگم کمی در موردش مطالعه کنید یه این خاطر هست که مثل الان هم من و هم خودتون رو درگیر یه مجادله ی پیش پا افتاده نکنید و همچنین دوستانی که این مطالب رو می خونن رو به اشتباه نندازین.
    دوستان! با جستجوی واژه ی Isolation Amplifier (تقویت کننده ی ایزولاسیون) تو گوگل میتونید شماتیک و توضیحات اون رو به تفصیل ببینید.
    در زیر یه نمونه عکس از یه سایت براتون گذاشتم و تعریف دقیق Isolation Amplifier رو براتون با کادر نارنجی مشخص کردم.
    ترجمه : تقویت کننده ی ایزولاسیون (که تقویت کننده با گین واحد نیز نامیده می شود) یک مدار پ امپی است که یک طرف مدار را از طرف دیگر آن ایزوله می کند...
    اصولاً پ امپ به دلیل جریان بایاس بسیار کمی که مصرف می کنه، میتونه به کمک منابع تغذیه ی خودش خروجیی تولید کنه که کاملاً نسبت به ورودیش ایزوله هست. حتی یه ترانزیستور ساده هم میتونه یه ایزولاتور باشه، وقتی بیس اون با سیگنالی تحریک میشه و بار در کلکتور با یه منبع جدا تغذیه میشه (بحث تقویت کنندگی ترانزیستور)...
    منبع این عکس : http://www.learningaboutelectronics.com/Articles/Isolation-amplifier (البته به دلیل تحریم احتمالا باید از روش های دور زدن تحریم استفاده کنید)
    امیدوارم مشکل حل شده باشه و دیگه به اشتباه دیگران رو متهم به موضع گیری نکنید دوست عزیز.

*** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE

ببینید دوست عزیز (Gordany).. من هم ایزولاسیون رو میشناسم، هم میدونم اپتو کوپلر و ترانس پالس و پ امپ چیه !!! من فکر می کنم برعکس، شما موضع مناسبی ندارید !!
      شما تصور می کنید ایزولاسیون فقط از نوع نوری و مغناطیسی هست که دو طرف مدار از هم فاصله دارن! ولی با کمی مطالعه میتونستید متوجه بشید که ایزولاتور های آنالوگ پ امپی هم وجود دارند! در حالی که اپتو کوپلر یه ایزولاتور دیجیتال هست!
      اپتو کوپلر رو فقط میشه به صورت دیجیتالی درایو کرد. ینی خروجی یا 0 است و یا 1. ولی نمیتونی یه خروجی آنالوگ ازش بگیری. ینی مثلاً نمی تونی ورودیش رو سیگنال سینوسی بدی و خروجیش رو هم به صورت ایزوله شده سیگنال سینوسی بگیری.. حتماً می خوای بگی از ترانس (روش مغناطیسی) استفاده می کنیم! خوب این میتونه یه روش باشه، ولی همونطور که میدونید تلفات ترانس بسیار زیاده و راندمان پایینی داره، همچنین هزینه و حجم زیادتری نسبت به قطعات الکترونیکی اشغال می کنه. به هر حال یه روشه.

و اما ایزولاسیون با پ امپ..
      وقتی میگم کمی در موردش مطالعه کنید یه این خاطر هست که مثل الان هم من و هم خودتون رو درگیر یه مجادله ی پیش پا افتاده نکنید و همچنین دوستانی که این مطالب رو می خونن رو به اشتباه نندازین.
      دوستان! با جستجوی واژه ی Isolation Amplifier (تقویت کننده ی ایزولاسیون) تو گوگل میتونید شماتیک و توضیحات اون رو به تفصیل ببینید.
      در زیر یه نمونه عکس از یه سایت براتون گذاشتم و تعریف دقیق Isolation Amplifier رو براتون با کادر نارنجی مشخص کردم.
      ترجمه : تقویت کننده ی ایزولاسیون (که تقویت کننده با گین واحد نیز نامیده می شود) یک مدار پ امپی است که یک طرف مدار را از طرف دیگر آن ایزوله می کند...
      اصولاً پ امپ به دلیل جریان بایاس بسیار کمی که مصرف می کنه، میتونه به کمک منابع تغذیه ی خودش خروجیی تولید کنه که کاملاً نسبت به ورودیش ایزوله هست. حتی یه ترانزیستور ساده هم میتونه یه ایزولاتور باشه، وقتی بیس اون با سیگنالی تحریک میشه و بار در کلکتور با یه منبع جدا تغذیه میشه (بحث تقویت کنندگی ترانزیستور)...
      منبع این عکس : http://www.learningaboutelectronics.com/Articles/Isolation-amplifier (البته به دلیل تحریم احتمالا باید از روش های دور زدن تحریم استفاده کنید)
      امیدوارم مشکل حل شده باشه و دیگه به اشتباه دیگران رو متهم به موضع گیری نکنید دوست عزیز.

