اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل موتور دی سی با 8051

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سلام
    خدمت همه دوستان عزیز ز مدیرای انجمن ها هم تشکر میکنم خیلی جالب دارن کار میکنن موفق باشید. من تازه وارد سایت شدم و اولین پست ام رو دارم میزنم. من برای کنترل موتور dc با پورت rs-232 احتیاج به یه مدار دارم که یه دفه بلایی سره مادربوردم نیاره و جواب بده. من رشته ام سخت افزاره و از نظر مداری نسبتا ضعیف هستم. خوشحال میشم اگه کمکم کنید.
    در ضمن عید همه رو هم پیشاپیش تبریک میگم و امیدوارم سال خوبی داشته باشید.

راستی برای مبدل دیجیتال به آنالوگ هم اگهاز ای سی dac800 اگه استفاده کرده باشه تو مدار برام بهتره چون این ای سی رو فقط دسترسی دارم
    ممنون و منتظرم
    البته با 8051 کار میکنم

سلام . خوبی دوست عزیز ؟
    مدار خاصی نیاز ندارید . اول این نکته رو بگم که پورت سریال در درون خودش محافظ داره . یعنی اگه 12- رو به 12+ وصل کنید هیچ اتفاقی نمیفته فقط ولتاژ جفتشون صفر میشه و وقتی رهاش کنید به حالت اول برمیگرده . ( البته من خودم امتحان نکردم ولی یکی از اساتیدمون میگفت) من تا به حال هیچ وقت سعی هم نکردم که این 2 پایه رو حتما ایزوله کنم که به هم اتصال نکنن تا به حال هم مشکلی برام پیش نیومده (آ‌دقیقا برعکس پورت موازی)
    ولی مداری که شما احتیاج دارید فکر میکنم که دوستان توی سایت گذاشته باشن . شما به یه MAX232 احتیاج دارید که یه مدار بایاس مخصوص خودش داره . علتش هم این هست که خروجی کامپیوتر 12- و 12+ هست ولی ورودی و خروجی میکرو 0 و 5 ولت هست . این وسط یه رابط احتیاج دارید . این آی سی این کار رو براتون میکنه .
    در مورد برنامه نویسی میکروش هم باید بگم که اول باید یه پروتکل بین برنامه کامپیوتر و بین برنامه میکرو برای خودتون تعریف کنید .
    برای درایو کردن موتور دی سی با میکرو هم من خودم یه مثال توی سایت گذاشتم ( البته پیاده سازی عملیش نکردم )
    موفق باشید .
    شأن انسان در ایمان و هجرت و جهاد است و هجرت، مقدمهآ‌ی جهاد فیآ‌سبیلآ‌الله.
    هجرت، هجرت از سنگینیآ‌هاست و جاذبهآ‌هایی که تو را به خاک میآ‌چسباند.
    چکمهآ‌هایت را بپوش، رهآ‌توشهآ‌ات را بردار و هجرت کن.

دیدگاه

در مورده محافظت در برابر اتصال کوتاه باید بگم که کامپیوتر به کامپیوتر فرق میکنه. اون وقت ها تو دانشگاه ما کامپیوتر ها طوری بودن که اگر پورت سریال رو اتصال کوتاه می کردی می سوخت برای همین بچه ها باید می رفتن نامه میگرفتن و از اینجور مسخره بازی ها. در مورده پورت پارلل هم همین طوریه. به هر حال اگر من بودم از دستی پورت رو اتصال کوتاه نمی کردم. وقتی هم کابلتون رو درست کردین، حتما با مولتی متر چکش بکنین! البته خیلی از کامپیوتر هی جدید رو من دیدم که محافظ دارن!

