اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ارتباط چندین رله با میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ارتباط چندین رله با میکرو

سلام

من میخواستم حدود 20 رله رو با میکرو راه اندازی کنم. ولی بدلایلی مجبورم از فقط 5 پایه دیجیتال استفاده کنم؟. به چه صورتی میتونم اینکارو انجام بدم که در هر بار فقط یک رله وصل باشه. کاری شبیه مالتی پلکسر که پایه های انتخابی داره.
    در ضمن نمیتونم از مالتیپلکسرهای موجود که الکترونیکی هستند استفاده کنم بدلایلی از قبیل کراستاک و...
    به چه صورت میتونم اینکارو انجام بدم؟

ممنونم از همه دوستان

پاسخ : ارتباط چندین رله با میکرو

نوشته اصلی توسط naser1363
    سلام

من میخواستم حدود 20 رله رو با میکرو راه اندازی کنم. ولی بدلایلی مجبورم از فقط 5 پایه دیجیتال استفاده کنم؟. به چه صورتی میتونم اینکارو انجام بدم که در هر بار فقط یک رله وصل باشه. کاری شبیه مالتی پلکسر که پایه های انتخابی داره.
    در ضمن نمیتونم از مالتیپلکسرهای موجود که الکترونیکی هستند استفاده کنم بدلایلی از قبیل کراستاک و...

ممنونم از همه دوستان
    سلام
    کنترل 20 رله فقط با 5 پایه و بدون استفاده از مالتی پلکسر به نظر من امکان پذیر نیست. به فرض استفاده از لچ، به تعداد لچ ها نیاز به پایه ی کنترل لچ دارید. در این صورت هم حداکثر 8 رله قابل کنترل خواهد بود.
    در ضمن با مالتی پلکسر هم امکان پذیر نیست. برای آدرس دهی یک مالتی پلکسر (فرضاً 20*1) شما به یک خط دیتا و 5 خط آدرس نیاز دارید که مجموعاً میشه 6 پایه. با 5 پایه و به کمک مالتی پلکسر هم فقط 16 رله قابل کنترل خواهد بود.
    *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

سلام

ممنونم از همه دوستان
      با شیفت رجیستر فط دو پایه گرفته میشه. اگر هم یه پایه enable در نطر بگیریم که خروجی ها با هم تغییر داده بشن میشه 3 پایه. ولی یخورده باید سیم کشی منطقی انجام بدین.

در مورد شیفت رجیستر بگم که عین ارتباط i2c و سریال (از نوع سنکرون) هست. و یه پایه دیتا و یه پایه کلاک تو ورودی داره.

از 2 پایه باقی مانده هم لذت ببرین.
      [glow=green,2,300][b]بشر ممکن الخطاست
      درخت هرچه پربار تر سر به زیر تر[/glow]

دیدگاه

من خودم نظرم روی دی مالتی پلکسر هست دوستان نظر شما چیه؟

دیدگاه

من خودم نظرم روی دی مالتی پلکسر هست دوستان نظر شما چیه؟
          l
          مشکل اینحاست که برای مالتی پلکس کردن 20 پایه ، باید 5 تا پایه آدرس داشته باشیم، ( چون نزدیک ترین توان 2 به 20 که ازش بزرگتر باشه 32 یا 2 به توان 5 هست )

پس 5 پایه برای آدرس و 1 پایه برای دیتا. شما یکی کم دارین. 5 تا دارین. در حالی که برا مالتی پلکس 6 تا لازمه.

اگه 16 تا بودن میشد. 4 تا پایه واسه آدرس میشد و یکی برا دیتا. ولی با 20 تا نمیشه.

در ضمن. رله فکر نکنم مالتی پلکس بشه. ال ای دی که چشمک زدنش رو نفهمیم!

شما در لحظه میتونین به یک رله از 20 تا فرمان بدین. و اگه این زمان طولانی بشه، بقیه رله ها به حالت قبلشون برمیگردن.

باید به خروجی ها لچ اضافه کنین تا خروجی ها ثابت باقی بمونه.
          [glow=green,2,300][b]بشر ممکن الخطاست
          درخت هرچه پربار تر سر به زیر تر[/glow]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حسین بیگدلی
            l
            مشکل اینحاست که برای مالتی پلکس کردن 20 پایه ، باید 5 تا پایه آدرس داشته باشیم، ( چون نزدیک ترین توان 2 به 20 که ازش بزرگتر باشه 32 یا 2 به توان 5 هست )

پس 5 پایه برای آدرس و 1 پایه برای دیتا. شما یکی کم دارین. 5 تا دارین. در حالی که برا مالتی پلکس 6 تا لازمه.

اگه 16 تا بودن میشد. 4 تا پایه واسه آدرس میشد و یکی برا دیتا. ولی با 20 تا نمیشه.

در ضمن. رله فکر نکنم مالتی پلکس بشه. ال ای دی که چشمک زدنش رو نفهمیم!

شما در لحظه میتونین به یک رله از 20 تا فرمان بدین. و اگه این زمان طولانی بشه، بقیه رله ها به حالت قبلشون برمیگردن.

باید به خروجی ها لچ اضافه کنین تا خروجی ها ثابت باقی بمونه.
            حق با شماست حداقل 6 پایه نیازه. حالا با 6 پایه از دی مالتی پلکسر استفاده میکنم. یک پایه برای فعال کردن 5 پایه برای ادرس دهی 32 خانه دیگه. کافی هر بار یکی از پایه ها رو یک کنم و رله مربوط به اون پایه فعال میشه و بترتیب پایه های دیگه رو تا 32 برسه.
            فکر نمیکنم دیگه لچ نیاز باشه. نظر شما چیه

دیدگاه

سلام
              برای یه کار قبلا 32 تا رله راه انداختم با 4 تا پایه
              با ایسی 595 و در خروجی از uln2803 استفاده کردم به مشکل خاصی هم برخورد نکردم
              محک

دیدگاه

اتمل 48
                20پایه کامل دارید از کریستال استفاده نکنید روی اوسیلاتور داخلی 8 بزارینش
                دو پایه رزرو اساسی برای ارتباط پروتکل ارتباط سریال دو سیمه کارتو راه میندازه
                بخش 6-11 مهندس علی کاهه صفحه 281 رو خوب مطالعه کن قیمت اتمل 48 هم 3500

دیدگاه

مدارات توسعه I/O یا I/O Expander کارت رو راه میندازه...
                  ولی شیفت رجیستر با پایه OE برات بهتره...

دیدگاه

سلام
                    وقت بخیر
                    سلام
                    ممنونم از همه دوستان
                    میتونید از طرح زیر استفاده نمایید .
                    البته این نقشه برای درایو 16 عدد سون سگمنت بصورت مالتیپلکس طراحی شده ، منتها میتوانید برای درایو حد اکثر 24 عدد رله هم استفاده نمایید .

با احترام
                    94/8/19

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X