دوست عزیز مداری از لحاظ الکتریکی ایزوله است که هیچ گونه ارتباطی حتی زمین هاشون هم با هم یکی نباشه. در صورتی که در مدار معرفی شده توسط شما همچنان ارتباط زمین وجود دارد.
      شما فرض کنید که چند تا سیگنال انلوگ با زمین های مختلف دارید ایا باز هم از همین مدار که بو قول شمل ایزوله الکتریکی است استفاده می کنید.
      در ضمن شما نیز linear optocoupler را در گوگل سرچ کنید متوجه می شید که مداری که انالوگی که از لحاظ الکتریکی جدا است چگونه می تواند باشد.

دوستان عزیز این انجمن برای همین کارهاست که اطلاعات علمی خودمان را با هم در میان گذاشته و بهبود بخشیم. با تشکر.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی کربلایی
        دوست عزیز مداری از لحاظ الکتریکی ایزوله است که هیچ گونه ارتباطی حتی زمین هاشون هم با هم یکی نباشه. در صورتی که در مدار معرفی شده توسط شما همچنان ارتباط زمین وجود دارد.
        به نظر شما وقتی از اپتو کوپلر استفاده می کنید آیا زمین هاشون یکی نیستند؟؟؟
        فکر می کنم باید یه توضیح مختصر خدمتتون عرض کنم..
        ببینید؟ هدف از ایزولاسیون الکتریکی چیه؟ هدف اینه که هیچ کمیت الکتریکی (جریان و ولتاژ) از یک طرف مدار به طرف دیگه نفوذ نکنه. خوب این هدف تو مدار تقویت کننده ی ایزولاسیون به خوبی محقق میشه! المان های سیگنال خروجی، اعم از جریان و ولتاژ، تماماً توسط تغذیه ی پ امپ تأمین میشه و این تغذیه هیچ ارتباطی با سیگنال ورودی به پ امپ نداره! اصولاً به دلیل امپدانس بالای ورودی پ امپ، از ورودی توانی گرفته نمیشه که حالا بخواد در تولید خروجی نقش داشته باشه!! آیا این عملاً ایزولاسیون نیست؟؟؟ تقویت کننده ی ایزولاسیون سیگال ورودی رو در خروجی کپی می کنه بدون اینکه تغییری تو ورودیش ایجاد بشه. (شما وقتی یه کاغذ رو کپی می کنی، داری از جوهر اون کاغذ برای کپی استفاده می کنی یا از منبع جوهر دستگاه کپی؟؟؟)

شما فرض کنید که چند تا سیگنال انلوگ با زمین های مختلف دارید ایا باز هم از همین مدار که بو قول شمل ایزوله الکتریکی است استفاده می کنید.
        متوجه نمیشم!! خوب چه اشکالی میتونه داشته باشه؟!! اگه چنتا سیگنال جدا باشن که اصرار داشته باشیم حتی زمین مشترک هم نداشته باشن، خوب بازم میتونیم برای هر سیگنال از یه تقویت کننده ی ایزولاسیون مجزا استفاده کنیم!!
        مسلماً از هر روش دیگه ای هم استفاده کنیم (حتی ترانس) مجبوریم برای هر سیگنال یه ترانس جدا بذاریم!! دوستان! ایراد غیر منطقی نگیرین خواهشاً!!!

در ضمن شما نیز linear optocoupler را در گوگل سرچ کنید متوجه می شید که مداری که انالوگی که از لحاظ الکتریکی جدا است چگونه می تواند باشد.
        من اپتو کوپلر رو رد نکردم و در موردش هم اطلاعات کافی دارم دوست عزیز.