ولی من یک چیز رو نفهمیدم . شما چرا DAC لازم دارین ؟؟؟ برای کنترل دور :!: :!: :!:

HTH - Shahriar
      Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

سلام
        آقا ممنون از جواباتون در مورد max-232 بله میدونستم بایذ از این ای سی استفاده کنم. کسی از بچه ها شماتیک dac800 رو اگه داره بگه من بیشتر مشکلم تو اینه که میدونم باید با بعضی از پایه هاش چیکار کرد. و چه جوری باید وصل شهو تو دیتاشیتی هم که خودم دارم انقدر پیچیده کشیده بود که هیچی نفهمیدم .
        اگه میشه این پایه ها رو برام توضیح بدین بعدش من فایله پروتئوس رو درست کرذم براتون میفرستم ببینید عملی هست یا نه
        منون

دیدگاه

Re: کنترل موتور دی سی با 8051

نوشته اصلی توسط likable6
          سلام
          خدمت همه دوستان عزیز ز مدیرای انجمن ها هم تشکر میکنم خیلی جالب دارن کار میکنن موفق باشید. من تازه وارد سایت شدم و اولین پست ام رو دارم میزنم. من برای کنترل موتور dc با پورت rs-232 احتیاج به یه مدار دارم که یه دفه بلایی سره مادربوردم نیاره و جواب بده. من رشته ام سخت افزاره و از نظر مداری نسبتا ضعیف هستم. خوشحال میشم اگه کمکم کنید.
          در ضمن عید همه رو هم پیشاپیش تبریک میگم و امیدوارم سال خوبی داشته باشید.

راستی برای مبدل دیجیتال به آنالوگ هم اگه از ای سی dac800 اگه استفاده کرده باشه تو مدار برام بهتره چون این ای سی رو فقط دسترسی دارم
          ممنون و منتظرم
          البته با 8051 کار میکنم
          دوست عزیز من یه تجربه ای با 8051 و موتورهای ذغالی داشتم ولی به قدری مشکل نویز پذیری میکرو درهنگام کارکردن موتور و هنگ کردن میکرو ....... که ناامید شدم
          حالا امیدوارم شما به چنین مشکلی برنخورید
          ضمنا درمورد DACتاجائی که من می دونم شما برای کاربا مبدل باید توسط میکروخط فعال ساز مبدل رو فعال بکنید
          سپس باید کانال تبدیل مبدل رو انتخاب بکنید
          بعد به ای سی DAC فرمان تبدیل رو بدید
          تا عمل تبدیل سطح منطقی از دیجتال به انالوگ انجام بشه البته اینائی که گفتم همش سخت افزاریه
          شما می تونید از کتاب مزیدی استفاده بکنید به نظر من راحت تر می تونید مشکلتون رو بااون حل بکنید

دیدگاه

میشه یک نفر به من ربط DAC و کنترل دور موتور رو بگه؟ یعنی منظورتون اینه که می خواین به جای روش های معمول کنترل دور از تغییر ولتاژ برای کنترل دور استفاده بکنین؟

شهریار

دیدگاه

دوستان عزیز سلام .
              من هم مثل شهریار جان این قضیه DAC برام سوال شده .
              ولی یه نکته رضا جان ، اینکه گفتید نویز رو میکرو و ... باید این رو بگم که اون زمانی که ما روی ربات کار میکردیم به این مشکل بر خوردیم . کتاب میکرو ترجمه آقای سپیدنام آخرش همچین یه فصلی داره در مورد نویز . اونجا گفته که اگه ولتاژ 2 سر میکرو به اندازه نیم ولت تغییر ناگهانی بکنه میکرو ریست میشه . یا اینکه اگه یه پالس ضربه به زمین میکرو وارد بشه میکرو به کلی قاطی میکنه .
              برای رفع این مشکلات باید از خازن های ضرفیت بالا مثلا یک میلی فاراد یا 2 میلی فاراد به صورت موازی با تغذیه میکرو باید استفاده کنید .
              من شنیدم که برای اینکه جریان نویزی به میکرو وارد نشه باید یه سلف دست ساز درست کرد و با تغذیه سریش کرد . البته خودم این کار رو تا به حال نکردم .
              ولی این خازن رو همیشه بذارید به شدت نویز روی میکرو رو کاهش میده .
              موفق باشید .

دیدگاه

معمولا هنگامیکه یک موتور 12 ولت دارین بعد از همون خط 12 ولت با یک رگولاتور 5 ولت تغذیه میکرو رو درست میکنین. به محض این که موتور زیر بار بره میکرو قفل میکنه.

دو تا راه حل داره!

1- خط 12 ولت رو با یک دیود به موتور بدین. این کار همیشه مشکلتون رو رفع میکنه! مثلا 1N4007 این از کشفیات خودم هست! چون هنوز جایی ندیدم این کارو انجام بدن احتمال داره مشکلی هم داشته باشه!

