اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کدوم میکروکنترلر اول از همه؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کدوم میکروکنترلر اول از همه؟

سلام دوستان
    واسه کسی که تازه کاره بهتره کار با کدوم میکروکنترلر رو یاد بگیره؟
    یادگیری کدوم یکی راحت تره ؟
    کدوم یکی بیشتر به درد میخوره؟ :bye
    بردرخت زنده بی برگی چه غم
    وای براحوال برگ بی درخت

پاسخ : کدوم میکروکنترلر اول از همه؟

سلام

کلیت میکرو ها avr pic 8051 , یه چیزه
    و نمی شه گفت کدوم بهتره
    اما فکر کنم برای یاد بهترین گزینه avr باشه و بهترین و اسون ترین زبان بیسیک

چون یه عالمه مثال و پی دی اف آموزشی می تونی گیر بیاری

باور نداری
    این اولیش
    http://www.4shared.com/file/60362781/8ed9686c/my_book_avr2.html?dirPwdVerified=f726d97d
    زندگی یه فرصته

دیدگاه

سلام بر دوستان
      بعنوان یک PIC کار قدیمی بهتون پیشنهاد میکنم برید سراغ AVR
      سرعت،قیمت،قابلیت،...
      خداوند جهاد را برای سرافرازی اسلام واجب کرد.
      حضرت فاطمه (س)

دیدگاه

سرعت و قابلیت و قیمت

زدی تو خال

کسی در مورد ARM چیزی می دونه
        زندگی یه فرصته

دیدگاه

من فکر میکنم قبل از اینکه انتخاب خانواده میکرو کنترولر مهم باشه انتخاب زبان برنامه نویسی مهمتره.
          شما اگه زبان اسمبلی یادبگیری بعدا خیلی بهتر میتونی زبانهای سطح بالا رو عیب یابی کنی. سعی کن حداقل یه برنامه با اسمبلی بنویسی و تو اون با رجیستر های تایمر و UART کار کنی
          احتمالا 8051 برای استفاده و یادگیری از بقیه در دسترس تره. بعد از اون میتونی سراغ AVR بری. چون محصولی از همون سازنده 8051 هستش و شباهت های زیادی با هم دارن.
          حالا اینکه با چه زبانی برای AVR برنامه بنویسی. من تا حالا برنامه نویس حرفه ای ندیدم که با بیسیک برای AVR برنامه نویسی کنه. در ضمن فکر نمی کنم بیسیک برای PIC یا ARM کامپایلر داشته باشه.
          پس شما اگه C یاد بگیری و با اون برنامه بنویسی میتونی سورس های برنامه رو ( با کمی تغییر) برای میکرو های مختلف استفاده کنی.
          نکته دیگه اینکه سورسهایی رو که خود Atmel تو سایتش گذاشته به زبانC هستن.

دیدگاه

سلام ممنون از راهنمایی هاتون.
            من زبانCکار کردم البته نه در سطح حرفه ای.برای آموزش PLCاقدام کردم (از طریق فنی حرفه ای)میگن هنوز زوده آخه من 4ترم بیشتر نخوندم گفتن بعداز ترم 6 که گرایش هم مشخص شده باشه درسای تخصصی بیشتری هم پاس شده باشه.
            حالا نظرتون چیه شما هم همین عقیده رو دارین که زوده یا نه؟
            یعنی اول 8051 بعد avr بعدش plc.آره؟
            :bye
            بردرخت زنده بی برگی چه غم
            وای براحوال برگ بی درخت

دیدگاه

سلام.
              منظور دوستان PLC نبود. منظور دوستان PIC (پیک) بود.
              واسه انتخاب میکرو از AVR شروع کن و با C کار کن. 8051 را یاد نگرفتی هم مهم نیست. چون به لحاظ در دسترس بودن الان دسترسی به AVR به نظر من راحتتره و با همون قیمت 8051 امکانات بیشتری تو AVR هست.
              مقاله اموزش کدویژن را که اقای سپاسیار عزیز نوشته اند را دانلود کن و بخون.

دیدگاه

سلام من با هر دو میکرو 8051 و pic کار کردم ولی با اینکه هر دوتاشون قوی هستن ولی ایرادایی دارن که موقع کار آدم و کلافه میکنن. :angry:
                ولی فکر میکنم avr این مشکلو نداشته باشه ولی فکر میکنم واسه شروع از یه میکرو ساده تر شروع کنی بعد بری سراغ avr بهتر باشه. :nice:
                هر چیز در زندگی بهایی دارد.