دوستان عزیز این انجمن برای همین کارهاست که اطلاعات علمی خودمان را با هم در میان گذاشته و بهبود بخشیم. با تشکر.
        موافقم..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
          اپتو کوپلر رو فقط میشه به صورت دیجیتالی درایو کرد. ینی خروجی یا 0 است و یا 1. ولی نمیتونی یه خروجی آنالوگ ازش بگیری. ینی مثلاً نمی تونی ورودیش رو سیگنال سینوسی بدی و خروجیش رو هم به صورت ایزوله شده سیگنال سینوسی بگیری.

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
          به نظر شما وقتی از اپتو کوپلر استفاده می کنید آیا زمین هاشون یکی نیستند؟؟؟
          دوست عزیز، اول این که isolation amplifier کاملا متفاوت با operational amplifier هست. مورد دوم ایزوله نیست، برای اینکه بهتر متوجه بشین یک دیتاشیت isolation amplifier را نگاه کنید ببینید فقط پ امپ هستش؟ . دوم این که با اپتوکوپلرهای خطی میشه خروجی سینوسی هم گرفت. سوم اینکه میشه زمین های دو طرف اپتوکولر را جدا داد. این تاپیک زیر رو مطالعه کن تا بهتر متوجه عرایض بنده بشی
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=74880.0
          اگه هنوز اصرار دارید که پ امپ یک عنصر ایزوله هست من دیگه نمیتونم کمکی بهتون کنم.

دیدگاه

کاملا صحیح میفرمایید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Gordany
              دوست عزیز، اول این که isolation amplifier کاملا متفاوت با operational amplifier هست. مورد دوم ایزوله نیست، برای اینکه بهتر متوجه بشین یک دیتاشیت isolation amplifier را نگاه کنید ببینید فقط پ امپ هستش؟
              من حرف از Operational Amplifier زدم؟؟؟ یا گفتم Operational Amplifier همون Isolation Amplifier هست؟؟؟ Operational Amplifier یه قطعه اس و Isolational Amplifier یه مورد استفاده از Operational Amplifier هست!!!

نوشته اصلی توسط Gordany
              دوم این که با اپتوکوپلرهای خطی میشه خروجی سینوسی هم گرفت.
              بله.. ولی بازم ناچاری از ورودی دیجیتالی استفاده کنی!! اینجا ورودی ما 4 تا 20 میلی آمپر (آنالوگ) هست.

نوشته اصلی توسط Gordany
              سوم اینکه میشه زمین های دو طرف اپتوکولر را جدا داد. این تاپیک زیر رو مطالعه کن تا بهتر متوجه عرایض بنده بشی
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=74880.0
              چجوری زمین هاش رو جدا می کنی؟؟؟ من که واسه جدا کردن کامل زمین روشی جز ترانس بلد نیستم!!! شما یه توضیحی بده تا ما هم یاد بگیریم.. ولی سوال اینجاس که تو موضوع مطرح شده تو این تاپیک اصلاً احتیاجی به جداسازی زمین هست؟؟؟
              تاپیک رو دیدم.. مورد آخرش رو دیدی؟؟ بازم میگه تغذیه ی پ امپ رو جدا کن تا ایزوله بشه..

نوشته اصلی توسط Gordany
              اگه هنوز اصرار دارید که پ امپ یک عنصر ایزوله هست من دیگه نمیتونم کمکی بهتون کنم.
              بله متأسفانه دلایل و مطالبتون قانع کننده نیست دوست عزیز..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
                من حرف از Operational Amplifier زدم؟؟؟ یا گفتم Operational Amplifier همون Isolation Amplifier هست؟؟؟ Operational Amplifier یه قطعه اس و Isolational Amplifier یه مورد استفاده از Operational Amplifier هست!!!

بله.. ولی بازم ناچاری از ورودی دیجیتالی استفاده کنی!! اینجا ورودی ما 4 تا 20 میلی آمپر (آنالوگ) هست.

چجوری زمین هاش رو جدا می کنی؟؟؟ من که واسه جدا کردن کامل زمین روشی جز ترانس بلد نیستم!!! شما یه توضیحی بده تا ما هم یاد بگیریم.. ولی سوال اینجاس که تو موضوع مطرح شده تو این تاپیک اصلاً احتیاجی به جداسازی زمین هست؟؟؟
                تاپیک رو دیدم.. مورد آخرش رو دیدی؟؟ بازم میگه تغذیه ی پ امپ رو جدا کن تا ایزوله بشه..