2- از فیلتر هایی شبیه فیلتر های EMI استفاده بکنین. تاکید میکنم شبیهEMI ، یعنی اینکه خط 12 ولت رو با یک فیلتر که متشکل از یک خازن بعد یک سلف بعد دوباره یک خازن هست بدین! البته استفاده از یک خازن سرامیکی هم میتونه بیشتر کمک بکنه! ولی استفاده از دو خازن در دو طرف سلف الزامی هست! یک طرف خیلی خوب کار نمی کنه، دلیلش هم واضحه!

ولی DAC رو نفهمیدیم!

HTH - SHahriar

دیدگاه

سلام به همه
                  بازم منون از جوابتون . در مورد اینکه چرا میخوام از dac استفاده کنم یه دلیل داره اونم اینه که اطلاعاتی که ما از میکرو میگیریم دیجیتالی هستند و همونطور که گفتم من قصد دارم از میکرو برای کنترل موتور های dc مثل آرمیچر خودمون استفاده کنم پس برای چرخش موتور احتیاج به ولتاژ داریم نه اطلاعات دیجیتالی این مشکا تو موتور های پله ای نیست چون اون ها با اطلاعات دیجیتالی هم کار میکنن. و برای سرعت هم با توجه به تعداد 1 هایی که فرستاده میشه واتاژ بالا و پائین میشه و سرعت زیاد و کم میشه البته اگر دارم اشتباه میکنم راهنمایی کنید.
                  اما در مورد کتاب مزیدی بله اون رو خوندم ولی دقیق نفهمیدم داره چیکار میکنه ولی بازم یه نگاه میکنم.

یا علی

دیدگاه

http://robotic.farsitools.com/articleview.php?id=5&PHPSESSID=d8fc9103602cdfa 703295d2fb7f7650f
                    البته بر عکس کار منه یعنی انالوگ رو به دیجیتال تبدیل کرده گفتم شاید بدرد کسی بعد ها بخوره :roll:

دیدگاه

Likable عزیز

برای کنترل دور موتور های DC با توجه به توان موتور چندین روش کنترل دور وجود داره. برای موتور های کوچیک یا به قول خودمون آرمیچر که معمولا 12 ولت هستن از روش PWM استفاده میکنن. این روش خیلی معروف هست و اطلاعات خاصی هم لازم نیست و همش هم در اینترنت هست. در ین روش یک پالس با فرکانس ثابت (برای شما تقریبا 400 هرتز اگر الکی زیادش بکنین مثلا 2 کیلو هرتز، موتورتون پنبه میشه :P ) درست میکنن بعد این پالس رو بیس یک ترانزیستور میدن و این ترانزیستور موتور شما رو راه اندازی میکنه. برای اینکه دور موتور رو زیاد و کم بکنین DC سیگنال تولیدی رو کم و زیاد می کنین. DC یعنی (Duty Cycle) یعنی مدت زمان یک بودن بخش بر مدت پریود سیگنال.
                      این روش مزایای خیلی زیادی نسبت به تغییر ولتاژ داره.

1- کم کردن تلفات به حداقل میزان خود (که این مهمترین عامل هست)
                      2- افزایش گشتاور موتور (در صورت محاسبات درست)
                      ...

اگر قرار بود با تغییر ولتاژ دور رو کم و زیاد بکنیم با یک محاسبه ساده می دیدین که اگر مثلا قراره 10 وات توان به موتور بدین بایدمثلا 10 وات توان تلف بکنین یعنی 20 وات توان از منبع بگیرین. حالا اگر موتورتون بزرگنر هم بشه اوضاع بد تر هم میشه!

یک لینک هم گذاشتم. اون همه مدار که اونجاست برای تولید پالس هست. شما همه اونا رو بر میدارین میکروتون رو میذارین!

http://www.electronics-lab.com/projects/motor_light/003/index.html

توضیحات راجع به PWM رو هم داده!