دیدگاه

ولی ... :icon_razz:
                  خودمونیما آخر ما نفهمیدیم AVR بهتره یا PIC به طور عمومی و از سر زبونا من شنیدم PIC بهتره......
                  من خودم 4 ساله با PIC کار می کنم ... PIC کاراش خودشون مشکلاتشو می دونن . مثلاًآ‌ قیمت بالایی که تو بازار داره . این میکروهایی (PIC) که به دست ما می رسن کیفیت زیاد جالبی ندارن مثلاً من 3 تا 877 که گرفتم یکیش پروگرمرم نمی شناخت یعنی سوخته.... بین اون دوتا هم یکی جواب 60%آ‌ تو مدار بهم داد یعنی اون نتیجه ای که توو پروتئوس گرفتم یکی اصلاً نداد و دیگری نصفه نیمه . از نظر تنوع مدل میکرو توو بازار هم خیلی ضعیفه شما اول باید ببینی تو بازار چه مدلی هست اونو بگیری بعد باهاش کار کنی!!! من فقط مزیتی که نسبت به AVR شنیدم صنعتی بودنشه که تا الان هم نفهمیدم یعنی چی oo: یعنی نویز نمیگیره؟ چه جوری نویز نمیگیره که AVR میگیره؟؟
                  اما اون چیزایی که من شنیدم AVR داره PIC نداره ... اینه که PIC فرکانس ورودی رو تقسیم بر 4 میکنه اما AVR با همون فرکانس کار می کنه ! این وسط برای AVR چه مشکلی پیش میاید که برای PIC نمیاد که PIC این کار رو می کنه ؟ اگه دلیل محکم و قانع کننده ای نداشته باشه این یکی از ضعف های PIC هست
                  مزیت برتر AVR نسبت به PIC (البته اینا رو توو رده ی کاری خودم و غیر حرفه ایا میگم ) اینه فکر می کنم تمام پورت ها PULL UP دارن اما PIC توو مدل هاش فقط PORT B این ویا¾ژگی رو داره !! یه چیز دیگه که تو همین انجمن خوندم AVR برای مبدل آنالوگ به دیجیتال یه ولتاا¾آ‌رفرنس داخلی داره که توو PIC باید یه ولتاا¾آ‌رو به ولتاا¾آ‌مرجع از بیرون بهش بدی حالا رگوله بودنش بماند....

البته اینم بگم که من اول از PIC شروع کردم اول هم اسمبلی خوندم طبق اون چیزی که دوستمون گفت خیلی بهم کمک کرد اما بازهم شنیدم که اسمبلی PIC خیلی ضعیف تر از اسمبلی AVR هست !!!!! بعد هم با کامپایلر CCS که زبونش سی هست برنامه می نویسم (البته بگم من قبلاً سی کامپیوتر کار کرده بودم) .... الان هم می خوام برم سراغ AVR !!!!!
                  حالا PIC کارا و AVR کارا بیان دفاع کنن :biggrin: یا حداقل توضیح بدن . اینجوری نباشه که اونایی که PIC کار کردن بگن AVR خوبه اونایی هم که AVR کار کردن بگن PIC خوبه.....

دیدگاه

دوستان این بحث چند بار مطرح شده. برای اینکه بفهمین کدومشون بهترن تو انجمن سرچ کنین. نتایج خیلی خیلی خوبی بدست میارین

دیدگاه

سلام.
                      دوستان به نظر من این قضیه که میگن PIC صنعتیه رو اصلا قبول ندارم. دلیلش هم مستند است. پارسال قرار بود یه سیستمی بسازیم برای یک کارخانه که می بایست کنار یک کوره بزرگ القایی کار کنه. خب اولین چیزی که به نظرم رسید این بود که از PIC استفاده کنیم چون واقعا اینقدر نویز زیاد بود که من کاملا حسش می کردم! البته دوستان گفتند که AVR بهتره اما من اصرار زیادی به PIC داشتم. خلاصه مدارو بستیم عمرا جواب نداد. یعنی بنده خدا PIC هنگ کرده بود. تازه این PIC رو از مالزی (یا تایوان. دقیقا یادم نیست) مستقیما وارد کرده بودند. منظورم اینه که از اون خوبا بود! خلاصه مدار جواب نداد.
                      اما بعدش همون مدارو با AVR بستیم. یه MEGA16 که 1000 بار از اون استفاده کرده بودم را واسه تست گذاشتیم تو مدار. خیلی عالی جواب داد. تازه MEGA16 رو از همین جمهوری گرفته بودم.
                      اینارو گفتم که لطفا در رابطه با این موضوع نویز پذیری واقع بین باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط parsa2
                        من خودم 4 ساله با PIC کار می کنم ... PIC کاراش خودشون مشکلاتشو می دونن . مثلاًآ‌ قیمت بالایی که تو بازار داره . این میکروهایی (PIC) که به دست ما می رسن کیفیت زیاد جالبی نمزیت برتر AVR نسبت به PIC (البته اینا رو توو رده ی کاری خودم و غیر حرفه ایا میگم ) اینه فکر می کنم تمام پورت ها PULL UP دارن اما PIC توو مدل هاش فقط PORT B این ویا¾ژگی رو داره !! یه چیز دیگه که تو همین انجمن خوندم AVR برای مبدل آنالوگ به دیجیتال یه ولتاا¾آ‌رفرنس داخلی داره که توو PIC باید یه ولتاا¾آ‌رو به ولتاا¾آ‌مرجع از بیرون بهش بدی حالا رگوله بودنش بماند....
                        سلام دوست عزیز
                        ببینید من گفتم AVR رو به PIC ترجیح میدم دیگه نه اینکه بزنم توی سر PIC.
                        بله این PULL- UP رو درست فرمودید ولی دیگه نشد به PIC توهین بشه چون اتفاقا بنده ی خدا یکی از نقاط قدرتش نسبت به میکروهای دیگه همین کار با ولتاژ هست.
                        مثلا سری 18 قابلیت تولید ولتاژ مرجع از 2 ولت تا 7/4 ولت رو داره که میتونه برای کارای مختلف استفاده بشه مثل مبدل آنالوگ به دیجیتال و مقایسه کننده آنالوگ داخلی و حتی میتونه اون ولتاژ رو به پایه ای که بهمین نام هست انتقال بده برای استفاده خارجی
                        خداوند جهاد را برای سرافرازی اسلام واجب کرد.
                        حضرت فاطمه (س)

دیدگاه

من قصد توهین به PIC رو نداشتم فقط چون خودم از PIC شروع کردم یه ذهنیتی برام پیش اومده که میگم کاش از اول سراغ AVR می رفتم .....
                          حالا ما می تونیم برای هر میکرو PIC یه معادل AVR پیدا کنیم؟ فکر می کنم مقایسه ی جالبی بشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X