بله متأسفانه دلایل و مطالبتون قانع کننده نیست دوست عزیز..
                isolation amplifier یک مورد استفاده از پ امپ هست؟؟؟؟؟؟؟ به دیتاشیت AD202 مراجعه کنید
                برای دو سوال بعدیت باز هم به شکل زیر نگاه کنید اما با دقت تر

همونطور که میبینی گراندها و تغذیه دو طرف مجزاست و ثانیا اصلا نیازی نیست ورودی دیجیتال باشه.

دیدگاه

موضوع بحث اثبات اپتو کوپلر نیست دوست عزیز!! در مورد این بحث زمین ها هم که فکرتو بد جوری درگیر کرده، صد بار جمله ی زیر رو بخون شاید از اشتباه در بیای :

خروجی مدار پ امپی را تغذیه ی پ امپ تأمین می کند، پس قطعاً زمین در خروجی پ امپ همون زمین تغذیه ی پ امپ است و هیچ گونه ارتباط الکتریکی بین سیگنال ورودی و خروجی وجود ندارد.

دیدگاه

خب ظاهرا در مورد اپتوکوپلرها کمی قضیه روشن شد و موافقید که اپتوکوپلر ها دو نوع خطی و دیجیتال دارند.
                    اما در مورد جمله ای که نوشتید مگر شماتیک داخل پ امپ lm741 رو که گذاشتم ندیدید؟ چجور میگید ارتباطی بین ورودی و خروجی نیست؟

اصلا این موضوع به کنار آیا هنوز معتقدید که isolation amplifier یک مورد استفاده از پ امپ هست؟ دیتاشیت AD202 را ملاحظه کردید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Gordany
                      خب ظاهرا در مورد اپتوکوپلرها کمی قضیه روشن شد و موافقید که اپتوکوپلر ها دو نوع خطی و دیجیتال دارند.
                      اما در مورد جمله ای که نوشتید مگر شماتیک داخل پ امپ lm741 رو که گذاشتم ندیدید؟ چجور میگید ارتباطی بین ورودی و خروجی نیست؟

اصلا این موضوع به کنار آیا هنوز معتقدید که isolation amplifier یک مورد استفاده از پ امپ هست؟ دیتاشیت AD202 را ملاحظه کردید؟
                      موضوع بحث اپتو کوپلر نیست دوست عزیز! ولی به هر حال تحریک اپتو کوپلر چه خطی و چه غیر خطی به روش دیجیتالی هست. مگر اینکه شما بخواهید مثلاً استفاده از روش تحریک PWM و یا روش های مشابه برای تحریک اپتوکوپلر خطی رو به نفع آنالوگ تعبیر کنید!!! در این صورت باید بیشتر مطالعه و تأمل کنید.. حتی اگر 4 تا 20 میلی آمپر رو هم به کمک PWM یا روش های مشابه برای تحریک اپتو کوپلر خطی استفاده کنید، دارید لقمه رو دور سرتون میچرخونید!!

من با شماتیک داخلی پ امپ آشنا هستم و دوباره هم بررسی کردم. قبلاً هم عرض کردم، شما به عنوان مثال یه ترانزیستور BJT رو که به صورت کلکتور باز بایاس شده فرض کنید. سیگنال تحریک بیس (و زمین اون) ممکنه از هر جایی وارد بیس شده باشه، ولی مهم اینه که بار با یک منبع تغذیه ی جداگانه (و زمین مربوط به خودش) درایو میشه. پس در این ترانزیستور خروجی نسبت به ورودی کاملاً ایزوله هست (حتی زمین هاشون!) و هیچ ارتباطی در داخل ترانزیستور بین ورودی و خروجی برقرار نیست. با نگاهی جزئی تر به ساختمان داخلی ترانزیستور (فیزیک الکترونیک-الکترونیک 3) پی به صحت عرایض بنده می بردید. در ساختمان داخلی ترانزیستور خواهید دید هر کجا که پیوند P-N داشته باشیم خازن تشکیل میشه (به دلیل تشکیل دو صفحه با پلاریته ی متقابل)، برای همین هم بدون تحریک بیس جریان رو عبور نمیده. حالا این از خواص مواد نیمه هادی هست که باعث میشه با تحریک بیس الکترون ها در ناحیه ی تخلیه ی بین قطب های این خازن ها (خازن بیس-امیتر و بیس-کلکتور) دیفیوز کنند، و اصلاً برای همینه که ما از نیمه هادی ها استفاده می کنیم. امیدوارم این زاویه ی نگاه به ترانزیستور کمکتون کنه. داخل پ امپ هم چیزی جز همین مدارات ترانزیستوری نیست. تازه! الان برای ساخت این IC ها از تکنولوژی MOS استفاده می کنن که این دیگه بی برو برگرد ایزوله است، چون در تکنولوژی MOS از اثر میدان مغناطیسی برای ایجاد کانال و هدایت الکتریکی استفاده شده. برای اطلاعات بیشتر می تونید به مطالب مربوط به تکنولوژی MOS مراجعه کنید.