این شماتیک رو هم که در زیر هست مربوط به این کار هست که من چند ساله پیش برای یک نفر انجام دادم.

http://www.4shared.com/file/1036387/bbafb06d/PWM-SCH-Color.html

HTH - SHahriar

دیدگاه

سلام
                        ممنون از جوابتون سعی میکنم چکش کنم . دمتون گرم
                        آقا من چند تا پیشنهاد دارم البته امیدوارم جسارت نباشه. شما خودتون استادین
                        من دیدم شما دارین سایت راه اندازی میکنین تا از این هاست فری نقل مکان کنید انشالله زودتز این کار انجام شه من تو فاروم سایت جدیدتون هم عضو شدم و باعث افتخاره که میتونم از اطلاعات شما دوستان عزیز استفاده کنم.
                        من دیدم شما برای هاست جدیدتون هم از برنامه phpbb دارین برا انجمن ها استفاده میکنین و در حال حاضر هم فقط انجمن ها رو نصب کردین. اما به نظر من غیر از انجمن بهتره از برنامه های مدیریتی محتوایی استفاده کنید که امکان قرار دادن مطالب خبری آموزش و دانلود رو هم داشته باشه. من به شما پیشنهاد میکنم (البته پیشنهاده ) از برنامه هایی مثل جوملا یا میترا استفاده کنید. این برنامه ها علاوه بر اینکه شما میتونید براشون انجمن ها رو نصب کنید امکانات فوق العاده دیگری رو هم به شما میدن.
                        یه نکته دیگه هم اینکه به نظر من بهتره برای انجمن هاتون از برنامه های مدیریتی دیگه ای استفاده کنید مثل smf متاسفانه با و جود اینکه برنامه phpbb یکی از قدیمی ها و پراستفاده ترین ها و قدرتمند ترین های این کار هست ولی با این وجود باگ های زیادی رو هم داره و به نظر من استفاده از این برنامه برای کسانی که فاروم(انجمن) های فعالی مثل شما دارن امن نیست.
                        البته شما خودتون استادین و منم اصلا قصد جسارت ندارم این پیشنهادات رو بزارین به حساب یه کسی که واقعا با این فاروم شما حال میکنه و داره چیز یاد میگیره .
                        برنامه های مدیریتی زیادی هستند که من اسمشون رو براتون میزارم بهتره اگه تا حالا با این ها کار نکردید ه بار امتحانشون کنید اونوقت به نظر من دیگه آخر سایت میشه.
                        برنامه ها:
                        xoops
                        joomla
                        mitra
                        mambo
                        سایت من با مامبو درست شده البته من انجمن ندارم چون احتیاجی نداشتم یه سر بزنید به هش و ظاهر کار رو ببینید.
                        www.meymeh.net
                        برنامه مامبو رو من به هتون پیشنهاد نمیکنم بهتره از جوملا استفاده کنید نسبتا بهتره البته در اصل از مامبو مشتق شده
                        www.joomla.ir
                        این هم از برنامه xoops
                        www.farsixoops.org
                        البته یه برنامه هم هست به اسم نیوک پلاتینیوم اونم با حاله
                        من در کل جوملا و زوپس رو پیشنهاد میکنم. میترا هم یه برنامه است که مشتق شده مامبو هست اونم خوبه.
                        اگر هم سو الی در این مورد داشتید میتونید با ایمیل a.arabiyan@gmail.com تماس بگیرید
                        در هر صورت موفق و پیروز باشید
                        8) یا علی

دیدگاه

راستی امیدوارم به این سوالم نخندید ولی از کجا میشه فهمید یعنی چه جوری میشه فهمید که یه ای سی سالمه یا سوخته. راهی غیر از آزمون و خطا هست

دیدگاه

سلام . خوبی دوست عزیز ؟
                            برای این کار به جز روش صحیح و خطا دستگاه های پروگرمر تستر آی سی هم هستن . اگه یکی از این پروگرمر ها رو داشته باشید میتونید آی سی تون رو تست کنید . اگه پروگرمر شخصی ندارید ( که البته خیلی هم طبیعی هست این پروگرمری که من میگم حداقل 500 هزار تومن پولشه ) اگه تهران هستید باید برید جمهوری اونجا این کار رو براتون انجام میدن . یا اینکه برید دانشگاه ( البته اگه پروگرمر کاملی داشته باشه ) .
                            من راه دیگه ای به ذهنم نمیرسه . بقیه دوستان کمک کنن .
                            موفق باشید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X