بله، Isolation Amplifier یک مورد استفاده از پ امپ است. شما شک دارید؟؟

متأسفانه اگر باز هم به ایزوله بودن مدار پیشنهادی بنده شک دارید و ادعا می کنید که ایزوله نیست، حرفی ندارم جز اینکه "شما درست میگید..." :smile:

دیدگاه

بازم خوبه با کلمه iso amp اشنا شدیم و یه قدم رو به جلو رفتیم...من تو دستگاهای خارجی دیدم که تو لاین اوپامپ اومدن مقاومتهای نزدیک به 200 کیلو و یه چیزهای شبیه به فریت بید گذاشتن و بعد اوردن تو اپامپ مثل lm358 بعد وارد میکرو کردن ...

دیدگاه

خب موضوع روشن شد، شما میگید که ترانزیستور ها ایزولاسیون الکتریکی ایجاد میکنن و مشکل من هم همینجاست که این رو قبول ندارم. در مورد اپتوکوپلر ها هم هنوز متوجه عرایض بنده نشدید.
                          دیتاشیت ad202 رو که یک isolation amplifier هست رو هم نگاه نکردید ظاهرا.
                          http://www.analog.com/en/specialty-amplifiers/isolation-amplifiers/products/index.html
                          بگذریم

دیدگاه

در ساختمان داخلی ترانزیستور خواهید دید هر کجا که پیوند P-N داشته باشیم خازن تشکیل میشه (به دلیل تشکیل دو صفحه با پلاریته ی متقابل)، برای همین هم بدون تحریک بیس جریان رو عبور نمیده. حالا این از خواص مواد نیمه هادی هست که باعث میشه با تحریک بیس الکترون ها در ناحیه ی تخلیه ی بین قطب های این خازن ها (خازن بیس-امیتر و بیس-کلکتور) دیفیوز کنند، و اصلاً برای همینه که ما از نیمه هادی ها استفاده می کنیم. امیدوارم این زاویه ی نگاه به ترانزیستور کمکتون کنه. داخل پ امپ هم چیزی جز همین مدارات ترانزیستوری نیست. تازه! الان برای ساخت این IC ها از تکنولوژی MOS استفاده می کنن که این دیگه بی برو برگرد ایزوله است، چون در تکنولوژی MOS از اثر میدان مغناطیسی برای ایجاد کانال و هدایت الکتریکی استفاده شده. برای اطلاعات بیشتر می تونید به مطالب مربوط به تکنولوژی MOS مراجعه کنید.
                            نمی دونم چرا با حرفهای شما یاد حرف بنده خدایی می افتم که ادعا داشت:

اگر مدار پ امپی با بهره مثلا 100 ببندیم و یک ولت به ورودی بدیم100 ولت از خروجی می گیرم.
                            نکته 1:نمی دونم عملکرد ترانزیستور چه ربطی به ایزوله بودن اون داره ، ولی طبق حرف شما برداشت من اینه که شما خازن های پارازیتی ترانزیستور را عامل این قضیه می دونید . با این فرض باید به شما بگم اساس کار خازن بر میدان الکتریکی هست پس نمی تونه ایزولاسیون الکتریکی ایجاد کنه( البته خازن می تونه به عنوان سد دی سی عمل کنه که اینجا مد نظر نیست)
                            نکته 2: شما بهتر است کتابهای درسی تان را بهتر بخوانید===> MOSFET =Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transisor
                            اثر میدان مغناطیسی کجا بود؟؟
                            دقیقا گیت ماسفت بر اساس میدان الکتریکی کار می کنه .

دیدگاه

K1.IEEE عزیز هر کسی تو اینترنت هرچی نوشت دلیل بر درستی اون نیست حتی اگر خارجی باشد . یکبار به این عکس که خودتان گذشتید نگاه کنید اون قسمتی که با سبز خط کشیدم نگاه کنید. چی دستگیرتان می شود؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X